Polgármesteri forradalom

Része-e a Magyarországnak Debrecen, van-e köze a jelenlegi honi állapotokhoz egy olyan politikusnak, aki 19. éve országgyűlési képviselő? 

Az mára már említést sem érdemel, hogy egy fideszes politikus minden egyes megszólalási lehetőségét a kormány távozásának és mihamarabbi új választások kiírásának követelésére használja. Így van ez már közel három esztendeje, kellőképpen devalválódtak is ezek a szavak. Talán megérezhette ezt Kósa Lajos debreceni polgármester, 1990 óta országgyűlési képviselő, a Fidesz egyik országos alelnöke, amikor a kötelező gyurcsányzavarási főfogást új körítéssel tálalta március idusi ünnepi beszédében.

Forradalmat hirdetett!

A tudósítások szerint Kósa azt mondta: „A rend, a tisztesség, a becsület forradalmát kell újra kivívni, mert erkölcsi megújulás nélkül nincs más Magyarország.” Meg azt: „A baj, hogy nem létezik sikeres, szabad, demokratikus Magyarország morál és erkölcs nélkül”. És még azt is, hogy ma Magyarországon ezekről nem lehet beszélni, „tökéletesen következmények nélküli ország lettünk”.

Egyet kell értenünk Kósa Lajossal abban, hogy az ország politikai élete bizony nagy hiányokat mutat „morál és erkölcs” terén. Ő aztán igazán tudhatja, hiszen két évtizede részese ennek az erkölcsnélküli politikusi világnak, belülről látja a moráltalanságot. Azt nem gondolhatjuk, hogy Kósa nem pusztán a politikát és közvetlen környékét illette ezekkel a kemény megállapításokkal, hanem az ország egészét, benne Debrecent, megsértve ezzel a választópolgárok széles tömegeit, az erkölcstelenség bélyegét nyomva saját városára is. Ráadásul a polgármestertől folyamatosan azt lehet hallani, hogy Debrecen sikeres, szabad és demokratikus, tehát nyilvánvaló, hogy ebben a városban otthon van az erkölcs és a morál, erre a vidékre nem jellemző a következménynélküliség. Tehát itt nincs szükség a rend, a tisztesség és a becsület forradalmára.

Megnyugodhat hát minden debreceni, hogy a polgármestere nem otthon akar forradalmat vívni, erkölcstelen és immorális politikusokat (és környéküket) elsöpörtetni, hanem valahol máshol. Megnyugodhat hát minden debreceni?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr631004514

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Meggyes a hibás 2009.03.18. 20:29:04

A mi kis ünnepünkTörténelmi korokat, ideológiát, személyeket összekutyuló, zavaros mondanivalójú Ünnepi Testületi ülésen vehetett részt az a pár ember, aki hivatalból, vagy lelkesedéből elment Esztergom Önkormányzatának Ünnepi Ülésére március 15-én.A váro…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.03.15. 23:35:26

könyörgöm, akasszuk fel!

Hanzo The Razor 2009.03.16. 09:46:18

Hipokrita ez a Kósa. Küldöm neki sok szeretettel az Otep: Warhead c. számát: www.youtube.com/watch?v=UX7M8eDawxE

eroica · http://fideszfigyelo.blog.hu 2009.03.16. 10:02:58

Az ünnepi megemlékezés méltóságához a fidesz.hu is hozzájárult:

fideszfigyelo.blog.hu/2009/03/16/marcius_15_unnepere

lacus57 2009.03.16. 16:27:45

morál, erkölcs, Kósa, ez nem fér őssze! Kósa kilóg a sorból!

pause 2009.03.17. 09:22:31

hátez hogy meghízott eza nagy vezír,tán csak nem jól él?
süti beállítások módosítása