Jobbszobrok

Tisza István fején hagyták a svájci sapkát.

Egy hete valakik kiegészítették Tisza István öltözetét (haon), s azóta sem akadt senki, aki levette volna a szoborról a fejfedőt. Tisza István debreceni kultuszát leginkább a város vezetése, az egyetem és a református egyház ápolja, de úgy tűnik, egyiknek sincs kifogása az öltöztetés ellen. Ha szúrná a szemüket, akkor egy hét alatt csak akadt volna egy közterület-felügyelő, pedellus vagy ifjú teológushallgató, aki utasításra létrát támaszt, esetleg egy hosszabb bottal eltávolítja a sapkát Tisza fejéről.

Vagy talán új látványosságot találtak ki a városmarketing hivatásos gerillái? Brüsszelben pisilő fiú, nálunk fejfedőzhető miniszterelnök? Ugye nem? Ha már öltöztethető debreceni szobrot keresnek, inkább ajánlom a letört falloszú diszkoszvetőtlegalább eltakarná valami a csúnyáját, a hiátust.


   

Ha már szobrokról van szó, említsük meg a Magyar fájdalom Bem téri szobrát, ami Trianonra emlékezteti a debreceni utókort. Az 1999-ben újra felállított női torzót cserbenhagyták. A trianoni döntést elítélő rendezvények helyszíne ez a szobor volt az utóbbi közel tíz évben, de az idén a debreceni szélsőjobb szakít a hagyománnyal, június 7-i demonstrációját a Kossuth térre tervezi, a város szigorú engedélyeztetési felügyelet alatt tartott főterére. Persze, ott nagyobb a forgatag, látványosabban lehet vonulgatni, minden debreceninek újra és újra megüzenni, hogy a város szívét ők uralják, s különben meg annyira odaszoktakhogy még a Magyar fájdalom kedvéért sem mondanak le róla. Fájdalom.


A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr67491376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

civiske 2008.05.28. 10:42:21

Egy színesebb kalap jobban feldobta volna.

lavoár 2008.05.28. 10:48:58

kicsi a fejére, legalább egy számmal nagyobb kellett volna

szeged szeggel 2008.05.28. 11:08:31

ez már tetszik, így már sokkal viccesebb hely debrecen

szemtanú 2008.05.28. 12:28:43

na most fején találta a szeget a jó basa! mindegy, hogy ő, vagy kácsor rakták fel a sapkát, igenis vegyék le a rendes jobbos emberek! :)

Szabóbé 2008.05.28. 12:36:56

Vannak helyek, ahonnét törvényileg ki van tiltva a politizálás.
Mielőtt visszafordíthatatlanná válna, hogy Debrecenre rányomják a szélsőjobbos város bélyeget, azt javaslom, hogy a közgyűlés mondja ki:
A FŐTÉR POLITIKAMENTES ÖVEZET!
Van tér elég, ahol lehet handabandázni, de ne itt.

Holdrabló · http://www.holdrablo.blogspot.com 2008.05.28. 13:31:31

Remek ötlet. Legyen politikamentes övezet a tér. Sokaknak a töke kezd tele lenni Gárdáékkal, meg a többi ugribugrival. Hegedűs is éppen szombaton? Nem lehetne negyedikén zsidóznia egy jót a Nagytemplom előtt? Vagy hétköznap nincs olyan jó formában? Bölcskei mit szól a dologhoz? Miért nem beszél Lajossal, aki egyszemélyben dönti el, kié a tér?

Szakály György · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2008.05.28. 13:48:35

Csatlakozom az előttem szólókhoz, sőt:
Legyen az egész ország politikamentes övezet. Itt semmilyen pártért senki, semmit ne tehessen, csak az Ország érdekében.
A pártpolitikásokat meg telepítsük ki az Antarktiszra, ott kampányoljanak a pingvineknek. Prédikálják ki az oroszlánfóka szájából a halat. A jó politikus a jég hátán is megél, a rosszért meg nem kár.

puliszka 2008.05.28. 14:18:58

Kedves Szakály György! Egyetértek, de csak félig: mielőbb az országot rombadöntő gyúrcsótányit és bandáját lidvidálják a marsra vagy ahová gondolják! ne hagyják itthon hordágy-mangalica ágnest, meg a bagófészek molnár lajost se, akiknek áldásos hagyatékát van alkalmam megtapasztalni a magyar betegségügyben! a gárda meg minek szúrja a szemét az előttem szólóknak?! öltek már meg valakit, raboltak ki, gyújttottak fel honfitársunkat?! naugye, hogy nem!!! mennyivel volt szebb látvány a párnacsata a Kossuth téren, mint a gárdisták megemlékezései?!

SZK 2008.05.28. 14:33:55

Mennyi gyűlölet! És még azt mondják, hogy a puliszka nem robban. Dehogynem, előttem robbant.
Egy észrevétel, mert többet nem érdemel:
a párnacsata vidám politikamentes játék volt,
a gárda rendezvényein pedig gyűlöletkeltő szónoklatok hangzanak el.
Egyetértek, hogy a szélsőjobbot ki kellene pakolni a főtérről.

Kácsor Zsolt 2008.05.28. 14:37:17


Te Puliszka, figyelj, űrítési célra miért nem a wc-t használod?

Miért büdösítesz ide?

Ha te a konzervatív, polgári, nemzeti oldalhoz sorolod magad, akkor a te stílusod valójában keresztény alapokra épített, kifinomult, művelt, polgári módi?

Ezek szerint téged így neveltek?

Azt hiszem, nem volt polgári gyerekszobád - s talán emiatt is Gyurcsányt okolod...

szemtanú 2008.05.28. 14:51:00

Puliszka!

szégyelljed magad!
ürítésre, te is használjad a népszabót, mint kácsor et. ! :)

puliszka 2008.05.28. 14:53:24

Kedves K.Zs.! valóban nem volt gyerekszobám, szüleimmel egy szobában nőttem fel, mert a büdöskomcsik osztályellenségnek nyílvánítottak! úgyhogy valahol tényleg igazad van: ha nem is maga gyúrcsótányi, de a patkány elődei nagyban felelősek a múltért, utódaik pedig a jelenért! el kell viselned, bocs. olvasnod, ha már rendszeresen itt vagy, engem is! tudomásul kellene venned, véget ért az egyszínűség, kádár-csermenek janó kimúlásával! vannak másként gondolkodók is, mint a sarló-kalapácsos eszmevédők! ha ez Neked büdös, vállalom!

ringló 2008.05.28. 15:12:45

Hadd beszéljen puliszka, hadd lássa mindenki a színvonalat!
Azok szokták így gyalázni az átkost, akik MSZMP-tagként nagyon szerették kádárjanibácsit. Ezt gyanítom.

Kácsor Zsolt 2008.05.28. 15:17:15


Puliszka, természetesen félreértettél, de nem is vártam mást.

Azzal nincs probléma, hogy a véleményed az enyémtől eltér, azzal van bajom, ahogyan kifejezed magad: olyan mocskos szájú vagy, mint egy kocsis (elnézést a kocsisoktól). Ennyit tanultál abban az egy szobában?

De nyugodtan vigasztald magad azzal, hogy mások miatt lettél tapló. Biztos jólesik másra mutogatni.

szemtanú 2008.05.28. 16:04:42

puliszka! szégyeljed magad!

rosszabb ám taplónak kikiáltott kommentet küldeni, mint sima nyelvvel hazát árulni a népszabóban!

Szabóbé 2008.05.28. 16:11:23

A "szemtanú"-nak és "puliszká"-nak mondom, ha van bennük mákszemnyi tisztesség, akkor ugyanúgy ideírják nevüket és tisztázzák személyazonosságát, mint Kácsor Zsolt újságíró.
Névtelenül mocskolódni a jellemtelen emberek sajátossága, maguk ne legyenek nemtelen senkiháziak, hanem egyenes magyarok!

Szabó Béla
Debrecen, Jerikó utca

szemtanú 2008.05.28. 16:16:20

nem kedves szabóné /jerikó? ahhan!/ a névtelenség a blog műfaj sajátja. fordítva tetszik ülni a lovon. az vall furcsa, magamutogató jellemre, ha valaki a saját nevén ír. vagy, ha naponta kell a pártközpontnak bizonyítania az elvhűségét!

Szabóbé 2008.05.28. 16:37:10

Névtelenül mocskolódni a jellem kérdése, ne tessék a blog műfajra fogni.
Szinte minden értékelhetőbb blognak (a szakmai témájúaknak és a közéletieknek is) ismerhetők a szerzői, mint például a Basahalomnak is.
Ha nem hiszi, nézze meg néhány jobboldali blog vezérszerzőit.
A névtelen kommentelőkkel nincs semmi bajom, csak azokkal, akik sunyi mocskolódásra használják a névtelenséget. Lehet véleményt kifejteni, tiszteséggel vitázni, de aljasan trágárkodni az nem magyar és nem polgári.

szemtanú 2008.05.28. 16:52:01

kedves, szabóné! nem mindenki oly karakán munkásőrlélek, mint kegyed! én speciel nem trágárkodtam, /de puliszka sem, pusztán a vezéretek stílusában értekezett...őszöd.../ és véleményként közöltem, hogy aki a népszabóba ír, az hazaáruló.

Szabóbé 2008.05.28. 17:17:58

Nem voltam munkásőr.
Belátom, felesleges volt ilyen jellemszegény emberrel szóba állni.
Sajnálom, hogy ilyenek is vannak a magyarok között.
A javaslatomat pedig fenntartom: a közgyűlés tiltsa ki a minden irányú politikai rendezvényeket a város főteréről.

puliszka 2008.05.28. 17:31:21

nem tudom, melyik büdösebb, a tapló, vagy gyúrcsótányi! gyanítom, utóbbi!!kádár-csermanek janó. de felfogni egyáltalán nem értem, miért kiáltanak itt egyesek gyűlöletet, ha az igazságról van szó!

szemtanú 2008.05.28. 17:42:52

azért, puliszka, mert a nácizmusra, követőire, újkori majmolóira, utódaira, stb. lehet a lehető legszilajabban átkot szórni. a vele egyenértékű kommcsivilágra, örököseire, kiszolgálóira, örököseinek kiszolgálóira, bértollnokaira nem. ez van.
még egy ideig...

kósalander 2008.05.28. 17:44:01

már hónapokkal ezelőtt mondtam még románpetra esetei ügyében, hogy nem szabad ezekkel az elszabadult szájkaratézókkal szóba állni, mert csak elszemtelenednek.

a kósa térről a politikai rendezvények kitiltását támogatom.

oblomov 2008.05.28. 17:56:40

"...keresztény alapokra épített, kifinomult, művelt, polgári módi?"

Te Zsolti! Mért kell a konzervativizmust a keresztény/keresztyén alapokhoz kapcsolni? Aztán meg a szoclib nem polgári, vagy mi? A kifinomult, művelt. az rendben van, bárhol minőséget hordoz.

Pásztortáska 2008.05.28. 20:48:54

Azér pontosíccsunk! "Tisza István debreceni kultuszát leginkább a város vezetése, az egyetem és a református egyház ápolja". A nagy lóf.szt ápolja az egyetem! Általánosíthatóan DOTE-sok, az egyetemi orvosmaffia, na az talán. Tisztességes egyetemi pógár csak hány tőlük. Úgyhogy: Tisza István debreceni kultuszát leginkább a város és az egyetem vezetése, valamint a református egyház ápolja...

Ricu 2008.05.28. 21:17:45

A sztoriból meg a fotókból úgy látom, hogy Debrecenben le se szarják Tisza Istvánt. Kivéve a galambok.

Román Petra 2008.05.29. 09:20:16

Nem tudom milyen eseteim voltak, kedves(?) Kósalander, trágárkodni nem szoktam, igyekszem cizelláltan fogalmazni, talán azért vagyok néha kakukktojás. Ellenben, ha már itt vagyok, szabadjon kifejezni gratulációimat cityhall polgártársnak; ügyes akciójának köszönhetően a reptéri pályázatok (amelyekről zárt ülésen tárgyal a közgyűlés) lényege teljes egészében böngészhető a nepszava.hu nyitóoldalán. Remélem már kiutalásra került az ezzel járó jutalom.

cityhall 2008.05.29. 09:36:08

Feltűnt megint a kútmérgező Román Petra, és egyből vádaskodik.
Semmi közöm a kiszivárogtatáshoz, inkább a saját köreitekben nézzetek körül.
Egyébként pedig mi van a korábbi hazugságaiddal, amiket most is tetézel?
Mi van a Debrecen újság belső zárt kiadványaival, amiket szerinted szűk körben kapnak meg a vezetők? Amikben olyan információk vannak közvéleménykutatásokról, amelyekről a debreceni polgárok nem tudhatnak?
Na ezeket a hazugságaidat is tisztázhatnád, mielőtt másokat vádolsz, kis hantás. Nagy hantás.

A politikát pedig ki kell tiltani a Kossuth térről! Ehhez legyen bátorságotok! Tetszene a város népének.

puliszka 2008.05.29. 10:39:49

Kedves Kácsor Zsolt! Egy Szabó Dezső-idézettel szeretnélek megvilágosítani, mert úgy látom, nem vagy tisztában a szavak jelentésével. Úgy vádaskodsz, hogy azt sem tudod, mi a gyűlölet, mocsok, tapló, büdös szavak jelentése. Nos akkor: "Ha az idegen hódít, kitaszít, megrabol, megsemmisít, az Szeretet". De ha én az ezer halál felé taszított, meglopott, megcsalt, a nyomorúság ezer szorításában vergődő magyarság védelmére mozdulok, az "Gyűlölet". Nos, ennek fényében kelj a büdöskomcsibagázs - élén gyúrcsótányi - védelmére!

csigekert 2008.05.29. 10:56:08

puliszka, azt mesélték a belvárosban, hogy te is tagja voltál az MSZMP-nek. Volt munkatársad mondta.

Kácsor Zsolt 2008.05.29. 11:56:03

Puliszka, nem keltem én senki védelmére, hanem az ellen keltem ki, ahogyan te itt megnyilatkozol. Nem azt kifogásolom, hogy utálod Gyurcsányt, hanem az ordenáré stílusod ellen keltem ki. Mert az elfogadhatatlan. Érted? Felfogod végre? Vagy még mindig nem érted?

Hát hogyan magyarázzam ezt még egyszerűbben, hogy te is megértsd, oh, te ezer halál felé taszított, meglopott, megcsalt, a nyomorúság ezer szorításában vergődő magyar puliszka?

Egyébként mindegy is, hogy én mit írok neked, mert erre a kommentemre te már megint azt fogod válaszolni: ne báncsad máááá a magyart, ne véggggyed máááá Gyurcsááááányt, le büdöööööskomcsikkkal!!!!! Maaagyaaaaaar vaaaaagyooooook!!!!

Szakály György · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2008.05.29. 13:05:52

szemtanu-nak:
Ma újat tanultam tőled. Azt hittem, hogy az egy korrekt cselekedet, ha valaki nevével együtt vállalja a véleményét, tőled viszont megtudtam, hogy csak öncélú magamutogatás. Köszönöm a felhomályosítást!
Ricu-nak:
Nincs igazad! Tisza Istvánt még a galambok sem szarják le. Nem tudják, mert a fején ott van a sapka.
Mindenkinek:
Szerintem szólni kéne a csősznek, hogy mennyen ki a térre és onnan zavarjon mindenkit (a partizánokat és a pártkatonákat is beleértve) haza.

puliszka 2008.05.29. 13:56:57

csigekert! hát osztán melyik szervezetben? Merthogy nem cívisvárosbéli vagyok ám! Most nem kicsit, nagyon melléfogtál! Nem működik esetemben a besúgás, mivel nem tartoztam egy brancsba a büdöskomcsibagázzsal, sem tagsági, sem szimpatizánsi szinten! a volt mszmp-tagokat a mdf-ben keresd, akik az őskomcsi párt feloszlatása után megalakították antall pártját!

csigekert 2008.05.29. 14:15:12

Én nem mondtam, hogy Debrecen. Korai az örömöd.
Azt mondom: Derecske.
Mondjak még más részleteket is? A kollégád sokat mesélt.

gift 2008.05.29. 17:31:09

ejnye kácsor, a te stílusod sokkal ordenárébb, fenyegetőbb. szinte látom a botot a kezedben ahogy ütöd puliszkát...."az ordenáré stílusod ellen keltem ki. Mert az elfogadhatatlan. Érted? Felfogod végre? Vagy még mindig nem érted?".... leverem a vesédet, rohadt kulák! :).... és így tovább...
:) :)

Kácsor Zsolt 2008.05.29. 19:12:14


rendben, feladom - nem győzködök itt tovább senkit

mert ha valaki az én hozzászólásaimból azt vette ki (lásd gift), hogy én kulákvesét akarok ütni, az forduljon orvoshoz

sok sikert a kezeléshez, remélem, hatékony lesz

ennek az egésznek semmi értelme, acsarkodjatok, fröcsögjetek, köpködjetek, ahogy jólesik, frusztrált szerencsétlenek

ja, ne válaszoljatok, ne köpködjetek, ne fröcsögjetek, elegem van belőletek

szemtanú 2008.05.29. 19:29:57

tényleg, a szovjetúnióban is pszichiátriára küldték aki nem hitt a komcsiknak....

lav oár 2008.05.29. 20:09:37

Nem sült még ki a szeme a rokkantakat és a fogyatékkal élőket sértegető szemtanúnak?
magyarok istene, elszenderedtél.

szemtanú 2008.05.29. 20:14:56

világosan megírtam abban a posztban, hogy nem én írtam.

csigekert 2008.05.29. 20:19:36

Gratulálok, Basahalom!
Végre leszedték a slityakot a Tisza-szoborról.
Nem vagyok jobbos, de nekem sem tetszett a "kalapolás".

SF · http://reakcio.blogspot.com/ 2008.06.03. 16:05:27

Hogy ti milyen undorítóan aljasul magyarellenesek vagytok, basahalom...

lavoár 2008.06.03. 22:39:57

miért is magyarellenes, aki szerint le kéne szedni a svájcisapkát Tisza Istvánról? miért?

XL 2008.06.04. 11:04:43

ezelőtt én is értetlenül állok...
de ez az egyetlen érv és fegyver és vélemény, ha nem tudnak hozzászolni vmihez, akkor elkezdenek zsidózni, magyarellenesezni, komcsizni, avózni...stb. Az egyetlen baj, hogy én ezen már nem tudok kicsit se röhögni mint régen...
süti beállítások módosítása