Tengelytörő utcák

Katasztrófa és háborús turisták kedvelt célpontja lehetne a belváros. 

Levelet kaptam lájf. Köszönet érte! Íme a mellékelt fotókkal együtt:

 

„A Rakovszky utcás bejegyzés megindított, de mivel a kommentek közé nem tudom, hogyan lehet képet beilleszteni, ezért emailben osztom meg Veled, gazdálkodj vele belátásod szerint.
A mellékelt fotók a közvetlen belvárosban, a Simonffy utcán készültek ma (augusztus 28.) reggel. Hangsúlyozom: ma reggel (amit az utcán látható autók és parabolaantennák igazolnak) és nem 1945-ben - bár az állapotok háború utáni hangulatot keltenek. Számomra felfoghatatlan, hogy egy olyan hely, ahová bármely turista 2 perc alatt eljuthat, miért mutathat ugyanolyan képet az elmúlt 1-1,5 évben. Mert legalább ennyi ideje piszmognak rajta.
Lehetne még beszélni az Arany János utcáról, ami hasonló képet mutat, a tengelytörő Pósa utcáról, amelyen keresztül fél Debrecen döcög a bevásárlóközpontokig, vagy a Tócóskert szintén aláaknázott (inkább félrecsatornázott) területéről, de talán ezekről is csinálok majd egy-egy felvételt, hogy az Üdv Debrecenből! című képeslap-sorozat teljesebb legyen.”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr63639108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dtp 2008.08.29. 18:01:59

az átsoppolt képek és alulról fotózott feltúrt aszfalt kissé manipulatív. Elég szörnyűk ezek az utcák ilyen ferdített képek nélkül is.
üv

El Lobo - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2008.08.29. 19:34:34

Off!
Kedves Basahalom!
Nagyon hiányoltalak a tegnapi-mai Golden Blog eredményhirdető buliról. Számítottam volna egy jó beszélgetésre. :-(

Pogány Gábor 2008.08.29. 22:23:56

Figyelmetek a Xana Holdingra vessétek!
A repülőtérre kúszott forrásokat ezentúl ui. ide szánják a városatyák, mint az a mai közlésekből kiderült.
Elxanálják hát azt a pár száz milliót, amit fenti tárgyakra is fordíthatnának.

SM 2008.08.30. 02:14:41

A bemutatott fotókat is figyelembe véve ha egy kicsit tovább jövünk a Simonffy utcán a Belváros felé , elhaladunk a Hal köz mellett.Nézzétek meg !! Az ottani állapotok sem rózsásak, pedig azt is megigérték vagy 3 éve, hogy ott szökőkút és kerti padok, stb. lesznek. Most még por, tilosban parkoló autók , szemét hegyek, a téren átfutkározó patkányok jellemzik a környezetet.

pinkerton 2008.08.30. 13:56:12

Sziasztok!

Semmi, csak javaslom, mindenki menjen Nyíregyházárára, a VIDOR FESZTIVÁLRA!! Tegnap voltam, nagyon klassz! Ott, mintha élet is lenne... Hétfő: Al di Meola!
DEBRECEN pedig monnyon le!!!

pinkerton 2008.08.30. 13:58:55

Pogány Gábor: légyszí, ezt fejtsd ki mert nem értem. netalán összefügg az ukrán érdeklődő céggel, akit le kellett vizsgálni az NBH-nak?

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2008.08.31. 19:31:11

szép, régies képek a századelőről. a huszonegyedikből, höhö.

Pogány Gábor 2008.09.02. 21:28:38

Pinkerton!
A xana holdinggal kezd tárgyalásokat polgármesterünk a repülőtér üzemeltetéséről. A xana holdingban vezető szerepet tölt be Virág Lászó. A repülőteret több száz milliós injekcióval fejlesztettük ezidáig, hogy megfeleljen a nemzetközi követelményeknek, valamint, hogy ki legyen rendesen stafírungozva. Valószínűleg ezt követően is a városnak kell majdan a zsebébe nyúlnia, ha jelentős méretű fejlesztésről lesz szó. Tehát például az a tavalyi 110 millió forint, amely elég sok, a fent írt bajok orvoslására több, mint elég lett volna, ezentúl a xana, illetőleg Virág úrék érdekeit szolgálja. Mert az a néhány nyári charter járat nem biztos, hogy megéri a repteret üzemeltetni, viszont ingatlanfejlesztésként valószínűleg jó üzlet lesz kapun bévül lenni. Jelen esetben ukránokról nem tudok...

Pogány Gábor 2008.09.03. 22:13:32

Bocs: xanga. Legalább következetesen hülye vagyok...

koldus 2008.09.06. 10:42:23

Furcsa paradoxon, hogy az ürülék nívóján mérhető "elit" éppen a csatornázás, azaz a szar elvezetésének művelete során nem képes fenntartani a hazug látszatot. Hölgyeim, és uraim! Ez itt a valóságos Magyarország, a valóságos Debrecen: a szar nyomvonalán döcögünk! Eddig csak a szaga lengte be mindennapjainkat, és sejtéseink lehettek, hogy milyen minőség élvezkedik a hatalomban, most itt a valóságos arca! Ideje lenne lehúzni őket!
süti beállítások módosítása