#298

Referendálunk vazeg       

            

Úgy fáj a hülyeség, különösen akkor, ha nagyban terjesztik, ráadásul közpénzből.

Kedvenc városi televízióm, az egyetlen, a nagyképernyős, aminek élén mindenféle történész egyetemi végzettségű emberek tündökölnek, megint bebizonyította nagyon vélt felsőbbrendűségét. Mondom: vélt.

Azt mondja a szpíker a felkonfban csuklás nélkül: Október 1-re tűzte ki az önkormányzati választás idejét a köztársasági elnök. A referendumon a polgármestert és az önkormányzati képviselőket választják meg a településeken.” Na jó, tévedett, ő is ember valahol mélyen, de aztán jön maga a veretes anyag. Idézem: A tavaszi parlamenti referendumon győztes Magyar Szocialista Párt szerint…” Mert olyannyira kurvára műveltek vagyunk, baszd meg, hogy nem mondjuk azt, hogy választás, vagy voksolás, vagy szavazás, vagy akármi, mert mi királyok vagyunk a helyi mádiákokban, műveltek a gecibe, ezért latinul oktassuk a debreceni bunkókat. Referendum, nanehogymánnebasszameg, hát az! Hölgyeim és uraim a cívishonban! A referendum magyarul annyit tesz, hogy népszavazás. Ami tavasszal volt és ősszel lesz az országos és a helyi képviselők ügyében, az a választás. Még Debrecenben is.

Kisebb képernyőt, nagyobb alázatot és egy idegen szavak szótárát kívánok! Vagy nem telik az önkormányzati apanázsból meg a kényszerhirdetésekből? Semmi gond, beviszem az enyémet, de akkor az idén már nem fizetek víz- és hődíjat. Áll az alku? 

   

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr14243996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása