A hülyeség emlékoszlopai

„Bezzeg, ha fa lenne, Kósa úr láncfűrész-kommandója sec-pec kikapná onnan.”

Levelet kaptam lájf. Köszönöm küldőjének, hogy megosztotta velem, velünk. Két Debrecenben készült fotó volt benne, és a kísérő szöveg. Nem tettem hozzá semmit, el sem vettem belőle, íme szó szerint:

„Épülnek-szépülnek a Létai úti buszmegállók. Szépen kikövezték őket. Hogy nehéz munkáját térdelve végezvén, hányszor fejelte le a májsztró a villanyoszlopot, azt nem tudhatom. De mívesen körbekövezte, az biztos. Bezzeg-városban ezek szerint senkinek nem szúrt szemet, hogy ezekbe a megállókba meglehetősen macis beállni, az amúgy is túlméretes Volvókkal. Vagy így izgalmasabb...? Oké, majd kiszedik... Plusz pénz, plusz munka. De, mint megszoktuk, és ahogy a cívis mondja: „fussa...” Bezzeg, ha fa lenne, Kósa úr láncfűrész-kommandója sec-pec kikapná onnan. Addig is marad debreceni kuriózumnak, az emberi hülyeség emlékoszlopának...”

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr931408354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rst 2009.09.26. 13:21:31

Ezt nem írom Lajos számlájára, de szívből kívánom, hogy terelje erre kedves Családját egy szép kis kerékpár túrára és járja be a környéket. Aztán húzza ki magát és jelentse ki, hogy az ő királyságában rendben, szervezetten, átgondoltan mennek a dolgok.

Érthetetlen, hogyan lehet így tervezni? Lesz egy felfestett jel a normál és egy a csuklós buszok számára, hogy egyik ajtó se essen az oszlopok elé?? Van még egy megálló (a vasútvonal előtt) amelyik szigetként emelkedik az út szintje fölé (10-20cm szintkülönbség). Azt feltételezné az ember, hogy majd az utca aszfaltjára húznak egy réteget és akkor egy szintbe lesz a kettő. Erősen kétlem, de ha mégis, akkorára lesüllyed a "megálló sziget".

Egyébként ezen a részen több utcában folynak csatornázással kapcsolatos út- és földmunkálatok. Hihetetlen, hogy ennyire estlegesen túrnak itt, túrnak ott. Tervezésnek nyoma sincs, olyan mint egy szőnyegbombázás. Hihetetlenül lassan halad minden. Telnek a napok, hetek, hónapok és rendezésnek nyoma sincs. Szerintem ajrópa adott pénzt csatornázásra, de az aszfaltozáshoz nincs meg a pénz.

Rég nem esett az eső, ezért eddig csak homokban kellett közlekedni az út szélén (gyerekek, Ibizán nincs annyi homok mint a Létai út partjain :)). eddig csak röhejesnek tartottam az általam "egyjárdás"-nak nevezett városrészt (az utcák egyik oldalán van a járda, a másikon van az árok...), de összel-télen siralmas lesz. Van pár száz nyugdíjas és gyerek a környéken, akinek talán problémát jelenthet a térdig érő sár.

Külön megemlíteném a tájékoztatás TELJES hiányát. Első kézből tudom, hogy a környék utcáiban lakók azt sem tudták mikor kezdődnek a munkálatok, mi történik a házuk előtt, meddig tart az egész, mi lesz a végeredmény stb.? Ez a teljes csend évek óta tart. Egy levélben tudatták, hogy be lehet fizetni a csatornázási díjat. Azóta néma csend és narancsszag. Azt is a szomszédok mondogatták - egyik a másiknak - mikor kell otthon maradni a beállás miatt.

Aki a magyarok elméjéről, szorgalmáról regél, az nézzen már körül bárhol (akár Hajdúborzasztó fővárosában) és mutasson már fel valamit amit NORMÁLISAN megterveznek és kiviteleznek (a magyarok). Magyarországon globális az agyatlanság, minden szinten. Én sem vagyok normális, hogy még vannak (minimális) elvárásaim és egyáltalán szóvá teszem ezeket.

Bezzeg a választások közeledtével lesznek postaládákba bedobott pártpropaganda anyagok, meg személyes megkeresés és összeírás ahogyan eddig is volt.Ha találkozik valaki Lajossal, adja át ezeket a sorokat és üdvözletemet. Lajos, értem, hogy - akár anno a Muppets show végén bemondták - "szakértő:... ööö, az nem volt...", de már kommunikálni sem tudtok?

Tévedés ne essék, nincs olyan út- és/vagy csatornaépítés + érintettek tájékoztatása a földkerekségen, amely láttán én a jelenlegi magyar parlamenti pártok bármelyik képviselőjére szavaznék.

-d(-_-)b- 2009.09.26. 15:34:11

Ti hülyék vagytok. Gondolom a tegnapi eső is a Kósa miatt volt.

rst 2009.09.26. 15:58:06

Ép az imént hallottam Lajost a Kossuth rádióban (nem Kossuth Lajost). Jövőre elkezdődik az új focistadion építése. Nyihogva röhögtem. Tippeljünk: fa- vagy betonoszlop lesz a kapuk előtt és a kezdőkörben? :D

Valami kapcsán Lajos összehozta a budapesti helyzetet a Monty Pytonnal. Nem kellene olyan messze menni, a téma itt hever az utcán.

Ez a téma megérdemelne egy fotómontázs-versenyt arról, milyen városi létesítmények, vagy építmények elé kellene telepíteni egy-egy póznát (ha eddig nem lett volna). A bejegyzés címe tökéletes: "A hülyeség emlékoszlopai".

minekez 2009.09.26. 16:00:41

Szerintem ez pusztán szervezetlenség. A villanyoszlopokhoz nyilván csak a villamos művek nyúlhat, akiket vagy nem értesítettek időben, vagy csak sz@rnak az egészre.

Minimal · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/346-opel 2009.09.26. 16:33:06

én azon vagyok kikészülve hogy lali király debrecent szarrá fényezte és a legjobb közlekedési struktúrával ellátott magyar városnak kiáltotta ki... az igaz, hogy nem túl gyakran járok debrecenben, de egy évben kétszer biztos. Mindig le kell döbbennem, hogy a város gyakorlatilag járhatatlan hétköznap. irdatlan dugók és 3 perces piros lámpák nehezítik az utat és így sikerül 5 kilómétert 40-50 perc alatt megtenni. az igaz, hogy budapest valószínűleg még ennél is rosszabb (de csak bizonyos részeken) de azért egy kicsit irreálisnak tűnik kósa bácsi állítása!

kispista2 2009.09.26. 16:45:12

Ennek mi köze a polgármesterhez? Valószínüleg az elektromos művek nem helyezte át időben az oszlopot.

zoldx 2009.09.26. 16:54:55

A hülyeség az hülyeség!De hogy egy csöpögő vízcsapért,vagy egy görbe vonalért a polgármester,netán a miniszterelnök lenne a felelős...
A gyülölködés kifejezére talán nyomósabb indokokat kéne találni !

2009.09.26. 17:22:31

ez majdnem olyan, mint mikor a kerékpárútfelfestést úgy valósították meg a Margit híd tövénél, hogy a két sárga csíknál 1-1 Demszky karó, középen meg a macisajt tábla. mintha észre sem vették volna, hisz a tervben az van, és a terv az szent

porthosz 2009.09.26. 17:57:11

Nem értek a témához, de miből gondolja a kedves posztiró, hogy Kósa Lajos személyesen felügyeli az összes épitkezést Debrecenben?

Tegnap meg ki volt verve egy buszmegálló üvegoldala Budapesten és bár egyáltalán nem szeretem Budapest főpolgármesterét, elég nevetséges lenne ha mindjárt rittyentenék róla egy posztot hogy ezért is Demszky a felelős...

KommentR 2009.09.26. 18:17:00

Laikus emberek számára valóban tűnhetnek ezek a dolgok a "hülyeség emlékoszlopának". De higgyétek el, ezek nem olyan nagy tragédiák. Sőt! Teljesen szokványos eljárás. Bármelyik épitkezésen előfordulnak olyan dolgok, aik elsőre logikátlannak tűnnek, de technikailag igy a legésszerűbb a kivitelezésük. Ezek a buszmegállók pedig végre már nem úgy készülnek, hogy csak hetekig-hónapokig nézzenek ki valahogy. Jó a technológia, jó a kivitelezés. Hagyjuk végre békén a szakikat legalább akkor, amikor valami értelmeset és jót csinálnak (mégha kis bakikkal is...)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.09.26. 19:22:40

űbazz, ez aztán a dilettanizmus! a szaki belefeszült a világba: "márpedig ha nem szedik ki innen az oszlopokat, akkor is leburkolom ezt a területet!" sztahanov-érdemrendet mind neki, mint az építésvezetőnek!

az pedig külön vicces, hogy egyes kommentelők csak minden általuk érdekesnek talált szót olvasnak el a posztból, és arra reagálnak nagy bőszen. nekik darwin-díjat javasolnék.

redjohn 2009.09.26. 19:40:51

@-d(-_-)b-: Milyen esőről írsz? Itt Debrcenben nem volt!

redjohn 2009.09.26. 19:55:43

Kósa a főnök itt Debrecenben és amilyen a főnök, olyanok a beosztottak!! :-)

Valakinek csak át kellett vennie ezeket a munkákat, illetve felügyelni kellett volna a kivitelezést!!!

Más...

Szerintem az oszlopokat tudatosan hagyták a megállókban, mert ugyebár jönnek a választások, jók lesznek majd a kampány hírdetéseknek, vagy a fidelitászosoknak, hogy legyen hová ragasztaniuk a cédulájukat: Erről is Gyurcsány tehet!!! - felírattal! ;-)

Basahalom boulevard · http://www.basahalom.hu 2009.09.27. 01:10:02

Ej, hát nincs tétova bizonytalanság. Van, aki érti a szót, a magyart, vannak, akik nem. És legyen bizodalmunk, hogy nem a funkcionális analfabéták kapják meg a hatalmat.
Szótagolva nehéz lesz nekik megmagyarázni a demokrácia mibenlétét.
Isten óvja meg Magyarországot!

lordart 2009.09.27. 15:54:28

Mindenért a polgármester a felelős? Ha ezekért az otthagyott oszlopokért is ő a felelős, akkor divatosat fogok mondani:
"Monggyon le!"

Így már jó voltam?

lacus57 2009.09.28. 07:03:58

A Budai Nagyant Antalon tegnap is a képen látnató modon épitkeztek.íííííííííííaz osziop kivételéért majd megint fellehet számolni egy kis lovét.

Szakaly Gyorgy · http://szakalygy.uw.hu/index.html 2009.10.02. 12:50:21

A mindenpostaládás bedobós felhomályosította az esetet.
A Zeon úgy fogja kivágni onnan október közepén a beton culápot, hogy a burkolat érintetlen marad. Ez valami olyan csuda lesz, mint a szeplőtelen fogantatás. Egy újabb Nagy Magyar Csoda!
Arra is kíváncsi lennék, hogy időben szóltak-e az e.on-nak erről, netalántán egyeztettek-e velük a projekt elindításakor ezekről. Vajon a kiviteli tervekben/költségvetésben egyáltalán szerepeltek-e ezeknek az oszlopoknak a kiváltásai, vagy az előzetes terepszemlén nem ezt vették észre, hanem csak a miniszoknyás schollgirl-öket.
Lehet, hogy először csak akkor döbbentek rá a helyzetre, mikor a szaki bedőlve, gyanútlanul rakta a burkolatot, és közben lefejelte az oszlopot?

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.10.06. 11:20:09

Iszonyatos szívás a Létain közlekedni. Most éppen a fél útpályát felmarták egy árokkal, de nem csinálnak vele semmit napok óta, csak az autósok/buszutsok szívnak.
A csatornával tavasz óta szórakoznak, de még a következő tavaszig betart minimum. A felbontott út helyére raktak zúzott követ, rá a bitument. A kamionok pár hónap alatt tönkre fogják vágni.

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2009.10.06. 11:22:22

Nem kommentnek szánva, csak egy posztötlet:
A Nagy Sándor telepen (Kunhalom utca és környéke) tavaly nyár óta készen van a csatorna, de nem lehet rákötni egy átemelőszivattyú állítólagos hiánya miatt. A pénzt (Kb. 80 000 Ft.) persze 2 éve beszedték rá.

-d(-_-)b- 2009.10.08. 07:59:00

@redjohn:
"Milyen esőről írsz? Itt Debrcenben nem volt!"

Nos, akkor nyilván pusztán miatta nem volt frissítő eső, és miatta fognak elfonnyadni a zöldségek stb.

bélabácsi2 2009.10.23. 07:18:33

@Szakaly Gyorgy:
"A Zeon úgy fogja kivágni onnan október közepén a beton culápot, hogy a burkolat érintetlen marad. Ez valami olyan csuda lesz, mint a szeplőtelen fogantatás. Egy újabb Nagy Magyar Csoda!"

Ugye nem gondolod komolyan, hogy a betonoszlop töve Afrikáig ér és azt mind ki kell húzni onnan?
Talajszint alatt kicsivel elvág-kiemel-minimális károkozás a tövénél-lukat lebetonoz-burkol. Pedig nem vagyok ám szaki, csak gondolkodom.
Amúgy egyetértek, k* röhejes és állatság ami történt, viszont valószínűleg a kivitelezőt meg kötötte a szerződése, illetve az ilyenkor szokásos kötbérek, tehát nem várhatott az egyébként is lassú reagálású Eonra.

meg én 2009.12.15. 06:54:44

Zsoltikám!
Sztrájkolsz? Miért nem írsz? Csak nincs vmi baj? Várom nagyon az új cikkedet... és ez komoly
süti beállítások módosítása