Kósa és a gomolygó köd

Válságműsor az önkormányzati tévében. 

Nem vagyunk még elég messzire a pénzügyi világválság kitudódásának kezdetétől, első – majd második, harmadik, sokadik – hazai értelmezéseitől, hogy a felszín karcolgatását meghaladóan láthassuk: ki mikor és hogyan ismerte fel rosszul a helyzetet és a teendőket. Mit is várunk politikusainktól, akik kisebb gondok legyűrésére is alkalmatlanok, miért épp egy globális krízis honi hordalékával tudnának érdemben szembesülni? Szóval hagyjunk még egy kis időt a nagy értékelés előtt, ülepedjen még a zacc! Figyeljük inkább például a helyi önkormányzati tulajdonú média igyekezetét, mert ott mindig történik valami érdekes (legutóbb Feltámasztották Sütő Andrást).

Csütörtök este Kósa Lajos polgármesterrel beszélgetett a Debreceni Városi Televízió főszerkesztője élő adásban, 34 percen keresztül. A téma: „A gazdasági válság és hatása – mi vár Debrecenre?” Ennek a műsornak az első 2 és fél perce következzen most:

 

 

Mi történt? Elkerülendő a véleménydiktátorkodást, következzen négy értelmezést:

1. Igaza van polgármester úrnak, a főszerkesztő beszéljen kevesebbet és kérdezzen tisztán.

2. Élő adásban ne alázza a főszerkesztő urat a polgármester, amúgy is tökmindegy, hogy mit kérdeznek tőle, mindig azt mondja, amit akar.

3. Nem történt itt semmi különös, szépen elbeszélgettek. Hajrá, Fidesz!

4. Nevetséges ez a közpénzen fenntartott fideszes média, ahogy a nagyúr cincogtatja a médiaszolgáját. Mindkettő mondjon le!

Ha valakinek van más értelmezése, ne tartsa magában, írja ide! Aki pedig az egész csevegésre kíváncsi, az megtekintheti itt.

 

BLOGSZEMLE

- süsü jönni középkor - Reklama

- Halleluja! - Holdrabló

- A célpont Hitler - Mozinauta

 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr7794298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Holdrabló · http://holdrablo.blog.hu 2008.11.29. 11:39:23

Hát nem küldték át a városházáról a főszerkesztő úrnak, hogy pontosan mit kell kérdezni? Mi ez a kupleráj? :)

2008.11.29. 11:57:15

Tipikus...
A főszerki alkalmatlan, mindíg is az volt.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2008.11.29. 12:34:43

mondjátok utánam: LA-KÁJ-MÉ-DI-A! UN-DO-RÍ-TÓ!

DrKotász 2008.11.29. 13:15:34

Hát ez egy roppant gyenge riporteri munka volt. Harmatgyenge. És ez a Szeles Tamás a góré? Röhej.

pinkerton 2008.11.29. 15:15:21

Tomikám, nagyon gagyi vagy, hiába a sok év tévézés. Nem telik a főszerkesztői és egyéb fizetésedből logopédusra (kinyitjuk a szánkat, úgy formáljuk a hangzókat, nem hadarunk, nem mossuk össze a szavakat), retorika- trénerre, beszédtechnikusra, továbbá olyan szakemberre, aki megtanít logikusan gondolkodni?

Meggyes a hibás · http://meggyesahibas.blog.hu 2008.11.29. 16:24:11

Esztergomban a főszerkesztő tudja a dolgát! Itt rendesen alákérdez kenyéradó gazdájának! Próbálna mást tenni!

Red Velvet 2008.11.29. 17:03:02

Nagyon nem vagyok Kósa-fan, de itt teljesen igaza volt. A pacák nem kérdezett, hanem felsorolt 4-5 egymástó független hírt. A legudvariasabbb formula a gomolygó köd, én zavaros baromságot mondtam volna.

aachi2 2008.11.29. 17:04:48

1.

balosként mondom :)

parakovacs · http://lugosibela.blog.hu/ 2008.11.29. 17:10:37

Szia, Mester, Para-Kovács Imre vagyok, és szétröhögtem magam a videón! Gyűlölöm Budapestet, de nem hiszem, hogy Debrecenbe költözöm... :)
Széles Tamás egy beszédhibás, szorongó idióta, így aztán könnyen villant mellette Kósa, pedig ő is vállról indítható kőszáli bunkó, csak már beszélgetett ezelőtt is emberekkel ezért aztán tud fogalmazni, ami nem hátrány egy élő riportban. Édes istenem, hogy kerülhetett ez a csákány (kérdező) képernyőre, amikor magán- és mássalhangzókat sem képes képezni, és gyakorlatilag olyan mértékben halmozza a beszédhibákat, hogy hörög.
Azonnal küldd be ezt a felvételt valamelyik tréfás kereskedelmi tévébe....

Axum 2008.11.29. 17:11:25

Itt minden bejegyzés a Kósáról szól?

lószarnagy 2008.11.29. 17:24:02

Hú, de gyenge riporter. Rengeteg szóismétlés, töltelékszó, csapongó gondolatok. Hol volt itt az alázás?

anonim 2008.11.29. 17:30:21

Ez a Széles Tamás egy katasztrófa, hogyan kerülhetett képernyőre vagy a közelébe egyáltalán?

Azt hittem, hogy az abszolut 0 a Szolnok TV színvonala, de tévedtem.
Legalább nálunk lehet érteni, amit a műsorvezető mond. A politikai befolyásolás szempontjából azonban a helyzet szerintem mindenhol ugyan az, ahol az önkormányzat finanszírozza a helyi médiákat. Ezt kellene megoldani, hogy a városi tévék támogatását ne az adott város önkormányzata ítélje meg, hanem jóval magasabb szinten.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2008.11.29. 17:47:44

kósa egy arrogáns pökhendi senki. sem ő, sem valamelyik rendkívüli jó képessége és rátermettsége miatt stábjába felvett szőke nem képes válaszolni egyetlen egyszerű kérdésemre hetek óta.

amúgy meg sajnos meg kell erősítenem, teljesen igaza van annak, aki azt mondja, hogy:

-debrecenben egészségtelen a politikai paletta egyszínűsége (pedig vastagon jobboldali, antikommunista vagyok!)

-a debreceni felső ezer tagjai bőven túl sokat megengednek maguknak annak biztos tudatában, hogy halhatatlanok, mindenhatók és senki sem vonja felelősségre, bármit csinálnak

-horribilis, brutális árakon üzérkedő rabló a taxisok 99%-a

-a taxisofőröknél már csak a buszsofőrök nagyobb parasztok (nem nyitná ki szakadó esőben az ajtókat, fapofával olvassa a megállótól 3 méterre megállva zárt ajtók mellett az újságját negyed óráig, stb, stb)

-az autósok közlekedési kultúrája nulla. negatív.

-a közlekedési lámpák ész nélkül vannak beállítva

-és ami a legrosszabb: máshol is, de itt aztán tényleg csak valakinek a valakijeként kerülhet az ember bármilyen pozícióba. még egy takarítói álláshoz is kapcsolat és szívességek kellenek! rémálom! ebből következően mindenhol dilettáns idióták ülnek, nagyon nagy a duma mindig, de alig történik valami.

-ha mégis történik valami előre (?) lépés, az rendszerint valami kirakatberuházás, hitelből, egy szűk réteg számára, mindenki más csak a hatalmas mellet döngető dumát kapja.

-a repülőtér, és amit művelnek vele, egy vicc. egy nagyon rossz vicc.

-Isten ments, hogy a gazember szocialisták nagyobb szerepet kapjanak, de akkor is vérátömlesztésre lenne szüksége a városnak. elsősorban a beteges összefonódások és a megkerülhetetlen korrupció miatt.

én szeretem Debrecent, bár mivel itt nem kapok munkát a szakmámban, hamarosan el kell majd költöznöm, és ezt sajnálom, mert szívesen maradnék itt, és minden rosszat, amit mondok a városról, azért mondom, mert abban bízom, hogy valaki talán elolvassa és elgondolkodik és talán, talán, egyszer valaki tesz is valamit. (tennék én is, ha hatalmamban állna tenni bármit is)

mert hát a fentieken túl, azért mégiscsak röhej, hogy a város környéke tele van disznóhizlaldákkal és hasonló mezőgazdasági telepekkel, és ha kedvezőtlen a széljárás (elég gyakran az), a fél város (mikor melyik fele..) úszik disznószarszagban.. ugyanez van amikor a földeket trágyázzák.. hát azért ez röhej! nem igaz, hogy több, mint 200.000 ember érdeke nem írja felül egy-két válallkozó érdekét és nem lehet szabályozni (pl. nagyváros mellett x km-re nem lehet ilyen jellegű tevékenységet folytatni - pontosan ugyanazért, amiért a belvárosban nem lehet disznót tartani)

ugyanígy a szánalmasan színvonaltalan, átgondolatlan mezőgazdasági tevékenység miatt az egész környék (mondjuk ez az egész országra igaz, sajnos) úszik a porban.

debrecennek amúgy is borzalmasan rossz a levegője, szerintem ennek az elsődleges oka a közlekedés dilettáns szervezése és például az, hogy a belváros szívétől pár méterre ott füstölög valami erőmű. (nagyállomás mögött)., stb. stb.

szóval mindezek tükrében én vastagon leszarom, hogy hány új plázát építenek. az emberek elsősorban ugyanis nem flancos boltokat akarnak, hanem:

1. MUNKAHELYET, ahol emberi körülmények vannak és emberhez méltó fizetés (amit aztán majd frankón el lehet költeni a menő plázákban), és ahol nem a főnök dilettáns, inkompetens unokaöccse dirigál és veszi el előlünk a karrier lehetőségét

2. ÉLHETŐ KÖRNYEZETET, por- és bűzmentes levegőt, zöldet (az önkormányzat őrült spanyol módjára irtja a fákat mostanában!), rendezett városképet, ami alatt nem giccses díszburkolatot és hitvány de látványos kirakatberuházásokat értek

3. NORMÁLIS KÖZLEKEDÉST, ami hatékony, és amibe a parkolási káosz megolását is beleértem (ott kezdődne a dolog, hogy bevonnám a több ezer jogosulatlanul használt rokkantkártyát)

4. EGY ÉLHETŐ JÖVŐ LEHETŐSÉGÉT, amely alatt az oktatás színvonalának növelését értem elsősorban - nem rosszak a debreceni iskolák, de itt is az van, mint mindenhol máshol: valakinek a valakijei ülnek a poziciókban - és ez elkerülhetetül színvonaleséshez vezet. No meg nem kellene nyakig eladósodni. Nem az unokámnak kellene kifizetnie azt, hogy mi most flancos plázákba járunk verni a nyálunk.

és még sorolhatnám, de talán nem ez a legmegfelelőbb hely :) csak úgy hirtelen ennyi eszembe jutott.

vén kujon 2008.11.29. 17:49:08

Pedig K ugrásra készen ült...alig várta, hogy közös nevezőre jusson a beszédáradatban a kormány alkalmatlansága, ill. a fokozódó nemzetközi helyzet.:)

Grafit Macsek 2008.11.29. 18:02:55

Ő itt Nagyon Széles Tamás....

őzike 2008.11.29. 18:07:32

Ez vicces volt, természetesen az 1. válasz a helyes. :)

snakekiller23 2008.11.29. 18:20:56

Akkor úgy látszik a jobboldali önk.-ok nagyon hasonlóan gondolkoznak... Szűlővárosom, Zalaegerszeg stabil Fideszes bázis több ciklus óta. A közterületek épülnek-szépülnek, nyílnak a plázák... csak munkahely, az van egyre kevesebb. Építettek a semmiből egy Aquaparkot egy olyan környékre ahol minden második kilóméterkőnél van három termál és gyógyfürdő, aztán csodálkoztak, hogy töküres. (furcsamód, a kisajátított területek mind valamelyik városatya érdekkörének tulajdonát képezték...) Építettek egy jégcsarnokot, ami idén már a fűtésszámláját sem tudja fedezni. Közben csődbement a Caola, a Zalahús, a Ruhagyár, a GE, halódik a Zalabaromfi, franc tudja mi lesz pár év múlva a Flextronics-szal. Az utcán, az üzletekben fényes nappal munkaképes, egészséges emberek tömegei lézengenek; a tömegközlekedést lazán meg merik kurtítani, a használhatatlanság határára, hiszen lassan már csak a diákok és nyugdíjasok használják... És mi a város legújabb látványossága? Egy böszmenagy DECATHLON! Magyar patyomkinfalu lett Zegből. :( A belterjes, korrupt közélet viszont szerintem oldalfüggetlen, kisvárosi sajátosság idehaza.

(Bocs az OFF-ért)

retroflexus 2008.11.29. 18:29:45

Ember, beszavazlak az újságíróklubba, a vulgár györgyék társaságában talán nagyobb nyilvánosságot kapnak a félreértelmezéseid

Senderos 2008.11.29. 18:36:57

mikor lesz basahalom poszt a fórumról? mármint nem a debrecen.hu fórumjáról, azt már megtudtuk, hogy nincs, hanem a bevásárlóközpontról

DrKotász 2008.11.29. 18:48:45

Lehetne még kérni Széles videókat. Valahol olan mint Fásy Ádám. Merthogy annak sem volt értelme amit Fásy kérdezett. Más kérdés, hogy Széles komolyan veszi magát. (Meztelen a király). Megnéztem mégegyszer és szétröhögtem a zagyam. SZÁNALMAS.

lego 2008.11.29. 19:06:18

Ez a riporter szánalmas :)))
Nem tudom, hogy kinek a pajtása Széles, de valaki szólhatna neki, hogy hanyagolja a képernyős munkát, ha már nem tud beszélni.
Vagy mint ahogy már előttem is ajánlották, egy logopédus vagy beszédtanár határozottan ráférne. A gondolatmenetére meg egy tavaszi nagytakarítás...

Sopianae 2008.11.29. 19:10:38

Kedves Bukowszky és a többiek. Élnétek csak Pécsen, megtudnátok milyen frankó hely Debrecen...

LakatTé 2008.11.29. 19:12:48

Szerintem Basa ezerszer jobban alá tudna kérdezni Oláh Lajosnak. Egyébként is mindent jobban csinálna a haveroknak. Mentsünk meg Basahalmot és váltsuk le Kósát!
Aki kérdezi: Debrecenben azért lehet ekkora jobbos fölény ami még marad is mert a másik oldal már jól bemutatkozott, és egyre nagyobb hulladékokat dob a felszínre várospolitikusként.

spawn666 2008.11.29. 19:15:31

Elég beképzelt egy pofa ez a Kósa :-)))

Szavichy 2008.11.29. 19:25:24

Most mondta be a tévé, hogy Mosonmagyaróváron már két éve nem volt távhő-díj emelés, még infláció szintű sem, idén pedig csökkentik a távhő díját, mert ott megteheti ezt az önkormányzati cég.
Azt is bemondták, hogy a vidéki városok közül Debrecenben a legdrágább a távfűtés. Ráadásul hamarosan emelik.
Úgyhogy elmehetnek az urak a sunyiba, nem érdekel, hogy fideszes vagy akárki, a polgárokért kell dolgozni. Nem például ilyen szar városi tévébe zúdítani a közpénzt.
Elég volt, Lajos!

Leonard Zelig 2008.11.29. 19:44:06

Nem érdekel a riport, csak megemlítem, hogy Kósa (Örököspolgármester) Lajos mondotta Ferinek, hogy mit szólna hozzá, hogy ha menne haza és látná, hogy a kertész hátulról dugja a Klára asszonyt. Szóval a színvonal minden oldalon adott.

Bezuhov. 2008.11.29. 20:35:34

"Elég beképzelt egy pofa ez a Kósa :-))) "

ááááá...dehogy! Ő ecsak gy echte mátschó! ;))

mi, mindannyian 2008.11.29. 23:14:45

Senderos:
kuruc.info/r/1/30794/
Elnézést, de ezt találtam a Fórum-ról.

koldus 2008.11.30. 09:34:51

Óh gomolygó köd, mily jó, hogy létezel! Isten őrízz, hogy lássuk is, mit rejt jóságos öled? Válság és álság összefolynak, a szavak szitálva csapódnak,gőzőlgő bűzzel, és takony-pocsolyában cuppog a nép! Őrízzen fényétől az ég! Óh gomolygó köd, te jóságos sötét!

Ők ne "monnyanak" le, még a Lali se, inkább monnyunk le mi, ha vágyunk még némi fényt, és sejtjük, hol van a Nap!

vakapa 2008.11.30. 12:18:57

ezért szeretem kicsiny hazánkat!
mert egy ilyen interjúból, amiben kósa egész értelmesen beszél a z ország armageddonjáról, ilyen jól megfogja a nagyérdemű a lényeget. nem azt, hogy k.urva nagy szarban vagyunk és egyszer már illene elvinni a balhét vkinek 6 év kormányzásnak nevezett balfaszkodás után, hanem azt, hogy pösze e a széles nevű és kósa fincogtatta e az interjú elején(egyébként igen, de ki a faszt érdekel ebben a helyzetben!).hát mindenki túlélő agydonor itt?

Kácsor Zsolt 2008.11.30. 13:44:15


Vakapa, indokolatlanul kekeckedsz a hozzászólókkal, mert te voltál az, aki kurvára nem fogta a lényeget.

Nem tudom, feltűnt-e neked, hogy ez a blogbejegyzés NEM a gazd. válságról szólt, hanem Széles Tamás legalábbis különös felvezetéséről, s Kósának az arra adott, teljesen adekvát válaszáról. A hozzászólók arra reagáltak, amiről a bejegyzés szólt. A bejegyzés témája ugyanis NEM az interjú témája volt, hanem a Széles Tamás által vívott küzdelem az érthető és összeszedett nyilvános beszédért.

pinkerton 2008.11.30. 15:36:14

Megint benyalunk Kósának, kedves Zsolt? Mert véletlen egy nála nagyobb baromnak jól beszólt? :)

Kácsor Zsolt 2008.11.30. 17:38:04


pinkerton, adekvátnak minősítettem egy Kósa-mondatot, s ez szerinted már benyalás?

Hűha!

Nagyon okos ember lehetsz.

Öööö...

Jaj...

Most akkor ez benyalás volt...?

vakapa 2008.11.30. 20:11:42

kedves kácsor zsolt,
nekem is feltűnt, hogy a blogger az interjúból ennyit tartott érdemlegesnek megjegyezni és éppen ezen vagyok meglepődve. még le is írja az elején, hogy van itten vmi válság dolog de még hagyjuk ülepedni vagy mifenét haggyunk, és mostan inkább a zagyvalék műsorvezető a mű sorvezető. nettó személyeskedés, nem színvonal, na! persze, hogy hülyeségekkel nyit a riporter, kósa meg ezt jól szóvá is teszi. na és, akkor mi van. kár a kalviatúrát ilyennel koptatni, csak ennyi..
ez is egy vélemény, nemde?

rokidoki 2008.12.01. 16:30:25

Hűű de komoly itt mindenki. Ezen a bejátszáson nem inkább röhögnünk kéne egy kulcspozícióban lévő paprikajancsin!

béla 2008.12.01. 23:28:24

Akárhogy is nézem de ebben az esetben a megoldás az 1. pont. A műsorvezető totál nincs képben Kósa még viszonylag normálisan is vette le a dolgot, az már egy más kérdés, hogy a saját emberével beszélt. A Debrecen tv messze színvonal alatti és ennek egyik jó példája a főszerkesztő. Akadnak még szép példányok ott, pl az egyik műsorvezetőnő aki olyan szinten hadar, hogy 1 perc alatt több száz oldalt képes felolvasni, vagy a másik akinek a hangjától azonnal rosszul leszek, de a férfi műsorvezetők között is vannak még további nagyon szép esetek. Egy ekkora város hivatalos városi televíziójaként szégyen amit a DTV nyújt, mind arculatban (amiben még a másik debreceni magán csatorna is többet tud), mind műsorvezetők és mind tartalom terén a párt propaganda-beli tevékenységéről meg jobb nem is beszélni.

Lajos 2008.12.02. 22:51:56

Aki fizet az ..... Itt én fizetek és nekem ez tetszik!
süti beállítások módosítása