Tűzoltók a kampányban

Kibújik-e a bunkó Arnóth Sándorból?

Jelentős feszültségek lehetnek a szocialisták berkeiben, mert egyikőjük megint kiszivárogtatott egy belső dokumentumot a Fidesznek. Az áruló(k) feltűnése megelégedéssel tölthetné el a fideszeseket, hiszen egyértelmű bizonysága annak, hogy az MSZP felsőbb helyi köreiben is számolnak pártjuk várható választási vereségével, különben nem akadna ember, aki kiadná titkaikat. Fideszék azonban nem örülnek, hanem sajtótájékoztatót hívnak össze, ahol felháborodnak, hisztiznek és a nyilvánosságtól kérnek védelmet. (A helyi média tudósításai: Lejárató kampány Arnóth ellen?, Lejárató kampány?, Lejárató kampány, A csörte folytatódik.)

Történt ugyanis, hogy a médiában mostanság a kívánatosnál gyakrabban feltűnő püspökladányi polgármester, a Fidesz helyi képviselőjelöltje, Arnóth Sándor postaládájában landolt egy iromány. (Hát persze.) Ez az ötoldalas dokumentum pedig a választókerület jelenlegi országgyűlési képviselőjének, a szocialista Csontos Jánosnak a kampányterve. Fideszék pedig azért fordultak a sajtóhoz, hogy a birtokukba jutott irat bemutatásával bizonyítsák, a szocik lejárató, negatív választási stratégiát követnek, a mocsokba akarják rángatni Arnóth Sándort.

Végigolvasva – az alább teljes terjedelmében megismerhető – dokumentumot, arra a megállapításra kell jutnunk, hogy egy elnagyolt, fantáziátlan, közhelyesen unalmas eszközöket felmutató, vérszegény tervezet, ami legkevésbé sem mondható kampánystratégiának. Mérget mernénk rá venni, hogy a fideszesek Arnóthnak ennél alaposabb, kidolgozottabb, koncepciózusabb kampánytervet készítettek, amiben vélhetően többet foglalkoznak Csontossal, mint viszont. Ezt a dokumentumot azonban nem fogja megismerni a nyilvánosság, mert a győzelem várományosai között igen ritka a spion.

Szóval Arnóth Sándornak inkább amiatt kellene megsértődnie, hogy riválisának kampánycsapata ily csekély figyelmet szentelt rá. Merthogy a lényeg pusztán ennyi:

Arnóthból ki kell hozni a valós énjét, „az igazi bunkót”. Vagyis összehasonlítási alapot kell teremteni a választópolgárok számára. A kampány alapvetően pozitív, de kisebb mértékben negatív elemekkel is keveredik. Részben az Arnóth stresszben tartása miatt, részben hibáinak bemutatása okán.

Ennyi, nem sok. Mire épül ez a fenenagy stratégia? A szocik valahogyan igyekeznek stresszben tartani Arnóthot, hogy kijöhessen belőle a valós énje, az igazi bunkó. Tehát ha jól stresszelik és tényleg bunkó, akkor az kijön belőle. Ha pedig nem jól stresszelik vagy mégsem bunkó Arnóth, akkor meg nem jön ki belőle. Oszt jónapot. Ettől nem kéne berezelni sem Arnóthnak, sem párttársainak, pláne ha biztosak benne, hogy nem bunkó.

Egy polgármesternek és leendő országgyűlési képviselőnek bírnia kell a stresszt, kampányidőszakban különösen. A bunkóság meg relatív dolog, az ezt kimondó ítélkezés többnyire a pártszimpátia alapján fogalmazódik meg. Lapozhatunk.

Kuncogjunk inkább azon, hogy a szocialista politikus kampánycsapata milyen szlogent talált ki! „Sok kicsi sokra megy, Csontos Jani házhoz megy.” És ott mit csinál, a háznál? És miért Jani, miért nem János? Úgy hangzik, mintha a falu félnótás alkalmi munkása lenne, akivel hol a kertet ásatják fel, hol a megtelt pottyantós budit meregettetik ki.

Az úgynevezett kampánystratégiában a szocialisták kitérnek a célcsoportokra is. Például ezt írják:

A fiatalok, mint fontos célcsoport megnyerését vezéregyéniségeken keresztül, valamint polgárőr és tűzoltó szervezeteken keresztül igyekszünk elérni.

Hogy kerülnek ide a tűoltók? Ha hivatásosak, akkor tűzmentes szolgálatukat a laktanyáikban töltik kártyázással elütve az időt, amikor meg tűz van, akkor oltják. Az önkéntes tűzoltók pedig civil életükben ugyanolyanok, mint bárki más, ellenben ha tűz van, akkor oltják. Oltani és kampányolni hogyan lehet egyszerre? Vagy talán a tűzhöz vonuló autóik színe hozná össze a szocialistákat az ifjúsággal?

Mazsolázgathatnánk még a leleplezett dokumentumban, de folytassa ezt inkább mindenki a maga kedvére alább. Csak arra vigyázzanak, hogy ne kezdjenek hisztizni, ne hagyják magukat stresszelni, mert bunkóveszély van!

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr501686704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fura csuka 2010.01.21. 05:18:21

korrekt vidéki kampányterv....semmi különös!Ilyenek tucatszám készülnek,nem is értem ráczék mit hisztiznek ettől(((jó lesz egy harmadik helyre janinak)))
süti beállítások módosítása