Torgyáni mélység a Nemzeti Csúcson

Kósa lemondásra szólította fel Gyurcsányt. 

Most, hogy mögöttünk a Nemzeti Csúcs – vagy annak csak a nyitánya? –, bizton állíthatjuk: feledhető epizódja ez a hazai történéseknek. Politikusaink óriási többsége egyszerűen képtelen átlépni saját árnyékát, tompult aggyal és szobormereven ragaszkodik korábbi pozíciójához, kitartóan ismétli önnön magát. Reménytelen.

A sok csalódás között talán Kósa Lajos szereplése a legfájóbb. A debreceni polgármester a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökeként volt részese a magas grémiumnak, s mondandója pusztán annyi volt, hogy Gyurcsány Ferenc mondjon le (nézd a videót alább!). Ennél azért több nóvumot vártunk volna tőle, amikor szarban a haza, s bár biztosan sokan vannak, akik szerint a vidék Lajosa most megint jól cselekedett, keményen odamondott, tökös fiú volt. Gyurcsány Ferenc mondjon le! Persze, s a haza fényre derül. Ugye?

Meglehet, Kósa Lajos mondandója nem saját akarata okán korlátozódott pusztán ennyire, hanem a Megyei Jogú Városok Szövetsége kötelezte erre az elnökét. Akkor pedig sajnálatunknak kell hangot adnunk, hogy a haza legnagyobb városait tömörítő szervezetnek csak ennyi üzenete van az ország nagy gondjainak közepette. Igen, mondjon le Gyurcsány. De ne csak ő. Soroljuk?  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr100720301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pálmafa 2008.10.18. 17:15:12

mér nem lehet hozzászólni?

vakapa 2008.10.18. 18:20:39

igazán irigyelem a problémáidat! kósa kimondta, hogy a király meztelen, tényleg vérlázító. ki a f.asz kormányoz már 6 éve?
illetve igazából 61 éve kétszer 4 év szünettel. gyurcsány meg a politikai elődei két emberöltő óta teszik tönkre az országot neked meg az fáj, hogy kósa kimondta amit te is jól tudsz. pomt azt kapod ezért te is amit megérdemelsz.inkább az a vérlázító amit a glatz művelt kenve a szart mindenre és mindenkire. sárközy mondta néhány napja: érdekes, hogy most nincs felelőse a válságnak de amikor még jól mentek a dolgok akkor pontosan lehetett tudni, hogy ki veszi fel a nagy jutalmakat a bankszektorban.
amerikában sem volt olyan egyszerű ledugni a kongresszus torkán, hogy az eccerű emberen verjék le a hülye bankvezérek és állami vezetők baromságát. nálunk ez könnyebben megy úgy látom. persze gyurcsány most nem felel semmiért, ő csak éppen arra járt a kormányrúd körül az elmúlt 6 évben.
biztosan néró is összehívta a római patríciusokat és felajánlotta, hogy szívesen áll az élére az újjáépítésnek a csúnya tűz után.

pálmafa 2008.10.18. 18:24:20

mér baj az, hogy Lajak!os útmutatást adott? Igenis, a mai csúcson kellett volna abbahagyni, ha korábban nem tette meg a hibbatt néró! igaz, a szegfűszagú szikkadt kóró kellőképpen benyalt neki, ez biztosan legyezi a hiúságát csótányn

pálmafa 2008.10.18. 18:28:34

én gyúrcsányi mélységnek nevezném az egész hibbadt néró kezdeményezést!

prolee 2008.10.18. 18:30:28

Ahogy mondod... A haza fényre derül(ne)...
Vagy legalább halvány esélye lenne rá végre.

Szabóbé 2008.10.18. 18:36:32

Ez a történet már rég nem Gyurcsányról szól, észrevehetnétek.
Ennél én is többet vártam a polgármester úrtól, mert ezzel a fellépésével nem több azoknál, akik a Kossuth téren mindennaposak.

prolee 2008.10.18. 18:43:08

Ezzel a fellépésével Gyurcsány sem több ócska ripacsnál. Most pedig kormányra lenne szüksége az országnak.

csigekert 2008.10.18. 18:57:00

Így érik el, hogy egyre többen fordulnak el nemcsak az MSZP-től, hanem a Fidesztől is. Elég volt az acsarkodásból! Értsd meg, Lajos! Gondolat kell ide, nem indulat. Téged se érdekel az ország, csak a saját karriered. :(

pálmafa 2008.10.18. 19:03:12

nade ki van a kormányrúdnál?! nem csótány?! neki kéne megoldani a válságot, ha meg nem megy, átadni a kormányzást. ilyen eccerű! Lajos csak azt mondta, amit a józan többség, nem pedig a prolik várnak!a szikkadt kóró mit ajánl? a nyögdíjasoknál kezdené a megszorítást, a kalaposmindenit a fajtájának!!! ki idézte elő a bajt?! az igavonó barmok, vagy az igahajtók?!

Dr Kangörény 2008.10.18. 19:04:55

Ha lemond ez a majom, akkor megszűnik a pénzügyi válság?

Ti teljesen hülyék vagytok????????

Nem kéne elgondolkodni azon, hogy mi lenne pl. a forint árfolyamával, ha most lemond a miniszterelnök? Lemenne a béka segge alá.

És ne gyertek a hitelességgel, mert most a befektetők pánikolnak, és az instbilitás első jelére sikoltozva menekülnek a pénzükkel.
Persze nektek mindegy, mert azért is gyurcsány lenne a hibás, ha lemondana és ebbe belerokkanna az ország a fent vázoltak miatt.

geza 2008.10.18. 19:06:15

Szomoru, hogy sokan nem veszik eszre, hogy most kemeny összefogásra lenne szükség. A nemzet nem felejtené ha Orbánék/Kósáék az MSZP mellé állnának. Most nem jönne jól egy uj választás, meg kormányváltás. Nagy a baj, és akik gyorsan reagálnak azok ússzák meg a legjobban.

Z 2008.10.18. 19:06:29

Az utolsók közt vagytok ,akik még komolyan veszitek Fletót.
Ez az egész "csúcs" egy szokványos Fletó-féle dumakormányzás volt.
Kósa a baj????
Ti nem ebben az országban éltek ,vagy hihetetlenül pofátlanok vagytok...

Herr Stahl 2008.10.18. 19:10:52

Szeged nevében biztosan nem beszélhetett. (Botka László ugye)
Örülök, hogy az eddigi kommentelők többsége ugyanúgy acsarkodik és nem érdekli, hogy minden mocskolódással töltött perccel még több mocskolódást generálnak. Közben pedig majd csak elmúlik a válság. Aha. Azt hittem, hogy a politikusok barmok és az ott ülő szakembereknek van igazuk és még megegyezni is hajlandóak lennének, ha hagynák nekik. De most végre rájöttem, hogy majdnem én is beleestem ebbe a demagóg megegyezés-kiútkeresés-nemzeti minimum maszlagba, de látom, hogy a többség (mindig a többség a normális) még mindig acsarkodik. Erre feleszméltem, hogy majdnem elkábítottak. Végre visszatérhetek a valóságba! HUR-KÁT-AKA-ROK! HUR-KÁT-AKA-ROK! KÁ-VÉ-HÁZ!

states 2008.10.18. 19:18:39

Torgyáni mélység, hol van az a Gyurcsányitól, és főleg hol van attól a kártól, amit ez a retardált csinált itt az elmúlt 4-6 évben, ránkborította az országot, most meg még a mentőangyalt is el akarja játszani ez a szánalmas csepűrágó...

kacsa! 2008.10.18. 19:19:36

Egyszerűen hülye gyökér. Így ér a Nemzeti Csúcs egy vagon szart

lunic 2008.10.18. 19:26:57

Ennyit tud Kósa. Most mit csodálkoztok?

NemodaBuda 2008.10.18. 19:27:46

Amint azt Kósa kifejtette, a "csúcstalálkozónak" érdemi jelentősége nincs, hiszen a költségvetést már benyújtották! Ha Gyurcány válóban összefogást, meg miegymást akrana akkor tán megvárta volna a "csúcson" reprezentált véleményeket / javaslatokat. Ehelyett a még kritizálni sem lehet a költségvetést, mert az még részleteiben nem ismert. Az egész csak színjáték. Ezek után nem csoda, ha a Kósa ismételte elküldi a művész urat a francba.

pálmafa 2008.10.18. 19:27:58

stál elvtinek későnyári napszúrása van, hogy még mindig azt a hibbadt nérót dicsőíti?! ez nem acsarkodás, csak igazság! elegünk van már ebből a népnyúzó barom komcsibagázsból!!!

Herr Stahl 2008.10.18. 19:28:18

Én azt mondom, most mind egyszerre ne legyünk hajlandóak semmiben megegyezni és harapjuk át egymás torkát! Egy...két...há....MOST!

Jimbee 2008.10.18. 19:35:40

OK. Legyünk konstruktívak! Mit kellene mondania egy vidéki nagyváros polgármesterének egy országos válsághelyzetben? Mi az ő feladata, dolga ilyenkor?
Őszintén kiváncsi vagyok a méltatlankodók véleményére.

nndb 2008.10.18. 19:38:16

Szerintem érdemes elgondolkodni rajta, milyen eredménnyel járna egy kormányváltás most, amikor épp mindenféle listára kerül az ország, leginkább lefelé értékelik, a tőke sokkal kevésbé kívánkozik ide. Nem volna ettől még kevésbé rossz a stabilitás megítélése? Kósa tutit akar, vagy káoszt? Egyáltalán komolyan gondolta?

nndb 2008.10.18. 19:40:29

Természetesen: "még rosszabb a stabilitás megítélése".

Herr Stahl 2008.10.18. 19:40:32

Pálma elvtárs: szerintem az a rohadt népnyúzó kommunista Bush monnyon le! Persze Gyurcsány nélkül nem tudta volna megcsinálni! Egyébként bocs, tényleg sok dicsőítő szót írtam róla, meg a nevét is túl sokszor... Vagy mégis Te gondolkodsz úgy, hogy velem vagy ellenem? "Only a Sith speaks Absolutes", és ráadásul még indulatos is vagy "Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." Hehe... Szegény Joda, ha látná! Részemről meg is nézem valamelyik részt ost heló! Oszt heló mindenkinek! OFF

ötker 2008.10.18. 19:41:51

A franc se kíváncsi Kósa személyes véleményére (bár véleménynek az nagyon kevés, hogy monnyonle).
Kósának arról kellett volna beszélnie, hogy a megyei jogú városok vezetői és gazdasági szakemberei mit gondolnak a jelenlegi helyzetről és a kiútról. Erről kellett volna beszélnie, nem pattognia.
Kósa nem képviselte azt a szervezetet, aminek a vezetője. Én ezen nagyon elgondolkodnék a helyükben.

embb 2008.10.18. 19:46:24

Viktor kell nekünk, Ő megállítaná a válságot a határon.

khmkhm ami ciki az ciki 2008.10.18. 19:46:49

sok hozzászóló felült a baloldali demagógiának. A válság jön, nehezen tudjuk elkerülni, de ha az ország átesik egy megtisztuláson (választás, vagy vezércsere stb...) akkor a felhatalmazás már erős lesz bármilyen intézkedés végrehajtására. Addig meg megy az iszapbirkózás. Ajánlom a történelmet mindenki figyelmébe: 1873-as nagy válság (kb. mint a mostani az akkori tőkés világban) miatt Deák pártja nem tudott kormányozni. Az ország érdekében mit tett? MEghívta miniszterlnöknek Tisza Kálmánt, az ellenzék vezérét, s teljesítette az összes kívánságát, cserébe ő meg megígérte, hogy fenntartja a rendszert.
Ha lenne eszük így cselekednének, de itt csak szoci/komcsi pr-fogásról van szó, kell a parasztvakítás.

Szépjuhászné 2008.10.18. 19:49:52

Kangörénnyel értek egyet. Sajnálom, hogy ennyi buta magyar van a világon... Sajnálom, hogy a gyűlölet a józan észnél egyesek szemében sokkal-sokkal többet ér...
Egyet értek Demjánnal... Szakadjon minden egység ellen és megegyezés ellen törekvőre az a tető, ami alatt épp áll. Szégyellje magát minden magyar, hogy amit a rendszerváltás óta úgy az MDF, mint az MSZP és FIDESZ elb....tt úgy, ahogy voltak és saját zsebüket megtömve acsarkodnak egymásra a kamerák előtt, majd leülnek egy asztalhoz és jót vacsiznak együtt, nevetve egy jó nagyot hogy sikeresen megosztotta az országot, hogy addig se figyelnek rájuk ahogy megtömik a zsebüket... csak a széthúzás jár az eszében és nem az, hogy most kell összefogni ha nem akarjuk, hogy úgy járjunk, mint a szomáliaiak....
Szégelljék magukat szégyelljék magukat úgy a széthúzás pártolásáért, mint azért, mert csak a gyűlöletet fokozzák és nem a megoldást segítik.
Van ötletetek arra, hogy mi a megoldás? Ha lemond ez a kormány több 100%-os infláció és ahogy Demján mondta 400 Ft-os Euró kell ennek az országnak? Ez kell? Akkor mongyon le a Gyurcsány...., úgy ahogy Torgyán mondaná, ha megszólalt volna.
Buta, buta magyarok... Buta, buta ország... Buta, buta emberek. Gondolkozzatok, egyik politikus sem jobb a másiknál. Ezt a válságot túl kell élni és ha túléltük, dönthetünk arról, hogy ez a politikusi nemzedék kell-e nekünk, vagy egy teljesen új, más szempontok alapján gondolkodó új generáció.
Döntsön a többség, de ne a gyűlölet. A gyűlölet rossz tanácsadó, ez volt 1000 évig és ha így folytatjuk saját nemzetünk sírját áshatjuk meg.
Őszintén sajnálom, hogy tényleg ennyi buta, a józan eszére nem hallgató, demagóg, populista emberrel vagyok körülvéve.
Az amit az egyik képvisel a múlt század elején már megjelent. Nem volt jövője, de jelene volt és több millió ember értelmetlen halálát követelte. Ezt akarjuk? Ugye nem. Gondolkozzatok. Most az összefogás az első és gyermekeink jövőjének megalapozása. Lehet az piacgazdaság, lehet az más. De a jövő a lényeg, ha azt akarjuk, hogy ez az ország még ezer évig fennmaradjon....

Öreg 2008.10.18. 19:59:20

Vajon mennyi ideig gyötörte magát a Civis Város első embere, mire kitalálta ezt a mondatot?
Remélem nem erőltette meg magát, húzón egyet gázon ő is és hátha jobb lesz
NEKÜNK!

asdf 2008.10.18. 20:00:54

hm... a véleményem a következő errol:
-advan van egy kormány amelyik normál, NEM nemzetközi krizis helyzetben is padlóra küdte az ország gazdaságát
-és amelyik kormány nem volt képes az utóbbi 6 évben adót csökkenti csak növelni, holott nem volt semmiféle nemzetközi gazdasági összeomlás.

ezután mit kellene tennie az ellenzéknek?
-felsorakoznia egy olyan vezető mögé amelyik normál helyzetben sem tudta megoldani a problémákat csak tovább szitani azokat azt várva hogy majd most 10x nagyobb teher esetén jobban szerepel?
-elhinni azt hogy majd fog adót csökkenteni de nem most miközben 1-2 éve még törvényeket hoztak arról (szintén nem nemzetközi krizishelyzetben) hogy adót fognak csökkenteni és megszépitették a gazdasági adatokat hogy ezzel mindenáron nyerjenek, majd 1 tollvonással visszavonjanak minden általuk hozott törvényt?

etc... én nem védem a fideszt, de azért ez most kb. olyan mintha azt aki megbukott az autóvezetés vizsgán és már jogsi nélkül is 3x törte össze a k ocsiját, beleültetnék egy boing 757-esbe mondván hogy majd biztos nem fog lezuhanni...

Gyulabá 2008.10.18. 20:01:52

Szót kapott a sötétség, s van piaca látjuk. Alapból egy pálma pl. nem lehetne sötét és mégis! Persze, amit esetenként ad, - lsd. árnyék - az is sötét. Tehát létező igény. Mégis bízzunk benne, nem ez a jellemző.

deeler 2008.10.18. 20:06:13

szépjuhászné, te vagy a buta mint az atom
szarra nem lehet épitkezni, elöbb le kell rombolni mindent és csak akkor lehet jövöt alapozni
most a rombolás elött vagyunk

pálmafa 2008.10.18. 20:06:50

szépjuhászné! meddig magoltad ezt a foxi-maxi egyetemen, hogy fújod a komcsidumát?! úgy kell nekünk csótány, mint vízbefúlónak az ár! nade aki barom, az nem is gyógyul ki belőle!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.10.18. 20:09:13

Teljesen rendben volt ez a beszéd. Feltárta, hogy Gyurcsány még most is csak trükközik és alkalmatlan arra a szerepre, amit tényleg elég ripacsul próbál eljátszani. Valakinek el kellett ezt is mondania ott. Egyébként ha már nemzeti csúcs, akkor lenne kellene tétjének is. Tehát én például sokkal bizakodóbb volnék, ha Kóka vetetné azt a válság stábot, amit a kilábalást irányítaná.

kacsacsoru 2008.10.18. 20:10:39

fogjad már fel, hogy nem a Fletóról van szó :D hogy lehet ennyire szűkagyú valaki :) Hanem arról, hogy a Fidesz is és az MSZP is RÉMÁLOM, gyökerekkel teli, szánalmas akármicsoda...egyszerűen tökmindegy melyik van ott, ha holnap reggel 6-ra lecserélnék FIDESZ-re a kormányt, akkor észre se lehetne venni.

Vagy tényleg csak az a szitu, hogy ebben az országban csak FIDESZ és MSZP típusú emberek élnek???? Ez a kér archetípus lakik bennünk magyarokban és csá??? Mert ez még rosszabb - ebben az esetben tényleg menthetetlen ez a hely...és tényleg jobb elmenni minél messzibbre.

b123 · http://b123.hu 2008.10.18. 20:17:37

Ennek az embernek kéne vezetni Magyarországot...

pálmafa 2008.10.18. 20:25:35

akinek nem teccik, el lehet menni - hogy a táncos komikust idézzem! de a fődhöz ragadtak maradnak!

Steppenwolf 2008.10.18. 20:37:12

Kósától a jó válasz kedves posztíró szerint nyilván az lett volna, ha azt mondja, előre továbbra is a gyurcsányi úton, Szüntessük meg a 13. havi bért és nyugdíjat, fagyasszuk be a béreket és a nyugdíjakat, (emlékeztek? Nincs 3 hónapja, hogy a baloldal a Zorbán nyugdíjbefagyasztó rémuralmával riogatott :) ) de vegyünk fel még több hitelt az IMF-től, hogy még sebezhetőbb legyen a gazdaságunk, ha pedig bedöntik, akkor a felelősségen osztozunk. :P

Persze, ez az egész nemzeti csúcs kutyakomédia volt a javából és egy újabb taktikai húzás Gyurcsánytól és kísérlet arra, hátha szét tudja kenni a felelősséget. Elvégre az új költségvetés kész és nem engednek belőle, és ha az országnak cselekvőképes kormánya van (elvégre újabban az MSZP a cselekvés pártjaként hirdeti magát tízmilliókért), miért van szükség az ellenzék és a társadalmi-gazdasági elit segítségére egy a parlamentáris demokráciának hatalmas pofont adó, közjogilag teljesen definiálhatatlan szerepű értekezleten.

Bambano 2008.10.18. 20:46:08

Azt a részt nem értem, hogyha az ellenzéknek még mindig az az egy dumája van, hogy monnyon le, miért nem mondatják le? Ez a kormány kisebbségi. Ha a fidesz komolyan akarná, hogy Fletó megbukjon, nagyjából 10 perc alatt tudná megbuktatni a parlamentben.

Nem buktatjátok meg? Akkor meg tessék együttműködni vele. Tisztelt ellenzék, tessék végre elővenni a gerincet, vagy dolgozzatok Fletóval, vagy buktassátok meg. Mindkettő sokkal gerincesebb megoldás, mint ez a folyamatos üres acsarkodás.

Ugyanez mehetne az szdsz-nek is. Az nem működik, hogy a bizalmiszavazásos feloszlatós parlamenti szavazáson megmentjük a kormányt, de a költségvetését nem fogadjuk el. Vagy egyik, vagy másik.

Leslie 2008.10.18. 20:53:08

Oltári, vagy orbáni mélységek!!!
1 kutya!!!

Valaki a sok közül 2008.10.18. 20:55:56

Ez az egész szánalmas.

Tudomásul kellene venni, hogy a mindenkori kormánynak van arra ereje, hogy kialakítsa a döntéselőkészítés struktúráját. Tanulmányokat készíttesen, szakértőket alkalmazzon, stb. (Van egy gyanúm, a hat és fél év alatt fideszes ide nem nagyon férhetett be.) Ezek (a kormány által felkért emberek, cégek) mondanak valamit és Gyurcsány vagy elfogadja vagy nem. Ja, hogy most üt vissza, hogy egy kalap pénzt fizettek pár lap tanulmányért, meg hogy akinek a véleménye nem egyezett Gyurcsányéval azt kirúgták?

Ezért nem ment el a KE és sokan mások és ezért mondta Orbán arra a kérdésre azt, hogy mit vár az egésztől - egy jó kávét.

Az összefogásért "aggódók" megérthetnék, az ellenzék semmit nem tud tenni, a kormányzás felelőssége az MSZP-SZDSZ-é és Gyurcsányé.

nyaggató 2008.10.18. 21:00:05

Minden országnak olyan kormánya és kormánypolitikája van -és most nem csak az MSZP-re gondolok-, amilyet megérdemel.
Sajnos a magyar egy primitív söpredéknemzet, ez jár az országnak. Akiket minden választásnál "meg kell venni" olcsó demagógiával és ígérgetéssel azoknak ez jár. Kell a demokrácia? Itt van. Csak az a baj, hogy nem csak a hülyék eszik a s...t.

Steppenwolf 2008.10.18. 21:07:50

Oh, most látom csak, hogy itt szubjektív kiválasztódás után jelenhetnek csak meg a kommentek.
Szóval, ezek szerint végzetes hiba volt véleményt nyilvánítanom szellemi termékedről, kedves enyhén elfogult, névtelen posztíró. :)
Nesze neked, liberalizmus és véleményszabadság... :P

pálmafa 2008.10.18. 21:15:49

még egy ötlet a kiadások csökkentésére, amit a szegfűszagú tulipán elfelejtett: a tücsköktől megvonni a januártól tervezett óvodáztatási hozzájárulást! na ennek szívből örülnék!!! so-sok 20 ezer lenne!!!

sóskavg 2008.10.18. 21:19:12

Miért lenne csőd, ha a tolvaj FERI és csapata hétfön venné a táskáját /üresen /kedden átmeneti v.szakértői kormány jönne, stabilizálás után uj választások következnének!Nem várható tőlük ,hogy 6év folyamatos hazudás médiaterror ,dezinformálás után a nemzet javára cselekedjenek!

netuddmeg 2008.10.18. 21:23:56

Azér' aki azt hiszi, hogy csak az elmúlt 6 éven állt vagy bukott, hogy most itt tartunk, az elég naív, vagy...

Steppenwolf 2008.10.18. 22:07:44

Kedves netuddmeg, 6 évvel ezelőtt nem mi voltunk Európa legsebezhetőbb gazdasága, ellenben a feltörekvő országok között a legdinamikusabban fejlődők voltunk.
Csak sajnos mivel az elmúlt 6 évben 30%-kal emelkedett az államadósságunk ('98-'02 közötti időszak az egyetlen intervallum az utóbbi jópár évtizedben, amikor nem nőtt, hanem csökkenteni tudták az államadósságot), ennek köszönhetően hatványozottabban sínylük meg a világgazdasági válságot, mint más európai országok.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2008.10.18. 22:10:50

a buszon lévő írást miért cenzúrázták ki?

ddt 2008.10.18. 23:34:26

Nem Gyurcsány csinálta a nemzetközi pénzválságot. Ő csak legyengítette az országot az elmúlt években annyira, hogy ne tudjunk neki ellenállni.

Gyurcsány vezetésével ment fel majdnem 10%-ra a költségvetési hiány 2006-ra, majd az ő vezetésével volt szükség egy 2 éves megszorító csomagra ahhoz, hogy legalább visszajussunk oda, ahol 2002-ben tartottunk ebből a szempontból.

Ezek tények. Maga Gyurcsány is bevallja az őszödi beszédben: a pénzbőség és trükkök százai révén tudták egyáltalán működőképesen tartani az országot.

Ha mindezt tagadja valaki, akkor vagy hazudik, vagy ostoba. Ha pedig mindezek ellenére továbbra is ezzel az emberrel akarja irányíttatni az országot, most, amikor igazán nagy szükség lenne egy jó vezetőre, akkor egészen biztosan ostoba.

Lehet papolni megbékélésről meg hasonlókról, de az ember nem békül ki azzal, aki kirabolta - márpedig az mszp-szdsz pont ezt tette Magyarországgal az elmúlt években. Ha nektek jó volt, kedves blogíró, szavazzatok rájuk újra. Ha még mélyebbre kell süllyednünk ahhoz, hogy bégre megjöjjön a józan eszetek, ám legyen...

kecsege endre 2008.10.18. 23:41:57

Beszélhetett volna lajjos a saját városáról...hogyan adósította el...(((
A város hitelállománya a Közgyűlés által vállalt kötelezettségek és készfizető kezességek, a Vagyonkezelő és tagvállalatainak kötelezettségei megközelítik a 30 – 35 milliárd forintot. Ezek a kötelezettségek hosszú lejáratúak, jó feltételű hitelekből állnak, egyelőre nagy károk nem érhetik a várost, de a veszély fenyegető. Az szintén fenyegető, hogy az idén és jövőre, Debrecen csak további új hitelek felvételével finanszírozhatja a működését.
Az árfolyammozgások azonban jelenetős kihatással lehetnek a törlesztésekre, de az idei költségvetés nem tartalmaz erre az esetre kockázati céltartalékot.
Csak ebben az esztendőben 5 milliárd forinttal növelte Lala a kötelezettséget!
Kinek kell lemondani?
Már 2017-ig van kötelezettségvállalása a városnak!!!!
Mit vet ez az ember,kinek a szemére?????
a hal szólt

Lőrincz Katalin 2008.10.19. 08:53:14

Vegyük a tényeket!
- A Nemzeti Csúcsnak nem volt feladata a 2009-es költségvetés összeállítása, módosítása, azt tudta minden meghívott, Kósa Lajos is.
- Az itt elhangzottak (általános kívánságok, politikai nyilatkozatok stb.) alapján nem is lehet költségvetést készíteni, abban számok vannak.
- Mindezzel tisztában van Kósa Lajos is, aki 1990 óta országgyűlési képviselő, sok költségvetést megélt ellenzéki és kormánypárti politikusként is, sőt polgármesterként is résztvett már több városi költségvetés elkészítésében.
- Minél hamarabb költségvetésre van szüksége az országnak, hogy aztán elkészülhessenek a települési, városi költségvetések is.

Mivel mindezeket pontosan tudja Kósa Lajos, ezért hozzászólása csak egy olcsó poénra épülő hangulatkeltésnek tekinthető, ami nem illett a rendezvény komolyságához, és lenézte azokat az állampolgárokat is, akik komolyságot vártak ettől az eseménytől.

cardealer 2008.10.19. 10:52:51

Induljunk ki az alaptételből. Meglehetősen egyoldalú megközelítésre vall, hogy Basa elfogadja a Nemzeti Csúcs nevű mit is(?), összejövetelt egy olyan döntéshozó (?) testületnek, amelynek kiagyalója Gyurcsány, aki, miután bedöntötte az országot, még Kormányzó urunknak is küldött volna meghívót, amennyiben még köztünk lenne. Lajos a hét folyamán sajtótájékoztatón, a Hír tévé beszélgetős műsorában, sőt még a Mokkábban is kifejtette véleményét erről a mindenféle legitimációt nélkülöző összegyüldéről, ahol a sok okos ember okosakat mond, aztán délután 4 óra tájban hazasietnek Megasztárt nézni. Tulajdonképpen ez történt. Demján a szívbajt hozta mindenkire, a szakszervezet tiltakozni méltóztatott, a politikusok hozták a tőlük megszokottakat, a tulipánt egyre inkább szegfűvé hervasztó kalapos hölgy kivételével, akinek éppen megmentett pártja már az átdolgozás alatt álló költségvetésre is igent mondott matt bianco. Nem is értem, hogy miről kellett volna tárgyalni, hiszen a bátori Veres már benyújtotta az átdolgozott költségvetést. Talán az önkormányzati miniszterséget jutalomból megkapott somogyi függetlennek kellett volna értékes tanácsokat osztogatni?! Akkor meg az lett volna a vád, hogy Lajos összetévesztette a Parlamentet az MTA dísztermével. Igen, Gyurcsánynak tényleg le kéne mondania, mert a haza ugyan nem derül fényre, de ezzel a programmal még mélyebbre süllyed. Ja, ezt egyébként a jobboldalinak egyáltalán nem nevezhető Surányi György is sugallta. Azt hittem, Basa, hogy a hosszas hallgatás után valami robbanásszerű blogbejegyzésed lesz, de úgy látszik Ferenc testvér kétes értékű PR-fogása sem homályosította el érthetetlen Kósa-fóbiádat.

cityhall 2008.10.19. 11:13:37

Kecsegénél a pont!
Bizony, hatalmas adósságai vannak Debrecennek, és erről nem mernek beszélni. A többi nagyvárosban sem jobb a helyzet, ezért Kósának lehetett volna mondanivalója - nem Gyurcsányhoz, hanem az országhoz és saját városának polgáraihoz.
Tényleg kíváncsi lettem volna, hogy a politikai röfögésen kívül mi lehet a fejében.

Szabóbé 2008.10.19. 11:17:20

Papp László ügyvéd úr, aki a Fidesz debreceni frakcióvezetője, azt nyilatkozta a múlt héten, hogy Debrecenben nincsenek pénzügyi gondok a gazdasági válság miatt, és ezért nincs is miről beszélni.
Most higgyük el, hogy Debrecent kikerüli a világválság?! Ennyire hülyének nézik az embereket Kósa úrék?

gargyay 2008.10.19. 11:25:57

cardealer: Basa nem fogadta el a Nemzeti Csúcsot döntéshozó testületnek, ahogy te írod. éppen azt írta, hogy feledhető epizód és reménytelen.
de szerintem nem a blogíró a lényeg, hanem hogy Kósa szerintem is alul múlta magát.
amikor hallottam, hogy felszólalt, akkor nagyon vártam, hogy valahol elolvashassam az egész szövegét, mert kitől várjon jövőre vonatkozó gondolatokat a magyar polgár, ha nem az ellenzék vezető politikusaitól.
nagy csalódás volt, mert attól mi már nem leszünk bizakodóbbak a jobb és békésebb életben, hogy százezredszerre is bemondják a parlamentben, az utcai tüntetéseken és már a Tudományos Akadémián is Kósa, hogy Gyurcsány mondjon le.
kár ezért az emberért, többet gondoltam róla. :(

Steppenwolf 2008.10.19. 12:09:47

Szabóné! A világválság senkit nem kerül ki, csak éppen az az ország, város, vagy éppen magánszemély, akinek nincsenek óriási adósságai, kevésbé, vagy alig érzi meg.
Lásd Csehország és Szlovákia esetét, akiknél még a költségvetés módosítására sincs szükség, ugyanis ők mindössze annyira érzik meg a válságot, hogy nem 7% lesz jövőre a gazdasági növekedés, hanem csak 4-5%.

euro 2008.10.19. 20:00:16

A hajdú-bihari fideszes képviselők már el is kezdték a gazdasági válság kezelését! Aba-horvát valaki megyei képviselő saját alapítványától sikkasztva több millió forintot tett félre, vállalva annak kockázatát, hogy börtönbe menjen. Mentségére szolgáljon, hogy titokban az MSZP által sanyargatott nyudíjasoknak és hátrányos helyzetűeknek ada. Sajnos nem tudja igazolni, mert titokban, négyszemközt osztotta a pénzt, nehogy az a szemét kormány megadóztassa.
A megyében megmutatták mit csinálnak ha hatalomra kerülnek, miért akarja bárki is, hogy ezt csinálják országos szinten?

jama 2008.10.20. 11:16:21

Évek óta emlegetjük azokat a példákat, melyeknél a különböző politikai erők összefogása az egyes országok gazdasági, társadalmi felemelkedéséhez vezettek./pl Írország/ Ezekben az országokban a politikusok voltak olyan bölcsek,hogy félre tették a az egymás legyőzésének kényszerét és a nemzet érdekében közös cselekvésbe kezdtek. A Nemzeti Csúcs ilyen kezdeményezésnek indult. Sajnos Orbán és a papagály kommandó képtelen felfogni a helyzet komolyságát és még mindíg a régi lemezt játsza. A hibás gazdaságpolitika /a gazdaság növekedése a belső fogyasztás felpörgetésével/ Matolcsi találmánya volt! Az MSZP hibája az, hogy késett a kiigazítás, sőt a 100 napos program, (melyet a Fidesz is megszavazott) csak nehezítette a helyzetet, növelte az eladósodásunkat. Demjánnak igaza volt amikor azt mondta, hogy mindenki szégyelheti magát a kialakult helyzetért! Konkrét javaslatokra lett volna szükség! Kósa a csúcs előtt már elmondta a véleményét: az egész összejövetel értelmetlen PR fogás. Nem fogták fel, hogy a Nemzeti Csúcsnak a feladata az lett volna, hogy Magyarország demonstrálja az egységet, a helyzet megoldására való nemzeti elkötelezettségünket. Ezt a törekvést a FIDESZ-KDNP vezetői és a különböző szervezetek nevében megjelent és felszólaló politikusaik meggátolták. Az ország hitelképességén, tehát a Csúcs nem segített, és ez a Fidesz felelőssége! Kósa otromba felszóllalása önmagát minősíti! Bizony debreceniként szégyeltem magam, hogy a sok inteligens felszóllaló mellett Polgármesterünk szellemi képességéből csak ennyire futotta!
Kósa a gazdasági teljesítményével semmit sem vethet Gyurcsány szemére,hiszen Debrecen adóssága a Holdingot is figyelembe véve csaknem 20 Mrd-ra nőtt a regnálása alatt.(Nemrég Kósa azt hazudta, hogy majdnem 10 Mrd! Persze ez is sok!)

koldus 2008.10.20. 15:43:21

Nemzeti csúcs? Kérem,ha ezek az emberek jelentik a nemzet csúcsát - és itt telesen mindegy, melyik pártban díszelegnek őkelmék - akkor ezt inkább nemzeti szakadéknak kellene neveznünk, ami manapság már inkább pöcegödör.
Nyilvánvaló, hogy ezzel az un. elittel képtelen az ország kilábalni egyre megújuló válságaiból. Nincs sehol egy magyar Pinochet? Ez a mi valódi tragédiánk!

illetékes et. 2008.10.20. 19:47:20

Annak is volt egy bája, amikor a Zorbán számonkérte a reformokat! Gondolom, előtte megkérdezte a statikusokat az Akadémia tetőszerkezetének állapotáról!

Gábor László 2008.10.21. 19:11:43

Azt nem vetette fel KÓSA ÚR,
hogy honnan lesz ebben a nehéz világgazdasági helyzetben DEBRECEN városának harminc milliárd forint a VÁROS tömegközlekedési beruházására 2010-ig? A meglévő VOLÁN Zrt. vagyona
nem a nemzet vagyona? Az ott dolgozó emberek nem az ország gyermekei? Miért kell 600 embernek az utcára kerülni?
ŐK nem a mi GYERMEKEINK?

Gábor László 2008.10.21. 19:59:01

UTÓIRAT:

Ha a város ezt a fejlesztést végre tudja hajtani egy jó szakember nélkül /Varga László/ akkor a ma ott lévő szakemberek előtt FEJET HAJTOK!
süti beállítások módosítása