Feloldották a szesztilalmat!

Szilveszteri ideiglenes belátás. 

Már a Kádár-rendszerben rájöttek, hogy felesleges olyan szabályokhoz ragaszkodni, amelyeket úgysem tart be a lakosság, mert képtelenség betartatni vele. Ebből a felismerésből volt eredeztethető például az a ma is érvényes belátás, hogy Szilveszter éjszakáján a főváros – és nagyobb vidéki szitik - belvárosában az emberek elfoglalhatják a gépjárművek közlekedésére fenntartott utakat és utcákat, mindenki szabadon kódoroghat a zebrákon kívül is.

Hasonló józanságban fogant az az ideiglenes intézkedés, miszerint Debrecen önkormányzata az óév búcsúztatásának éjszakájára feloldotta a város jelentős részét sújtó szesztilalmat. Az idén megalkotott rendelet, amely egyrészt komoly versenyelőnyt jelent a védett zónákban működő vendéglátóipari egységeknek, másrészt kiskorúnak tekinti a felnőtt lakosságot, miközben továbbra sem lehetetlenítette el a cívis kiskorúak alkoholos tartalmú italokkal történő kiszolgálását, szóval a diktatúrákat idéző önkormányzati rendelet ma éjszaka nem hatályos, nem kell este tízkor bezárniuk a szeszhatáron túli egységeknek, a panelprolis külvárosok presszóiban is durroghatnak éjfélkor a pezsgők, koccinthat a nép bölcs helyi vezetői egészségére.

Ezt most jólesett leírni, csak az az egyetlen gond, hogy egy szó sem igaz belőle: Debrecenben nem oldották fel a szesztilalmat erre az éjszakára sem. Mert ebben a városban rend van! A rendeletekben.

Na, mindegy. Móka gyanánt tessenek megnézni néhány pezsgőbontási oktatófilmek itt,

vagy belepillantani a pezsgőkkel kapcsolatos reklámvilág kreatívjaiba emitt. Új évet mindenkinek! 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr19850580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2008.12.31. 20:01:28

akkor megragadom az alkalmat, és egy égigérő zikkájlt küldenék a bölcs faluvezetés atyafiainak, keresztcsonti magasságba, újév alkalmából.
proszit!

Bit Rot 2008.12.31. 23:28:15

USAban is van ilyeb rendelet.

Demokratikus USA = Kádár rendszer?

Derossy 2009.01.01. 01:46:34

Én az összes busz,villamos megállóban végleg betiltanám a dohányzást!

pazola 2009.01.01. 08:48:07

Meg kell nezni, hogy hol lehet venni, az kie ( igazabol ), es akkor meg is van a valasz majd' minden kerdesre.

napelemes harckocsi · http://href.hu/x/73ug 2009.01.01. 08:59:21

Kósa city-ben mégis mire számítottatok?

Konegafi (törölt) 2009.01.01. 10:48:24

Megnéztem egy csomó blogot, jobboldaliakat s magyarokat, baloldaliakat (neolibbantakat). Érdekes módon csak a ballibek gyűlölködtek karácsony kapcsán. Sokan közülüknek egy kis vallásellenes uszításra is futotta. ...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.01.02. 22:08:03

kósa nagyúr inkább a dohányzást tiltaná be az összes kocsmában, étteremben és minden nyilvános helyen, valamint minden közterületen, nemcsak a buszmegállókban, hanem mindenhol az utcán, parkokban, stb.
süti beállítások módosítása