A traktorgumi és a kurvák

Guminak ez is gumi, de mire használhatják? Leleplező fotó. 


Képsorozattal illusztrálta a Nagyerdőben eluralkodó lehetetlen állapotokat a Hajdú Online, hogy még jobban megrettenjünk. És meg is rettenünk. Az régóta köztudott tény, hogy az erdőben a prostik az urak, de az nem ismert a belváros díszkövének langymeleg polgárvilágában, hogy így és tényleg ennyire. Mi minden történhet a kocsányos tölgyek árnyékában?

 


 

Gyomorforgató kalandok a Debreceni Nagyerdőn című írásocskához biggyesztett képgaléria egyik fotójától eláll a lélegzet. Közvetlenül a kisgumik eldobott csomagolását mutató fénykép után egy hatalmas gumi látható a csalánosban! Miféle perverz segédeszköz lehet ez, a Káma Szútrát minden tudományát meghaladó pozitúra részese, cívis vágyakat fokozó kívül gumi belül nagy luk, traktorrázkódást felidéző vibrációs monumentum? A jobb fantáziájúak vagy a tapasztalatból ismerők segítsenek a válasszal!

 

Másik mai kivételes sajtóélménnyel a város nevét viselő mindenpostaládás ingyenkiadvány legfrissebb száma szolgál. A tizedik oldalán megjelent lírai lelkesültség, műfajilag nehezen besorolható mű Krumplipalota címmel a városvezetés aktuális büszkesége, az új debreceni piac látogatására biztat. Kik menjenek piacra? Konvencionális földhöztapadtságunkkal úgy gondolnánk, hogy azok, akik zöldséget-gyümölcsöt akarnak vásárolni. Rosszul tudjuk. Idézem a választ:

Kaphat-e ennél gazdagabb látványt az, akit a hétköznapok szürkesége már elgyötört? Aki valami másra, többre vagy kevesebbre, de mindenképpen elevenebbre vágyik? Aki egész nap az utcán, egy autóban, benzingőzben aszalódik, vagy éppen bezárkózik egy iroda fém dobozai közé? Akinek szaglását lassan megöli az illat-anyagot gondosan elfojtó, egyre vastagabb csomagolás? Akinek szeméből lassan kikopnak az eredeti, lemásolhatatlan színek, elhalványulnak a tévéképernyőkről, a műanyagkockákból kirakott világ hamis tarkaságától?
Mivel ez csak egy kiragadott idézet, nem ad teljes képet az írás egészéről, ezért feltétlenül végig kell olvasnia mindenkinek, aki tudni szeretné, a debreceni új piaccsarnok miért kivételes helye az univerzumnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr59480274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szeged szeggel 2008.05.21. 12:49:30

Ott nálatok mindenkinek elment az esze a sajtóban? Vagy a korán jött kánikula zavarja az agyakat.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2008.05.21. 13:02:41

popularista propaganda, lakájmédia mind. rákosi és kádárkorszakot idéző köpedelem.

cityhall 2008.05.21. 13:08:13

Basa elfelejtette megemlíteni, hogy a piacos propaganda cikk szerzője Széplaky Gerda filozófus, aki annak a Gulyás Gábor filozófusnak a felesége, aki a MODEM igazgatója.
Ilyen szép veretes írás szerzőjét illik megemlíteni.

nyika 2008.05.21. 13:28:16

látszik, hogy filozófus.
ennyi zagyvaságot régen olvastam összesűrítve néhány mondatban.
a csomagolás elveszi a szaglást, a műanyagkockákból kirakott világ meg a színeket. ez mit jelenthet?

ringló 2008.05.21. 13:47:52

traktorgumin nem lehet

Andrisnak 2008.05.21. 13:59:29

Ezt nem értem:
"...Közvetlenül a kisgumik eldobott csomagolását mutató fénykép után..."

Nem hagyták ott az "örömmel" teli óvszereket! Helyes! Példát lehetne venni róluk, márcsak azért is, mert ugye a "jókislányok" és "jókisfiúk" vajon elsőre óvszer segítségével khm, vagy á la natur? Ez utóbbi melegágya a nemi betegségek terjedésének.

Az, hogy a kurvák a nagyerdőnél nem fürödnek, vajon miért zavar? Otthon te is kamillában kiáztatod mindened, mielőtt dugol' egyet? Egyesek igen, de a többség... :(

kósalander 2008.05.21. 14:22:47

1. a nagygumi azért van, hogy figyelmeztessen a kisgumik használatának fontosságára.
2. széplaky gerda filozófusnő korábban arról írt cikket, hogy debrecen annyira nagyszerű város, hogy ide érdemes gyereket szülni. annak is volt egy ötvenes éveket idéző fílingje.

Pannóca · http://pannoca.freeblog.hu/ 2008.05.21. 20:08:08

Egyszerű, csodálom, h nem tudod. Kötelet kötsz rá, fellógatod, hinta, beleül a nő osz' úgy :D

budapestjovoje.freeblog.hu · http://budapestjovoje.freeblog.hu 2008.05.22. 09:39:43

És mit szólnátok ahhoz, hogy tizen kimennétek, és összeszednétek a szemetet? Nem azért, mert muszáj, hanem önszántatokból. Hogy újra szép legyen a hely. Ld. pl. "Budapest rekonstrukció". Hamarosan írok róluk a blogomon: budapestjovoje.freeblog.hu/ Nem panaszkodni, meg politizálni kell, hanem cselekedni!

Basahalom boulevard · http://www.basahalom.hu 2008.05.22. 09:46:00

Pannóca, köszönöm, tényleg úgy lehet! :)

Szakály György · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2008.05.26. 12:44:29

Pannóca segítségével teljesen felhomályosodtam!
1. Tehát láncon lógott a traktorgumi.
2. Ráült a prosti.
3. Elszakadt a lánc, mert nem bírta a prosti súlyát (Dagadt Teca).
4. A gumi így került a földre.
5. A színesfémtolvajok elemelték a láncot.
6. A zújságíró Teca helyén a traktorgumit találta, így csak azt tudta lefényképezni.

sevendeadlysins 2008.05.27. 23:08:17

budapestjovoje.freeblog.hu · budapestjovoje.freeblog.hu 2008.05.22. 09:39:43

Tipp: nagyon nem le tud lankasztani minden lelkesedést, hogy pont a 'jóknak' kell külön, szorgalmiból oppárdon társadalmi munkában gürcölniük, magyarán szívniuk miközben a a öbbi emberre, természetrefittyet hányók (potyázók) a kisujjukat sem mozgatják.

Sőt, mindezt úgy hogy nemcsak pillanatok alatt újra elszemetesedik, de még megbecsülést sem kapnak. Elgondolkodtató, hogy vajon érdemes e egy olyan közösségért dolgozni amely így kezeli a társadalmi igazságosságot.

nyusziii 2010.10.01. 14:30:14

most láttam csak a posztot. szeressük, amikor semmihez sem értő álfilozófusok osszák a zészt'. meg nekik az épp kinyalt seggű hatalom a lóvét.
nézzük már meg egy filozófia tanszék kurzuskínálatát. hol találkozik ez a fos a reális élet valódi kérdéseivel? a technikai-gazdasági-etikai problémákkal? a sápatag filozófiatörténetet nyomják, meg mások írásait kombinálgatják újjá, és ezt nevezik "kutatásnak". hogy nem süllyednek el a pokolba, amikor egy mikrobiológussal vagy vegyésszel találkoznak. tudom, hogy ez nem fennkölt és filozofikus, de mikor veszi már komolyan az emberiség a funkcionalizmust, és seprűzi ki ezeket a léhűtőket a picsába?
süti beállítások módosítása