Debreceni világcsúcs!

Olimpikonunk a világ leggyorsabb embere. Ünnepeljük Bolt Gyuszit! 

Ha nincs helyi születésű vagy saját nevelésű világsztár sportolónk, akkor kerítsünk magunknak egyet. Itt van például ez az Usain Bolt nevű fickó, aki új világcsúccsal – ha nem tudná valaki: 9,69 másodperc! – nyerte a férfi 100 méteres síkfutás döntőjét Pekingben.

Bolt bár vezetékneve alapján akár magyar is lehetne, ő mégis jamaicai, a bőre is sötétes színezetű, afféle délcívis. Valóságos debreceni kötődése azonban nem kevés, hiszen a városban rendezett 2001-es Ifjúsági Atlétikai Világbajnoksághoz (IAAF World Youth Championships) kötődik első nemzetközi szereplése – ahogy azt a Wikipédián olvashatjuk

Mióta tudjuk, hogy Isten is magyar, és Pörzse Sándor tévéműsora is folyamatosan arról tájékoztat bennünket, hogy a világ minden jó dolga a magyarokhoz kötődik, élhet bennünk a remény Usain Bolt kapcsán is. Némi városmarketinges anyagi ráfordítással és Czeizel Endre hathatós segítségével talán sikerülhetne bebizonyítani, hogy a jamaicai sprinter ereiben magyar vér is csörgedez, netalán éppen debreceni. Ha ez mégsem sikerülne, akkor legalább egy emléktáblát megérdemelne: „Itt kezdte nemzetközi sportpályafutását a világ leggyorsabb embere…”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr87622457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2008.08.19. 08:33:45

a hazafiasságnak nincs határa. :)

Pogány Gábor 2008.08.19. 22:33:57

Szegény jamaicai! Azóta is az emlékek űzik, azoktól menekül.

somigabi 2008.08.27. 13:37:16

Agyhalott a cikkíró :)
süti beállítások módosítása