#305

A legbűnösebb város

      

Addig mondogatták a politikusok, hogy a végén úgy lett.

Mióta nem Orbán Viktor regnál az országban, azóta mantrázzák a helyi fideszes politikusok, hogy Debrecen bűnös város, annak tekinti a szocliber kormány. Ezt ugyan erőteljesen vitatják a kormányzók, mindenféle kimutatásokkal állnak elő arról, hogy a cívis város több kormányzati juttatásban részesült, mint Orbán alatt, de ki a fene bajlódik a számokkal, amikor azt egyszerűbb megjegyezni és ismételhetni: bűnös város vagyunk, bűnös város vagyunk…

Azok lettünk. A legbűnösebb. Csak hát más értelemben, súlyosabban, nem a politikai duma szintjén. A hvg holnapi számában megjelenő összehasonlító elemzés szerint a megyei jogú városok közül Debrecenben a legrosszabb a helyzet a bűncselekmények elkövetése, azok számaránya terén.

Remek.

Itt helyben mi még megvagyunk, de ki jön ide ilyen hírek olvasása után vállalkozni, befektetni, nyaralni… Nyilván nem a tény közlésével van gond, mindenkinek joga van a rossz hírekhez is. A probléma az, hogy bár hónapok óta lehetett tudni előre: baj van, baj lesz, senki nem foglalkozott vele. Sem konkrét intézkedésekkel, sem azok marketingjével. Hónapok óta csak szaporodnak a várossal kapcsolatos negatív hírek (magam szerénysége is figyelmeztetett a közelmúltban néhányszor: Alszik a városmarketing?A prostitúció fellegvára), de semmi reakció. Egy alaposabb sajtófigyelő, vagy akár egy gyorstalpalós marketinges, vagy pusztán egy élesebb eszű városházi titkárnő is láthatta volna, hogy itt tenni kellene valamit. De semmi! Csak megy a városmarketing a megszokott kerékvágásában – csoda a holding, gyönyörű a Kölcsey Központ, félisten a polgármester, itt őrzik a magyarságot, sport hátán sport –, de nem veszik észre, hogy ez már senkit nem érdekel, már rég nem éri el az érdeklődési küszöböt, amikor szaporodnak az erőszakos bűncselekmények és egymás sarkára taposnak a prostik a Nagyerdőn.

A debreceni városmarketingen az öntelt és elkényelmesedett brezsnyevi pangás hullafoltjai mutatkoznak (kis képzavar!).

Tanulhatnának a hvg-től. A ma délután közepén kiadott – a másnapi szám kelendőségét elősegító – hír néhány óra alatt tucatnál több tévében és rádióban hangzott el, internetes hírújságban jelent meg, és a java csak most jön. És ha nem tudnák a város marketingesei, hát elmondom, a szakirodalom szerint egy rossz hírre legalább három jó hírrel kell válaszolni ugyanabban a témában, hogy némileg feledtessék a negatív információt. Ébresztő!!! 

  

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr51243989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása