#625

Csalódott levél

 

Levelet kaptam egy ismeretlen budapesti hölgytől. Nem gondolom, hogy kommentálnom kellene. Álljon itt:

Mély tiszteletem a tisztán látóknak! :)
Végre eljutottunk a AZ IGAZI DA VINCI-re! Megdöbbentő volt…
Csak gratulálhatok a MODEM-nek! Ez a ló legalább olyan felháborító, mint amilyen nagy! Leonardo nevét még említeniük sem szabadna ezzel a förmedvénnyel kapcsolatban. A milánói és amerikai lovat mi is megtaláltuk a neten, még a debreceni vizit előtt. Már akkor undorító marketingfogásnak tartottuk, hogy azt állítják elsőként itt építik meg. Arról nem beszélve, hogy ezeket a „világelső debreceni előtt készült” lovakat látva volt némi elképzelésünk, hogy hogyan is fog kinézni a debreceni. Autóba pattantunk és több órás út után végre ott álltunk a Kolosszus előtt. …Na, ekkor összeomlottunk. A MODEM ezzel nemcsak Leonardo művészetét degradálta le, hanem az oda látogató közönséget is. Gondoljunk bele, ezek után, ha az említett google keresőbe beírja valaki: „leonardo horse", a milánói és amerikai mellett rögtön ott lesz majd a debreceni „kocka paci". Ez, azt gondolom, nagy szégyen ránk nézve. Ha a nemzetközi sajtó nem foglalkozik a debreceni lovacskával, annak csak örülhetünk. Az olaszoknak viszont kellene. Már csak azért is, mert ez legalább annyira az ő szégyenük, mint a MODEMé.
Olvastam a fórumon Nagy Árpi félelmeit. Megnyugtatásul közlöm, nem fog a fél ország Debrecenen röhögni. Egyrészt azért, mert a külföldiek előtt Magyarországnak égő, a magyarok előtt pedig a MODEMnek, másrészt pedig jó érzésű embernek nincs kedve ezen röhögni, sírni viszont annál inkább.
Ami a firenzei és tokiói kiállítást illeti, mi is utána néztünk egy kicsit, és arra a következtetésre jutottunk, hogy kb. úgy aránylik a firenzei, tokiói kiállítás a magyarhoz, mint a milánói, amerikai ló a debrecenihez. Szerintem ez mindent elárul.
Végül egy kis összegzés:
Budapest-Debrecen 6 óra kocsikázás: 7.000,-
4 belépőjegy: 12.800,-
Fotójegy: 1.000,-
Ebéd, kávé, topis kiegészítők, de semmi extra: 6.000,-
Hazatérve a mérleg:
26.800,- mínusz és 4 csalódott látogató.
Ezek után remélem, megértik a debreceniek, ha a fővárosi viszonylatban is drága belépőjegy és kissé húzós útiköltség után, úgy döntöttünk, minden ismerősünket lebeszéljük a debreceni kalandról.
A blog szerkesztőjére bízom, közéteszi-e ezt a levelet, mi mindenesetre az összes elérhető fórumon hangot adunk nemtetszésünknek, és ez alól a MODEM vendégkönyve és levelesládája sem lesz kivétel.

Üdvözlettel: Horváth Ágnes

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr74243601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horváth Ági 2004.09.28. 17:53:18

Nehezen hittem volna, hogy egyszer még lebudapestiznek. :) Kecskeméti vagyok, csak Budapesten élek pár évig.
Remélem, Zsírparaszt, ez valamelyest megnyugtató. :D
A nevem viszont sajna marad. :)

Zsírparaszt 2004.09.28. 17:53:18

No. Nehezen hittem volna, hogy debreceni létemre egy budapestivel fogok egyet érteni. Ráadásul ilyen névvel... :) Zsolt! Ne sajnáld, ezért (is) jó egy ilyen blog.

Basahalom boulevard 2004.09.28. 17:53:18

Kedves Ágnes!

Bár rám bízta, hogy közre adom-e levelét, vagy sem, most már bánom, hogy megtettem. Mert ezzel kitettem Önt mindenféle ízetlenkedéseknek, és kitettem magam a hamisítás vádjának. Ön saját nevével jegyezte levelét, én saját nevemmel jegyzem blogomat. A mocskolódók és vádaskodók álca mögül tüzelnek, nem merik megmutatni igazi valójukat.
Kedves Ágnes, kérem, higgyen benne, hogy ebben az országban nem a megfélemlítő sunyi taktikáknak van jövője! Bízzon abban, hogy a kimondott véleménye miatt Európában nem érheti személyes kár! Ha nem hisz benne, ha nem hiszünk benne, akkor ezeké a magukat sem vállaló aljadékoké lesz az ország, a világ.
Bár ezeknek nagyon nem tetszik, itt azért a vélemény szabad, ha nem az ő sajtójukban, mert ott nem, akkor például a blogok világában. És - engedje meg - arra kérem, hogy efféle gerinctelen mocskolódók beszólásaira ne reagáljon. Sem Ön, se más, mert ettől csak biztatást kapnak a névtelen pribékek.
Sajnálom a durva szavakat, sajnálom, hogy ezt az Ön levele kapcsán kellett elmondanom.

Köszönettel tiszteli:
Porcsin Zsolt

Horváth Ágnes 2004.09.28. 17:53:18

Kedves Román Petra!
Horváth Ágnes vagyok (tényleg! a személyimben is ez van), 29 éves egyetemista (MÉG nem miniszter), Budapestről. A blog szerkesztőjét csak azért bátorkodtam megkeresni levelemmel, mert nála láttam először azt, ami minket annyira felháborított: a "Da Vinci-ló" a beharangozottakkal ellentétben nem magyar "kuriózum".
Nem szeretném ha támadások érnék azért, amiért a levelemet köZZétette ":)".
A véleményemet most is tartom. Össze lehet hasonlítani a magyar és pl. a milánói lovat (én biztos csak azért látok különbséget, mert rajz fakultációs voltam :). Viszont a dezinformálás ilyen formájától - már elnézést a kifejezésért - hánynom kell. Ha gondolja, ezt akár személyesen is megbeszélhetjük. Állok rendelkezésére. :) Emilem: a.g.i@vipmail.hu.

Szabóbé 2004.09.28. 17:53:18

Petromán L. újabb kísérlete.

hlktalan 2004.09.28. 17:53:18

Ha jól értem, azzal gyanúsítod vagy vádolod a blogírót, hogy levelet hamisított ide?

Román Petra 2004.09.28. 17:53:18

Dear diary!

Sajnos vagyok már abban a korban, hogy emlékezzem rá amikor az "Olvasóink írják" rovatokban dolgozók tízezrei követelték március 15 vagy karácsony másnapjának munkanappá tételét. Itt most van egy basahalmi állásfoglalás és záporoznak a támogató beírások - érdekes módon freeblogos regisztráció nélkül - (a nevük nem "clickable"), szóval tényleg be kellett ide húzni egy magánlevelet, hogy még igazabb legyen a történet?
I wonder...

hlktalan 2004.09.28. 17:53:18

Kedves Ágnes, remélem nem olyan országban élünk, ahol egy leendő múzológus kerrierje azon múlik, hogy el meri-e mondani a véleményét. Mindenesetre Debrecenben és Hajdú-Biharban ne pályázzon meg állást.

Horváth Ágnes 2004.09.28. 17:53:18

Na persze, a nevem! ....Gondolhattam volna! :)
Pechemre nem vagyok miniszterasszony! :( Ha az lennék, most fejek hullanának a porba, legelőször a debreceni Leo-lóé, aztán....
Csak egy egyszerű muzeológus hallgató vagyok, aki valószínű, hogy épp most töri ketté karrierjét a számtalan helyre eljuttatott panaszlevelével. :D

Pocakos 2004.09.28. 17:53:18

Nem is tudtam, hogy a miniszterasszonnyal emilezel. ;-)))

Obszi 2004.09.28. 17:53:18

Az indexék is itt jártak: Da Vinci light Debrecenben.
Érdemes elolvasni, a videót se hagyjátok ki:
http://index.hu/kultur/klassz/davinci0817/

Pannoca 2004.09.28. 17:53:18

Ja, én is egyből ezen röhögtem, hogy há. :)

bachterman 2004.09.28. 17:53:18

közzéteszi két zé, amúgy minden okés. a hölgy nem ismeretlen, mert ott van a neve a levél alján: horváth ágnes.
süti beállítások módosítása