Koszlobár

Jót is mondjunk politikusainkról, dicsérjük őket olykor. Például áldozatos nyelvművelő szolgálatukért.

Vidéki hang járja be a magyar online médiát, Arnóth Sándor püspökladányi polgármester hadarása. Ismét a parlamentbe kívánkozik ez a lendületes orgánum, hogy ott újfent öblösödjön, erősödjön mindenmagyarok okulására. Ha így gondolja Orbán Viktor, ám legyen. Reménykedjünk, hogy Arnóth Sándor majdani felszólalásaiban és bekiabálásaiban újabb tájnyelvi kifejezésekkel fogja gazdagítani aktív szókincsünket.

Addig is köszönjük neki a koszlobár (piszkos, tetves) szót, ami eddig nem igazán volt ismert a széles néptömegek számára, de mostantól már sokak illesztgetik jelzőként a cigány főnév elé. Arnóth Sándor nyomott hagyott, nem élt hiába! Hálánk jeléül az alábbi három videóval járulunk hozzá népszerűségének további töretlen növekedéséhez.

(El ne feledjük megemlíteni: Arnóth cáfolja, hogy ő olyasmit mondott volna a romákról, ami az első videón hallható, de mivel álítólag egy városi testületi ülésen hangzott el, nyilván rendelkezésre állnak a hangfelvételek és a szó szerinti jegyzőkönyvek, tehát könnyen lehet bizonyítani bármely állítás valóságát vagy valótlanságát. Nosza!)

 

 
 
 
 
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr791606229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fercsee 2009.12.18. 13:07:01

Úgylátom a Basahalom végképp megszűnt Debrecen blog lenni. Kár érte.

Basahalom boulevard · http://www.basahalom.hu 2009.12.18. 13:08:23

@Fercsee: Nem kell ettől tartani. Csak néha kitekintünk.
süti beállítások módosítása