Kocsmasirató – blogvonulás

Újabb áldozata van az egyetemisták alkoholfogyasztásáért folytatott ádáz küzdelemnek?

A szesztilalom 2008-as bevezetése óta töpreng a lakosok érdekelt sokasága, hogy ugyan miért is történt a drasztikus intézkedés, amitől nem lett nagyobb nyugalom Debrecenben, ellenben sokkal erőteljesebben érvényesül(t) a diszkrimináció a helyi vendéglátóiparban. Beszélnek mindenféléről, hatalom közeli kocsmáztatók térnyeréséről, az éjszakák és a nappalok urainak kiszorítós vetélkedéséről éppúgy, mint kiegyezésükről, a város felosztásáról, amit aztán önkormányzati rendelettel törvényesített a képviselő-testület. Az emberek ilyenek: ha valamire nincs logikus és őszintének tűnő magyarázat, akkor igyekeznek kitalálni valamit. Amit el is hisznek.

Mostanság a Kikötő Söröző sorsának ügyében születnek megdöbbent, csodálkozó, elkeseredett, protestáló megnyilatkozások, s mivel a kedvelt szórakozóhelyet leginkább az egyetemisták látogatták, a dac és a düh az interneten talál magának fórumot. Vajon miért? - teszik fel a kérdést, s keresik a magyarázatokat, inkább elméletben, mint gyakorlati konkrétumokkal felvértezve. (A témában egyébként több blogbejegyzés is született a napokban: Nincs biztos Kikötő…, Viszlát Kikötő! A változás szele, Vége. S minden bizonnyal vaskos folytatása lesz a blogvonulásnak.)

Dolgozik a spontán alternatív nyilvánosság. Helyes. Ennél már csak az lenne szebb és kívánatosabb, ha a Debrecenben médiát tanuló számos felsőoktatási hallgató egyike venné a fáradtságot, s a sajtószakma eszközeivel élve alapos és adatolt tényfeltáró írásban járna utána a történteknek. Vagy effélét nem okítanak nekik?

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr71654713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.01.07. 20:09:35

kár. pedig a pultostól kértem volna még egy forró csokit a mustáros virsli mellé. ;)

Hanzo The Razor 2010.01.08. 05:43:59

Életemben nem láttam még ilyen kínálatot a Kikötőben, mint amit Bachterman kért.
Az oka pedig a lakosság nyugalmának megőrzése: srvcom.debrecen.hu/testulet/Dokumentumok/K%C3%B6zgy%C5%B1l%C3%A9s/2009.11.26/4/3227.html
Vagy csak az odakényszerített szállóvendégeké?

Szigfrid 2010.01.09. 12:00:27

Nekem az egyik lányismerősöm médiaszakon végzett és képzeld nem tanítanak nekik ilyeneket.

Tepsifan · http://kephatas.blog.hu 2010.01.09. 12:39:38

@Szigfrid: Elég baj az neki!

Egyébként a pesti szesztilalom kapcsán olvastam valahol, hogy vannak kiskapunk, például ha kitesznek néhány képet, és a kocsma helyett azt írják ki, hogy galéria, vagy kitesznek egy zártkörű rendezvény táblát 22h után. Az ilyesmi itt nem játszik?

Mondjuk az egészben az a felháborító, hogy az önkormi szerint aki a belvárosban lakik az dögöljön meg? Ott miért nem fontos a lakók nyugalma?
Nem lehetne, hogy a villamos se járjon 22h után? Túl hangosan csörög!

És miért csak a Kikötőről van szó? A Tornádó, meg a mi a Sárkány helyén nyílt, meg az Újvigadó, a Leveles csárda, a Vigadó, meg ami mellette van? Azok nem zárnak be?

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.01.10. 12:13:46

@Razid: ez egy ilyen poénféle.

@Tepsifan: a meg ami mellette van az a szoták villa, a krúdy. kósa spanjáé, a piramisos italkeresé a cucc.
süti beállítások módosítása