Kósa Lajos – volt

Debrecen város nagyhatalmú polgármestere megakadályozott egy kiállítást, mert az egyik műalkotásnak az volt a címe, hogy Kósa Lajos, és állítólag előnytelenül ábrázolja őt magát.

Megdöbbenés fogadta a hírtpusztán azért, mert ez a vég, ennél alább még nem volt eddig.
Hallottunk már számos hiteles információt arról, hogy őpolgármestersége miként szólt be, tette rendbe a magyar irodalom élő nagyjainak agyát a debreceni könyvheti megnyitók utáni ebéd alkalmát felhasználva. Miként okította az agysebészek debreceni kongresszusának résztvevőit kötelező dolgaikról, amikor éppen konferenciájukat üdvözölte. Hogy nem tud pusztán annyit mondani, hogy ezennel a tanácskozást megnyitom, és érezzék jól magukat városunkban. Hogy mindent túlokoskodik, és mindenbe beleviszi az aktuál fideszpolitikáját, a sajátját. Hát eddig volt a legyintés: túlmozgásos politikus, helyi kakas a lokális szemétdombon.
Ellenben most volt oly bátor, meg a mögötte álló sok seggnyaló, felbőszült rokon, orrtúró helyi tanácsadó, hogy belepiszkított egy képzőművészeti kiállításba, de végletesen drasztikusan.
Aki ezt tette, az nem az a Kósa Lajos, aki egyetemistaként is vállalta a kommunista rendszer ellenében való szólás elemi, ámbátor akkoriban hatályos törvényekkel tiltott jogát. Ez nem az az ember, aki senkiházi ismeretlenként 1997-ben visszatért Nagybudapestből a kisvárosába, hogy a polgármesterség ambíciójával egy újabb és tisztább, másabb világot kezdje el építeni helyben.
Ez az ember most bemotorozik a Kölcsey Központ bejárata elé közvetlenül, leállítja járgányát ott, ahol élő ember nem meri, mert azonnal elviszik a város jogos határozatának eleget téve tiltott parkolásért. Ez az ember fel van bőszülve, mert felbőszítették, ez az ember polgármesterként magához rendel szuverén művészeket, megannyi Kossuth-díjast – aki odament erre a zárt szállodai szobás megbeszélésre, talán már érdemtelen is a tiszteletre –, hogy akkor most hogyan is kéne létezni abban a kiállításban, ahol van egy Kósa Lajos mellszobor, és az nem kellően heroikus.
Voltak, igen, voltak diktátorok, akik személyesen maguk döntöttek arról, hogy a róluk készült műalkotásokon eléggé magasak-é, izmosak, szépek úgymond, arcélük kellőképpen nemes, benne van-e tekintetükben az erő, s lenne-e még nő, aki spontán leszopja őket emiatt. Nem Kósáról beszélek, hanem mindenféle cézárokról.
A megakadályozott, részben letiltott debreceni képzőművészeti kiállítás címe: Kis magyar pornográfia. Adózzunk Esterházy Péter leleményének, aki még a pártállami időkben így semmisítette meg a Kommunisták Magyarországi Pártját és – talán akkor még nem vélve – annak mindenkori minden utódját, momentán a debreceni Fideszt és a polgármesterét is. Esterházy könyve, az abból fakadó és nagyhangosan előre bekiabált debreceni kiállítás belebrunzolt a jövőbe – egy produkció erejéig.
Ez, kérem, vizelet. Minimum. Gerhes Gábor óvatlan alkotása, amelyiknek címe Kósa Lajos, és nélkülöz mindenféle heroizmust.
Demokráciában azt mondják, aki nem bírja, szálljon ki belőle, álljon ki alóla.
Debrecenben azt mondják, aki nem vizel kedvünk szerint, azt letiltjuk.
Bizonyos közvéleménykutató-felmérések Kósa Lajost az ország legnépszerűbb politikusaként triumfálják. Nem kérdőjelezzük meg eme felmérések hitelességét. Azt is tudjuk, hogy arra alkalmas kihívó hiányában Kósa Lajost még megszorongatni sem lehet, ha a helyi nép a polgármesteréről szavaz. Sőt még azt is elhisszük, hogy a megannyi érdemtelenül túlfizetett tanácsadója sem segít neki, csak azt mantrázza, hogy zseni vagy, te vagy a király.
Kósa Lajos elromlott. Volt bátor Jimi Hendrixet utánozva nagynyilvánosság előtt léggitározni a színpadon a felesége bálján, rendre hülyeségeket nyilatkozni a bulvársajtóban, motorja trónján díszelegni a modern festmények helyi galériájában a pőre nőkért vásárolt magazin oldalain, alpári módon megsérteni pusztán politikai kiindulásból neki nem tetsző köztiszteletben álló hölgyeket, együtt koszorúzni a Magyar Gárdával, rövid ujjú inget felvenni zakó alá nyakkendővel – hogy csak a nyilvános abszurditásokról szóljunk. És letiltani egy műalkotást. Gerhes Gáborét, aminek címe: Kósa Lajos, és nem több egy zordan néző szemüveges arcnál, akit Rákosi Mátyás vállára illesztettek – ha egyáltalán felismerhető még az egykori diktátor válla.  
Kósa Lajos lehet haláláig Debrecen polgármestere, ha sorsa úgy hozza, még miniszterelnök is. Kósa Lajos most úgy működik, mint Rákosi Mátyás. Kósa Lajos nem lesz, hanem – immáron – volt.

 

Utóirat: Ja, és Gulyás Gábor a letiltott alkotásnak helyet adó(?) Modem igazgatójaként már ma éjjel benyújtotta lemondását. Vagy azért, mert mint Kósa Lajos egykori beszédírója, felületessége okán nem tudta megelőzni ezt az országos botrányt; vagy azért, mert az ő általa irányított művészeti intézménybe a politika és az adott politikus kisszerű személyes sértettsége ily durván belepiszkított. Ugye.
 
(Holdrabló ugyanerről: Kósa már művészet)
 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr741279060

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A vidék Lajosa – in action 2009.07.31. 13:42:39

Nem tudom, hogy Ti hogy vagytok vele, de ha én ingyenreklámot szeretnék csinálni egy kortárs művészeti kiállításnak, tutira kimotoroznék a helyszínre polgármesterként, égetném magam Kossuth-díjasok előtt, majd be akarnám tiltatni az egészet. Így még az...

Trackback: Van egy történetem az iskolából 2009.07.31. 13:01:53

Tanár vendégszerzőnket felkértem, írjon nekünk a már emlegetett durva tapasztalataiból egy dolgozatot. A korábbi Oktatásügy a rendszerváltás után című posztot követően foglalkozunk tovább az üggyel:   Van egy történetem az iskolából. Nem a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bigél 2009.07.31. 10:11:49

Wow! Azt nem is tudtam, hogy Rákosi vállán nyugszik a feje. Igaz, amikor végre látni lehetett, hogy mi verte ki a biztosítékot, akkor ilyen "apróságokra" már nem is figyelt senki.

Bit Rot 2009.07.31. 12:34:13

Azért nehogymár az legyen a hibás, aki nem tűri el, hogy a portája elé sz*rnak!

hüjehalyó · http://www.aldi.hu 2009.07.31. 12:38:33

Nem lehet, hogy csak azért lett ideges, hogy miért készítenek róla egyáltalán szobrot?

Viszont ha tényleg csak minőségi kifogása volt, akkor egy paraszt.

lifelike 2009.07.31. 12:43:21

ez a faszi illik a fidesz profiljaba, csupa hatalommanias kiskiraly
meg is erdemli aki megvalasztotta, komolyan
ez a nemzet nem tanul semmibol

Pierre73 2009.07.31. 12:46:28

herótom van az ilyen megnemértett, csapottvállú művészektől. meg a politikusoktól is. a blogot természetesen nem olvastam végig.

Pierre73 2009.07.31. 12:47:36

lifelike, bazzeeeeeeg. :DDD

szemtanú 2009.07.31. 12:53:44

Esterházy semmisítette meg a KMP-t! Ez nekem új.
Biztosan változott Kósa, mint minden más politikus, az is valószínű, hogy nem előnyére, de Rákosihoz hasonlítani, ez nonszensz. Te annyira gyűlölöd, hogy nem tudod mit hordasz össze. A provokáció meg jól sikerült, hiszen ugrott rá, és ez volt a cél.

nemuccaszoc 2009.07.31. 12:53:57

Aki közéleti személyiség számoljon ezzel.

tuggya 2009.07.31. 12:55:23

A blogger Kósa-fóbiája közismert. Ennek megfelelően tessék értékelni.
A rosszindulat egyébként is tetten érhető. 1997-ben az a "senkiházi ismeretlen" már 7 éve országgyűlési képviselő volt, legalább 5 éve a Fidesz Hajdú-Bihar megyei elnöke. A "senkiházi ismeretlen" által vezetett Fidesz nálkül a debreceni önkormányzatban nem születhettek döntések 1990 és 1994 ősze között.
És így tovább.

(Apropó, egy aprócska következetlenség: Rákosival azonosítod Kósát, mert nem tűrte el, hogy művészet (gondolom. posztmodern) címén gyalázzák. Ehhez képest felrovod neki, hogy bírálta Dávid Ibolyát. Akkor most komilfó dolog az ilyesmi, vagy mégse?)

Ehhh...

g99 2009.07.31. 12:58:39

Azert ha belegondolok, ha velem tortenne ez meg akkor lehet hogy hasonloan lepnek fel. Szerencser nincs ilyen gondom.

Szerencsere demokraciaban elunk, igy jovore eljon egy nap amikor donthetunk es a merlegelhetjuk az eddig tortenteket. Valoszinu sok ember szemebe ez a negativumok kozt fdog szerepelni. De barcsak minden mai politikusnal csak ilyenek lennenek abban a serpenyoben.

apci500 2009.07.31. 12:59:16

Sajnos a hír amiből kiindult a blogger már módosult a NOL-on. Így már a blog kezdő sora sem igaz. Nem akadályozta meg a kiállítást KL!

The Welsh 2009.07.31. 12:59:58

Most konkrétan a bejegyzés szerzője nem olvasta el azt a cikket, amit nagy hévvel kommentelt.

De persze, ha nem az történik ami, azaz "a tanácskozáson végül úgy döntöttek, bemutatják az alkotást, de kihelyeztek rá egy táblát, hogy az nem Kósa Lajos megrendelésére készült, s a Modem sem kérte az alkotót, hogy a polgármesterről készítsen szobrot", akkor a szerző most lelkesen fikázná Kósát azért, mert személyi kultuszt épít.

Illetve így is azt tette, van rajta sapka, nincs rajta sapka, mindegy...

De legalább egészséges emésztést jelez ez a poszt - meg volt a reggeli sz...ás:)

Wuff 2009.07.31. 13:02:47

@lifelike: Hehe. Javasolhatom neked a kapcsolat.hu-t? Ha regisztrálsz, csak meg lesz ott a 100 IQ. Mármint szummázva...

g99 2009.07.31. 13:03:21

Barcsak a politikusainknak ilyenek lennenek a legnagyobb hibai. Mennyivel jobb es gazdagabb orszagban elnenek.

Kmg42 2009.07.31. 13:05:22

Tehát ha jól értem akkor van ez a Gulyás művész aki vezet(ett) egy képzőművészeti miaszöszt. Magyarán volt ő akit az önkormányzat pénzelt és eltartott. Aztán lehetett egy összezördülése Kósával. Vagy eleve nem csípte, de lényeg hogy ezt ki akarta fejezni valami nagyon de nagyon fantasztikus kortárs miafenével.

Kósa mint a művészkét pénzelő intézmény feje meg nem igazán értette meg a művészetet és egy személyeskedő alkotás miatt személyeskedő intézkedést tett.

Én mondom ez a Kósa egy mocskos, szemét, antiliberális, humortalan diktátor aki mindent rosszul csinál!
Meg is látszik Debrecenen hogy milyen mélyre süllyesztette! :-/

Werwolf 2009.07.31. 13:05:45

mókás ez a maszlag.
minden nap lebukik valamelyik mszmp-s politikus nemlétező tolvajlással, elkúrással, abban az időszakban, amikor az ország "mélyrepül" az mszmp-szdsz-elkúrás miatt.
és ebben az időben, éppen ezzel próbáltok hangulatot kelteni...:))
szánalmas.
épp annyira szánalmas, mint, amikor "ezek" OV nyaralásán ajvékolnak.
el lehet menni.:)), ahogy a "nagyfomátumú" mondta.

Dzsófaszalasszó 2009.07.31. 13:07:44

Kedves Emberek! Jelzem, a kiállítást tegnap - igaz késve - megnyitották és az írásban kitárgyalt alkotás "Politikus" címmel megtekinthető. Tessék besétálni a Modem-be és megnézni!

szempontpuska 2009.07.31. 13:08:35

Aki Kósa Lajost támadja - az a Fideszt támadja
Aki a Fideszt támadja - az Magyarországot támadja
Aki Magyarországot támadja - az a magyarokat támadja
Aki a magyarokat támadja - az Kósa Lajost is támadja

:-)

pistola 2009.07.31. 13:10:44

@Bit Rot:
Haver, ez kurvára nem az ő portája!!
Pont erről van szó!
Vagy te valamilyen alattvalónak képzeled magad? Mert én rohadtul nem.
Piti, gagyi, szar húzás, de örülök, hogy meglépte, mert így legalább kiderül, hogy milyen ember is ő...

hőte 2009.07.31. 13:11:38

@g99: nabazmeg!.........:)))

jutkaj jutyi 2009.07.31. 13:12:18

Végre hogy észrevették, hogy ki is ez a Kósa Lajos. Debrecen kiskirálya, és a sok seggnyalója akik vele jól járnak. Nézzék már meg Debrecen külső területeit is, ne csak a főteret, majd akkor rájönnek hogy mit is csinál a Kósa a főtéren kívül. Arról nem is beszélve, hogy hozzá bejutni személyes problémával soha nem lehetett, és nem is lehet.

NiG 2009.07.31. 13:12:37

Hjajj, rá szoktam nézni a posztokra, mert már nevetséges ez az igyekezet lejáratni Kósát és a környezetét. Tisztára, mint amikor a farkas a nyuszin sapkát keres...

Gondolom, ha most nem tett volna a semmit Kósa, akkor jött volna a habzó szájú poszt, "mert a nagy Kósa hagyta, hogy szobrot állítsanak neki"

Szánalmas kaparózás.

Tényleg? Miért utálod ennyire? Vagy olvassak vissza és megtalálom?

murachi · http://vidabalazs.hu 2009.07.31. 13:13:15

Mi még soha nem kértük, hogy töröljenek ki a céges bulialbumból egy-két rólunk készült szarabb képet.

törppapa 2009.07.31. 13:13:41

A blog minden sorából a gyűlölet sugárzik. Emlékeztetőül azért egy kis Paul Johnson idézet:"A híres-hírhedt berlini kabarékban estéről estére azon röhögött a törzsközönség, hogy kifigurázták Trisztán és Izolda legendáját. Levizelték, kigúnyolták, kiröhögték mindazt, ami a németeknek fontos volt és szent. A cinizmus és a múlttalanság tobzódott minden este Berlin fülledt lokáljaiban. Aztán egy este megjelentek a nagyon szőke, nagyon kék szemű, horogkeresztes karszalagot viselő német fiúk, és felismerhetetlen péppé verték a bártulajdonos arcát a pult szélén..."
Nos, ma ezek a "művészek" állítják vizeletbe a feszületet itt, Magyarországon, és festik Krisztus fejét egy vibrátorra. Itt, az interneten lehetett látni!! Aztán csodálkoznak, ha egyszer kinyílik a pofonláda...

2009.07.31. 13:16:54

Nekem úgy tűnik, Kósának az volt a baja, hogy egyáltalán szobor készült róla és attól félt, hogy azt hiszik, ő rendelte meg. szerintem.

Werwolf 2009.07.31. 13:17:14

Hunvald elvtársat is meg lehet nézni a börtönalbumban. Bezzeg ő!
Pető és Bauer elvtársék szép képeit is meg lehet nézni a Terror Házában. Bezzeg ők!
De ez a szemét Kósa nem akarta. Igaz, hogy Debrecent nem kúrta el, de az nem számít.
Tiszta kabaré...:)

g99 2009.07.31. 13:19:26

@murachi: Akkor nem is voltak azok a bulik annyira porgosek :) Azert O nem azt kerte ha jol veszem ki, hogy retusaljak ki ot egy keprol, vagy mellole retusaljanak ki valakit. Szimplan elobukkant a semmibol egy ot abrazol szobor es azzal voltak fenntartasai. A te hasonlatoddal elve, ha viszont valaki azon a bulin keszult kepekbol Photoshoppal csinalt volna egy pikans kepet, azt lehet hogy kitoroltetted volna Te is.

bigél 2009.07.31. 13:22:27

@törppapa: általánosítás rulez!

Werwolf 2009.07.31. 13:32:02

képzelem mekkora ajvékolás lenne, ha egy joboldali szobrász ábrazolná például demszkíj, vagy lendvai elvtársat, elvtársnőt Sztálin, Polpot, vagy akár Göbbels válán ülve.
Mekkora hiszti lett volna, ha pl a nagyformátumút faszorral ábrázolják.
de nektek szabad, igaz?
nekem úgy tűnik, hogy mostanában már nem lejt annyira a pálya; nagy is az ijedtség. :)

Vichy 2009.07.31. 13:33:17

Sztem tök aranyos "gondolat"Kósa"T szoborba önteni,pláne ha aranyból van..-))

Ti vagytok tényleg "Debrecen első blogja" ahogy a pagerank kereso hirdette-annó?

Kósának is van blogja?Hol?

Janiszta · http://www.ejatekok.com/ 2009.07.31. 13:33:35

Olyan mint Szegeden botka elvti, csak nem vörösben, hanem narancssárgában...
Kép nincs a szoborról???

varasd 2009.07.31. 13:35:31

Talán a kis Kósa előbb szerezze meg végre az egyetemi diplomáját, mert mindjárt 50 éves, és a legmagasabb iskolai végzettsége még mindig az érettsége.
Hogy jön ahhoz egy politikus - tök mindegy, hogy jobbos vagy balos -, hogy beleszól egy kiállításba?
Átíratja az alkotás címét? Ide-oda hurcolásszák a raktárból a kiállítótérbe és vissza? Noormális?

bigél 2009.07.31. 13:36:33

az itt kommentelők közül látta valaki egyáltalán a szobrot? az, hogy kinek a vállára helyezte a művész, tényleg nem nyilvánvaló, nekem pl. fel sem tűnt, mivel nem hiszem, hogy bárki is kapásból felismerne vállakat. igazából egyszerű mellszoborról van szó, semmi különös nincs benne, legalábbis olyan értelemben, mint az itt felvetett faszorr. ami érdekes, hogy az alkotónak a provincializmus ill. a mai politika kapcsán ő ugrott be.

apci500 2009.07.31. 13:36:43

@The Welsh: lehet, hogy elolvasta. A NOL folyamatosan változtatja a cikket. Így nehéz ...

.szali 2009.07.31. 13:37:09

Ma mondták be a Kossuthon, hogy mégis megnyit a kiállítás. Illene ezt is megemlíteni a posztban.

Ja, hogy az ilyen lejáratós blogoktól ezt nem várhatja el az ember? Én kérek elnézést... :D

Walter Melone (törölt) 2009.07.31. 13:37:41

Tetszik, ahogy próbálják kimosni a szarból a Fideszes bérkommentelők ezt a polgármestert.

- Megváltoztatta egy képzőművészeti alkotás címét?
- Igen.

- Azért tette, mert a személyét előnytelen színben tüntette fel?
- A hír szerint igen.

- Visszaélt a hatalmával?
- Igen.

Mit kell ezen még magyarázni???

bigél 2009.07.31. 13:37:52

Amúgy itt az idő, hogy elsüssem azt a kérdést, amit máshol már feltettem:

"amennyiben az ominózus szobrot nem ezen a tárlaton, hanem a soron következő Messiások kiállításon akarták volna bemutatni, akkor is ekkora zűr lett volna belőle?" ;)

Kalmár 2009.07.31. 13:39:28

Ennyi erőtök maradt, szoclib "újságírók" ? Micsoda egy piti kis köpködés ez?
Végre, ne hagyd abba, olyan jó látni, hogy a magadfajta senki, kifogyott minden lőszerből és erre futja.
Köszönöm istenem, hogy ezt is megértem.
Kérek egy kávét, jöhet a többi írásod is!!
A tartalmi részhez nem szólok, mert nincs tartalma a blognak.

nácivadász tűsarkúban 2009.07.31. 13:40:56

fidesz csak hirböl ismeri a demokraciat, vege is lesz annak jövöre.
angolul tudoknak itt egy jogeset ami kimondja, hogy a müveszi szabadsag ilyen nemü korlatozasa demokraciaellenes.
cmiskp.echr.coe.int/tkp197/view.asp?item=1&portal=hbkm&action=html&highlight=k%FCnstler&sessionid=27333866&skin=hudoc-en

jobboldali müvöszek sosem voltak betiltva, tobzodnak mindenhol, szal werwolf csaholj a kurucinfon.

g99 2009.07.31. 13:44:21

@varasd: Kosat a debreceniek megvalasztottak, szerintem akkor is tudtak, hogy nincs diplomaja. Szoval ezzel semmi gond nincs. Nem vagyok debreceni, de innen messzirol ugy tunik, hogy a munkajat elfogadhatoan csinalja.

Lehet hogy Demszky nem szolt volna be ha rola keszul ilyen kep, dehat ha valasztani lehetne inkabb mennenek jobban a varos dolgai es kezelne az ilyen dolgokat rosszabbul.

b. á. 2009.07.31. 13:45:12

Most tényleg ezen járt annyit a faszkorbács?

www.youtube.com/watch?v=ZNJCkh_iAlk

desmentir 2009.07.31. 13:49:39

Végigolvasva a bejegyzést, a nol cikket és a kommentek emberi fogyasztásra alkalmas részét, van 1-2 dolog, amit nem értek:
1) ha nagyon hátrányosan ábrázolja K.L-t a szobor, miért azt íratta ki, hogy nem az ő megrendelésére készült? Ki feltételezi, hogy valami ocsmányat megrendel magáról? Persze, ha egy Kim Ir Szen szerű szoborról van szó, az más
2. Találtam egy fényképet, de nem tudom, arról van-e szó: nol.hu/belfold/kosa_lajos_szobra_a_modem-ben_ Ha igen, mi ebben a Kósát gyalázó? Ez inkább szebbnek ábrázolja a valóságosnál.

ősi homár fapados · http://zsigavagyok.tumblr.com/ 2009.07.31. 13:49:52

hehe, sok hülye mindenki orbánygyurcsányizik, hiába, háborúban hallgatnak a múzsák...
pedig ezde szép művészi...!
ahogy Laca, Wahorn, Bukta tárgyalnak Kósával

Wahornnak ez a képe volt pl. betiltva (Bizottság logo alatt: www.artpool.hu/muzik/magbizot.html)
Buktának is, Laca vajon mit mondott? Putty-putty?

bigél 2009.07.31. 13:51:25

@Werwolf: itt adódik a kérdés, hogy amennyiben az Általad felvetett személyekről készült volna mellszobor és kerül egy ilyen kiállításra (nem faszorr meg ilyesmi, mert esetünkben erről szó sem volt, semmi hasonló dolgot nem csináltak, csak egy sima szobor), akkor jogosnak tartanád az ajvékolásukat?

Werwolf 2009.07.31. 13:51:42

@bombalurina / nácivadász tűsarkúban:

"jobboldali müvészek sosem voltak betiltva, tobzodnak mindenhol, szal werwolf csaholj a kurucinfon."

Olvasd sztem újra a "liberális" hozzáböfögésedet, te tolerancia bajnoka, mármint az ide bemásolt mondatot, hogy szted van-e értelme!?

Az első része egyszerűen nem igaz, a második értelmetlen, a harmadiknak meg semmi köze az első kettőhöz.
Szerencsétlen...:))

g99 2009.07.31. 13:51:45

@Walter Melone: Ezekben mind igazad lehet. Tenyleg nem szep dolgok. De hat nem egy idealis vilagban elunk es senki sem tokeletes. Mindenkinek lehetnek hibai es lehetnek gyenge napjai.

Az engem jobban zavarna, ha az lenne hogy (ez egy kitalalt pelda) elkoltottunk egy projecter x milliardot, igen. Nem lett semmi belole igen. De azert mindenk megkapta a maga kis penzet, igen. Mindezt az adofizetok penzebol tettuk, igen. Ha valaki szovateszi vagy kerdezoskodik, akkor magantitokra hivatkozunk, tagadunk a veksokig, igen.

Persze ha mar csak becsuletes, szorgalmas, jo kepessegu tehetseges es nem korrupt politikusok lesznek orszagunkban, akkor ezek a megnyitos dolgok is fontosabbak lesznek majd. De az meg fenyevekre van szerintem.

bigél 2009.07.31. 13:53:48

@b. á.: igen, ezen. semmi különös. köze nincs a faszorrhoz vagy a törppapa által említett botrányművészetekhez.

bigél 2009.07.31. 13:56:41

@g99:

"ez egy kitalalt pelda" - ;) :)

Blogger Géza 2009.07.31. 13:57:32

Ha meg ki lenne állítva a szobor, az lenne a baj: Hogyhogy még életében szobrot készítetett magáról, és kiállítatta (!) a saját városában. Tiszta Rákosi. Ja, hogy direkt nem akarta, hogy ez legyen. Nem baj, akkor is Rákosi. :)

Aki akar, mindenbe beleköt.

Csak azt nem tudtuk meg ebből az fröcsögésből, hogy pontsan hogyan keletkezett ez a szobor. Ki rendelte meg, miből, mi célból stb.

varasd 2009.07.31. 14:02:03

@Blogger Géza: Olvasni tudsz? Próbálkozz vele! Csak lassan, meg ne ártson.

bigél 2009.07.31. 14:02:04

@Blogger Géza: ki van állítva, fentebb láthatod magát a szobrot

Walter Melone (törölt) 2009.07.31. 14:02:34

@g99:

Sztem a véleménynyilvánítási szabadság némileg magasabb rendű törvény által szabályozott jog, mint az általad felvázolt hűtlen kezelés.

Tehát sztem nem szabad elbagatellizálni az ilyen eseteket, pláne annak fényében, hogy ezt a mentalitást képviselő társaság akar jövőre kormányozni.

Blogger Géza 2009.07.31. 14:07:30

@bombalurina / nácivadász tűsarkúban:

Mondjuk ki kellene próbálni, csináljanak egy szobrot, amin Demszky metróépítésből származó korrucpiós pénzeket tesz zsebre, és állítsák ki egy budapesti téren, na, akkor mit szólnál te kis nácivadász? Várj, kitalálom, miket szoktatok mantrázni: Megosztják az embereket, gyűlölködés, micsoda csürhe stb.)

Szerintem eleve kreténség élő hírességekről szobrot csinálni. Ha ennek az idiótának ez a művészet csúcsa, nézegesse otthon a raktárában.

Werwolf 2009.07.31. 14:09:27

@Walter Melone:

elolvastad a cikket vazzzzz?
Milyen eseteket nem szabad elbagatellizálni?
Mi történt szted, ami ennyire szörnyű?

varasd 2009.07.31. 14:09:52

@Blogger Géza: Ennyire futotta? Valami eredeti nem jut az észbe?

törppapa 2009.07.31. 14:10:25

A feledékenyeknek idézet az eredeti blogból:"A megakadályozott, részben letiltott debreceni képzőművészeti kiállítás címe: Kis magyar pornográfia."
Egy ilyen című kiállításon én sem szívesen szerepelnék, se kis, sem nagy orral...
@varasd-nak meg csak annyit: Demszynek még azt is megbocsátanám, ha nincs érettségije, de legalább a város fele olyan jól nézne ki, mint Debrecen!

ősi homár fapados · http://zsigavagyok.tumblr.com/ 2009.07.31. 14:10:28

Fót után újabb leleplező önkormányzati dokumentumok!!!!!
Wahorn, feLugossy, Kósa!!!!
jegyzőkönyv és hangfelvétel!!!
www.youtube.com/watch?v=LUPDVb4Zobc

jozicsenko 2009.07.31. 14:11:54

tudjátok komancsok az a szép benne, ha semmit nem csinál, de tényleg semmit, akkor is megjelent volna ez a cikk, de kb úgy, hgoy

"Kósa Lajos személyi kultuszt épít Debrecenben, visszatérnek az 50es évek?"

Werwolf 2009.07.31. 14:12:06

@varasd:

ez az öncélú, lekezelő, okoskodó kötekedés is nagyon tipikus ám.

Wuff 2009.07.31. 14:13:55

@Walter Melone:

Akkor most lophatsz és alázhatod a másikat egyszerre? Tetszik!!

g99 2009.07.31. 14:15:24

@Walter Melone: Igen a velemenynyilvanitas szabadsaga fontos dolog. En sem bagatelizalnam el a dolgot, de azert azok kozott is van igen komoly es olyan ami csunya dolog, de azert paran megertobbek.

En csak azt mondom, hogyha nem talalunk olyan embereket akik tokeletesek es az osszes torvenyt betu szerint be tudjak tartani , akkor kompromisszumot kell kotnunk. Ez mar szerintem szubjektivebb dolog, engen szemelyesen jobban erint az, amikor a sok hutlen kezeles miatt a fizetesem felet be kell dobnom a kozosbe es cserebe nem sokat kapok erte, mint az amikor egy lokalis kiallitasra egy muvesz csak nehezen tudja eljuttatni az alkotasat.

Persze, ha addig elmennenek hogy pl sehol sem tudna megjeleniteni az alkotasat, az mar leget hogy tenyleg jobban zavarna annal a par ezer milliardnal. Mondjuk ha valakit tenyleg uldoznenek ilyen miatt az tenyleg felhaborit lenne.

vidéki suzukis 2009.07.31. 14:15:54

Mi van kiskomcsik? Nem tetszik a rendszer?

varasd 2009.07.31. 14:17:09

@vidéki suzukis: Nektek nem tetszik a mellszobor. Figyelsz, miről van szó?

bigél 2009.07.31. 14:17:20

@törppapa: Tudod honnan van ez a cím? És hogy miről szól a kiállítás?

Walter Melone (törölt) 2009.07.31. 14:19:22

@Werwolf:

Egy politikus személyes érintettsége folytán beleavatkozott egy művész alkotásába. A művészt az alkotás címének megváltoztatására kényszerítette. Mindezt hatalmi pozícióból.

Tehát visszaélt a hatalmával, és korlátozta valakinek a szólás, vagy ha úgy tetszik véleménynyilvánítási szabadságát.

Vagy nem ez történt?

amfiteatrum 2009.07.31. 14:19:55

A háború után MKP-nek, MDP-nek mahd MSZMP-nek hvták a mindenkori kommunista pártot, KMP-nek nem.

Vadinho 2009.07.31. 14:20:32

"Hazudni csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes." Nem tiltották le a szobrot, és a nol.hu-n elérhető kép szerint ez egy teljesen normális szobor, szerintem semmi előnytelen nincs benne, csak az a gáz, hogy egy hivatalban levő polgármestert ábrázol egy önkormányzati kiállítóteremben. Ha történetesen most a debreceni önkormányzat által pénzelt modemben egy Kósa mellszobrot állítottak volna ki az érintett táblácska nélkül (ti. nem Kósa rendelte meg, stb.), akkor most Kósán nyilván sapka lenne, mert nem szégyelli, hogy a saját kiállítótermében egy saját mellszobrot állíttat ki magáról szó nélkül. Tiszta diktátor, egoista fasz, stb. De így, hogy kitették a táblát, belepofázik a művészet szabadságába, ergo tiszta diktátor, igaz? Mégis, mit kellett volna tennie, azon túl, hogy felköti magát, vagy átadja a helyét egy, a blogger által nyilván istenként imádott, tökéletes szocinak? Mert a válasz is nagyon érdekelne ám.

maydayray 2009.07.31. 14:20:48

Nekem Kósa neve sokat mond. De ki az a Gerhes Gábor?

amfiteatrum 2009.07.31. 14:20:51

Demszky szobra egy vakondot ábrázolna: a nagy túró...

Kalmár 2009.07.31. 14:21:15

@Walter Melone: Milyen mentalitásról beszélsz?
Azt észreveszed, hogy az egész blog úgy ahogy van hazugság?
Kósa odaért a kiállításra és anikor kiderült, hogy van róla egy mellszobor.
(láttam, egy sima szobor semmi előnytelen) 1 hazugság.
A kiállítást természetesen megtartották. (2. hazugság)
Annyit kért Kósa, hogy írják oda nem ő kérte ezt a szobrot. Majd távozott, hogy ne vegyen részt egy ilyen rendezvényen. Ha részt venne mit írnátok? Kósa pöffeszkedett a szobra előtt, politika megrendelésre készülnek a műtárgyak. Jó izlésű ember nem vesz részt a saját szobra bemutatóján.

bigél 2009.07.31. 14:22:32

@amfiteatrum: hahaha! ez nagyon jó!!!!

(majd leestem a székről)

könyörgöm, valaki csinálja meg!

varasd 2009.07.31. 14:24:58

@Kalmár: Ekkorát hantázni, kedves Kalmár!
Most azt adjátok elő, hogy semmi nem történt. No ezek az ötvenes évek!

bigél 2009.07.31. 14:26:00

@Vadinho: teljesen igazad van, kihasználták volna, amennyiben simán kiállítják mindenféle megjegyzés nélkül. nem is a táblácskával van gond szerintem, hanem azzal, ahogy ezt elintézték. odamentünk 6-ra a megnyitóra, ami csak késett, fogalmunk nem volt, hogy miért. órákat vártunk, be sem lehetett menni, aztán hallottuk, hogy mi van. kissé kínos volt.

Werwolf 2009.07.31. 14:27:20

na,
unom az ajvékolást, tovább a lenini úton!

Megyek sörözni.

bigél 2009.07.31. 14:28:55

@Kalmár: szerintem meg pont akkor lett volna fasza gyerek, ha részt vesz, akár - ahogy máshol @az élet meg a rutin javasolta egy hsz-ben - meg is nyitja a kiállítást. ugyanis ez a kiállítás nem valamiféle dicsőítő kiállítás, tényleg egyfajta fricska Lajos felé is, hogy pont ő ugrott be ebben a témában.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.07.31. 14:29:28

@törppapa: Aztán egy este megjelentek a nagyon kék, nagyon kétszemű, horogkeresztes karszalagot viselő magyar törpök, és felismerhetetlen péppé verték a nemtomkiazellenségmost arcát a pult szélén...

g99 2009.07.31. 14:29:35

@Walter Melone: Alapvetoen ez tortent. De ennek mi a tarsadalmi hatasa.

Ilyen peldabol vegtelen sokat lehet mondani. Az is durva, hogy a politikusok a szemunkbe hazudnak. Az is durva, hogy lopnak. Az is durva, hogy meg az EU fele is hamisitottunk gazdasagi adatokat. Az is durva ami Bp-n folyik beruhazasok kapcsan. ....

Szerintem a vegen majd a muvesznek kell megkoszonni Kosanak a nagyszeru marketinget. Lehet hogy direkt ezert csinalta :)

varasd 2009.07.31. 14:29:51

@Werwolf: Elfogytak az érvek? Eddig se volt sok.

bigél 2009.07.31. 14:32:09

@bigél: összehívta a művészeket, a szomszédos hotelben tárgyaltak, a nép meg csak állt és nézett, mint a moziban. Vallai Péter előadása is csak jóval később lett megtartva, gyakorlatilag már szétszéledtek az emberek, alig maradtunk.

Walter Melone (törölt) 2009.07.31. 14:32:20

Akkor egy kis műelemzés annak megértetésére, miért nem tetszett Kósa Lajosnak az őt ábrázoló mellszobor:

Idézet a kiállítás tematikájából:
"20 művész küldött alkotást a tárlatra, amit Esterházy Péter műve alapján rendeztek annak bemutatására, változott-e a korábbi provincializmus, mentalitás az elmúlt húsz évben, s hogyan látják ezt a képzőművészek."

Maga a szobor kísértetiesen hasonlít struktúrájában, tömegszervezésében a pártállami időkben készült akkori politikusokat ábrázoló szobrokra. Ha úgy tetszik a műfaji meghatározása szocialista realista alkotás.

Ez ugye egyfajta választ ad a feltett kérdésre. Az alkotó szerint csak a fejeket cserélték ki, más nem igen változott.
Csoda, hogy nem tetszik ez a kritika Debrecen urának?

kikakl 2009.07.31. 14:34:49

Világos ,hogy szar az aki mégegy ilyen DELTÁS-TARZAN -termetű személyről sem tud sztár szobrot kreálni.Telyesen jogos a kiálitás letiltása.

Vincenzo90 2009.07.31. 14:35:15

Abszurditás a Magyar Gárdával koszorúzni? Miért is? Egyszer mondjon már valaki bármi tényszerűt, ami miatt baj van a Gárdával, ne a hazugságokat szajkózza már mindenki. Romákkal vállvetve homokzsákot pakolni, micsoda félelemkeltés... Viharkárok elhárításában pusztán jóakaratból segíteni roma családokon, micsoda félelemkeltő tevékenység... Árvaházak főként roma lakóinak ajándékokat vinni, micsoda félelemkeltés... Elítélni a bűnözést? Na az végképp félelmetes. De mégis ki fél? Akinek nem tiszta a lelkiismerete.

törppapa 2009.07.31. 14:37:35

@bigél
Nem az érdekel, hogy honnan van, hanem hogy mit mond. Nem szeretem, ha "megmagyarázzák" akár magát a műalkotást, akár a címét. Hadd döntsem el én magam, hogy nekem mit mond. Az talán nem vita tárgya, hogy a művészet szubjektív, sokan, sokféleképpen látjuk, értékeljük. Egy három szavas konkrét címet viszont nem lehet másképpen értelmezni.

Vincenzo90 2009.07.31. 14:39:35

@bombalurina / nácivadász tűsarkúban:

Jáj, de nagyon buta vagy te. A demokráciát szerinted egy szocialista párt jobban ismeri, akik az Internacionálét énekelgetik, mint egy nevében is demokrata párt, amely nem képes egy töketlen kormányt évek óta elzavarni? Normális nyugati demokráciában rég elzavarták volna ezt a tolvaj bandát a víz alá.

varasd 2009.07.31. 14:40:17

@Vincenzo90: Nem Kósa mondta később, hogy a Magyar Gárda egy nagy marhaság? Vagy a Jobbikra mondta? Mindegy, ugyanaz, és ebben egyetértek vele.
Menjetek a kurucinfóra!

bigél 2009.07.31. 14:41:42

@törppapa: Ez nem megmagyarázás. A Kis magyar pornográfia Esterházy Péter művének a címe. És ebben az esetben ez igenis lényeges, hiszen onnan kölcsönözték, tehát fontos az, hogy miről is szól az egész.

törppapa 2009.07.31. 14:44:09

@szomorutojás
Te szerencsétlen! Akit idéztem, Paul Johnson, híres író. " Legnagyobb visszhangot kiváltó munkája, a Modern kor története, a Time magazin 100 legfontosabb mű listáján az előkelő 11. helyet szerezte meg."
Vele kötekedsz?

szemtanú 2009.07.31. 14:44:49

Sem a demokráciához, sem a művészethez nincs köze ennek a történetnek, annál több a politikához.
A művészet csak álca. Ez egy olyan lejárató provokáció amire nincs jó válasz és ezért most jóízűen dörzsölik a kezüket annak kiagyalói.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2009.07.31. 14:45:21

Az imént szakította meg műsorát a Jereváni rádió egy rendkívüli bejelentéssel:
Hiteles források szerint Kósa Lajos, debreceni polgármonster betiltatta a debreceni hivatalokban az összes tükröt, mert őt előnytelen módon ábrázolják: nem elég heroikus testtartással és fintorgó képpel.
Műsorunkat az örmény népies együttes dalaival folytatjuk...

Vincenzo90 2009.07.31. 14:45:52

@varasd: kurucinfo az a Néphazugság reciproka, ilyet én nem vagyok hajlandó olvasni.

bigél 2009.07.31. 14:47:38

@törppapa: híres írókkal nem lehet kötekedni?

szemtanú 2009.07.31. 14:48:32

@bigél: A performansz bevett művészi eszköz, miért lenne kínos?

Vadinho 2009.07.31. 14:49:49

@bigél: ez a kínos várakozás a megnyitón viszont egy másik történet, amiről szerintem nem Kósa tehet, hanem a modem vezetői (már csak azért is így gondolom, mert nem hiszem, hogy a kiállítás kezdete előtt 5 perccel derült ki, hogy "Hoppácska, van itt egy szobor, ami hasonlít Lajosra, mit tegyünk?"). Ha tényleg lemondott Gulyás, nem lehet, hogy pont ezért egyébként?

bigél 2009.07.31. 14:50:49

@szemtanú: egy performansz alatt (ha elfogadjuk, hogy az volt) is érezheti magát kínosan a néző/résztvevő, vagy nem? főleg, ha nem tudja, hogy performansz.

2009.07.31. 14:51:04

Egy festőművész barátom azt mondta nekem, hogy
művészet = politika.

varasd 2009.07.31. 14:51:40

@Vincenzo90: Nem tartod nagyon mókásnak, hogy felnőtt férfiemberek vonulósdit játszanak egyenruhában? Hátukon egy nagy magyar oroszlánnal és csíkos női kendővel a nyakukban? Rám mindig rám jön a röhögés, amikor meglátlak benneteket.

törppapa 2009.07.31. 14:51:43

@bigél
De lehet. Annak, aki legalább azonos értelmi színvonalon van...

szemtanú 2009.07.31. 14:52:58

@Walter Melone: Mondjuk Debrecen esetében a város is változott. Nem lehetett volna Kóka v. Gyurcsány mellszobrát kiállítani? Sokkal ütősebb lett volna.

Wuff 2009.07.31. 14:53:52

Vadmarhák vagytok komolyan! Elolvastam a nol.hu-s cikket. Nem tiltott be senki semmit, csak kitették rá, hogy nem ő kérte. Innentől mi is a vita önkényről és a véleménnyilvánítás szabadságáról? Ha még a Népszabadság sem hazudja azt, hogy betiltotta a kiállítást, akkor annyira durva nem lehetett a dolog. Kósa csak félt, hogy az olyan marhák mint ti, azt hiszik majd, hogy magáról készíttette szobrot. És milyen igaza volt! Csak most meg az lett a hír, hogy betiltotta. Van sapka-nincs sapka :) Gratulálok! Visszaélt a hatalmával. Pfű. :)

Zotya 2009.07.31. 14:54:19

Ez az egész egy műbalhé. Már hónapokkal ezelőtt tudták, hogy lesz ez a szobor. Miért pont a megnyitón kellett problémát csinálni belőle?

szemtanú 2009.07.31. 14:55:36

@bigél: A legújabb verzió az, hogy senki nem tud róla, úgy szól igazán nagyot:)
Nem ismerem a részleteket, (úgy tűnik a blogíró sem), de biztosan csak Kósa hibázott?

varasd 2009.07.31. 14:56:11

@Roa: Vadmarha vagy te. Már bocsánat. Aki mondja, az.

Vincenzo90 2009.07.31. 14:57:17

Én azt tartom röhejesnek, hogy felnőtt magyar férfiemberek mókásnak tartják a hagyományok tiszteletét, de teljes mellszélességgel kiállnak egy deviáns, perverz rózsaszín papi reverendában Budapest utcáin vonagló genetikailag selejtes, társadalomra káros nyomorult mellett. Valamint azt tartom röhejesnek, hogy azt bántják, aki a legtöbbet teszi a közösségért. A széthúzás tőletek ered, csak nem veszitek észre. Aki segít, azt mocskoljátok, aki lop, csal, hazudik, az "áldott jó ember".

bigél 2009.07.31. 14:57:51

@Vadinho: ebben teljesen igazad van, itt a MODEM vezetője egyértelműen hunyó

bigél 2009.07.31. 14:59:14

@szemtanú: nem. én az ő részéről leginkább a korábban megszokott frappáns megoldást hiányolom. mert ez most nem lett jól megoldva.

2009.07.31. 14:59:39

@ősi homár fapados: Festő is, mondta is. :)
Lásd a fenti cikket, talán még igaza is van.

varasd 2009.07.31. 15:00:18

@Vincenzo90: És ezt most honnét szívtad ki? A kisujjadból? Merthogy egy szó sem volt eddig ilyesmiről. Vagy csak agitálni jöttél ide? Engem ugyan nem zavar, ha a bloggazda is engedi neked. De mosolyogni azért szabad? Vagy tilosnak nyilvánítjátok?

Vincenzo90 2009.07.31. 15:00:50

Mellesleg mért is kell megint egy hazugságon vitatkozni? A kiállítás tényleg nem lett betiltva, sőt állami pénzen rendezték. Lehet Kósa a legnagyobb marha Kelet-Magyarországon, de akkor meg miért kell hazugságokat kitalálni a lejáratásához? A valóság nem elég? Vagy utol kell érni valahogy a másik oldalon az olajszőkítőket, bizonyíték hamisítókat, libatolvajokat, stb.?

bigél 2009.07.31. 15:01:01

@szemtanú: debrecenben szerintem nem. ha pl. szegeden van ez a kiállítás, akkor Botka lett volna ütős, ott pl. Lali kevésbé illett volna a képbe.

törppapa 2009.07.31. 15:03:28

@Vincenzo90
Ott a pont! :-)))
Én mára befejeztem.

varasd 2009.07.31. 15:03:49

@Vincenzo90: Na idefigyelj! Kósa utasítására a raktárba vitték a szobrot. Csak akkor került vissza a kiállítótérbe, amikor a többi jelenlévő művész azt mondta, hogy amennyiben nem teszik vissza, akkor ők meg visszavonják a saját alkotásaikat. Erre Lali király megfutott. Ennyi a nagy hőstett!

Wuff 2009.07.31. 15:08:12

@varasd: Jó, az vagyok. :) De komolyan jól szórakozom ezen a műbalhén. Vihar a biliben. Micsoda nagy összefogás kerekedett a demokrácia védelmére a SEMMI miatt! Én komlyan azt hittem, hogy betiltotta a kiállítást. Aztán kiderült, hogy mégsem.

De kőkemény hír:
KÓSA VALÓSZÍNŰLEG MAJDNEM BE AKART TILTANI EGY SZOBROT!

Ó jajj! Összeomlott a demokrácia!

bigél 2009.07.31. 15:08:59

@varasd: viszont az is igaz, hogy a fő probléma az volt, hogy attól tartottak, ha kiállítják a szobrot, akkor attól zeng majd a magyar sajtó egyik fele, hogy Lajosunk szobrot készíttetett magáról. és emiatt volt ez a szerencsétlenkedés, amiben többen hibáztak.
de valljuk be, ebben van is valami, nyilván lecsapták volna ezt a labdát.

csak ahogy ez az egész intéződött, az nagyon nem volt jó.

2009.07.31. 15:09:17

Ráadásul a szobor tök béna. Erről beszélni ennyit... Egy művész (ipari hegesztő -és öntőmunkás) lemásolt egy fotót.
Art? Egy fart!

Walter Melone (törölt) 2009.07.31. 15:10:14

@szemtanú:

Nem. Ez helyi buli, itt ez az ütős. Látod, sikerült is...

Vincenzo90 2009.07.31. 15:10:32

@varasd: És te ezt honnan szedted? Csak nem te vagy az egyik "MŰvész"?

szemtanú 2009.07.31. 15:11:02

@bigél: Akkor a kör bezárult. Lásd:14:44:49 -es véleményemet.
Egyébként meg vihar a biliben, de a nagyon csehül álló szoclibeknek bármi jó, amivel kavarhatnak. Még hogy Rákosi, Basahalom tudod ki volt az az emberi lénynek álcázott csúszó-mászó. Na üdv mindenkinek.

varasd 2009.07.31. 15:11:36

@Roa: Tessék már elolvasni, hogy mi történt!
index.hu/kultur/klassz/2009/07/31/kosa_lajos_letiltatta_a_sajat_szobrat_debrecenben/
Nagyon kérem! Hátha akkor lehet értelmesen is csevegni. :)

OmegA404 (törölt) 2009.07.31. 15:11:44

A sok bérkommentek kommernek bezzeg dagadna a melle egy saját szobortol...
Élő emberről nem szokás szobrot készíteni... gyökér kommer eltársak.

bigél 2009.07.31. 15:15:34

@OmegA404: nem-e? utcát nem szokás (talán nem is lehet) elnevezni, de szobrot simán szokás csinálni. van aki még modellt is áll a saját szobrához.

ősi homár fapados · http://zsigavagyok.tumblr.com/ 2009.07.31. 15:16:57

@hallatlan: sem a posztnak, sem a kommenteknek semmi köze sem a művészethez, sem a politikához, szimplán a szokásos idióta anyázás

ja Gerhesnek meg egy nagy gratula, mindig is tudta magát menedzselni, egy ilyen szoborral sok munka van, az öntés se két forint, és tessék!, bejött, ez a művészet!

varasd 2009.07.31. 15:18:33

@szemtanú: Hogy jönnek ide a szocliberek? Most éppenséggel nem ők kavartak, hanem Lali király hurcolásztatta a szobrot, nevezte át stb.
Komolyan nem értitek ezt az egyszerű történetet?

bioLarzen 2009.07.31. 15:20:27

@bombalurina / nácivadász tűsarkúban:

hagyd. Azoknak, akinek egyáltalán bármiféle magyarázat kell ahhoz, hogy miért ellenkezik a demokráciával valami elemien brutális módon az ilyesfajta hatalommal való visszaélés, azoknak valószínűleg ez az eset sem rendíti meg a Fidesz demokráciaértelmezésébe vetett hitüket.

Azoknak az embereknek, akik azt a fideszt egyáltalán elfogadják, melynek elnöke szerint "az országgyűlés megvan ellenzék nélkül is" (első regnálása idejéről származó kijelentés, tévében, egyenesben, úgyhogy letagadhatatlan), azoknak vagy nincs fogalmuk a demokráciáról, vagy nem igénylik azt.

Mindegy, majd a fidesz-jobbik kormány jövőre megmutatja, milyen is a magyarok istene...

Király lesz, mi? :(

bio

vidéki suzukis 2009.07.31. 15:21:48

Ha nem tiltakozott volna, akkor most cezaromániával vádolná a sok kiskommancs.

Vincenzo90 2009.07.31. 15:24:33

@varasd: A hazugságokat, meg a hozzáköltött hülyeségeket nem hajlandó csak elfogadni mindenki. Hidd el én sem szeretem se a Fideszt, se Kósát, de maradjunk már a tényeknél. Ez a post több valótlan dolgot is állít.

szemtanú 2009.07.31. 15:26:10

@varasd: Olvasgasd a Basahalom boulevard blogot és majd rájössz. Igazad van nem értem, de szerintem te sem. Tényleg egy szimpla blamázs amiből egyesek bravúrosan eljutottak a Kósa=Rákosi és a "veszélyben a demokrácia" hisztéria keltésig.

varasd 2009.07.31. 15:26:29

@vidéki suzukis: Attól, hogy százszor elismételgetitek ugyanazt, még nem lesz igaz.
Ha nagyanyámnak áramszedője lett volna, akkor ő lett volna a villamos. Ismeritek? Uncsi.

Kalmár 2009.07.31. 15:26:39

Jó kis provokáció ez. Egyszerűen nem volt jó megoldása. Most cenzorfasisztakommunista lett, ha meg simán lemegy a tárlet Kósa tiltakozása nélkül.......nem is merek belegondolni.
A szobor teljesen realista ábrázolás, sima iparos munka. Érdekes adalék, hogy a "művész" aki kiállította, nem is dolgozott rajta. Ő választotta ki a képet és elküldte e-mailen egy szobrászhoz aki megcsinálta. A szobor akkor "teljesedett ki" amikor Kósa szembesült vele, hogy itt az ő feje a tét. Ez az egy cél volt, nehéz helyzetbe hozni egy népszerű politikust és meglátni mi lesz.Egyfajta liberálművészeti provokáció. Ennyi.
Ebben 50-es éveket, Rákosit látni elég sivár gondolkodásra vall.

varasd 2009.07.31. 15:30:19

@Kalmár: Nyilván nem ismered Gulyás Gábor Modem-igazgatót, ha az ötletére és a válogatására azt mondod, hogy liberálművészeti provokáció. Gulyás hónapok óta tudott erről az alkotásról, és ő bizony nagyon messzire van mindenféle liberalizmustól, különben nem is lehetett volna Lali király politikai főtanácsadója és beszédírója.

Vincenzo90 2009.07.31. 15:31:23

@varasd: Pontosan, ha nagyanyádnak áramszedője lett volna, ő lett volna a villamos. És ha Kósa Lali komcsi lenne, és diktátor, ő lenne Rákosi. Ha meg ez a post igaz lenne... de nem az...

Karcolt lendület 2009.07.31. 15:31:35

@varasd:
Mint kiderült, a blogbejegyzés tömény tényfüggetlen savazása Kókának, így szeretném akkor megkérdezni: mi is lett a szobor új címe, amire itt bőszen hivatkoztok?

Kalmár 2009.07.31. 15:33:23

@bioLarzen: Nem lesz király.
Nem lesz Fidesz-Jobbik kormány.
Ja és persze majd elfelejtettem:
MOST olyan jóóó.
Maradjon így örökre.
Mindig lenne válság kezelés, csomag, 100 lépés, böszmeség.
Könyörgöm ne hagyjátok abba, amíg csak egy szoclib szavazó is van a földön, jól csináljátok. 5-1 az arány, és romlik:))

Karcolt lendület 2009.07.31. 15:34:35

@varasd:
A blogbejegyzés ehhez elég sokat hozzáhazudozik, szóval akkor miről beszélünk?

carman 2009.07.31. 15:35:12

Véletlenül kerültem erre a blogra, az index oldaláról (???) és olvasva csak gratulálni tudok hozzá, hogy milyen szánalmas, valamilyen szinten minősíti az indexet is, hogy egy ilyen szemétre mutató linket engedélyez az oldalán. Ha minden város legalább olyan vezetéssel rendelkezni ebben az országban, mint Debrecen nem hiszem hogy itt állnánk mint most. Persze fikázódni meg Debrecen-főbiában élni könnyű, esetleg irigységből, csak ezzel nem oldotok meg semmit. Egy pár bejegyzést átfutottam és döbbentem vettem észre, hogy csk mocskolódás megy ezen az oldalon, ha debreceni az aki ezt az oldalt szerkeszti akkor nem értem, hogy miért lakik még ott, el lehet onnan költözni, akár az országból is, az engedélyt megadta Gyurcsány Ferenc. Nem hinném, hogy annyira rossz lenne az a város, hogy csak ilyen szemétre való cikkeket lehessen róla irni "az első Debrecen blog" címmel.

pizdabol 2009.07.31. 15:37:10

javaslok egy hasonló mellszobrot Gyurcsánynak a jókai utcai pártközpont elé.Nem győznének a locsolóautók egész nap takaritani a környéken.Mindenkinek nyálkendőben kéne járnia.

józan' 2009.07.31. 15:37:28

Látjátok! Ez egy kis ízelítő abból mi vár ránk 2010 után! Kósa Lajos és Orbán Viktor NÁCIFASISZTOID módszerekkel intézik majd el a nekik nem tetsző elemeket.

A fidesz két lábbal fogja tiporni a demokráciát!!
Bárcsak visszajönne Gyurcsány Ferenc, Az Ország Demokratája, hogy megvédje a népet ezektől :((((

varasd 2009.07.31. 15:37:39

@Karcolt lendület: Tehát akkor a "Kósa Lajos" című szobrot nem Kósa Lajos nyomására keresztelték át "Politikus" címűre? Ahan. Tehát nem Kósa Lajos akarta eltűntetni a kiállításból? Tehát nem a többi művész határozott fellépésére hátrált meg? Nem?
Nem baj, ha ti ebből hitkérdést csináltok, nem ténykérdést, az a ti bajotok. Hajrá, Magyarország!!!

Bummer 2009.07.31. 15:39:27

Most akkor volt sapka a Kósán vagy nem volt sapka?

Kalmár 2009.07.31. 15:40:56

@varasd: Nyilván magadból indulsz ki.
te csak olyan dolgot engednél kiállítani ami egyezik a világnézeteddel....kis diktátornácirákosi.
Ez a "mű" akkor lett kész amikor elindult a balhé, létrejöttének egyetlen céljaként.
Mindenképpen provokáció és jó lenne hallani, tőled, hogy mit kellett volna tennie Kósának?
Simán véginéznie a saját szobra debütálását? Akkor mit írkálnál ide? Kicsit legyél már őszinte.

varasd 2009.07.31. 15:43:00

@carman: Egyre mókásabbak vagytok, bearanyozzátok a péntek délutánomat.
Már vártam, hogy mikor startoltok át a blogger szidalmazására. Ez mindig így szokott történni, hogy előbb-utóbb a blogírót elkülditek másik országba, mert csak ti akartok maradni egyedül, hogy véletlenül se legyen olyan, akinek esetleg más véleménye lehet.
Szóval pusztuljon a blogíró, mert nyilván a blogíró miatt avatkozott bele Lali király egy képzőművészeti tárlatba!!! Fújfujfuj!

Átvitel honvéd 2009.07.31. 15:49:51

Nem szívesen mondom, de úgy érzem, ez az igazság.

Kósa Lajosnak két baja van. Az egyik az, hogy sikeres. A másik, hogy nem az MSZP, v. még inkább az SZDSZ sarujából pottyant ki.

Ez a kettő így, együtt, belátom, megbocsáthatatlan vétek.

...Nektek.

flea 2009.07.31. 15:52:29

Nem tiltott le a csávó semmit, csak nem volt hajlandó jó képet vágni ahhoz, hogy publikusan róla mintázzák a politikusgecit. (Megjegyzem, nem tudom, mennyire az, bizonyára nem kicsit, de az biztosan erős állítás, hogy ő a díszpéldány kishazánkban politikusgeciből.)

A szobor meg ki van állítva, csak ráíratta, hogy sem ő, sem a galéria nem kérte. Lásd NOL.

Úgyhogy a poszt jóindulattal is faszság, de ha figyelembe vesszük a kommer diktátorokkal való izzadságszagú összemosást, akkor ez a jóindulat sem jön könnyen. Maradnék inkább a "egyértelmű politikai indíttatású manipulációs kísérlet a jelenlegi kormányoldal törzsszavazóinak egyben tartására" minősítésnél. Szar lehet ebben a ligában játszani manapság.

Walter Melone (törölt) 2009.07.31. 15:53:23

Azért jó látni, hogy vannak még néhányan, akik nem estek áldozatul az évek óta tartó Fideszes agymosásnak, és képesek más nézőpontok felvételére is, mint amit a pártközpont hirdet.

carman 2009.07.31. 15:57:56

@varasd: a véleményemet mondtam el pártállástól, függetlenül, de az ugylátom nem ért át hozzád, vagyis átért csak valahogy máshogy. És ezt az elküldős szöveget pedig, ha jól Gyurcsány ajánlotta fel először, de sejtem annak jelentése természetesen megint máshogy csapódott le benned....

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.07.31. 15:58:38

Biztos bennem van a hiba, de nem értem az alapszituációt. Mi ebben a szoborban a pláne? Milyen kontextusban jelent ez bármilyen művészit, mit szeretne mondani vele az alkotó? Egy elég rondán megcsinált, nagyjából realisztikus mellszobor, csak úgy önmagában. Nekem is kínos lenne, ha ha rólam akarnának kiállítani egy ilyet, főleg, ha abszolút nem látom értelmét (lásd kontextus, mondanivaló).
A reflex-szerű letiltás persze suttyóság, de emberileg érthetőnek érzem. Mindenhonnan azt olvasni, hogy Kósa tiltakozása tette művészivé az egészet. Ok, ezt elfogadom, de akkor mi értelme lett volna önmagában nézve?

Vincenzo90 2009.07.31. 15:59:35

@varasd: irónikus vagy. csak az a baj, hogy nem szándékosan. butaságodból eredendően.

ki kicsoda 2009.07.31. 16:01:41

... de ki az a Kósa Lajos, akiért érdemes billentyű leütésnyi energiát fecsérelni rajta kívül, bárkinek

Karcolt lendület 2009.07.31. 16:01:41

@varasd:
Az átnevezésről sem a blogbejegyzésben, sem a cikkekben nincs szó, most a cím alapján megtaláltam egy hozzászólásban. Az átnevezés indokairól és kezdeményezőjéről semmit nem tudunk, bőven benne van a pakliban, hogy maga a művész nevezte át, hogy általánosabb címet adjon neki miután ilyen remek országos hírverést csinált neki. Szóval az, hogy a szobrot Kósa vagy Gerhes vagy Gulyás neveztette/nevezte át, na az a hitkérdés.

Miután a majdnem betiltás motivációjára teljesen más (amúgy a ballib legendáriumban mélyen gyökerező) magyarázatot adtok, mint amit az érintett - ti. nem akarta, hogy a saját városának egy saját intézményében amolyan sztálinista módon a saját szobra legyen. Szóval az, hogy nem Kósának hiszel, az is kőkemény hitkérdés, nem hiszem, hogy bármit a szememre vethetsz, hogy én meg erősen szkeptikus vagyok, amikor a ballib oldal a Fidesztől félti a demokráciát mindenféle költött, jobb esetben csak hisztérikusan felnagyított események alapján.

Ami biztos: a "művészúr" dörzsölheti a tenyerét, ekkora hírverésre nem is számíthatott.

varasd 2009.07.31. 16:02:14

@Vincenzo90: Jaj, nagyon köszönöm! Neked meg szebb jövőt! Vagy mi csudát szoktatok ordibálni egymásnak, amikor falkában jöttök-mentek-ácsorogtok. SZEBB JÖVŐT!

bigél 2009.07.31. 16:03:07

@Before: ha elolvasod azt, hogy miről is szól a kiállítás, akkor kiderül az értelme, a kontextus

www.modemart.hu/kiallitasok/aktualis/kis_magyar_pornografia

bigél 2009.07.31. 16:07:07

@flea:
"nem volt hajlandó jó képet vágni ahhoz, hogy publikusan róla mintázzák a politikusgecit" - állítólag nem ez volt a probléma, hanem az, hogy nem akartak alapot adni olyan híreszteléseknek, hogy őmaga készíttetett volna szobrot magáról. erre utal az is, hogy kirakták a táblát, hogy nem ő kérte a szobrot

egyébként ha mégis ez lett volna a gond (és amit nyilatkoztak, az csak ürügy), akkor sem gondolom, hogy le lehetne tiltani

küszöbmajom 2009.07.31. 16:08:02

EL A SZŐRÖS MANCSOKKAL DEBRECENRŐL!!!!!!!

bigél 2009.07.31. 16:08:15

@Karcolt lendület: nem hitkérdés. nem a művész nevezte át. ez 100%.

küszöbmajom 2009.07.31. 16:13:52

@varasd:
Ki szokta elküldeni más országba a másképp gondolkodókat??? ("...el lehet menni...")
Gondolkodj egy kicsit!
Akkor mi van???

totyalaci 2009.07.31. 16:14:10

Azért talán először el kellene menni Debrecenbe, mindenkinek,aki itt hőbörög a Lajos ellen. Egy töketlen mikszáthi zsíros város volt addig Debrecen,míg át nem vette a vezetést. Amúgy minden közszereplőt meg lehet fogni minden oldalról ilyen marhaságokkal. A lényeget el lehet homályosítani ilyen módszerekkel,ezt Rákosiék nagyon tudták.Ti nem onnan tanultátok véleltlenül?

bigél 2009.07.31. 16:15:04

@Karcolt lendület: komolyan azt hoiszed, hogy nevet mondok? ne hidd el, ha nem akarod, de én meg azt nem akarom, hogy bárki is állás nélkül maradjon.

egysegelem 2009.07.31. 16:22:51

Jol megszivattak Kosat a "muvesz urak" zsenialisan lett kitalalva, ha engedelyezi akkor azt mondjak kozpenzbol nepszerusiti magat ha pedig nem engedi akkor cenzurazik. Zsenialis na, nincs ra jobb szo. De ez akkor sem lesz eleg arra, hogy ne nyerjen siman legkozebb is.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.31. 16:23:44

Nem értem a posztot. Ha Kósa nem szól akkor most arról szólna hogy nézzenek már oda hogy el van magától szállva, hogy Debrecenben már mellszobrot is kiállítatt magáról. Nem tudom mi volt a művész szándéka de szerintem nem igazán tartom jó ötletenek hogy egy élő, aktív emberről kiállít egy mellszobrot abban a városban ahol az alkotás "tárgya" polgármesteri funkciót tölt be. Ha Miskolcon lett volna kiállítva szerintem egy jót röhög rajta.

küszöbmajom 2009.07.31. 16:41:13

@totyalaci:
A szívemből szóltál!
Meghívok mindenkit Debrecenbe (saját költségen), nézzetek szét, kérdezzétek meg az embereket Kósáról!
Amúgy meg tuti, hogy "rendes" szobra is lesz, és meg is fogja érdemelni!

Karcolt lendület 2009.07.31. 16:46:29

@bigél:
OK, elég annyi, hogy belső info, szóval mindenki azt kezd vele amit akar. :-)

bigél 2009.07.31. 16:49:37

@Karcolt lendület: aha. szóval akkor biztos hazugság? csak azért, mert nem fér bele a Te elképzeléseidbe? ha az ellenkezőjét állítaná a belső infó, akkor kapásból elhinnéd, gondolom

bigél 2009.07.31. 16:56:36

@küszöbmajom: és akkor már hülyeséget nem is csinálhat? ő is csak emberből van.

szemtanú 2009.07.31. 16:59:55

A művész úr:. „A kultúra és a politika egymásra utalt viszonyából adódóan a diktatúrák jellemző szokása volt, hogy élő politikusokról készült alkotások jelentek meg kiállítótermekben és galériákban. Munkám kísérlet és tanulmány arra vonatkozóan, hogy ez a mechanizmus egyáltalán működhet-e napjainkban, és ha igen, milyen módon tenné azt.”

„Nem számítottam arra, hogy ilyen direkt választ kapok a kérdésre” – mondta a művész.
Némi zavart érzek az erőben. A régi reakció az volt ugye, hogy a művészi alkotást (szobor, kép a helyi kiskirályról) elvárták az elvtársak és alkalomadtán kitüntetéssel honorálták. No most Kósa reakciója pont az ellenkezője volt, főleg annak figyelembevételével, hogy őt mintegy kinevezték e kádári hagyományok folytatójának, amire nagyon sok, ill. kirívó bizonyíték nincs.
Nem tisztem Kósát védeni, ő is csak egy magyar politikus sok hibával, de az vesse rá az első követ, aki hasonló helyzetben nem esne gondolkodóba. A bűne szerintem annyi, hogy rutinos politikus létére pánikba esett, mert látta ebből a helyzetből csak veszteséggel tud kijönni.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.07.31. 17:06:58

@bigél: köszönöm a linket, elolvastam. Sajnos továbbra sem értem a "műalkotást", viszont továbbra is problematikus a sokak által már felvetett "ha van szobor, azért, ha nincs szobor, azért" helyzet.

Rézfánfütyülő fűzangyal 2009.07.31. 17:26:04

Hm,hm!
index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fkultur%2Fklassz%2F2009%2F07%2F31%2Fkosa_lajos_letiltatta_a_sajat_szobrat_debrecenben%2F
Itt is van egy anyag az Index bal oldalán! Talán ez is hazudik, ami abból is nyilvánvaló, hogy a bal oldalon jelent meg?

küszöbmajom 2009.07.31. 17:46:14

@Rézfánfütyülő fűzangyal:
Olvassátok el a cikkhez kapcsolódó hozzászólásokat is!

küszöbmajom 2009.07.31. 17:48:36

Érdemes azért azt is megnézni, ki a "művész" úr! Írjátok be a nevét a Google-ba és olvassatok egy pár infót róla. Szerintem minden világos lesz!

state (törölt) 2009.07.31. 17:51:17

Nekem-jobboldaliként-a következő a véleményem:Kósa ,,kóser,,Lajos egy kiálitást akart betiltani, Rogán csak a saját hasznát nézi az 5. kerületben, Pokorni pedig az egész XII.kerületet akarja tönkretenni/lásd:www.kiralyhago.vilaga.hu/..magyarán a Fidesz vezérkarát villámgyorsan le kellene váltani, mert már nagyon elég volt belöllük...

bigél 2009.07.31. 17:52:07

@Before: a "van szobor, nincs szobor" probléma tényleg fennáll, nyilván egy ilyen esetben ugrik a másik oldal, ezt nem is tagadom. nekem az elintézés módjával van bajom, de ezt leírtam már korábban is.

Karcolt lendület 2009.07.31. 18:05:34

@bigél:
Bocs, nem voltam egyértelmű, kissé gunyorosnak tűnhetett a hozzászólásom: egyáltalán nem mondtam, hogy hazugság, csak azt, nem lehetek 100%-ban biztos az állításban - több emberen ment keresztül az info és egy blogon is. Ez nem neked szól és nem ennek az állításnak, hanem úgy általában a fórumos-blogos világnak. Nem várom, hogy felfedd, kitől tudsz erről, én sem tenném.
Ha így volt, akkor pedig nem értem, az átnevezésnek mi értelme volt - bár a személyi-kultusz vádtól való félelem szolidan igazolhatja.

@Rézfánfütyülő fűzangyal:
A cikk és ez a blogbejegyzés nem kimondottan fedik egymást és bár az Index-cikk is érdekesen van szerkesztve (leírják az eseményt, majd több bekezdésen keresztül foglalkoznak a művész ennek kapcsán született gondolataival, a végén végre odaillesztik, Kósa miért nem akarta, hogy kiállítsák), de kiderül belőle, mi történt.

érdeklődő 2009.07.31. 18:07:31

Ha meg nem tiltatta volna le, akkor hallgathattuk volna a maszopos gerillapropagandàt amit a terror hàzànàl eljàtszottak, mikoron a gonosz fideszfasisztàk nem àtallotàk odaìrni a nevèt Orbànnak, hogy tàmogatta meg faxom...

Bit Rot 2009.07.31. 18:33:36

Budapesti vagyok és azt kívánom, hogy bárcsak feleolyan jó polgármesterünk lenne, mint Kósa!

De nekünk egy nagy szar jutott, Demszky.

Irigykedem Debrecenre!

bigél 2009.07.31. 18:34:20

@Karcolt lendület:
Jó, ebben igazad van, sosem lehet tudni.
Én is úgy tudom, hogy a szobor létével kapcsolatban tényleg ez az indok merült fel (nemcsak a hírekből tudom), mármint az attól való félelem, hogy majd ugranak rá, hogy Lajosunk már szobrot állíttat magának, de ezt asszem már le is írtam párszor. Mint ahogy azt is, hogy akkor sem így kell elintézni, nem így kell fellépni.
Természetesen ugrik a másik oldal, ellenkező esetben is pont ez történt volna, ha egy balos politikussal történik ugyanez. Ez már hozzátartozik a politikához.
Nehéz, mondhatni patthelyzet volt, elismerem, de oldják meg úgy, hogy véletlenül se tűnjön beavatkozásnak, cenzúrának.

persze a főhunyó Gulyás, aki állítólag már tök régen tudta, hogy lesz ez a szobor, ráadásul absz. nem ellensége lajosnak, sőt. de ezt jól elcseszte.

toni44 2009.07.31. 18:39:14

Engem jobban érdekelne Rajk Elvtárs időkereke! Arról miért minden pofa alapállásban?

Kristl 2009.07.31. 18:39:18

Ha úgy működne, akkor nem azért lenne problémája mert van róla szobor, hanem azért mert nincs elég.

Vincenzo90 2009.07.31. 18:46:50

@Rézfánfütyülő fűzangyal: Ha az index hazudik, akkor mi van? Nem először tennék... Kezdjük ott, hogy az mti is állandóan a kormány kénye-kedve szerint cenzúráz, és ír óriási baromságokat. Innentől kezdve az egész magyar média hiteltelen. Vannak személyes tapasztalataim, tudnék mesélni. A HVG például egy rövid cikkecskével vérig sértett, a pofátlanság netovábbja, amit művelnek egyes "újságírók"

bigél 2009.07.31. 18:49:11

@Bit Rot: hát költözz ide! :)

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.07.31. 18:55:18

@törppapa:

Félek, hogy Paul Johnson enyhén szólva más gondolati töltettel írt a kérdéses eseményről!

Mintha vagy töményed félreértelmeznéd, vagy csak félrevezetően kiemelnéd az összefüggésekből.

Ő minden csak nem náci dicsőítő. Nagyon, nagyon nem az.

Ezt most a Kósa ügytől teljesen függetlenül mondom.

bigél 2009.07.31. 18:57:29

@A Nép - Te vagy!: Nem ismerem az illetőt, de volt egy ilyen érzésem.

egyenlítő 2009.07.31. 19:27:43

@toni44: Rajk elvtárs Veszprémben 56-os emlékművet készített, amit a fideszes önkormányzat lebontat(ott). Az Időkerékről a héten volt a Népszabadságban egy féloldalas cikk.

torró 2009.07.31. 19:33:42

Mielőtt kést rántanánk kéne ám tájékozódni a kedves Rögtön farkast üvöltőknek. most volt a híradó több csatornán is.
A helyzet: Kósa le akarta vetetni a szobrot a nyitás előtt, mert nem szerette volna ha a szobor kapcsán támadásoknak lett volna kitéve. A művészek meg aszt mondták hogy akkor az ő műveiket sem állítják ki. Erre Kósa azt mondta : jó maradjon de tegyenek oda írást miszerint a szobrot NEM Ő RENDELTE!!!! Na! Ha van sapka.....!
Mindegy hogyan de töröljük bele a bakancsot! Igaz elvtársak? Hogy az országot hogy basztátok agyonra az nem téma ! Csak kell midíg valamit találni hogy ne a szarotokról legyen szó igaz? De nem ti vagytok az árok ásók igaz? Nem tudom meg merte é valaki ma reggel nézni mit mondott Karsai? Pedig érdemes lett volna a hőzöngőknek okulásként .Pedig én nem vagyok balos ,de le a kalappal előtte! Na Lehet nekem rontani.

attti 2009.07.31. 19:47:57

Nincs ebben semmi rendkívüli. A minidiktátorok szokványos jellemzői: szellemtelenség, gondolattalanság, pöffeszkedő önhittség, szeretetnélküliség, empátiahiány és ami a legborzalmasabb – az iszonyú és szánalmas humortalanság...

Vincenzo90 2009.07.31. 19:50:05

@varasd: Nem vagyok gárdista, de ha már itt tartunk, néked is Adjon az Isten szebb jövőt!

Oblomov 2009.07.31. 20:06:25

"erlauer | 2009. július 30. | 19:49:25
Szia Zsolt, mellékelhettetek volna egy fotót is...

Kácsor Zsolt | 2009. július 30. | 20:08:12

Szia, Erlauer. Tippelj: melyik az a debreceni fotós, aki ezek után ide meri adni a Népszabinak a fotót...?"

Már került fotó, minek alapján eldönthető, hogy Basa Kácsor nevű spannja túloz, amikor "előnytelen ábrázolás" alapján kohol koncepciót.

Ami meg "Rákosi Mátyás vállát" illeti? Erős fantáziával azt is oda lehet képzelni az ún. mellszoborra. A művész ugyanis elspórolta nevezett vállakat. De tovább megyek: Rákosi híres egybenyaka is hiányzik, ami miatt pedig Rákosi a kihajtott ingnyakat favorizálta inkább, nem a nyakkendőt.

kerusz 2009.07.31. 20:06:44

@Walter Melone: Kár, hogy a fideszes agymosásnak ellenállók az mszp-s agymosásnak nem képesek ellenállni, ahogy például Te sem.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2009.07.31. 20:25:44

@bigél: politikus, fideszes... mit várjon az ember?

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.07.31. 22:00:24

ismétlem magam: kósa egy hülye bugris bunkó. abcúg!

ghoezeke mate 2009.08.01. 06:45:23

Ez a müvészke készíttetett (állítólag még csak nem is ő szoborta) egy politikai szobrot, és kapott rá egy politikai választ.

Ha műalkotást mutat be, akkor talán Kósa kritikát vagy esztétikai elemzést írt volna a műtárgyról.

Walter Melone (törölt) 2009.08.01. 08:55:05

@kerusz:

Na ezt jól megmondtad!
Gratulálok!

Hozzászólásonként kapod a pénzedet, vagy átalányban fizet a párt?

További jó munkát!

bla 2009.08.03. 11:24:27

Nem értem, hogy a blogposzt szerzője miért állítja, hogy "Debrecen város nagyhatalmú polgármestere megakadályozott egy kiállítást...", ha a hivatkozott NOL-cikkben erről szó sem volt.

Pacsapapa 2009.08.03. 11:50:03

Egy újabb szánalmas poszt tele csúsztatásokkal és valótlanságokkal. Kár érte, mert egyébként a blog tehetséges tollforgatóra utal, igényes a megjelenése.
A blog bejegyzés morális szintje és a blogger által önmagának pozícionált erkölcsi elefántcsonttorony ordító ellentmondásban állnak egymással.
süti beállítások módosítása