A legrégibb sem számít

Önkormányzati kótyavetye. Milyen jövőt érdemel az, aki nem tiszteli a múltat?           

Nagy vétek, egyenesen bűn. Debrecen eladja legrégebbi épületét, a város szívében, a Kistemplom árnyékában található patrícius házat. Az 1690-es években épült, a 17. század végén már Diószegi Sámuelé, a város főbírájáé s első postamesteréjé is volt. A ház így fogadóként is szolgált. Legnevezetesebb vendégeként XII. Károly svéd királyt tartják számon, aki 1714-ben Bender városból hazafelé utazva néhány napot Diószegi Sámuel főbíró Német (ma Széchenyi) utcai házában töltött. Az épület az utóbbi évtizedekben vendéglátóipari egységként – Régi Posta étterem – is működött, több esztendeje üresen, elhagyatottan pusztul.

Debrecen város közgyűlésének többsége – az önkormányzati sajtó tudósítása szerint a lokálpatrióta és SZDSZ-es tiltakozás ellenére – idén júniusban az eladás mellett döntött, július elején már ki is írták a pályázatot az értékesítésrema pedig minden bizonnyal megtörténik a kótyavetyeAz indoklás? Nincs pénz az épület rendbetételére. Ellenben sok pénz kellene, mert üres a városi kincstár, sok az adósság.

Nagy vétek ez, egyenesen bűn. Merthogy Debrecen nem Sopron vagy Eger, Pécs vagy Veszprém, tegyük még hozzá: se Kassa, se Nagyvárad. Az ország második legnagyobb városa igen szűkölködik történelmét idéző régi épületekben. Ami kevés volt, azt is módszeresen pusztították politikai rendszerektől függetlenül. Igazi védettséget egyedül a köztulajdonlás jelenthetne, ha akarnának ilyen védelmet adni a köztulajdon megválasztott sáfárai.

Jusson eszünkbe a Szoták-villa sorsa! Az önkormányzat hagyta lepusztulni a védettséget élvező épületet, aztán bagóért eladták, kikötve, hogy az új tulajdonosnak az eredeti állapotokat kell visszaállítania, aztán az új tulaj leszedte a tetőt, hagyta egy kemény télen át tovább rohadni a falakat, majd a lesújtó állapotokra hivatkozva kérte a várostól a védettség megszüntetését és a korábbi vételi feltételek módosítását, megkapta, épített a régi helyébe egy új panziót és éttermet, a teraszán ma is lehet látni a köztulajdont elpanamázó urakat, amint vígan kacarászva fogyasztanak ételt-italt. Hát ez a receptura. Ez vár Diószegi főbíró házára is?

Nagy bűn. Miközben a privatizáció esküdt ellenségeként olyan szolgáltatásokat is kezében tart a város, amiket nem egy önkormányzatnak (vagy cégeinek) kellene működtetni, addig felbecsülhetetlen értékű épületét kiárusítja. Miközben új és újabb piramisok épülnek a városban, hogy elvakítsák a jelen kor választóit, s maradandó betonhegyekkel őrizzék napjaink városirányítóinak emlékezetét, addig nem jut pénz Debrecen legrégebbi házának megtartására és felújítására. Milyen jövőt érdemel az, aki nem tiszteli a múltat?


A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr9637461

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.08.28. 13:18:27

Basahalom boulevard - A legrégibb sem számítNagy vétek, egyenesen bűn. Debrecen eladja legrégebbi épületét, a város szívében, a Kistemplom árnyékában található [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2008.08.28. 11:34:02

figyeld meg, majd kósa is benyögi, hogy ha nem tetszik, el lehet költözni.
ilyen az, amikor a profit irányítja a várost, és nem a józan ész.

Té, mint Tamás 2008.08.28. 11:35:23

Nahát, nem tűnik olyan réginek. És milyen pici!

Meggyes a hibás · http://meggyesahibas.blog.hu 2008.08.28. 11:38:31

Ott sem, itt sem fenékig tejfel az élet!

barkass 2008.08.28. 11:39:34

Pesten is elkotyavetyeltek az Andrassy uton a palotakat (8at), azzal a felkialtassal hogy nincs penz felujitasra. Bezzeg a kormanyzati negyedre volt 10 milliard....Lopos, csalos banda. Na ezert nem elhetek Mo.-on sajnos. Az en adomat nem fogjak elsikkasztani.

w 2008.08.28. 11:58:15

Mszp -nek van pénze ,vegye meg, tegye rendbe , oszt jónapot.
Sírni könnyű.... Dolgozzatok picit srácok!

xyz 2008.08.28. 12:08:37

Bender - please insert girder

civiske 2008.08.28. 12:28:00

Az utcai front nem nagy, de befelé hosszú a ház és a porta.

Majd szeretném látni név szerinti listán azokat a képviselőket, akik ezt meg merték szavazni.
Mikor fogják már fel, hogy nem egy párt képviselői, hanem azoké a debrecenieké, akik megválasztották őket!

csigekert 2008.08.28. 12:34:51

Még szerencse, hogy a Nagytemplom a református egyháza, különben azt is eladnák plazának vagy szállodának.

Fekete Gyalog 2008.08.28. 12:42:47

csigekert!

Pont ez jutott eszembe nemek is. De hidd el, ha nagyon kell kidumálják az egyházzal is!

lucky luciano 2008.08.28. 12:45:43

Most komolyan, ez a blog egy paródia, vagy mi? Ez bassza a csőrötöket? A maszop az egész országot eladta az nem gáz???? Amúgy amikor Medgyessy segített eladni a Gresham-palotát sztem az helyes döntés volt, hiszen csak omladozott volna tovább az épület (de gondolom azon nem háborogtál, fiam). Ha ki van kötve hogy fel kell újítania a vevőnek akkor oké. Így van ezzel is. Úgysem tudja elvinni az épületet sehova.

Hát sokan írták már, de ténylg szarul mehet ott az mszp-nek ha csak ennyire futja...

kosalander 2008.08.28. 13:00:03

luckyluk - ez nem egy régi ház a többi között, hanem a legrégebbi, ráadásul a város egy neves főbírájának háza, nem holmi greshpalota.
nem tudom, miért kevered ide az mszp-t, süketségeket írsz, mert a helyi szocik is támogatják az eladást, csak a 110 milkát keveslik érte.

Leonard Zelig 2008.08.28. 13:09:08

MIndenképpen Gyurcsányi a hibás, nem adott elég pénzt a Kósalalinak.

siux 2008.08.28. 13:16:33

E város urai olyannak szeretnék látni Debrecent mint ők: szürkének és jellegtelennek...

Szabóbé 2008.08.28. 13:38:44

A vevő kicsoda? Falkabeli? Mert akkor még most fotózzátok és videózzátok le a házat, mert hamarosan egy tégla sem marad belőle.

Dr. Zerge 2008.08.28. 13:57:34

Hmmm... ezen a baszondenagyonrégiésmegismételhetetlenülegyedülálló épületen annak rendje-módja szerint hirdeti a műmárvány tábla: műemlék JELLEGŰ épület...

Jellegű, baszodalássan...

Továbbá: "építése 1690.ig vezethető vissza", ami ugye sehogyan sem egyenértékű azzal, hogy akkor épült volna.

De hát ezt a hetvenvalahányas tanácsi táblát nyilván Kósa fogalmazta ilyen furmányosra, hogy most jól átjátszhassa valami havernak ezt a rettenet értéket szaré'-hugyé'...

Ennél már csak az "itt szállt meg egyszer állítólag átutazóban Petőfi Béla" jellegű táblák és épületek értékesebbek...

Teszem hozzá, Debrecen városának és a benne fungáló ilyen-olyan politikai oldalaknak inkább azon kellene rágódniuk, hogy vajh' miért van tele a városuk az "itt született", "itt járt oskolába", hovatovább az "innen szaladt egyenest a világhírig" tipusú táblákkal, és nem az "itt élt", "itt alkotott", "itt örvendett a város és polgárai nagyrabecsülésének haláláig" félékkel... Persze jelen blog intellektuális minőségét konstatálva nincs ezen (sem) csodálkoznivaló...

kosalander 2008.08.28. 14:08:02

dr. zerge intellektuális minőségnek - amikor azt a táblát feltették, akkor még "műemlékjellegű" volt, azóta műemlékké nyilvánították, bár mint a fotókból is látható, ez a magasabb kategóriába sorolás egy pillanatig nem hatotta meg a jelenlegi cívisbigadérosokat, és leszarják magasról.
intellektuálisJELLEGŰ megszólalások előtt nem árt tájékozódni.

alfa 2008.08.28. 14:14:31

Most komolyan, hány turista ment Debrecenbe, hogy gyönyörködjön egy 12 egy tucat akárhányszáz éves házban? Hány debrecen ment oda akár éventre, és csodálta meg könnyek között, hogy "ime ez az a ház aminek az alapjait sokszázéve tették le"

Én ugy 0-0 körülre tippelek.

Mennyivel változtak volna ezek a számok, ha az önkormányzat rádob erre az öreg ingatlanra 50milla közpénzt felujitás cimén?

Tipp?

A kor nem érdem, egy ingatlannál se. Gondolom azt se szeretné senki, ha többszázéves földutak lennének az aszfalt helyett, mert anno azon a fülduton haladt át P. Sándor költő és M. Terézia királynő.

imi 2008.08.28. 14:22:00

Szerintem tudni kell továbblépni. Volt egyszer egy Aristoteles nevű híres görög. A fizika fejlődése azért ált a középkorban néhány száz évet, mert őt mint tekintélyt (egy "régi épületet") nem lehetett meghazudtolni. Ha így gondolkozunk, akkor még mindig állnia kellene a fő-fő kőkori törzsfőnök szalmasátrának (talá éppen, ennek a háznak a helyén), mert hát az "műemlék". A lokálpatríciótizmus szép dolog, mint a természetvédelem is. De mint tudjuk a zöldek között is vannak "sötét" zöldek. Tessék ezen gondolkozni.

Egy debreceni lokálpatrióta

2008.08.28. 14:29:21

Már bocs, de ilyen szó
,hogy 'postamesteréjé' sztem nincs.
Egyébként nem az Debrecen szégyene, hogy egy 'műemlék,' vagy 'műemlékjellegű 'épület néz ki így, hanem az,hogy a belváros kellős közepén bármilyen épület így nézhet ki.
Sajnos több ilyen is van, remélem azokat is eladják, és SZÁMONKÉRIK az eredeti megjelenés vagy kinézet szerinti helyreállítást, vagy sürgősen lebontják, és a városképbe illő (ha van ilyen, remélem igen)épület építését engedélyezik.(Kossuth-Burgundia sarok,vagy a Péterfia u. a most lebontott piac-csarnok környékén)

Szabóbé 2008.08.28. 15:01:49

Már nagyon kíváncsi voltam, hogy az önkéntes és hivatásos városháza-védők milyen érveket hoznak fel a szokásosak ("hülye a blog írója") mellett.
Az egyik megkérdőjelezi, hogy tényleg műemlék-e, meg hát nem is akkor épülhetett, nem is értékes...
A másik szerint nem számít egy épület kora (bontsuk le az Akropoliszt mindenestül?), a főbíró házára senki sem kíváncsi, ráadásul a földutakat is leaszfaltoztuk...
A harmadik pedig Aristoteles tanításaihoz hasonlítja Debrecen régi házát, ezért helyesnek tartja a lebontását...
Gratulálok! Remek bizonyítványt állítottatok ki magatokról! Vagy bedrogoztatok, aztán csak zagyvaság jön ki a csövön?

Siegfried 2008.08.28. 15:19:52

Sajnos nem új dolog ez.
Kósa nemrég megmondta, úgy kezeli a várost, mint egy hatalmas ingatlanvállalat. Ez meg is látszik. Gratulálok.

Sandman 2008.08.28. 15:20:41

Ahogy elnézem a jelenlegi állapotát, eddig a "lokálpatrióták" is magasról lesza*ták az épületet. Igaz, inkább dőljön össze, de az fáj, ha hasznot húz belőle, aki helyzetben van. Ez egy ilyen ország.
Ha felújítják, legalább nem kell szégyenkezni a városnak miatta. Amikor elmész előtte, kit érdekel, hogy mi van a tulajdoni lapján?

civiske 2008.08.28. 16:11:24

Sandman, rosszul gondolod. A lokálpatrióták többször szót emeltek érte. A múzeológusok is, akik azt javasolták, hogy állítsák vissza eredeti állapotába postakocsi állomásnak. Erről cikkek is megjelentek. Csakhát utánanézni dolgoknak fárasztóbb, mint leszólni embereket, kedves Sandman.

imi 2008.08.28. 16:28:19

Kedves Szabóbé!
A drogos megjegyzést kikérem magamnak és -habár alföldi gyerek vagyok, mégsem őríztünk együtt disznót- megkérném, hogy ne tegezzen. Állításával ellentétben az előző kommentemben sem helyeseltem a ház lebontását. Arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy tovább kell lépni. Ha a ház lebontásával lehet ezt megtenni, akkor úgy, ha igényes felújításával, akkor pedig úgy. Ez mérlegelést kíván. Én arra kívántam felhívni a figyelmet, hogy ne egy (elfogultan) megírt blogbejegyzés alapján ítéljenek az emberek a gonosznak és mindent elsöprőnek beállított (és mellesleg Debrecen város polgárai által megválasztott) közgyűlés egy határozatáról. A "Tessék ezen gondolkozni." a blog végén nem egy üres frázis volt.
Egy debreceni lokálpatrióta

kecsege endre 2008.08.28. 16:28:41

Még az anyatejgyűjtőt is eladják(((((
Most akkor az egészség üzlet vagy nem??

Egy kis színes a mai közgyüldéből:

Határozati javaslat:

A Közgyűlés
a Polgármester előterjesztésére
a 25/1997. (VI.20.) Kr. rendelet 13. § (1) bekezdése, a 15. §-a, a 23 § (1) bekezdés a.) pontja, a 23. § (2) bekezdés a.) pontja, valamint a 27. §-a alapján

1./ hatályon kívül helyezi a VESZ Vagyonkezelő Kft. használatában lévő 11 db szakrendelő értékesítéséről szóló 114/2007. (VI.21.) Ö.h-t. és a DMJV Önkormányzata tulajdonát képező 11 db szakrendelő értékesítése tárgyú zártkörű pályázat értékesítéséről szóló 220/2007. (IX.27.) Ö.h.-t.

2./ A Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata kizárólagos tulajdonát képező, a 6./ pontban felsorolt, korlátozottan forgalomképes szak- és háziorvosi rendelőket ingatlanonként értékesítésre kijelöli, tekintettel arra, hogy az azokban végzett önkormányzati feladatellátás egyéb módon is biztosítható.

3./ Módosítja a 205/2004. (VII.8.) Kh. határozat 5. sz. mellékletében elfogadott Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és a VESZ Vagyonkezelő Kft. között létrejött Vagyonkezelési Megállapodást oly módon, hogy az értékesítésre kijelölt 6./ pont szerinti ingatlanokat törli a VESZ Vagyonkezelő Kft. használatába adott ingatlanok sorából.

4./ Felkéri a Vagyonkezelési Osztály vezetőjét a DMJV Önkormányzata és a VESZ Vagyonkezelő Kft. között létrejött Vagyonkezelési Megállapodás módosításának előkészítésére és felhatalmazza a Polgármestert annak aláírására.

Határidő: azonnal
Felelős: a Vagyonkezelési Megállapodás módosításának előkészítésért:
a Vagyonkezelési Osztály vezetője
a módosított Vagyonkezelési Megállapodás aláírásáért:
a Polgármester

5./ Az értékesítés módjaként árverést határoz meg azzal, hogy az egyes ingatlanok vonatkozásában vevőnek az árverésen legmagasabb vételárat megajánló személyt jelöli ki.

6./ Az értékesítésre kijelölt ingatlanok induló árait az alábbi táblázatban foglaltak szerint határozza meg azzal, hogy az egyes vevők kötelesek a vételárat az árverést követő 15 napon belül – az induló ár 10 %-ának megfelelő összegű letéti díj beszámításával - az Önkormányzat részére egyösszegben megfizetni.
Szakosított rendelő Db., Bethlen u.40. 28 800 Szakosított rendelő
Bethlen u.46. 45 550
Szakosított rendelő
Burgundia u.24. 2 39 375
Anyatej Begyűjtő Állomás
Miklós u.2. 18 325
Körzeti orvosi rendelő, raktár Nap u. 10. 76 100
Körzeti orvosi rendelő Híd u. 14. 32 450
Körzeti orvosi rendelő Földi J. u. 5. 45 750
Körzeti orvosi rendelő Bartók B. u. 25 400
Körzeti orvosi rendelő Db., Lisznyai u. 6.(Komlóssy u. 19-1.) 72 850
Körzeti orvosi rendelő Db., Felsőjózsai u. 11.18 200

MINDÖSSZESEN (NETTÓ):
402.800


7./ Felkéri a Vagyonkezelési Osztály vezetőjét az árverés lebonyolítására, az adásvételi szerződések előkészítésére, és felhatalmazza a Polgármestert az adásvételi szerződés aláírására.

Határidő: azonnal
Felelős: az árverés lebonyolításáért és az adásvételi szerződés előkészítéséért:
a Vagyonkezelési Osztály vezetője
az adásvételi szerződés aláírásáért:
a Polgármester

8./ Felkéri a Vagyonkezelési Osztály vezetőjét, hogy a VESZ Vagyonkezelő Kft. és a VESZ Egészségügyi Kht. alapító okiratainak módosítását terjessze a Közgyűlés elé.

Határidő: 2009. április 30.
Felelős: a Vagyonkezelési Osztály vezetője

A határozati javaslat elfogadásához minősített többségű döntés szükséges.


Debrecen, 2008. augusztus 27.


/:Kósa Lajos:/
polgármester

Tiborc 2008.08.28. 16:54:31

Kedves Imi!

Én nem is őríznék veled disznót, jelenléted ártana eme intelligens és nemes jószágoknak!
Tudod engem sem érdekel a tulajdoni lap! De mi az hogy "aki helyzetben van"? Hogy érted ezt? Tudod éppen ez a korrupció és most a történelmi örökségről ne is beszéljünk. Akkor aki helyzetben van az lopjon, csaljon? Mint Kósa? Mint a Nagymester? Villa, holding és még ki tudja meddig sorolhatnám? És mi ez a nagy közgyűlés védelem? Pl. én bármit mondhatok, mert se pro se kontra nem szavazok, ugyanannak a szemétdomnak két szélén élő, de egyforma férgeire! Te onnan élsz, vagy csak sima seggnyaló vagy? Helyzetben vagy? Az ilyen helyzethez gyomor kell! Birod?
Azért meg ne ártson!

canismerga 2008.08.28. 17:00:24

Ez egy koszos ,szaros putri bárki is lakott benne 300 éve egy napig. Táblát megtartani, szöveget átírni helyére valami "trendi" még nagyobb szart építeni.
Megyek sünt szarni.

tenemvagynormális 2008.08.28. 17:05:31

Ezen a szaros sírtok? Ez jelenleg nem egy régi szép ház hanem egy omladozó viskó. Szépen le kell rombolni a faszba és vmi olyat építeni a helyére amiből a város is profitál.

alfa 2008.08.28. 17:36:55

"(bontsuk le az Akropoliszt mindenestül?)"

Azért ne hasonlitsunk már egy max néhányszáz éves (azóta ki tudja hányszor átépitett - mert aki használta mondjuk 100 éve, tuti hogy a saját igényére alakitotta, nem ugy hagyta ahogy 400 éve felhuzták) tucatházat (azon kivül, hogy aránylag régi és egykor egy nagy ember belépett semmi extra nincs benne) az ókori kultúra picit nagyobb léptékü emlékeivel. Persze ha évi többmillió turista jött ezért a házért M.o.-ra, akkor érteném a jogos felháborodást. Jött?

énmondom 2008.08.28. 17:58:03

Ezt a régi szar épületet le kell bontani és vmi olyat építeni a helyére amiből a város is profitál. Semmi értelme annak, hogy egy kis omladozó szarkupac foglalja ott a helyet.

kirbor 2008.08.28. 18:04:12

Tudjuk, hogy nincs pénz semmire, de azért ezt a nem túl nagy, viszont patinás épületet mégis valahogy meg kellene őriznie a városnak. Például nyitni lehetne benne kiállításokat (akár fiatal, modern művészek műveiből), vagy performance-okat csinálni, és a bevételt a fenntartásra fordítani.

há most ezigy hogy? újjmagyarországot építtűnk, vagy nem? vagy az a másik párt? 2008.08.28. 18:45:08

én laktam ilyenbe tizenenvalahány évig Vácott, mongyuk ottan sok ilyen van, ottanis sokan összedőlesztik az ilyeneket, de mi meg asztán visszaköltöztünk pestre, nem dőlesztettük össze, de sajnos a vevő majd összedőleszti, mer amerikai konyhát akar dzsakkuddzival, úgyhogy most csak egy 70 évesbe vagyunk, mer most rosszabbul élűnk mint akkor, mint négyéve

civiske meg klikkolja ki, kinekis jó ez?

Dr Kangörény 2008.08.28. 19:11:00

Hányingerem van azoktól a seggnyalóktól, akik hangosan tiltakoznak (joggal) a szocik rombolása ellen, de ha ugyanezt a szívüknek kedves párt teszi, akkor minden rendben van.

Mire hivatkozási alap az, hogy az mszp ellopta a fél országot???? Akkor más is lophat?
2010-től erre lehet számítani? Azért lopunk, mert az mszp is lopott? Most őszintén: ebben az esetben mi a különbség?????????????

kódis 2008.08.28. 19:45:16

A szóban forgó házat egyszer már hagyták lepusztulni, majd a kilencvenes évek elején gyönyörűen felújították. Egy étterem működött benne, aztán kocsma. Aztán megint így néz ki. Úgy látszik, a város nem jó gazda, ha a bérlő körmére kell nézni... Akkor már inkább egy magántulajdonos, aki tudja, hogyan kell egy műemlékkel bánni....

Diószegi 2008.08.28. 23:07:45

Jön majd egy jobb kor, amikor becsülik majd az értékeket, s minden randa betonsilót lebontanak.
A Kölcsey-Modem helyére visszaállítják a Paptavát, a Főnix-csarnok után lesimított talajba parkot telepítenek, a Debrecen Fórum monstruma helyét zegzugos egyszintes házas utcácskák veszik át, az Aquatikum megmaradhat madárháznak talán.
Elmorzsolódik minden beton, amibe belevésette a saját nevét Kósa Lajos. Ez lesz, és ez nem napi politika, hanem a jövő ténye. Nem kell hozzá 300 év, amióta áll Diószegi főbíró háza.
Ne feledjétek ezt, rombolásba belehevült percemberkék!

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2008.08.29. 12:01:50

diószegi: könny csordul a szemembe, ha rágondolok.

9mmPara 2008.08.29. 20:56:31

Ha jól értem, ez az épület az egyetlen valódi tárgyi bizonyíték arra, hogy Debrecen tényleg létezik legalább háromszázegynéhány éve. Aki helybéli ezt tűri lerombolni vagy lerohadni, az megérdemli, hogy a temetése másnapján elégessék az összes fényképét és a sírját 20 év múlva beszántsák.

pinkerton 2008.08.30. 14:16:07

PmmPara: Hála istennek, hogy már nem sokáig vagyok helybéli. Kósának engedelmeskedve: mivel nem tetszik ami itt folyik, elköltözöm.
Jövőre így majd talán én is jókat nevetgélek ezen a kiherélt, tehetetlen és egyben korrupt, kulturálatlan városvezetésen. Csak egy baj van: akkor már az ország vezetése lesznek...

puszgyusz 2008.08.30. 20:41:53

Diószegi! Gratulálok! Minden gondolatoddal azonosulni tudok, ráadásul a stílus/od/ is elsőrangú. Nem úgy mint a városvezetésé...

öhön 2008.09.01. 05:49:37

Diószegi és más atavisták!
Veretes stílusban írod a hülyeségeidet. A MODEM, a Főnix, a Fórum a kommunista korszak retteneteinek a helyére épült, épül. Én nem sajnálom őket, inkább téged.

pinkerton 2008.09.01. 09:29:02

Öhön: Látszik, az új kor gyermeke vagy: tudatalan, manipulált stb. Az ilyenekre van szükség manapság a Kósa-féléknek (és persze a másik oldalnak is..), csak így tovább! Egyáltalán éltél a kommunista korszakban? Ha igen tudnád, hogy ami most folyik a városban, az legalább ilyen vérlázító. Ja, és ízlésed, az nincs.

Trouw 2008.09.20. 20:55:04

Sziasztok!
Én nagyon szeretem ezt a várost, főleg a régi épületeket benne. Nekem a legjobban az fáj, amikor olyan épületek mennek tönkre, mint például, ami a Fisher ház mellett van.
A Régi Postát becsülöm, és bár azt értem, hogy féltitek, de azt sem lehet tudni, ki vette meg, és valójában mi a célja az épülettel. Én arra kérnék minden most tiltakozót, hogy akkor tiltakozzon, ha a megvásárlást követően a felújítás nem kezdődik meg, hanem tovább romlik az épület állapota. És könyörgöm, ne csak az Interneten! Azok a politikusok, akár helyi, akár országos szinten azért merik megcsinálni a balhéjaikat, mert soha, senki nem áll fel, hogy mostmár elég!
Az eladással azonban egyetértek, az állami és az önkormányzati tulajdonnál a magántulajdon sokkal jobb megoldás, megfelelő szabályozással. Reméljük, hogy fogunk még vacsorázni ebben a fogadóban!

barnaadam 2009.06.01. 20:44:56

Tegnap láttam, ugyanolyan még mindig... Majd összeomlik magától, csak egy kicsit kell várni. S mi van a Péterfia utcai házakkal? Évek óta rohadnak azok is...
süti beállítások módosítása