#327

Tótozás stb. 2.

     

A kormány elhatárolódott. A város mit tesz?

      

Lassan őröl a magyar politika, még lassabban a magyar közszolgálati média, a helyi meg sehogyan. Előbbi bejegyzésemben a visszhangtalanságot róttam fel. A szombati és hétfői történésekre aztán szerdán felocsúdtak némileg. Göncz Kinga külügyminiszter a kormány nevében elítélte a szurkolói megnyilvánulásokat, az MTV esti Híradója már a debreceni történést is felsorolta a másik kettő után. Az önkormányzati tévé és a városi hetikiadvány honlapja azonban továbbra sem vesz tudomást az ügyről, a hivatalos debreceni média ismét úgy döntött, hogy ilyen nem volt, nincs, és kész. Nyilván másként vélekednének sajtómunkásaik, ha végre megszólalna a városvezetés, a Debrecent irányító Fidesz valamelyik politikusa. Nekik azonban – egyelőre? – nincs véleményük. Meg kell jegyeznem: a városi ellenzéknek sem. Szóval szevasztok mindannyian!

      

     

(A Híradó tudósítása itt tekinthető meg.) 

      

A DVSC szurkolóinak kemény magját tömörítő Szívtiprók Ultras Debrecen honlapja az ügyről a következőket írja: „Megemlítendő még a klubvezetőnk, a Sport tv és Szlovákia ellenes kiírásunk, amelyek miatt azóta is nyávognak a vezetőink, kitiltásokat és egyéb szankciókat helyezvén kilátásba. A viszony a vezetőséggel egyre kezd elmérgesedni. Mi maradunk! Egy bukott partjelző nem állíthatja ki a csapat 12. játékosát!” Majd a hunhir.hu egyik cikkét ajánlja, amiben ez is olvasható: A magyar futball-drukkerek nem hagyják magukat. A napokban három mérkőzésen is transzparenseken vágtak vissza a tótoknak az egyre elszaporodó szlovák magyarellenes megnyilvánulásokra reagálva. (…) A DVSC-Vasas szurkolói is üzentek. Transzparensükön a történelem-nélküliségükre emlékeztették a szlovákokat.” És adják a fotót.

      
       

A netes is sorjáznak a vélemények, többnyire egyoldalúan.

Idézetek az index fórumának Hajrá Loki topikjából:

- Az mszp szidása egy dolog, megérdemlik, sőt felőlem bármelyiket lehet, ez nem meríti ki a sportszerűtlenség határait, a szlovákok pedig kiérdemelték. Nem Slota kijelentései, és nem a zászlóégetés az első ügyük. Évek óta terjednek a neten olyan képek, amikor futballmeccseken a szlovákok magyar zászlót égetnek, vagy több százan tartanak apró piros-fehér-zöld zászlókat maguk elé fekete csíkkal áthúzva. Nem való a stadionokba, mégis megjelenik. Mint ahogy Madridban a Bernabeu stadion körüli árusoknál, aki akar bármikor vehet horogkeresztes árukat is. Ma mindent lehet megfelelő keretek között. Akár megfelelő indokkal egy szomszéd országot lebombázni is.

        

- Minden valamire való futball klubnak van egy fajta szellemi küldetése is. Egyébként nagyot csalódnék, ha a keretben lenne olyan játékos, aki az mszp-vel szimpatizálna.

        

- Buzi mszp-zés, politizálás 10 éve is volt és azóta is folyamatosan van, most meg egy senkiházi vezető cassus belliként előveszi ezt az ezerszel eljátszott "ütőkártyát".  A Vác ellen is lesz buzi mszp-zés és valószínűleg Kaposváron is. Remélem a tv-ben is hallatszani fog. Teszünk rá ki mit gondol róla. Lesz és kész, akinek nem tetszik próbálja meg leállítani.       

        

- Próbáljátok itt játszani az ártatlan értetlent. Aki politikai nagygyűlésre vágyik válogathat kedvére. Én - aki Loki meccsre vagyok kíváncsi - magasról leszarom a politikai véleményedet. Nem érdekel. Nem akarom hallgatni az mszp gyalázást, fidesz ajnározást, mert nem ezért megyek ki. Ennyi erővel beszélgethetne a közönség a sült csirke készítéstől a banki árfolyamig bármiről. Alig néznének hülyének. Ha te attól érzed magad kemény legénynek, hogy a sűrűben - engedve a birkaeffektusnak - buzimszpzel, akkor csak egy szánnivaló emberke vagy. Ettől még járhatsz 1000 éve a stadionba, attól nem leszel más.

      

A haon fórumából:

- Azt azért nem tudtam, hogy ezeket a mocskos, rohadt kommunistákat már szidni se szabad! Én sajnos nem tudtam ott lenni a mecssen, de remélem, hogy jó sokszor gyalázták Gyurcsányt. De azt, hogy lesz még Erdély magyarországé, hogy még ezt sem szabad énekelni, az azért túlzás. Úgy tudom, alapvető emberi jog a sazbad vélemény nyilvánítás Európában. Szerintem meg kéne próbálni Kósát szídni, akkor bezzeg még a királyi TV is műsorra tűzné a közvetítést!

      

A DVSC hivatalos honlapjának fórumából:

- Nem az az ULTRA, aki a meccs alatt (előtt-után) betonrészegre ivva magát szid mindenkit, akire biztatják, akire nem, vagy olyan buta hogy ebbe be tudják vonni! Közben otthon az asszony előtt négykézláb jár és hazudozik, hogy ő milyen családszerető ember! Ha EMBER az ilyen! A tömeg az nagy pszichózis! De leginkább a hülyékre hat! MENJETEK A FRA-NCBA, VAGY INKÁBB A FRA-DIBA!!!      

      

- Ha bemegyek a "B"-be és ott nyálverés nélkül azt mondom, hogy srácok nem kéne ezt csinálni, mert a szlovákok úgy sem fognak bocsánatot kérni a zászló égetés miatt, de lehet hogy szeretett klubunkat büntetésbe részesítik, akkor megfogtok verni? Pedig én is Loki szurkoló vagyok és magyar.

    
- A baj az, hogy az uefa is kezd mindenbe beleszólni. Ott Nyugaton az emberek olyan kurva okosak, csak azt nem értik meg hogy testvéreinket védjük. Nagyon nagy a pofájuk ezeknek a tótoknak. Most legalább megmutattuk hogy képes összefogni a magyar is más magyarért:)

- Nem az angyalföld répaföld és stb. miatt kelt ki magából a 4. játékvezető, hanem a politikai megnyilvánulások miatt. Na mármost, ez egészen tisztán kiolvasható, hogy a politikai megnyilvánulások NEM TILOSAK A STADIONOKBAN. A játékvezető saját POLITIKAI ÉRZELMEI sérültek és ezt próbálta megtorolni a nézőkön, anélkül, hogy erre bármilyen szabály felhatalmazná, azzal a céllal, hogy KORLÁTOZZA a szurkolók politikai véleményformálását.

       

- Vicces, amit egyesek a szólásszabadságról irnak. Kiváncsi vagyok, hova lenne a szólásszabadságról szóló véleményetek, ha a B-középben azt kezdene valaki ordibálni hogy Hajra MSZP vagy éljen Trianon. Valószínűleg a szólásszabadság hangos védelmezői a földbe döngölnék az illetőt, hogy szufla se maradna benne.       

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr81243966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása