#420

Ollós demonstráció

Nálunk a sztrájk is bonyolult dolog. Nem pusztán érdekvédelmi küzdelem, hanem mindenféle más is. Például újabb front a kormány és az ellenzék totális háborújában, különböző pártszimpátiájú szakszervezetek szkandere, és persze médiaesemény.

Vannak kormánypárti szakszervezetek, vannak nem kormánypártiak. A szakszervezetek bele akarnak szólni a politikába, a politika meg a szakszervezetek dolgába. Az egyik párt fékezné a sztrájkolókat, a másik párt meg önkormányzati (foglalkoztatói) hatalmával visszaélve szítja a tüzetNem nagy ügy, van ez így máshol is a világban, s abban talán bízhatunk, hogy a nálunk legutóbb sztrájkoló pedagógusok többsége tisztában van azzal, hogy mikor használják fel és ki.

Mindez a néhány mondat csak tudálékoskodó felvezetése kíván lenni az alábbi videónak, ami az önkormányzati televízió minapi műsorának részlete. Egyfajta oktatófilm ez. Elsődlegesen arról van benne szó, hogy egy tanár különböző instrumentumokkal (olló és papír) szemlélteti mondandóját. Demonstrál a pedagógus, bevonva a kísérletbe az érdeklődő diákot, aki esetünkben a műsorvezető. Másodlagosan Karinthy Frigyes Tanár úr kéremjének jó tanuló diákja elevenedik meg, a műsorvezető maga, aki bár látja a kísérlet csúsztatását (első esetben négy részre van vágva a papír, második esetben nyolcrét van hajtogatva, nézzék meg), mégis olyan választ ad, amit a tanár elvár. Demonstrál a műsorvezető.

Mint mondtam, oktatófilm ez, médiaiskoláknak ajánlható.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr5243857

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása