Az elhallgatott férj 2.

Kósa Lajost megint nem nevezték nevén.

Majdnem egy éve, hogy itt  szóvá tettem, miféle érthetetlen dolog a férje nevének megemlítése nélkül interjút készíteni a polgármester feleségével, ráadásul a város kiadványában. Az elhallgatott férj - ezt a címet adtam tavaly decemberben, és az idén sem jut jobb az eszembe, ezért pusztán sorszámozom, mint az nagy szériák esetében szokás: pl. Rocky.

Szóval Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Fidesz országos alelnöke, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Debrecen város polgármestere és a Magyar Olimpiai Bizottság tagja nős, három lánygyermek édesapja. Felesége Porkoláb Gyöngyi, aki modern és öntudatos asszonyként maga is rendszeresen vállal közszerepet. Jaj, de ezt már mindenki tudja… Vagy mégsem?

Tegnap a Bulváros.hu adott közre egy terjedelmes interjú: Porkoláb Gyöngyi: Debrecen és Nyíregyháza vonzásában. Ebben egyetlen utalás van Kósa Lajosra: „Van három lányom, nekem ők a legfontosabbak. Szeretik, ha én megyek értük, ezért sokszor valóban sietek, hogy a munka mellett mindig időben oda érjek. A férjem közéleti szereplő, elfoglaltságai miatt ez a feladat gyakrabban hárul rám.” Ennyi, nem több. Kísértetiesen ugyanúgy, mint egy évvel ezelőtt.


Se akkor, se azóta, se most nem értem, miért ez az elhallgató megfontolás. Tavaly már kifejtettem meglátásaimat ebben az ügyben, nem ismétlem, olvassa el, akit érdekel.

Bár a két személy munkássága között azért jelentős különbség van, most már kíváncsi voltam, hogy Kósa megemlíti-e feleségét, ha van rá módja. Pillantsunk csak a hivatalos dokumentumokra! Egy 1996-os parlamenti életrajzban még szerepel a feleség neve, a mostaniban azonban már nem. Hm.

Ha most valaki a házastársak elhallgatásának ügyében valamiféle keresztény politikusi szemérmességről kezd szónokolni (különösen a bulvárban is szívesen fürdőző közembereink kapcsán), akkor azonnal Kádár Jánost fogok kiáltani, aztán lesz sértődés megint.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr572504367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása