Nagymagyar motorosok Auschwitzban

Mi vonzhatta őket oda?

Érdekes egy esztendő volt ez a 2009-es. Megannyi új helyzet, előre nem is gondolt fordulat, olyan kihívások, amilyenekkel a jelenlegi felnőtt magyar lakosság jelentős része eddigi életében még nem szembesülhetett. Számos kérdés vesz bennünket körül, megnyugtató válasz már jóval kevesebb.

Az év utolsó napján én is szaporítanám a kérdések számát eggyel. Magam nem tudom rá a választ, de minden bizonnyal lesznek itt olyanok, akik igen.

Minapi internetes barangolásaim egyikén ráakadtam a biharkeresztesi motoros egyesület, a Keresztesi Lovagok honlapjára, ahol sok fotóval, több videóval dokumentálják túráikat. Ismervén a hasonló szerveződéseket, azt értem, hogy egyik kedvenc célterületük Erdély, hogy Torockó, Fogaras, Máramaros, Királyhágó kihagyhatatlan állomás. Az is köztudott, hogy az efféle motorosok számára szinte kötelező csoportosan elmenni Olaszliszkára, s ott demonstrálni. Az egyik bőséges – 83 fényképet tartalmazó – képgalériájuk azonban megoldhatatlan talány számomra: Auschwiztban jártak, a koncentrációs táborban.

Mit kereshettek ott? Mi vonzhatta őket oda?

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr261634793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hanzo The Razor 2009.12.31. 15:10:35

Tavaly hívtak egy túrára, ami végighalad a második világháború fontosabb helyszínein. Úgy emlékszem, a normandiai partokig ment a túra, de természetesen Auschwitz is egy célpont volt. Gondolom kíváncsiak voltak a résztvevők, hogy hogyan fért oda egymillió zsidrák a nagy holokamu mese alapján, és hogy a díszletek kellő mértékben igazodnak-e Imre Kertesz áldokumentumához.

barnaadam 2009.12.31. 15:10:35

Talán kiváncsiak voltak? Jelentős turistacélpont...
B.Ú.É.K. minden Basahalom-szerzőnek és olvasónak!

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.12.31. 17:13:17

biztosan oda"koncentrál"ódtak.
ausviccről ezt kellett volna linkelni inkább: 3.ly/77i :/

fura csuka 2010.01.06. 06:17:32

Zsoltom!

Rúgd már ki ezt a kocsog razidot innen.Elegem van a fasiszta gennyedékekből...
süti beállítások módosítása