#443

Ingyen parkoló képviselők

 

A város gazdag, a képviselők se legyenek szegényebbek – ez teljesen logikus.

 

Önkormányzati képviselőink nem lesznek népszerűbbek, ha első januári közgyűlésükön, csütörtökön megszavazzák maguknak az ingyenes parkolás lehetőségét. De miért is akarnának éppen most népszerűek lenni, amikor a következő választásokig még van 3 és fél év. Majd akkor vigyorognak, majd akkor igyekeznek elkeveredni választóikkal, együtt érezni velük. Addig inkább a kasztosodás hívei, előjogok élvezői, közpénzzel támogatottan bálozók.

A polgármesteri előterjesztéssel módosítandó korábbi önkormányzati rendelet azt tartalmazza holnaptól, hogy a fizetős parkolóhelyeken ingyen várakozhatnak a helyi képviselők, mint hivatalos személyek akkor, amikor éppen hivatalos ügyben járnak el. Ők – vagy a hivatalosan leadott rendszámú autójukat éppen használó feleségük, gyermekük, szeretőjük stb. – pedig kivétel nélkül mindig hivatalosan közlekednek a városban, hiszen egy képviselő – és neje, fia, nője – a nap 24 órájában, minden nap minden percében a várost szolgálja, ha nem konkrét ügyben intézkedik, akkor általánosan tájékozódik. Különben meg ki kérdezné meg az ingyért parkoló autójához visszatérő képviselőt, hogy most hivatalosan tetszett eljárni vagy magánügyileg? A közterület-felügyelők? Na, azok biztosan nem. Ők eddig is tudták, hogy mely autókra nem szabad mikuláscsomagot biggyeszteniük, mert a tulaj nem fogja kifizetni a büntetést, ellenben bemegy a főnökükhöz hangoskodni, aztán majd ők, a közterület-felügyelők ütik meg a bokájukat. Volt rá példa, nem egy. Ha ebből a szempontból vizsgáljuk meg a polgármester módosító előterjesztését, meg is dicsérhetjük a városvezetőt, hiszen egy létező szokásjogot végre hivatalosan törvényesít. Éljen! (Ha pedig valamiféle álszeméremből véletlenül nem fogadná el a módosítást a közgyűlés, akkor sincs gond, minden marad a régiben.)

Más rendeletek módosítására is készülnek a debreceni városatyák, hozzányúlnak például az önkormányzati bérlakásokhoz. Eddig csak az vehette meg a köztulajdonú bérlakást, aki benne lakott. A tervezet szerint azonban ez hamarosan elavult rendelkezés lesz, mivel ha az eladásra felkínált lakást nem tudja megvásárolni a bérlője, akkor azt bárki más megveheti lakottan, aztán ő lesz a főbérlő, ő állapítja meg a bérleti díjat, ő zaklatja majd a bérlőt. Jönnek a háziurak! Meg a pénzbehajtóik, kilakoltató és verőembereik.

Állítólag azért van szükség erre a módosításra, mert pénzszűkében van a város, a könnyen eladható közvagyon már elfogyott, ezért az önkormányzati tulajdonú lakások eladhatóságát kell megkönnyíteni, hogy bevételre tegyen szert a költségvetés. Persze, ezt csak rosszindulatú és torzlelkű ellenzékiek terjesztik, a város ugyanis nincs bajban, a város gazdag, láthatjuk, a képviselők parkolási díjaira sem tart igényt.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr57243833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása