#567

Gáz lett a Friss

 

A történet meglehetősen példátlan. Van egy tulajdonos, és minden igyekezetével azon munkálkodik, hogy tönkrevágja a saját rádióját.

 

Kezdjük a genezisnél. A magántulajdonban lévő Friss Rádió iránt – bár tulajdonosai bőszen kínálták – semmi érdeklődést nem mutatott Debrecen város önkormányzata mindaddig, amíg kiderült, hogy a szocialisták – nyilván valamilyen üzleti áttétellel – megvásárolnák, legyen már nekik is hangjuk a fideszes médiamonopóliumú városban. Bennfentesek szerint ekkor úgy döntött a város polgármestere, hogy tévéje és ingyenes heti kiadványa és online-ja mellé ezt is megveszi, ára nem volt drága, pusztán tíz-húszmillió. Hát ezóta van rádiója is a debreceni köznek, illetve urainak. Az addigra plasztikussá váló műsorszerkezetbe nem nagyon szóltak bele; maradhatott, tovább erősödhetett a Friss Rádió értékszemléletű zenei szerkesztése, maradhattak sajátos hangvételű műsorai, amik nem a minél nagyobb hallgatottságra törekedtek, ezért elkerülték a kereskedelmi rádiózásra oly súlyosan jellemző elkurvulást. Az persze tény, hogy a politikai színtéren addig sem vaduló rádió híreit a továbbiakban – mái napig – eluralták az önkormányzatról szóló sikertudósítások. Na puff, amíg ezeket mondták, addig az agygyalulásra nem kíváncsi lakosság átkapcsolt, aztán vissza.

A Friss Rádió történetének fordulópontja idén tavasszal következett be, amikor is vezetője – a szakmai múltja alapján méltán elfogadott, a rádiót békében irányító, az eredeti önálló kezdeményezéseknek szabad utat adó, egykoron a Fidesz kegyelméből odakerült, a polgármesterné körétől sem elhúzódó Tóth Judit – gyakorlatilag véletlenül tudomást szerzett arról, hogy húgyért-szarért dobra veri a város a rádiót, ráadásul úgy, hogy az eladással együtt mindenkit elbocsátanak. Belső hírek szerint március vége volt a határidő, a kirúgások határideje is. A biznisz hátterében Sásdi András, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. mindenható ura állt, mondják, aki állítólag pusztán megtakarítási okokból akart megszabadulni a Frisstől, ami – kétségtelen – havi 4-5 millió forint veszteséget hoz a sokmilliárddal gazdálkodó holdingnak. A jobban értesültek azt is tudni vélik, hogy Sásdi egyik – más rádiót már csődbe vitt – barátnőjének akarta átjátszani a Frisst, azt is beígérve neki, hogy a jövőben is lesz annyi hirdetési megrendelés az önkormányzattól és a város vagyonát kezelő holding cégeitől, amiből békében eléldegélnek az éterben.

Az ma még a külvilág számára homályos részlet, hogy március legvégén egy-két nap alatt ki fogta le Sásdi kezét, de tény, mi tény, az eltervezett formában nem jöhetett létre a biznisz. Akkor egy pillanatra fellélegeztek a Friss munkatársai, bár tudvalévő volt, hogy az ügynek ezzel nincs vége, mert hát bosszú is van a világon. Rövid időn belül kiderült, hogy ha az ajtón nem lehet simán bemenni, akkor majd az ablakon keresztül próbálkoznak, s így is lett. A holding vezérkara, pontosabban némi jogászokkal történt konzultáció után személyesen Sásdi András úgy döntött, hogy a Debreceni Városi Televízió fennhatósága alá rendeli a Friss Rádiót, a rádió önállóságának megszüntetésével a DTV ügyvezetője kapja meg a fennhatóságot, aki azóta már durva stílusú rovancsot is csináltatott a szerkesztőségben, nagyon szeretik emiatt, biztosan sokat csuklik. Tehát ami késik, az nem múlik – kisebb ellenállással, de előbb-utóbb a barátnéhoz passzoltatik a cucc. Addig meg rombolnak egy kicsit a tévés főnök irányításával. Már most rémrészletek cikáznak a városban a DTV ügyvezetőjének ama tanulmányából, amit még a holding vezetése is visszadobott első olvasat után, ám második megfogalmazásban is arról szól, hogy a tévés szpíkerek hírbázisán működik majd a Friss, s hogy valójában a rádióban megcsinálják a kép nélküli televíziózást. Ez igen! Eddig is tudtuk, hogy komoly szakember, de immáron kitüntethetné valamelyik nemzetközi szervezet is, nem csak az a helyi tévés szövetség, aminek ő a feje, s amelyik rendre megszórja az általa irányított DTV-t mindenféle díjakkal – mondják a rádiósok.

Szóval nagy a félsz a Friss Rádióban, kis – mert olcsó – vidéki egzisztenciák kerültek veszélybe, a periférián túlmutató műsorok jövője vált kétségessé.

Érték veszhet. Ez az egyetlen igazi gond.

Én nagyon nem vagyok híve az önkormányzati – állami – tulajdonú médiának, mert ebben a Balkánba hajló országban az mind a politika prédája, lábtörlője. Az ellen meg végképp szólni kell, ha a Szoták-villa sikeres példáját követve közös értéket, köztulajdont passzolnak át a haveroknak fillérekért. Az ügy már eldöntetett. Csak reménykedhetünk, hogy a totális széjjelverés előtt álló Friss Rádió arra érdemes munkatársai és műsorai megtalálják helyüket a napjainkban talán legmélyebb válságát élő magyar média valamelyik oázisában. Azt pedig megígérem, hogy amint holding uraimék bevégzik munkájukat, a rádióm memóriájából végképp kitörlöm a 90 MHz-t. Nem leszek egyedül.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr66243679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

frissfanbéla 2004.09.28. 17:53:18

most épp a Hobó megy a rockreggelben - nem kell Cadilac! - hajrá Friss, hajrá (igazi) Debrecen!

Horváth Gyula 2004.09.28. 17:53:18

Most hallgatom a reggeli műsorotokat. Hát elég f...sz egy tulajdonosotok van ha ezt a rádiót eladja, megszünteti. A zene világszám a műsor állat mi kell még ha minden reggel erre ébredhetek. Ha tehetem és ráérek weben már van egy hallgatótok! Kitartás ez érték nem szűnhet meg! Az index ír még többet rólatok?

U.i.:Gidó-t köszi és az angol LGT is!!!

Üdv:

Horváth Gyula
Budapest

Varjúúú 2004.09.28. 17:53:18

Szerintem már mindent eldöntöttek.

naszi 2004.09.28. 17:53:18

Két nap ?

Thomas 2004.09.28. 17:53:18

Pénteken döntés. Azt beszéllik.

Kéky 2004.09.28. 17:53:18

Miért kell hármat aludni. Mi lesz akkor ?

Tony Soprano 2004.09.28. 17:53:18

Mar csak harmat kell aludni...

RE:k.j 2004.09.28. 17:53:18

"k.j.:
2007. 06. 14. 15:24
Széles a Sásdi havarja."

Ez azért nem teljesen igaz,mert Széles nem a Sásdi éra tagja,viszont jó munkásember,mert nem ugat,parancsra pitizik és mindent végrehajt.Így Sásdinak jól jön. Most visont ő is kiesett a buliból,főleg,ha bejön ez a Lánchídrádiós buli.

ilú 2004.09.28. 17:53:18

Fotelpatkányok, Trisó, Zsuffa jazz ... ezekkel mi lesz ?

ilú 2004.09.28. 17:53:18

Érdemes egyátalán Debrecenben valami jót csinálni ? Bezzeg a seggnyaló DTV-t nem bántják!

gogolák 2004.09.28. 17:53:18

Belehallgattam a Lánchid rádióba. Ugyanolyan szar mint a Klubb rádió. Gondolom a Fidesz-nek a Lánchíd lesz a válasza a Klub-ra.

bz 2004.09.28. 17:53:18

Akkor most még nem volt döntés.?

civiske 2004.09.28. 17:53:18

Persze, Moss, hát persze. Kósa a jó király, csak az a gond, hogy gonosz tanácsadók meg miniszterek veszik körül.

sarasvati 2004.09.28. 17:53:18

izé...mint abszolút kívülálló. szóval tüntetni én nem tudok elmenni (Miskolcról nem nagyon megy perpill), de aláírásos bulit nem lehet csinálni? vagy valami normális (ha van) országos médiában felhívni a figyelmet az esetre?
Rendben, naív vagyok, de a jószándék vezérel:))

Moss 2004.09.28. 17:53:18

Ne majomkodjatok már. Ha tüntetésre kerülne a sor legfeljebb 5-600 ember merne elmenni. A több Friss szimpatizáns félti az állását. Gyerekek. Egy humortalan Fidesz városban élünk. Amiből főleg az előbbi a veszélyes! Kósán kívül egynek sincs humora.

patak 2004.09.28. 17:53:18

Menjük a DTV elé. Akkor 2 legyet üthetünk egyszerre.

hlktalan 2004.09.28. 17:53:18

A holding központja nem jó, mert a Főnix-csarnok mögött van, arra senki nem figyelne.
A Nagytemplom elé kell menni, de nem jó a hagyományos tüntetés, mert azt be kell jelenteni a rendőrségnek, aztán a városháza is meg tudja akadályozni valami kifogással, volt már rá sok példa.
Olyan demonstráció kell, amiket már sokat csináltak a világon és már volt Pesten is. Egy előre megadott időpontban egy helyre mennek az emberek, ott egyszerre csinálnak valamit (kinyitják az esernyőjüket, kezükbe vesznek egy újságot mintha olvasnák stb.), aztán néhány perc múlva mindenki elmegy a helyszínről. Ez nagyon látványos, nem tudja megakadályozni sem a rendőrség sem a városháza. Csak jól ki kell találni, aztán emailben meg SMS-ben megszervezni, ne itt, mert ezt a helyet figyeli a holding és a polgármesteri hivatal is, aztán felnyomnak bennünket a zsaruknál. Huh de sokat írtam...

Lénárd 2004.09.28. 17:53:18

Egy spontán tüntetés jót tenne a város megitélésének. De úgy, hogy az szdsz-t mszp-t ki kellene hagyna. Legyen ez az első pártsemleges szimpátiatüntetés. Hol a Holdig székhelye? Tudja valaki ? Menjünk oda!

frenki 2004.09.28. 17:53:18

Holding ellenes tuntetest akarok! Sasdi monjon le!!!

mortzDR 2004.09.28. 17:53:18

Le a nyálzenével éljen soká ez a mostani Friss Rádió! A holding meg hallgassa a City rédiót vagy az FM 95-öt. Zeneileg velük vannak egyszinten. A rock örök és elpusztithatalan mondá a miépes Schuszter Lóri! Forradalmat rockerek. gyere az utcára ki a térre/senki sem állíthat félre!

Thomas 2004.09.28. 17:53:18

Most kellene népszavazás. Kérdezzék meg a hallgatókat, hogy ők mit szeretnének.

kugler 2004.09.28. 17:53:18

Megvolt a döntés ? Mit tudtok ?

pepe 2004.09.28. 17:53:18

Megdöbbentő amiket itt olvasok. Arra nem gondolnak az illetékesek mi lesz a HALLGATÓVAL ? Hát tényleg. Eztán mi a szent szart hallgassak. Én aztán leszarom a Lánchidat meg a rádióját megy a szocik pártrádióját is. Hallgasson az politikát akinek Torgyán doki volt az anyja! Értsétek meg már döntéshozó pribékek. Ez a rádió az egyetlen amit ma hellgatni lehet. Meg olyan műsorok mint a Trisó meg a Fotelpatkányok ami a rádió sikerágazta. Ne basszatok már fel!

Dió Rádió Gyöngyös 2004.09.28. 17:53:18

Mikor olvastam a hírt az indexes comment.com-on hasraestem. Személyesen is van ismertségem a rádió egy-két dolgozójával így szurkolok nekik. Debrecenben magasan a legjobb arculattal rendelkező adó. Mi Gyöngyösről ellenezzük azt ami egy ilyen kiváló médiummal történik!
Ne adjátok fel!
Dió Rádió Team- Gyöngyös

sarasvati 2004.09.28. 17:53:18

szóval akkor megszűnt?
őszintén sajnálom.
remélem azért valahol lesz fotelpatkányok, stb.
és mindenkinek munkája. legfőképp.

TT 2004.09.28. 17:53:18

Úttörő rádió (volt) a Friss egyedülálló arculattal és műsorokkal. A gyermekbetegségei ellenére is országosan példaértékű. Ez lett a veszte. A hatalom nem szereti csak a talpnyalókat. Az meg hogy vannak olyan emberek akiket nem érdekel a politika csak a kultúra a sport vagy a zene nem számít a tekintetes uraknál. Sajnálatos tény és kár az összes ott dolgozóért. Legyen Széles Tamás az úr vagy a Lánchíd rádió már mindegy, a Friss Rádiót a városvezetés feláldozta valamiért.

Mindhalálig Debrecen 2004.09.28. 17:53:18

Na most akkor nem értem. Nem Széleshez lesz csatolva a rádió hanem megveszi a pesti jobbos lánchíd rádió???
Ez komoly. Könyörgöm mikor tűnik már el az összes politikus az "elfogulatlan" médiabirodalmával.
A Frissről is tudom hogy jobbos de legalább nem tűnik fel csak ha nagyon odafigyelek. Kész vagyok ettől a gerinctelen holdingtól és városvezetéstől, valaki tegyen rendet mert botrány lesz.
El a kezekkel a mi városunkról a pestiek húzzanak vissza a saját térfelükre. Kósa miért engedi ezt?! Az ORTT-ről nem beszélve.

hlktalan 2004.09.28. 17:53:18

Bakker! Debrecennek be kell szállnia a fideszes Lánchídrádió pénzelésébe? Ha ilyen sok budapesti rádióst kell eltartani, akkor tényleg nem marad pénz a debreceni frissesekre.

beszari 2004.09.28. 17:53:18

Itt a Friss Rádió leendő "munkatársainak" névsora.



Elérhetőségünk:

Lánchíd Rádió Budapest
1089 Üllői út 102.

Tel.: 8148-730 és 8148-744
E-mail: info@lanchidradio.hu

Hallgatói vélemények, javaslatok

Tel.: 8148-755
Cég fax: 8148-754 és 8148-757
E-mail: 100.3@lanchidradio.hu

Hírszerkesztőség:

Tel.: 8148-738
E-mail: hirszerkeszto@lanchidradio.hu
Hírszerkesztőség fax: 8148-753

SMS – vélemények, kérdések, javaslatok a műsorok témáiról
06-30-749 6720

Gyártás

Tel.: 8148-744
E-mail: gyartas@lanchidradio.hu

Lánchíd Krónika

Tel.: 8148-740
E-mail: kronika@lanchidradio.hu

Magazin műsorok
E-mail: magazin@lanchidradio.hu

Munkatársaink:

Belénessy Csaba
főszerkesztő

Jónás István
főszerkesztő-helyettes

Varga Sándor
hírigazgató

Jeszenszky Zsolt
zenei igazgató

Szilvay Balázs
Pintér Edina
Kelemen Zsolt
Szilágyi Zoltán
Vass István Zoltán
Papp Endre
Kovács Kokó István
Lentulai Krisztián
Back Réka
Balogh Balázs
Béres Erika
Bizse Ferenc
Dominek Dalma
Fejér Balázs
Forrai Mária
Földvári Géza
Galambos István
Gulyás-Kovács Anna
Halmi Anett
Horváth Ágnes
Iványi Zoltán
Kovács Anita
Kuthi Áron
Lőcsei Virág
Mályi Kovács Kriszta
Marosi Antal
Marton Adrienn
Molnár Péter
Nádori Teodóra
Németh Szilvia
Petz Margit
Simon Judit Diána
Szöllős István
Varga Zsolt

Online szerkesztőség

Pásztor Zoltán
M.b. főszerkesztő

Néző László
Udvardy Zoltán
Szekeres Zoltán
Szilvay Gergely
Tompos Ádám
Veress Gabriella

Lénárd 2004.09.28. 17:53:18

Látom újabb fejlemények. Hihetetlen mennyi információ gyűlt itt össze.

finomfőzelék 2004.09.28. 17:53:18

A diktatúra jót tesz a humornak. A Friss Rádióban -néhol- fellelhető a humor csirája. A Trisónak volt, van és lesz üzenete.

Moss 2004.09.28. 17:53:18

verkitass. akkor nem is a dtv-é lesz ?
szélest is megszivatták ?
hír rádió lesz a friss ?
egy láncszem budapest és debrecen között ?
egy lánchíd ?

verikitass 2004.09.28. 17:53:18

Na. Megvolt a döntés ? Vagy ez az egész DTV-s humbukk egy elterelő hadjárat része.

médiaszakember 2004.09.28. 17:53:18

Jelzem. Sásdi gyűlöli a Frisst. És Széles is!

médiaszakember 2004.09.28. 17:53:18

A holding dönt! A döntés olyan lesz mint ők.

strassz 2004.09.28. 17:53:18

Csatlakozom az előttem szólóhoz.Ott én is úgy vettem észre,hogy igazi csapat dolgozik-dolgozott. Az ügyvezetőtől a technikusokig.Sajnálni fogom őket.És igen.Nagy kérdés,mi lesz velük. A Váradi-Hadházi duót,vagy Tóth Juditot nem féltem annyira.Ők már letettek valamit az asztalra.Biztos könnyebben találnak valamit maguknak.De rengeteg fiatal,új generációs kollega is van ott. Kérdem én: Mi lesz Szabó Ivettel,Szabó Lacival,Galambosi Zolival,Hajdú Palival,Mohácsi Gyulával?...hm? Nem hiszem,hogy nekik annyira könnyen menne..bár kívánom,hogy ne legyen igazam.

nnr 2004.09.28. 17:53:18

Üdv!
6 éve rádiózom, több szutyok kereskedelmi rádióban dolgoztam már. Szerettem volna, úgy egy éve, én magam is a Friss Rádiónál dolgozni, mert egyedülálló, minden tekintetben. Zenében, szerkesztésben, szakmai hozzáértésben. Megkeresésemre válaszul, sokkal többet kaptam, mint gondoltam volna - Tóth Judittól. Őszinteséget és emberséget - ami nem divat a szakmában. Kerek perec megmondta, hogy nem úgy áll a rádió anyagilag, hogy annyit fizessen, amiből meg lehet élni és amiből oda lehet költözni. Hány olyan munkahely van - a médián kívül is -, ahol elhívnak tárgyalásra, hetekig szivatnak, aztán vagy keveset kapsz, vagy ritkán kapod meg a pénzed?
Egy nagy KÖSZÖNÖM-et küldtem neki akkor, de nagyon fájt a szívem, hogy nem szagolhatok bele, egy normális rádió működésébe.

Mivel én nem ott élek, és csak ritkán volt időm neten hallgatni a Friss Rádiót, ezért nekem ez lenne a legfontosabb közölni valóm:
Úgy tűnik, ott egy emberséges, egymásra odafigyelő, őszinte gondolkozású vezetés alatt dolgozhatott a rádió, és nyílván ezért volt olyan "a többitől elütő" amilyen.

Magyarországon - ha az új Petőfi nem kezdte volna el a működését országosan - azt tudnám mondani, hogy nincs olyan médium, ami nem egy bizonyos oldal szócsőve, és nem arról szól a helyi/országos rádió, hogy mekkora BMW lesz a tulajának feneke alatt, te meg dolgozz 80-120 ezerért, szívvel-lélekkel. Ja és a nép meg kapja a tömény divatszutykot az arcába, mert a többségnek, a parasztjának - tapasztalom - tényleg az kell.
Országosan, lehet, hogy megtudna élni egy rádió, de a Frissnél érezhető/hallható emberséget (nem tudok jobb szót), szerintem jó ideig nem lehet majd megtalálni sehol.

Minden tiszteletem a Friss Rádió csapatának, és remélem, hogy egyszer még együtt tudnak dolgozni - ha nem Debrecenben, akkor másott.

Üdv,
egy taknyos kolléga

Kovács Zsuzsa 2004.09.28. 17:53:18

Mindig tudtam, hogy Debrecen egy nagy falu, mivel a pletyik itt fénysebességgel terjednek. Még a Friss Rádióban dolgozom. :-)

K. Zs.

sarasvati 2004.09.28. 17:53:18

elolvastam. frankó.
mindenhol így megy ez egyébként.
hogy fogom ezután leszedni a fotelpatkányokat?
remélem maradtok.
üdv
Miskolcról

sixx 2004.09.28. 17:53:18

kitettük a cikk linkjét a commen:com-ra is, hátha nagyobb visszhangot kap így.

frissfanbéla 2004.09.28. 17:53:18

ma mi vam? - kijött már tompika a keresztapák gyűléséről?

Román Petra 2004.09.28. 17:53:18

Kovács Zsuzsa speciel már nem dolgozik a Friss Rádiónál, frissítsük az adatbázist, elvtársak!

hani 2004.09.28. 17:53:18

Ők a Friss rádió. Forrás www.frissradio.hu

Tóth Judit - ügyvezető-főszerkesztő

Kovács Zsuzsa - kereskedelmi és marketing vezető

Varga Kincső - szerkesztőségi asszisztens

Béres Zsuzsa - szerkesztő-műsorvezető, hírszerkesztő

Tasi Tibor - szerkesztő-műsorvezető, hírszerkesztő

Szabó Ivett - szerkesztő-műsorvezető

R.Simor Katalin - szerkesztő-műsorvezető

Mohácsi Gyula - hírszerkesztő, műsorvezető

Hadházi László - szerkesztő-műsorvezető

Váradi Ferenc - szerkesztő-műsorvezető

O Nagy Ferenc - szerkesztő-műsorvezető

Szabó László - szerkesztő-műsorvezető



Galambosi Zoltán - hangtechnikus

Hajdu Pál - hangtechnikus

Szabó Zsolt - hangtechnikus

Moss 2004.09.28. 17:53:18

Jó írás. Csak épp elkésett vele. Még ugyan nincs döntés, de Széles Tamás már utasítást adott, hogy 3 szobát ürítsenek ki a Friss Rádió számára a Városi Tévé épületében.
Irta valaki, hogy a többi helyi média miért nem áll ki a Friss Rádió illetve inkább úgy mondanás az EREDETISÉG és az IGÉNYESSÉG mellett ? A válasz úgy gondolom ismert. Mert gyáva, beszari alakok a debreceni újságírók. (Tisztelet a kivételnek). Azért sajnálnám ezt a rádiót mert hallgatható volt. Igaz, néhány műsor a Cívist idézte. De a többség jó volt és még jó. Széles Tamás eddigi munkássága tényleg garancia, hogy elsivárosodjon.

frissfanbéla 2004.09.28. 17:53:18

megszólalt a pártcsira - nem tudol olvasni? - az a baj, hogy Széles alá nyomkodják a Frisset, meg kirugják a csapat javát - éééérted?

vakapad 2004.09.28. 17:53:18

Na ez már a csúcs!
Micsoda álszentség!
Évek óta olvasom a Vagyon megy minden ilyen fórumon, hogy a szemét Kósa meg a Fidesz médiahabzsolása nem ismer határt, már rádió is kell neki. Megvette a Vagyonkezelő a Friss rádiót, akkor azért basztattátok. Most meg azért őrjöngtök, hogy nehogy má' megváltozzon a mostani állapot, az amelyet eddig anyáztatok. Orvosnál voltatok már?
Mindenki dícséri a jelenlegi Friss rádiót??
Jól van, akkor tessék visszavonni minden korábbi köcsög megjegyzést meg óbégatást és akkor lehet tovább rinyálni.
Micsoda egy következetlen fanyalgók...

k.j. 2004.09.28. 17:53:18

Széles a Sásdi havarja.

kérdező 2004.09.28. 17:53:18

Honnan jött ez a Széles Tamás? Van valami múltja? Akár Tv-s, akár rádiós? Ki az aki rábíz egy ilyen piszkos munkát?

És akik eldöntik ők itt lent, azok miért döntenek a hallgatói akarat ellen? Vagy a mezei hallgatók már nem számítanak csak a politika és a rombolás?! Felháborító!

Feketlistára velük:

Dr. Sásdi András
Az Igazgatóság elnöke


Dr. Mészáros József
Igazgatósági tag

Fodor András
Igazgatósági tag

Huszka Imre
Igazgatósági tag

Kotosmann Zoltán
Igazgatósági tag

Rezes Gábor
Igazgatósági tag

Kováts Ákos
Igazgatósági tag

civiske 2004.09.28. 17:53:18

A Fotelpatkányok nagyon jó műsor, az ország bármelyik rádiójában megállná a helyét.

M.T. 2004.09.28. 17:53:18

Ingyen dolgozol a Friss-ben ? Ilyen a világban nincs. A másik srác a Fotelpatkányból? Ő is társadalmi munka ?

Bruti 2004.09.28. 17:53:18

M.T. !
Velem semmit nem közöltek, mert én gyakorlatilag nem tartozom a Frissrádióhoz. Hivatalosan nem vagyok munkatársa, még csak külsős se. Rémhíreket meg nem akarok és nem is tudok terjeszteni.
A két műsort teljesen ingyen csinálom évek óta, csak azért, mert jó. Nekem legalábbis jó.. ;)
Szomorú leszek, ha megszűnik, mert talán néha megröhögtettünk pár embert és ez nekem már elég is.

kosalander 2004.09.28. 17:53:18

naivitás! huszkát évekkel ezelőtt kilóra megvette a fidesz, a fickó annyira gáz, hogy még a szocik is fegyelmivel rúgták ki a pártból. a fodor gyereket meg szavazógépnek tette be az igazgatóságba. ezektől te semmi jóra ne számíts. korrupt banda.

kihill 2004.09.28. 17:53:18

Huszka és Fodor hátha a rádió mellett szavaz.

Obszi 2004.09.28. 17:53:18

kugler, épp ezen a helyen nem akarok a blogok ellen írni, de azért mégsincs rendben így, hogy egy közel negyedmilliós város sajtója ezt produkálja. Vagyis nem produkálja.

hamza 4 2004.09.28. 17:53:18

Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
felháborító.

kugler 2004.09.28. 17:53:18

Obszi. Miről beszélsz? Mi a debreceni média? A Napló vagy a városi tv (na az az atán tényleg kussol) a Debrecen újság ? Naná, hogy nem írnak. Örülj, hogy a basahalom ír. Nem kell lenézni a blogokat! Több bennük az információ mint a nagy politikai sajtóban.
Friss ügyben látom továbbra is megy az irogatás. De, ahogy olvasom készülődik itt még valami. Az iwiwi-en mindenesetre különös üzenetek vannak. Még a végén beállok én is forradalmárnak.

Obszi 2004.09.28. 17:53:18

Nevetséges, hogy egy ilyen blog foglalkozik ezzel az üggyel. A debreceni média meg kussol a Frissről.

patak 2004.09.28. 17:53:18

ŐK TESZIK TÖNKRE A FRISS RÁDIÓT!
A döntés amúgy pénteken lesz. Információim szerint 11.00 órától. Széles úrat akkora várják.

Dr. Sásdi András
Az Igazgatóság elnöke


Dr. Mészáros József
Igazgatósági tag

Fodor András
Igazgatósági tag

Huszka Imre
Igazgatósági tag

Kotosmann Zoltán
Igazgatósági tag

Rezes Gábor
Igazgatósági tag

Kováts Ákos
Igazgatósági tag

Thomas 2004.09.28. 17:53:18

Már hónapok óta olvasom a Basahalom blogot, de ekkora port még egyetlen ügy sem kavart, mint a Friss Rádió. Jobboldali és Balodali érzelmű emberek egyaránt szomorkodnak, hogy elveszítik a kedvenc rádiójukat. Ilyet az elmúlt 15 évben nem pipáltam. Remélem, hogy a Friss Rádió körüli spekulációból óriási, országos ügy lesz. Mert ez spekuláció. Abban is biztos vagyok, hogy rövidesen kiderül, ki és kik állnak a jó egy szerethető rádió szétrombolása mögött.

civiske 2004.09.28. 17:53:18

Ez az, Bruti, hiába van vagy 8 rádió a faluban, mintha egy se lenne. MAX meg ilyenek, folyékony szar.

Linda 2004.09.28. 17:53:18

Rossz belegondolni.....:((( Állítólag a rádiósok tehetetlenek már..eldöntetett...
Ne adjátok fel...a remény hal meg utoljára....
Csatlakozom az előttem szólóhoz

Boogie 2004.09.28. 17:53:18

Sziasztok ráfigyeltem a vagy.hu-ra..hát a szavazás állása önmagáért beszél. No comment. Hihetlen gusztustalan,felháborító genny,amit terveznek a nagyokosok.VALAKI VEGYE MÁR ÉSZRE KÖNYÖRGÖM!!!!!!!!!!!!! ILYENKOR HOL VAN KÓSA? Ő LE TUDNÁ FOGNI KEZÉT ANNAK,AKI EZT TERVEZI!!!!!!!!!!!

Emberek. Nemcsak egy jó rádiót veszítünk el,igényes zenékkel,hanem nekem volt szerencsém beszélgetni a Friss munkatársaival is...Hihetetlen aranyos és közvetlen emberek. A Friss bulin beszélgettem Hadházival, Váradival, kb,egy éve a Klinika Egyetemi Klubban találkoztam a technikus sráccal,Hajdu Palival..Közvetlenek,barátságosak és látszik szeretik azt amit csinálnak. Az elmúlt 5 és fél évben ők nekünk dolgoztak,értünk..hogy jól teljenek a napjaink. Most rajtunk a sor...Álljunk ki a rádió mellett..

gébb 2004.09.28. 17:53:18

Ezt a vagy.hu -n találtam. Szerintem hülyén van a kérdés megfogalmazva. Meg a válaszok is.

Szavazás
Maradjon-e a Friss Rádió a holding önálló tagvállalata?

Igen, mert magas színvonala csak így garantálható a továbbiakban is 27 %

Nem, mert gazdaságilag hatékonyabban működtethető a városi tévével egy cégben 43 %

Mindegy, pusztán pozícióharcok állnak a háttérben 30 %
Szavazók száma: 74

M.T. 2004.09.28. 17:53:18

Na végre egy érintett. Bruti. Nagy rajongója vagyok. Mit közöltek veletek a vezetők ?

Bruti 2004.09.28. 17:53:18

Ha megszűnik a Friss, Ferivel és Lacival szívesen csinálnánk tovább a Trisót! De ugyan hol? A netrádió még gyerekcipő, máshová meg nem hinném, hogy beengednek bennünket.. :D

káró 2004.09.28. 17:53:18

Tényleg csináljunk tüntetést....legyünk minél többen álljunk ki a kedvenceink mellett..mit szóltok?

M.T. 2004.09.28. 17:53:18

Milyen tűntetés lesz ? Hol ?

strassz 2004.09.28. 17:53:18

Szervezzünk tüntetést....

Lénárd 2004.09.28. 17:53:18

Csütörtökön vagy Pénteken lesz döntés. Állítólag minden le van vajazva már.

verikitass 2004.09.28. 17:53:18

A megyei lap más káposzta. Az mszp amúgy ugyanúgy barom mint a fidesz. Itt már minden politikus hülye.

Kiábrándult Polgár 2004.09.28. 17:53:18

Érdekes hogy az "új" megyei lapra a Hajdú-bihari Hét című Debrecen lapos mutációra ismét volt 80 milla a titkos és állítólag "üres" kasszából... Egy kórházat, könyvtárat, és mostmár a friss rádiót is földbe lehet döngölni spórolás címszóval. Az érték és becsület veszett el a városvezetés által. Ez a Fidesz igazi stílusa? Hol van az Orbán-Kósa, stb. által hangoztatott munka becsülete? Lopni csalni egyik zsebből a másikba tenni ér? Akkor az MSZP-t nem kellene szidni ha nem vagyunk különbek náluk. Csalódtam a városban és vezetésében amelyben hittem...

laci 2004.09.28. 17:53:18

Éljen a Friss Rádió

876 2004.09.28. 17:53:18

Van ám érdeklődés. Még a végén valami befektető veszi meg a rádiót. Mesterséges balhé az egész én azt mondom. Egy nagy kacsa, hogy a tévéhez kerül.

M.T. 2004.09.28. 17:53:18

Van egy olyan érzésem, hogy a V-kezelő nagyon megcsúszik ezen a rádiós dolgon. Piti ügynek tűnt ez a T. Vagyonkezelő részéről, de szerintem darázsfészekbe nyúltak. Figyelmen kívül hagyták, hogy a rádió-nál nem csak irányítható közkatonák dolgoznak. A jó médiakapcsolatokkal bíró Hadházi László és tsai nem hinném, hogy csak úgy félreállnak. Akiknek nincs mit veszteniük, nagyon kellemetlenül tudnak viselkedni.

vészmadár 2004.09.28. 17:53:18

Ime a méltán izgalmas DTV mai műsorai. Ugye milyen jó ????


Június 11. Hétfő

16.55 Kirakat (ajánlóműsor)
17.00 Stílus életmódmagazin
17.30 Erdőspuszták 1-2. A Debrecen Televízió filmje
18.20 Zacc szórakoztató magazin
18.30 $IKER gazdasági műsor
18.45 Napszemle
19.00 Esti Közelkép magazinműsor
19.30 Hajrá! sportmagazin
20.00 Napszemle (ism.)
20.15 Első kézből - kommentár nélkül
20.30 Hírháló – az ország hírei
21.00 A rettegés szövetsége amerikai-kanadai akciófilm

Figura 2004.09.28. 17:53:18

Minden csoda 3 napig tart. 2 hónap és már mindenki elfelejtette a rádiót. Így megy ez.

strassz 2004.09.28. 17:53:18

Imádom a Frisst..bár a ma reggeli műsor...inkább nem mondok rá semmit...:(( egy két kolleganőtől tényleg érdemesebb lenne megválni...

kugler 2004.09.28. 17:53:18

Ilyenkor kinyíllik a bicska a zsebembe és kukákat szeretnék borítani dűhömbe. Ekkora észvesztő fasszságot miként lehet kitalálni. Ki volt az a barom állat aki ezt kiokoskodta?
gogolák. Én is jobbra húzok de ha ilyen híreket olvasok én is elszomorodom, hogy közöttünk is vannak hülyék. Ezért nem nyerjük meg a következő választást (országosan) mert a Fidesz média pökhendi és ostoba. Ha ez még inkább begyűrüzik Debrecenbe itt is bukni fogunk. A DTV évek óta többet árt mint használ a jobboldalnak. VEGYE MÁR VALAKI ÉSZRE!!!!!!!!

kugler 2004.09.28. 17:53:18

Hát igaz a hír ? Ez tényleg gáz a városvezetésre nézve.

gogolák 2004.09.28. 17:53:18

Akkor ha jól értem a Városi TV műsorai lesznek hallhatóak a rádióban ? Ha ez igy lesz örökké szégyelni fogom, hogy a Fideszre szavaztam.

AC3 2004.09.28. 17:53:18

Meg vagyok döbbenve. A Friss műsorait nagyon szeretem (Start, Trisó,Jövőnéző....),de most ezeket is szerte szét cseszik.Legalább volt egy kis színvonal Debrecenben, most ennek is vége.
Bár az is igaz, hogy egy-két unott hangú kivénhedt(nek tűnő) műsorvezetőt már száműzni kéne......

SSSSSSSSSSS 2004.09.28. 17:53:18

nA AKKOR EZTÁN MIT HALLGASSAK , ? A mex rádiót a szitit vagy a többi hígfos rádiójót?

Szabadeurópa 2004.09.28. 17:53:18

Széles Tomi védelmében.
1. Nem Ő találta ki, hogy kebelezzék be a rádiót. Felsőbb utasításra teszi.
2. A DTV azért dögunalom mert felülről irányítják kit-mikor-miért kell behívni a tv-be.
3. Azért unalmasak a tv műsorvezetői mert ha bekérdeznek. Repülnek.
A Friss valóban kilóg a lojális Debrecen újság és a DTV közül. Ezért nem tűrik meg.
Akik tehetséges és eredetiek a rádióban (pl. Hadházi vagy Váradi) azokat kirugják és maradnak a szürkék akik egy szintre viszik a Frisst a többi holdingos médiával.

Skywalker 2004.09.28. 17:53:18

Majd ez a rádió is az MSZP-hez vándorol mint az Aqua és akkor lesz fejfájás. Csak már későn. Egy jó rádió tűnik el a süllyesztőbe mint anno a Brige, vagy az EstFm Pesten. A Debrecen tv-t meg inkább hadjuk...elég ha csak a karneváli közvetítést vesszük alapul...

ex DTV-s 2004.09.28. 17:53:18

Már akkor felháborodtam mikor az első eladásról szóló hírt hallottam. Ebben a városban ez nem történhet meg! Az értéket romboljuk le??? A Friss rádió egyedülálló. Kedves Polgármester Úr észre kéne venni, hogy nem minden arany ami fénylik-értem ezt a "fantasztikus" Debrecen Televízióra ami már jó ideje nézhetetlen. Nem mellékesen azt meg saját tapasztalatból mondom, hogy a saját kollégái is kibeszélik a háta mögött Széles urat. Aki egy diktátor és egy szakmai nulla! Már a saját hűbéresei is fúrják ahol tudják.
Ez az ember fog rádiót vezetni? Inkább akkor vegyünk egy traktort neki. Bár ezzel meg a mezőgazdaságot aláznánk meg...
Üdvözlettel:
Egy volt tv-s

patak 2004.09.28. 17:53:18

Jó ötlet rizske! Menjünk az utcára. Mentsük meg a rádiót.

Nyul Úr 2004.09.28. 17:53:18

Vesszen a nyálzene! Éljen a Friss Rádió!

rizske 2004.09.28. 17:53:18

Hátha csinálnak a rádiósok egy jó kis forradalmat, csak épp most nem a nyálzene ellen hanem az igazság mellett fognak tüntetni. Meg kell védenie mindenkinek magát az elborult hatalom előtt.
Azt üzenem a Kossuth téri hőbörgőknek, hogy nem a múltról kell kiabálni, hanem a jelenről. Szervezzünk forradalmat és
menjünk az utcára, álljunk ki a Friss Rádió mellett!

Obszi 2004.09.28. 17:53:18

Ezt is elbasszák. A médiabotnak is vége van: kettő.
Innét is üdvözlöm Tóth Juditot és gratulálok neki minden eddigihez.
Hölgyek és urak, irány a net! Biztos vagyok benne, hogy csináltok olyan hálós rádiót, mint senki más Magyarországon. Ellenben a kúrva gazdag holding egy fityinget sem fog adni hozzá, de a debreceniek veletek vannak! No politika, make dugás!

hlktalan 2004.09.28. 17:53:18

Ma azt kértem az egyik törzshelyemen, hogy vagy lekapcsolják a rádióban a dupla szar Max csatornát, vagy utoljára láttak itten. Lekapcsolták. Van erő, ne feledjétek használni.

Dr. Kotász 2004.09.28. 17:53:18

Debrecenben, de talán az országban is ez az egyetlen NYÁLZENE MENTES rádió a Friss. Ezek alapján azt feltételezem, hogy a Tisztelt Holding Urak/Hölgyek jobban szeretik a lakodalmast és a nyálzenét.
Itt van a város legérdekesebb hangvételű rádiója ahol nem unalmas közszolgálat megy (Pl. cívis) és nem kereskedelmi ripacskodás (FM95 vagy Rádió1 és tsai).
Úgy tűnik akik kilépnek a sablonokból azoknak nincs helyük Debrecenben.
A DTV akarását elismerem, de nézni nem bírom.

Thomas 2004.09.28. 17:53:18

Én ma azt hallottam egyátalán nem biztos, hogy a DTV-hez kerül a rádió. Csak felvetődött az ötlet, de nem lesz semmi ebből.

kopi 2004.09.28. 17:53:18

A híreket én se szerettem.(Mondjuk máshol sem) De a többi műsor remek. A Trisó és a többi! Bojkottálom a hallgatást ha megváltoztatják!

Anna 2004.09.28. 17:53:18

Azt azért nem mondanám, hogy a műsorok gyengék voltak. Ott van a Friss Café vagy a Start, ami személyes vélemény szerint a két legjobb volt. Igen, volt, hisz' Hadházit se lehet manapság hallani, gondolom a fenti cikkben foglaltaknak hála...
Ez a másik. Egy műsor esetében különösen fontos, ki vezeti azt. A hallagtóság nagyrészét a műsorvezető személye vonzza leginkább (pl. én is szerdánként szerettem a Start-ot, a Hadházi-Váradi párosítás sztem a legjobb volt), és a sok más mellett ezt is el akarják cseszni. Hát csak gratulálni tudok.
A legjobb rádió volt. Kevés reklám, jó műsorvezetők, kötetlen beszélgetések, kevesebb ORTT, eszméletlen és igazán minőségi zenei kínálat (amit itthon más rádióban nem tapasztalsz!) és ez volt az első rádió, ahonnan nem kellett sose eltekernem. Bekapcsoltam reggel és egész nap ment.
De hát hála 1-2 embernek, a rádiót se fogom bekapcsolni többet. Nagyon sajnálom, hogy ez lett...

petra 2004.09.28. 17:53:18

Sajnálnám ha kedvenc helyi rádióm a részemről nézhetetlen Debreceni VTV szintjére esne. Remélem nem igaz a hír!
Annyit hozzátennék, hogy a Friss Rádió hirek műsora felejthetőek. Kb. egyszinten vannak a Civis Rádió híreivel. Vagyis unalmasak, érdektelenek.

Thomas 2004.09.28. 17:53:18

Debrecen legjobb rádióját akarját szétrombolni ? Ezek sík hülyék!

Kácsor Zsolt 2004.09.28. 17:53:18

Nekem a Friss a kedvencem a db-i rádiók közül. Nem nagyon vettem észre, hogy durván Kósa-szócső lett volna. Kár, hogy a jövőben nem fogom hallgatni.............

civiske 2004.09.28. 17:53:18

Ezek se jobbak a Napló osztrák tulajdonosánál.

bachterman 2004.09.28. 17:53:18

a plebejus csak ennyit tehet. kitörli az állomást a memóriájából.
süti beállítások módosítása