Tisztességtelen városimázs + FONTOS FRISSÍTÉS

Elhallgatott önkormányzati kudarcok, botrányos ingatlanügyek, jelentős közpénzekből finanszírozott „csomagolás”, vakon dicsért megkérdőjelezhető eredmények, burkolt keresztfinanszírozások – ami a városimázs hátterében van.

 

A városimázs toplistáról szóló hír közel egyhónapos, de mostanság akadtam rá egy helyi ellenzéki politikus igen kemény, súlyos vádakat tartalmazó értékelésére. Íme: 

Az alaphír – Az Image Factory és az Observer Budapest Médiafigyelő immár második alkalommal elkészült kutatásában ismét a legjobban kommunikáló hazai városokat kereste. A három kategóriában kihirdetett eredmény szerint a megyei jogú városok között Debrecen, a nagyvárosok között Esztergom, a kisvárosok körében Balatonfüred imázsa volt a legvonzóbb az elmúlt évben.A 2008-as teljesítmény alapján a megyei jogú városok rangsorában Debrecen a tavalyi második helye után győzni tudott. Szeged második lett, míg az előző nyertes Miskolc harmadik helyezést ért el. (Forrás: Image Factory)

A politikus kommentárja – Az elismerés nem az önkormányzatról szól, hanem azoknak a szervezeteknek, társaságoknak, egyesületeknek és intézményeknek a munkáját díjazza, melyek hozzájárulnak városunk értékeinek megőrzéséhez, gyarapításához. Örömteli, ha ezek a helyi kezdeményezések, eredmények nagy teret kapnak az országos sajtóban, és öregbítik városunk hírnevét. Mindenek előtt köszönetet kell mondanunk azoknak, akik civilként áldozatos munkájukkal hozzájárultak ehhez. Ugyanakkor tisztességtelen, ha a városvezetés rá akar telepedni, ki akarja sajátítani ezeket. Nyilván azért van ez így, mert azon területek tekintetében teljes csend van a médiában, ahol a városvezetésnek egyébként bizonyítania kellene. Mély hallgatás van a munkahelyteremtő beruházásokról, hiszen nincsenek ilyenek, sőt közel kétezer fővel emelkedett a regisztrált munkanélküliek száma. Sorozatban hallhatunk elmaradó, elhalasztott, megcsonkított beruházásokról, melyeket számos esetben botrányos ingatlanügyletek kísérnek. Ha a városvezetés valamiben élen jár a kommunikáció területén, az biztosan az, hogy nagyon jelentős közpénzek felhasználásával miként lehet szépen csomagolni a keveset vagy éppen a semmit. A polgármester soha nem sajnálta az adóforintokat a városvezetői akartnak alárendelt önkormányzati elektronikus és nyomtatott sajtótól, melyek ennek köszönhetően buzgón és vakon dicsérik megkérdőjelezhető eredményeit, vagy éppen nem foglalkoznak az egyértelmű kudarcaival. A városi televízió, az önkormányzati újság támogatása révén, valamint az egyéb gyanús pénzügyi mozgásoknak és tanácsadói szerződéseknek köszönhetően közel 150 millió lehet a városvezetés kommunikációs költsége, de éppen a burkolt keresztfinanszírozásoknak köszönhetően lehetetlen pontosan megbecsülni az összeget. Ennek a töredékét fordítja az önkormányzat például a polgárőr szervezetek vagy az egyházak támogatására, de még a munkahelyek megőrzését célzó pályázatokra is sokkal-sokkal kevesebb jut.  A jelenlegi válság idején komolyan át kellene gondolni ezeknek a kommunikációs kiadásoknak a szerkezetét és szükségességét, mert ez a pénz messze jobban hasznosulhatna más területeken.

 

21.44 óra – Ezennel vége a kísérletnek, lehet tükörbe nézni.
Ezt a bejegyzést hat és fél órával ezelőtt tettem fel, a fentiekben azóta sem változtattam egyetlen betűt sem.
A bejegyzésben öt város neve szerepel (Balatonfüred, Debrecen, Esztergom, Miskolc, Szeged). Egy helyi ellenzéki politikus véleményéből idéztem, de azt nem írtam le, hogy az öt város melyikében ellenzéki ez a politikus. Nem szerepelt a pártállása, ahogy a bejegyzésben egyetlen párt, se a Fidesz, se az MSZP, se más neve nem található.
Az idézett ellenzéki politikus egyébként Hüvös László, a Fidesz szegedi frakciójának vezetője, aki annak kapcsán fejtette ki véleményét, hogy a városimázs toplista második helyezettje lett a szocialista vezetésű Szeged. (Itt olvasható nyilatkozata.)
Kedves Hozzászólók, ennek ismeretében most újra elolvashatják, hogy mi mindent írtak össze az ellenzéki politikusról, a városvezetőről, korrupcióról, helyi sajtóról… Ennek ismeretében most mélyen el lehetne gondolkodni a kommentekben fellelhető mocskolódásokon, gyalázkodásokon, alattomos vádaskodásokon.
Itt a tükör. Bele lehet nézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr981283232

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Meggyes Tamás Hídlapja? 2009.08.02. 19:36:03

Meggyes elindította (elindították neki) a saját nagyonfideszes honlapját. Van még Fidesz termékek boltja, meg önéletrajz meg minden ami ilyen helyeken szokás. Ami érdekesebb az egészben az a megjelent tartalmak származási helye. A legtöbb "ci...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

varasd 2009.08.02. 16:14:18

Érdekelne, hogy mennyire pusztán a véletlen és/vagy a nagyszerű kommunikáció eredménye, hogy a három kategáriában háram hírhedt fideszes város nyert.

Oblomov 2009.08.02. 16:21:49

A kutatás tárgya a vározsimázs-kommunikáció eredményessége, vagy eredménytelensége volt. Azt nem kutatták, hogy mindez kinél-kinél hány lélelegeztetőgépbe került, csak azt, hogy az erre fordított pénz eredményesen lett-e elköltve, vagy sem. Aszondják, hogy Debrecen esetében ez eredményes volt.

Az persze lehet másik kérdés, hogy "tisztességes-e" erre költeni, vagy hogy mennyit "tisztességes". "Helyi ellenzéki politikus" szerint: "A jelenlegi válság idején komolyan át kellene gondolni ezeknek a kommunikációs kiadásoknak a szerkezetét és szükségességét, mert ez a pénz messze jobban hasznosulhatna más területeken." (Ellenzéki politikust azért fizetjük, hogy ilyeneket mondjon.)

Hogy válság idején miért pont a polgárőrség, vagy az egyház jutott eszébe, azt ellenzéki politikus nem fejti ki. De Basahalom sem ad hozzá helyi ellenzéki politikus mondandójához értéket azon utaláson túl, hogy - többek között - mindez: "igen kemény, súlyos vádakat tartalmazó értékelés".

cserepj · http://latinpince.blog.hu 2009.08.02. 16:30:18

Én leveleztem egy sort a kutatás készítőivel. A fő indok egyértelmű: a jobboldali sajtó elhallgatja a jobboldali városok szennyesét, a baloldali meg egyszerűen nem írja meg. A baloldali szennyessel meg tele van a jobboldali sajtó, és a baloldali sajtó sem hallgat róla.

Az összhatás így pozitív a jobboldalon és semleges vagy negatív a baloldalon.

Oblomov 2009.08.02. 17:06:08

@varasd: a három nyertes város mellett a vesztesek is költöttek városimázsra. Tán még a kormány is országimázsra. A helyi ellenzéki politikus "igen kemény, súlyos vádakat tartalmazó értékelése" mindegyiküket egyformán érinti, helyezéstől függetlenül.

varasd 2009.08.02. 17:17:35

@Oblomov: Annyira unalmas, hogy mindig a kormánnyal jöttök elő, amikor másról van szó. Egyetlen város "imázspolitikáját" sem menti, hogy mit csinál a mostani kormány, vagy az Orbán-kormány hány tucat milliárdot tapsolt el a saját cégeinek (is) a javára. Inkább hagyjuk ezt.

Szerinted a helyi ellenzéki megállapításai nem kemények és nem súlyos vádak? Akkor mik?

Hu (törölt) 2009.08.02. 17:44:36

@cserepj: Kb. ez van.Van a jobboldal és a hazárulók.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.08.02. 17:50:42

micsoda egy költséges és nagymennyiségű pumpálása az szarnak ez az image-dolog.

Oblomov 2009.08.02. 18:09:10

@varasd:
Nevezhetitek tőlem bárminek. Értékelésnek, kommentárnak, megállapításoknak, sőt vádnak is. De ha valami igaz, akkor az tértől, időtől függetlenül az kell legyen. Ha meg nem igaz, akkor helyileg is hamis. :)

varasd 2009.08.02. 18:16:04

@Oblomov: Hát ezzel most jól kimondtad az általános nagy semmit.
"De ha valami igaz, akkor az tértől, időtől függetlenül az kell legyen."
Csak most éppen tértől (városok) és időtől (2008-as teljesítmény) függő dolgokról van szó. :)

Oblomov 2009.08.02. 18:30:19

@varasd:
Ha az imázsra költött pénz ablakon kidobott, akkor az nemcsak helyileg az, hanem mindenütt.

varasd 2009.08.02. 18:34:51

@Oblomov: Én nem mondtam, hogy az imázsra költött pénz ablakon kidobott. :)

bunkó paraszt 2009.08.02. 18:37:43

bla-bla-bla.

Debrecen egy jól működő város, csak egyesek úgy akarják beállítani, hogy nem az.
Ellentétben pl. Budapesttel.

"egy helyi ellenzéki politikus igen kemény, súlyos vádakat tartalmazó értékelésére" - ez mi a fenétől lenne hiteles? ugyan...

Cselo 2009.08.02. 18:42:43

Ismét egy jól fizetett balliberális blogíró, aki ahelyett, hogy például drazsé elvtárs büntetőeljárását szorgalmazná, inkább a baloldali vezetésű önkormányzatok szemében akar szálkát keresni. A valóság ezzel szemben az, hogy Kósa népszerűsége töretlen a városában, jövőre ismét meg fogják választani, ám ugyanez nem mondható el a libatolvajékról. Reménytelen, gyenge, siralmas próbálkozás a FIDESZ fikázni akkor, amikor a cionliberális baloldal döntötte romokba az országot!

Oblomov 2009.08.02. 18:59:16

@Cselo: a másik balkezed a jobbik. :)

ubi904 (törölt) 2009.08.02. 19:00:17

Kerestem, de nem találtam blogíró újságíró szerzőnk azon értekezéseit, amelyeket a Gyurcsány-Bajnai-rezsim felesleges imázskampányainak bírálatának szentelt. Ebből adódóan eme idehányásának hitelessége 0.

Cselo 2009.08.02. 19:03:40

@Oblomov: én kétbalkezes vagyok! :-DDD

states 2009.08.02. 19:07:49

Nocsak, hogy feléledt a debreceni MSZP, mármint a blogja, most már naponta leleplez, ha így megy tovább 2040-ben lesz emeszpés polgármestere a városnak...

papamaci1 2009.08.02. 19:13:17

Azonnal KÍRÚGNI az Népszabadság, Népszava, Vsaárnapi Hírek összes "tényfeltáró" újságíróját !

ÉVEK ALATT alig vettek észte valamit ÉS AZT SE TUDTÁK KÓSÁRA KENNI !

szemtanú 2009.08.02. 19:18:49

Szerintem a város imázs készítésének pont az a célja (ha már van), hogy az illető város lehetőleg kellemes képet fessen, gondolom turisztikai és egyéb tőkevonzó céllal is. Ki megy oda, ahol a rosszat hangsúlyozzák. Persze az vita tárgya lehet, hogy az erre fordított pénz az sok vagy kevés, ill. mennyi térül meg ebből (ezt megállapítani nem könnyű). Kritizálni (ezt is) kell, ez a dolga pl az ellenzéknek. A bajom csak annyi a fentiekkel, hogy konkrétum nem, inkább csak vádaskodás van benne, a két számadat is körülbelüli. Ezzel nem lesz hitelesebb. Ha a városvezetés, érthető okokból nem írja le a negatívumokat, a tisztelt ellenzék képviselőjének kell azt nyilvánosságra hozni, csak valamilyen konkrétabb formában.

MACISAJT 2009.08.02. 19:22:50

"A városimázs toplistáról szóló hír közel egyhónapos, de mostanság akadtam rá egy helyi ellenzéki politikus igen kemény, súlyos vádakat tartalmazó értékelésére. "

És ugyan mi a neve/pártja ennek a vádaskodó ellenzéki politikusnak?:P

Netán ugyanaz a szánalmas produkció, mint amit blogger/"ellenzéki politikus"
előadtak a "szoborügy" kapcsán?:P

mszp.hu/belfold/bovebben/kosa-lajos-lovasszobrot-erdemel


Ilyen szánalmiák láttán, nem csoda hogy az ellenzék úgy áll Debrecenben(is) ahogy...

lacike 2009.08.02. 19:23:12

Én nem hiszem, hogy Fidesz vezetésű városokban félreinformálják az embereket, ill. szépítenék a valóságot;) Ez csak a szemét szocik és nem Fidesz barátok szokása...

szemtanú 2009.08.02. 19:33:28

"Mély hallgatás van a munkahelyteremtő beruházásokról, hiszen nincsenek ilyenek, sőt közel kétezer fővel emelkedett a regisztrált munkanélküliek száma. Sorozatban hallhatunk elmaradó, elhalasztott, megcsonkított beruházásokról"
Mondj egy várost amelyikre ez manapság nem igaz!

Steppenwolf 2009.08.02. 19:37:06

@varasd: És melyik baloldali megyei jogú városnak kellett volna megkapnia a városimázs díjat? Talán Pécsnek??? :))

Ez van, srácok, savanyú a szőlő.

Az ellenzéki politikus (miért ciki kiírni azt, hogy MSZP-s?) pedig tökéletesen ért ahhoz, hogyan kell bizonyítok és konkrétumok nélkül lejáratni a városvezetést és dobálni a sarat.

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.08.02. 19:38:18

Ha jól emlékszem a 2006-os önkormányzati választások előtt az MSZP explicit azzal fenyegetőzött, hogy a "rebellis" önkormányzatok majd "megérzik" a forráselosztásnál, hogy "rosszul döntöttek". Persze, ha emitt "duplapluszjól" döntöttek volna...

ubi904 (törölt) 2009.08.02. 19:41:56

@MACISAJT: Még a nevét se merte adni hozzá? Istenem, közelg az idő, amikor egy Nyakó vagy egy Tóbiás mint a párt lángoló esze fog megjelenni. Félelmetes az MSZP szellemi mélyröpülése, amely markánsan a párt antiszemitává válása (Zuschlag) óta jelenik meg egyre átütöbben.

Kedves Vezető 2009.08.02. 19:54:12

beteg egy fasz vagy te, öreg. mindenről Kósa jut eszedbe. szerintem, ha látsz egy pinát, akkor is azon agyalsz, hogy így a szemét Kósa, úgy a szemét kósa. szánalmas, de tényleg.

gitáros 2009.08.02. 19:55:09

@Cselo: "Kósa népszerűsége töretlen a városában, jövőre ismét meg fogják választani..."
Na és? Tudod, hány százalékkal választották anno négyévente Kádárt képviselőnek?

szemtanú 2009.08.02. 20:03:16

@gitáros: Arra célzol, hogy eszmetársaidnál a választási csalás elfogadott módszer?
Közlöm, ma már szabad választások vannak, elmenni sem kötelező.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.08.02. 20:19:04

nem igazán értem amúgy, miért nem beszél legalább a baloldali sajtó a nyilvánvalóan nagyon is létező debreceni mocskos, sötét, korrupt ügyekről, az itteni fidesz-maffiáról, ami miatt teljes képtelenség ebben a városban kapcsolatok és vaskos borítékok nélkül boldogulni.. hányingerem van az egésztől..

a sok retardált idióta meg még büszke is erre a fostengerre, csak mert az a tahó paraszt kósa lerakott pár négyzetméter díszkövet..

Steppenwolf 2009.08.02. 20:33:38

@Bukowszky: Én pedig azt végképp nem igazán értem, ha ezek a jelenségek ténylegesen léteznek (ahogy a baloldali önkormányzatok többségében), akkor az MSZP miért nem tesz feljelentést???

Azért én szeretnék Pécs helyett abban a "fostengerben" élni...

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.08.02. 20:40:26

Tényállítások: 0 db
Csúsztatások, demagógia: 70 %
Elfogult, kétségbeesett áskálódás: 100 %

Kedves postoló, lennék én is inkább ellenzéki picsogó egy jól működő városban mint egy olyan elfuserált szemétdombon mint Bp.

Nincsen hibátlan városvezetés, de olyan amelyiknek csak hibái vannak, olyan sajnos még mindig több mint elfogadható lenne (>0)

Ezt a blogot tényleg nem is érdemes se komolyan venni, se kommentálni mert nyilvánvalóan egy kommunikációs gépezet hivatásos katonája írja, bár láthatólag néha még a zsoldos belekeseredik az egyhangú ajvékolásba.

jeangabin 2009.08.02. 20:54:04

E@cserepj:
"Én leveleztem egy sort a kutatás készítőivel. A fő indok egyértelmű: a jobboldali sajtó elhallgatja a jobboldali városok szennyesét, a baloldali meg egyszerűen nem írja meg. A baloldali szennyessel meg tele van a jobboldali sajtó, és a baloldali sajtó sem hallgat róla."

Nyugtass meg, hogy miután ezt leírtad és rányomtál a "komment küldése" gombra, majd visszaolvastad, rájöttél, hogy mekkora marhaság...
Miért hallgat a jobboldali ügyekről a baloldal? Bolgár úr, Vicsek úr, Bánó úr, Kálmán úrhölgy, stb...

Tájékoztatnálak, hogy a DEMOKRÁCIA egyik lényege az, hogy a vezetők (kormány, városvezetés) munkáját az ellenzék és annak szócső-sajtója monitorozza, és ha valami stiklit lát vagy bűncselekményt, azonnal sikít.
Önmagát a jobboldal nem fogja leleplezni, ahogy a baloldal sem saját magát leplezi le, hanem a jobboldali média által kirobbantott ügyekkel kénytelen-kelletlen neki is muszáj foglalkoznia. Pl. megpróbálni mosdatni a szerecsent, menteni, ami menthető, vagy ha nagy a gáz, túl tiszta a képlet, akkor szárazon közölni a tényeket valamelyik belső oldalon és kész.
Föltetted már magadnak a kérdést, hogy MIÉRT?
Hogy MIÉRT hallgat a baloldal a médiájával együtt, ha a túlnyomórészt fideszes irányítású városok/települések tele vannak zavaros és sötét ügyekkel, a bűn fészkét képezik?
Miféle ÉRDEK ítéli őket hallgatásra?
Miért jó az nekik, hogy a hivatali visszaélések, vesztegetések, a sikkasztások, lopások és csalások mind az ő nevükkel fonódnak egybe?
Nem az lenne az érdekük, hogy azt bizonyítsák: a másik sem különb?
Ha ennyire tele van a jobboldal zavaros ügyekkel, miért nem leplezik le őket?
A települések túlnyomó része fideszes irányítású 2006-óta, micsoda támadási felület!
Jól jönne az nekik nagyon is, ha tudnának ilyeneket harsogni, hogy a Kósa mennyit sikkaszt, a Szita Károly Kaposvárott így meg úgy intézi a közbeszerzést, avagy a kis rógán Tóni az V. kerületben miféle ingatlaneladási panamákat űz szemérmetlenül...
A fél kezüket odaadnák egy-egy ilyen sztoriért, ha mondjuk holnap besétálnál egy paksamétával a hónod alatt a Népszabadság szerkesztőségébe, ami mondjuk Kósa Lajos sarasságát bizonyítja.
Neked is emelnének egy szobrot és egész nap azt csókolgatnák a szerkesztőségben...
Pont a bánóandrásos, vicsekes, kálmánolgás, bolgárgyörgyös oldala a médiának ne kapna két kézzel egy-egy ilyen ügynek csak az elvi lehetősége után is...?
Mennyire életszerű, hogy ezek az emberek és még számtalan másik, habár tud ezekről a súlyos jobboldali ügyekről, de hallgat...
Hát persze...
De ha hallgat, akkor vétkesek közt cinkos, aki néma alapon ők maguk is bűnelkövetők, törvénysértők, mint Zuschlag, Hunvald és a többiek...

Két lehhetőség van.
Kezdem a fájdalmasabbikkal: azért nem buknak jobbos vezetők, mert bár nyilván nem szentek, de sokkal kisebb tétekkel és sokkal óvatosabban játszanak, ergo bukni eleve nem tudnak, vagy ha mégis, akkorát mégsem.
A másik lehetőség:
Ugyanolyan sötét üzelmeik vannak, mint a lebukott baloldali prominenseknek, csak sokkal ügyesebben csinálják, nem lehet megfogni őket.

Hivatkoztál arra, hogy leveleztél a kutatást készítőkkel.
Nos, én is hivatkozom valakire, figyelj!
Egyik legjobb barátom egy pályázatíró cégnél dolgozott. A cégnél a túlnyomó többség baloldali érzületű volt, a 2006-os választási sikert az asztalon pezsgőzve ünnepelték.
Eltelt félév, egy év...
És szemet szúrt nekik valami: ha lemennek önkormányzatokhoz pályázatírással kapcsolatban, 10-ből 8 mszp-s önkormányzatban rögtön, az első másodpercben a stikli kerül terítékre. "Igen, kell a tornacsarnok a falunak/városnak, pályázunk rá eu-s pénzt, de úgy kéne megoskodni, hogy... Kerül a csarnok 100 millióba, de igényeljünk 300 milliót, aztán majd a számla 300-ról szól, marad 2 kiló a zsebben, aztán majd osztozunk, oké?"
Ugyanez az arány a fideszes városokban a saját tapasztalataik szerint pont a fordítottja: 10-ből kettő próbálkozik be simlivel, a másik 8 a kezét tördelve hatszor kérdezi meg, hogy a 100 milliós beruházásra megpályázott 100 millió forintnak mennyi az esélye, hogy megnyerik, remélik, hogy sikerül, mert kéne az a tornacsarnok, stb...
Mondom ismét: a baloldal iránt elkötelezett, rájuk szavazó, az országot járó pályázatíróknak szemet szúrt ez a tendencia...
És az élet igazolja őket, mert csak azon az oldalon buknak politikusok, vezetők.
Szánalmas, hogy föl sem merült benned a lehetősége annak, hogy azért jut minden 20 lebukott mszp-s prominensre csak egy fideszes, mert egészen egyszerűen az az oldal ennyivel infektáltabb a simli, a sikkasztás, a panamázás és a lopás mételyével. (Tisztelet a létező kivételeknek!)
Ehelyett azt a nyakatekert, hajánál fogva előrángatott, megerőszakolt logikai bornírtságod agyalod ki mindenféle kutatókra hivatkozva, hogy a baloldal is tud rengeteg jobboldali ügyről, hajjaj, pk is ugyanilyenek, ha nem rosszabbak, csak hát azok nem derülnek ki, mert a baloldali média az már csak ilyen...
Nem leplez le semmit és senkit.
Irogatnak az újságjaikban recesszióról és Obamáról, beszélgetnek az ATV-ben a Magyarok Nyilai-ról, kávézgatnak a Nap-kelte aulájában, de azt, hogy Kósa Lajos és bandája ezermilliárdokat sikkaszt, Rogán Antal a saját keresztanyja ingatlanforgalmazó cégének adogat el százezrekért százmilliós ingatlanokat, vagy hogy Szita Károly rajtuk is túltéve off shore-ozik eurómilliárdokkal, még véletlenül sem beszélnek.
De nem ám...
Hogy miért nem?
Mert nem!
Mert a jobboldali média, az az átkozott, csak baloldali ügyekről rántja le a leplet!
Bizony!
És ha ők csak baloldali ügyeket hajlandóak leleplezni, mi csak azért sem leplezzük le az ő számtalan ügyüket, mert mi jó keresztények vagyunk itt a baloldalon: ha megdobnak kővel, kenyeret dobunk vissza.
Ha lelepleznek valakit a falkánkból,
akkor mi címoldalon válaszul másnap nem a Kósa Lajost buktatjuk le, hanem azt hirdetjük, hogy Orbán Viktor egy nagyszerű politikus, kiváló apa!
Igen!
Mert mi ilyeneket vagyunk!
Bizony!
És ezt cserepj kommentező et. is tudja és a kutatók is!

Éljen a párt és a keresztényi szellemiség!

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.08.02. 20:54:29

@Steppenwolf: persze, mert te is csak a melldöngetést, a fennhangon nyomatott sikerpropagandát hallod és elhiszed, hogy hűűű, debrecenben milyen ügyes a városvezetés.. hát.. nos.. a marketinges csapatuk valóban tud valamit..

nézd meg az álláshirdetéseket a városban.. a szokásos, mindenhol állandóan keresett felsővezetőkön kívül talán ha juhászt meg pásztort keresnek.. persze azt is 30 km-rel arrébb..

az összes többi állást kihalásos alapon, haverok, apósok stb közbenjárására, korrupt, undorító gennyes módon töltik be rendszerint képzetlen senkik.

ha az ember meg létre szeretne hozni valamit, vállalkozást, stb, már készítheti is a borítékokat, de gyakran még azokkal sem megy semmire, ha nem haverja a várost markában tartó pár tucatnyi gengszternek..

sok sikert annak, akinek van gyomra ebben részt venni.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.08.02. 20:58:17

@Karmadealer: én meg inkább laknék egy olyan városban, amely látszólag a hozzád hasonlók szerint "nem működik", csak mert nincsenek csillivili csiricsáré kurvalátványos kirakatberuházások hitelből, viszont adnak tisztességes, korrekt munkát annak is, aki nem a helyi kiskirály kádere.

bár nem hiszem, hogy magyarországon ma lenne ilyen település.

de debrecen végképp nem ilyen, az biztos.

és csak azért, mert kósáék pr-gépezete elharsogja naponta ezerszer, hogy debrecenben mennyire dübörög a fejlődés, az még nem lesz igaz.

2009.08.02. 20:59:24

Ahogy az Index blogjait olvasom, mintha más város nem is lenne Magyarországon, csak Debrecen (meg néha Esztergom).
Kósa ellen olyan folyamatos támadás zajlik az Index blogjaiban, hogy az ember hajlamos az ezekben írtakat hiteltelennek tekinteni. Teljesen nyilvánvalóan egy tudatos lejárató program zajlik ellene.
Persze a bloggereknek joguk van Kósát támadni, csak azt nem értem, miért kerülnek ezek a blogok rendszeresen címlapra.

jeangabin 2009.08.02. 21:12:56

@Balango:
Mindez azért van, mert máshol mindenhol rendben mennek a dolgok, egyedül csak Debrecen bűzlik a korrupciótól, a sikkasztásoktól, a személyi kultusztól, stb.
Pokol az élet arrafelé, abban a városban, mert a Kósa fényes nappal megkeffenti a nődet a pályaudvar parkolójában a lopott pénzből vásárolt Porsche hátsó ülésén, a fideszes képviselők már nem csak a város pénzét nyúlják, hanem járókelőkre támadnak és tőlük si elveszik!
Mutass még egy várost, amit egy ilyen szemérmetlen, mindenre képes, gátlástalan brancs irányít!

Másfelől pedig a blog-írók mind kőkemény katolikusok, és alapból csípi szemüket Debrecen, mely várost a reformátusok Rómája-ként szoktak emlegetni.
A kettő együtt pedig, a blog-írók katolicizmusa és Kósáék terrorja szinte kiált a címoldalért!

jeangabin 2009.08.02. 21:23:42

@Bukowszky:
"az összes többi állást kihalásos alapon, haverok, apósok stb közbenjárására, korrupt, undorító gennyes módon töltik be rendszerint képzetlen senkik."
Ez mindenhol így van.
Nem tudom, feltűnt-e eddigi életed során, de ha nem, akkor most tájékoztatlak: a jó, a zsíros állások sosem az újsághirdetésekre jelentkezőkből töltődnek föl, az ország minden szegletében kihalásos alapon haverokkal és ismerősökkel töltik föl 97%-ban.
Nem szép dolog, nem korrekt, de Debrecen ebben a tekintetben semmiképp sem kivétel, csak egy a százból...

"ha az ember meg létre szeretne hozni valamit, vállalkozást, stb, már készítheti is a borítékokat, de gyakran még azokkal sem megy semmire, ha nem haverja a várost markában tartó pár tucatnyi gengszternek.."
Ahol élek, lakom, tradicionálisan mszp-s polgármester irányít.
Ha van türelmed, leírom 29 oldalon keresztül a vállalkozók panaszait...
Nem vitatni akarom, hogy amit írtál, az mennyiben jogos, mert nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nem Debrecen az egyetlen hely, ahol ez így működik. Messze nem...
Természetesen nem mentség az én bűnömre, hogy a másik száz is ugyanezt követi el, de az sem túl szép, ha valamit százan követnek el, csak az egyiket állítják pellengérre és köpködik...
Ismét kérdem én, hogyha ezek ekkora gengszterek és zsiványok és kiskirályok, miért nem buktak még?
Ha ennyire gáz abban a városban a helyzet, miért választják rendre újra azt a zsarnokot és a bandáját?
Ha ennyire szemérmetlenek és gátlástalanok, tessék megfogni őket és becipelni a bíróságra!

Úgy, ahogy az mszp-s politikusokkal is teszik...

karnagyúr 2009.08.02. 21:29:41

Tegnap Kóczián et. írt veretes csúsztatásokat, ma meg ez a szerencsétlen bérblogger. Az Index úgy tűnik, most már naponta leközöl valami Kósát dehonesztáló szart.

karnagyúr 2009.08.02. 21:30:42

Ja, persze Kóczián nem Kósáról írt, az előző hozzászólásom kicsit félreérthető volt.

jeangabin 2009.08.02. 21:49:03

@Karmadealer:
Így van, a cikk semmi konkrétumot nem tartalmaz...
Általános lózungok, vagdalkozás.
"Írjunk valamit a Kósáról... Hogy mit? Hát mit... A szokásos nesze semmi, fogd meg jól-t."
Nőtt a munkanélküliek száma... Nahát!
Még szerencse, hogy az egész Világon csak ott...
"Sorozatban hallhatunk elmaradó, elhalasztott, megcsonkított beruházásokról, melyeket számos esetben botrányos ingatlanügyletek kísérnek."
Gazdasági válság és recesszió van, nem csoda, hogy beruházások elmaradnak, felfüggesztődnek, megcsonkulnak. Így megy ez mindenhol - sajnos.
Botrányos ingatlanügyek...
HOL?
KIK AZ ÉRINTETTEK?
MIKORRA VAN KITŰZVE A TÁRGYALÁSUK?

"Ha a városvezetés valamiben élen jár a kommunikáció területén, az biztosan az, hogy nagyon jelentős közpénzek felhasználásával miként lehet szépen csomagolni a keveset vagy éppen a semmit."
Az őszinte mszp-s debreceni városvezető kommunikációja ekképp szólana: "Ide ne látogasson el, mert lopunk, csalunk, nem fejlesztünk, nem bneruházunk, csak lelakunk, rossz a közbiztonság, éhező-nyáladzó munkanélküli hordák fosztogatnak a főtéren."

Ki ez a politikus?

Kopasz Szuzukis 2009.08.02. 22:06:55

Azért itt sincs minden rendben:
Debrecen város hivatalos lapjában egy ex-kommunista, bukott párttitkár habzó szájjal, fröcsögve szidja a szocialista kormányt. Nem azért mondom, mert nincs igaza, de ki a rákot érdekli?

Aztán: elmaradt az ipari parkok tényleges infrastrukturális kiépítése. Szinte mindegyik alulméretezett, így komolyabb ipari tevékenységre alkalmatlanok. Vagy, mint a Richter esetében, a befektető költ rá súlyos pénzeket, hogy alkalmassá tegye. De ezt csak azok teszik meg, akiket nagyon szorít a cipő. Saját tudomásom szerint az ipari parkok alulméretezése miatt Debrecen kb. 6-8ezer munkahelytől esett el.

Aztán ott a "gyönyörűséges" Fórum. Máig tisztázatlan pénzügyi helyzettel. Már azt sem lehet tudni, ki kinek, és mennyivel tartozik.

Basahalom boulevard · http://www.basahalom.hu 2009.08.02. 22:08:50

Fontos frissítéssel egészítettem ki a bejegyzést!

Holdrabló 2009.08.02. 22:34:31

Hát, emberek, én ezen még nagyon sokáig fogok röhögni. Össze kellene számolni, hányan szivatták meg magukat. Jó éjt. :D

Bit Rot 2009.08.02. 22:42:01

@Basahalom boulevard:
szerintem a kiegeszitesed semmit se befolyasolt, ahogy a kommenteket olvastam.

Tovabbra is szivesen elcserelnem Demszkyt Kosara, Pest fellendulne!

jeangabin 2009.08.02. 22:49:03

!!! CSÚSZTATÁS PARÁDÉ !!!

A cím: Tisztességtelen városimázs.
Alatta Kósa Lajos fotója.
Még alább a hír, miszerint Debrecen a legjobban kommunikáló város, megelőzve 4 másikat…
Értelemszerű, hogy a cikk a „bajnokról” szól, legalábbis a szerkesztés erősen ráutaló magatartást eszközöl.
Ők lettek az elsők, nyilván őket méltatja, avagy bírálja az írás és az idézett ellenzéki politikus.
Viszont a névtelenül idézett ellenzéki politikusnak az ide bemásolt nyilatkozata egy MEGHAMISÍTOTT VÁLTOZAT!!!
Ugyanis a képviselő úr nyilatkozata itt ekként szerepel: „Az elismerés nem az önkormányzatról szól, hanem azoknak a szervezeteknek, társaságoknak, egyesületeknek és intézményeknek a munkáját díjazza, melyek hozzájárulnak városunk értékeinek megőrzéséhez, gyarapításához.”

EREDETIBEN UGYANEZ: „Az elismerés nem az önkormányzatról szól, hanem azoknak a SZEGEDEN működő szervezeteknek, társaságoknak, egyesületeknek és intézményeknek a munkáját díjazza, melyek hozzájárulnak városunk értékeinek megőrzéséhez, gyarapításához.”

Tehát ha a kedves blogger lett volna szíves a képviselő úr nyilatkozatát változtatás (hamisítás…) nélkül közzé tenni, amelyben Szeged-et többször is megemlíti, most nem kéne emberkednie, hogy szégyellje magát minden mocskolódó…

Szégyelld magad Te, kedves barátom, aki egy ilyen cím alá beteszed a Kósa képét, alá a hírrel, hogy az ő városa nyerte a kommunikációs versenyt, majd egy névtelenné tett képviselő szájába HAMIS SZAVAKAT adsz, hogy úgy tűnjön, Debrecent (Kósát) osztja valamelyik helyi szoci ellenzéki. (Logikus, hogyha egy versenyt valaki megnyer, mondjuk egy város, akkor nem a 2. helyezett bírálójára tippelünk, amikor a bíráló szavakat olvassuk. Főleg úgy nem, hogy a győztes fotója ott virít premier plánban.)
Mert ha eredetiben másolod be, rögtön az első mondatnál kiderül, hogy nem szoci, hanem fideszes, és nem Debrecen, hanem Szeged.
Viszont neked nem volt érdeked, hogy kiderüljön, hogy Szegedről van szó.
És még le is buktatod magad…
Hát, mit mondjak…?
Az biztos, hogy amikor az eszet osztották, te nem a tülekedők közé tartoztál…

varasd 2009.08.02. 23:01:55

Hűhahű!
Ez tényleg nagyon megdöbbentő, hogy a korrupció meg a többi vád említéséről még az itten hadakozó fideszhíveknek is Kósa jutott egyből az eszébe, aztán őt kezdték el nagyon védeni, pedig tényleg nincs leírva se Kósa neve meg se Debrecené.
Nincs ezen mit magyarázni, így áll most szegény magyar hazánk.
(A szegedi frakcióvezető szövegénél nem látom az idézőjelet kitéve, gondolom nem véletlenül. Szeged nevének kihagyása nem fordította ellenkezőjére a tartalmat. Nem írta be helyette, hogy Debrecen.) Kósán kívül meg látszik még két másik polgármester is, azokra is lehetett volna asszociálni, de itt mindenki Kósa bántása miatt ágált, közben a szoci Botka volt a célpont.
Húhahű!

jeangabin 2009.08.02. 23:04:43

Ez az egész "játék" az Idd ki a bilit, vidd ki a bilit,
Nem Moszkvában, hanem Jerevánban, és nem Mercedes-eket, hanem Ladákat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak c. apró csúsztatásos megtévesztés gyakorlatának iskolapéldája.
Az már csak hab a tortán, hogy mindezek után még az elkövető szólít föl másokat arra, hogy nézzenek a tükörbe...
Gratulálok!
Küldd el a Népszavának ezt a fényes munkádat, holnaptól bérelt helyed lesz a szerkesztőségben.

varasd 2009.08.02. 23:15:16

@jeangabin: Ezt a bilit rendesen kiittátok néhányan saját elhatározásotokból. Biztosan szar az íze.
További mocsokfosás helyett esetleg álljunk meg gondolkodni egy kicsit.

stikasz_1 2009.08.02. 23:32:37

Akkor tegyük egyértelművé: az index címlapján úgy szerepelt ez a hír, hogy a debreceni polgármesterről szól. Egyértelműen, félreérthetetlenül. Aztán ez egy "Debrecen blog", Kósa-képes cikkel. Azt én tudom, hogy a főoldalas kiemelés egy soros ajánlója nem a szerzőtől van, de aki ide kattintott, az _azért_ kattintott ide, mert az volt odaírva, hogy a debreceni városvezetésről szól. Elsősorban az index szívatta meg a gyanútlan olvasót, tehát a "kísérlet" kissé félresikerült. És nem is mindenkit sikerült átdobni ugyebár, csak voltak meg nem jelent kommentek.
A tükörbe nézés a bloggazdára is igaz, hogy a hír megjelenése után nem sokkal megszülető kommentárom, ami tisztába tette volna a dolgokat, moderálva lett. Így könnyű "tükröt állítani". Pláne ha még kitörölgetünk pár tucat, korrekt hangvételű hozzászólást, ha voltak ilyenek.
Bár nyilván ez is ki lesz törölve. Na és? Ettől még nem én vagyok a lúzer.

ubi904 (törölt) 2009.08.02. 23:38:01

@jeangabin: Ezeknek a hazug alakoknak max. egy évük van már csak mocsadékuk terjesztésére, utána esélyes, hogy rájuk rohad a műanyaglakat. :)

Globetrotter2014 2009.08.04. 16:16:02

Most egy kicsit tegyük félra a bal és a jobboldalozást. Előre le kell szögeznek hogy nem szeretem Debrecent. FOkozottan hátrányos helyzető, mind domborzatilag, mind történelmileg mind gazdaságilag (érdemes megnézni mennyire fejlődik pl Graz Ny-Mo-mellett). De azt meg kell hagyni hogy akárhányszor Debrecenben jártam ez a hátrányos helyzet nem jött ki rajta. Abbol ami van NAGYON IS SOKAT HOZNAK KI. Nem egy 2 milkás világváros, de ahol tud megpróbálja kihozni a lehetőségeit. Pont ezért fordul fel a gyomrom, ha ilyen szerebcsétlen bérfirkászok elkezdenek fikázni a városra. EMBER! Nézz már egy kcisit körül szép fővárosunkban. Folyamatosan döglik a városkép. Ninc egy rendes városrendezési projekt. FOlyamtsoan kúrják el dolgokat, európa legzsarabb tömegközlekedési eszközein járunk, mgé debrecen is megelőz mindekt. Tudjátok mit MAGASRÓL LEZSAROM ha egy vezetés a saját zsebére is játszik. De ha CSAK ARRA JÁTSZIK, és nem végzi el a munkát azt már nem szabad eltűrnünk, ugye?

redjohn 2009.08.05. 04:28:23

@ZF2:
Arra nem gondolsz, hogy nem csak a "bérfirkászok" kommentelnek?? Én nem nem vagyok "bérfirkász", cak arról írok, ami nem tetszik! Igazad van, dícséretet kevésbé, de annál több kritikát kap a városvezetés, de talán nem ok nélkül!! Erről viszont polgármesterünk és csapata is tehet a különböző ügyeik miatt!! Nem beszélve arról, hogy a helyi média nem minden esetben a valós tényeket közli a város lakói felé, megtapasztaltam már! Nagyon részrehajló a tájékoztatás, úgy hogy fényezik ők rendesen a vezetést!!
Beruházások legtöbbje csak a látványnak szól, ráadásul esztétikailag is kifogásolhatóak, főleg a belvárosban épültek, egyáltalán nem illenek oda!!! Sivár lelkivilágról tanuskodnak!!
Nem beszélve arról, hogy tele vagyunk bevásárlóközpontokkal (most is épül egy az Apolló mozinál), de minek? Érdemi munkahelyek kellenének!! Folynak a beruházások, közben lepusztultak/lepusztulnak a város intézményei (iskolák, óvodák stb.).
Nevetséges indokokkal, értelmetlenül és esztelenül írtják a fákat!! Családiházas övezetekbe zsúfolnak be oda nem illő társasházakat!! Nem tudom miért engedi ezt a főépítészünk!!!

Én itt élek ebben a városban és azért, mert Te egy másik városban élsz, más problémákkal, nem fogok szemethunyni az itteniek felett!!! Lakva ismeri meg egymást az ember, főleg, ha problémák is merülnek fel, akkor leginkább!! Tehát nem kellene mutogatni, meg bezzegezni!!
süti beállítások módosítása