Sajtószabadság

Voltunk. Leszünk.

Idézet a nemzeti hírügynökség, a Magyar Távirati Iroda tudósításából: Debrecenben a sajtószabadságért gyújtottak gyertyát; a Nagytemplom előtti Kossuth szobornál mintegy nyolcvanan-százan demonstráltak. Az internetes levelező rendszeren keringő levél szerint azért hívták gyertyagyújtásra a résztvevőket, hogy a gyertyák fényéből mindenki láthassa: "sokan vagyunk, akik nem kérünk a sötétség és a hallgatás korszakából". Megfogalmazásuk szerint kiállnak a sajtószabadság mellett, és figyelmeztetni kívánják az Országgyűlést, az Alkotmánybíróságot és a kormányt, hogy nem értenek egyet a szólás és a sajtó szabadságát sértő médiatörvénnyel.

A fotókat Konyhás István készítette, köszönet érte.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr462619551

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dzsessz, molinó és táncos Feri (fotók) 2011.01.28. 00:21:28

Azért nem megy minden döccenőmentesen. Az egy dolog, hogy most valamivel kevesebben voltunk. Túl közel volt az előző, viszont sokkal nagyobb volt a hideg (a folytatás - már ha szükség lesz rá - szerencsére később lesz, egy a rendezvényhez abszolút pas...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bioLarzen 2011.01.31. 05:24:54

Hallom, a rendőrség eljárást akar indítani a szervezők ellen, mert nem volt bejelentve a "tüntetés".

Ez tulképp rendben is lenne (már, ha valóban nem volt bejelentve az esemény) - a (gyülekezési) törvény az törvény, a szabályokat még nemes cél esetén is be kell tartani.

DE... Ezt egy olyan kormánytól, amely a hasonlóképp törvénybe ütköző kordonbontást egyenesen májerségnek tartja, finoman fogalmazva is LOL...

bio

Baldrick68 2011.01.31. 12:51:18

@bioLarzen:
Az elvtársaknak nem tetszik amikor a fagyi visszanyal.

bioLarzen 2011.01.31. 13:19:19

@Baldrick68: Mondom, szerintem azzal, hogy egy előre nem bejelentett demonstráció rendőri eljárást von maga után, nincs semmi baj - a törvényt be kell tartani, még, ha jó is a szándék.

A gond azzal van, hogy kik kényesek ennyire a törvényt illetően...

bio
süti beállítások módosítása