Friss. Volt.

Potom 16 millióért eladó az önkormányzat rádiója. Megalázó leszámolás. 

Tavaly már egyszer nekifutottak a debreceni nagyhatalmú urak a Friss Rádió kicsinálásának, akkor többek között a város határain jóval túlról is érkező felháborodott tiltakozások némi önmérsékletre, s terveik időleges feladására késztették őket (Gáz lett a Friss). Most azonban itt a világméretű pénzügyi válság, amivel mindenféle csúcsgaládságot meg lehet indokolni országosan és helyben. A Debrecen közvagyonának legjavát markában tartó vagyonkezelő holding vezérlő tábornokai úgy döntöttek, hogy takarékossági célzattal dobra verik a városi médiaportfolió legkisebbik tagját, a Friss Rádiót. Már tavaly is lehetett tudni, hogy nem tesznek le szándékukról, s ami késik, nem múlik, alkalom adtán kiteljesítik bosszújukat – íme, már olvasható is a kótyavetye pályázati kiírásafriss és meleg, mai rajta a dátum.

Takarékoskodni kell, persze, ezért aztán a legkisebb költségvetésű médiummal kezdik, épp azokban a napokban, amikor a városi televízió forgatócsoportja Amerikát járja, mert hát az is Debrecen valahol, ugye. És arról sem lehet hallani, hogy az önkormányzati lapkiadónál fognák vissza annak a minden háztartásba kézbesített ingyenes kiadványnak a gyakoriságát, amelyik sok postaládából azonnal a szemétben landol – hetente. Landolhatna például kéthetente. Tény, mind az önkormányzati tévé, mind a város nevét viselő heti kiadvány sokkal jobban kivette és kiveszi részét a kendőzetlen pártpropagandából, mint a Friss Rádió. Ellenben az is tény, hogy a köztulajdonban lévő városi médiaportfolió produkciói közül egyedül a Friss Rádió teljesítményét tartják számon Debrecen határain túl: stílusával, zenei világával, egyes műsoraival a sikeresen átalakított Petőfi Rádió előképe volt. Dicsekedhet-e hasonló erényekkel és követésre méltó szakmai példával a vonalasan egypárthű DTV vagy a nyomtatott helyi sikoly?    

A technikai eszközeit több millió forintos értékben nemrégiben megújító Frisst most meghirdették 16 millióért. A bevezetett név magában többet ér, nem is beszélve az újabb hét évre megkapott frekvenciáról. A Szoták-villa esete óta Debrecenben tudni vélik az emberek, ha ilyen olcsóért eladó a köztulajdon, akkor annak minden bizonnyal már a baráti vevője is megvan. Meglátjuk.

Különben pedig biztassuk Debrecen város vezetőinek privatizációs igyekezetét! A Friss Rádió eladásáról nyilván nem a vagyonkezelő holdingban született meg a döntés, médiumot vásárolni vagy eladni csak alapos politikai megfontolás után szokásos. (Egy biztos, a Frissről nem Debrecen legfőbb döntéshozó testülete, nem a város választott közgyűlése határozott, hanem jóval szűkebb körben bólintottak rá az urak. Hogy kik?) Ne tessenek megállni a leginkább értékteremtő és szerethető rádiócskánál! Következzen a városi tévé privatizációja, aztán a mindenpostaládás heti kiadvány és társult részeinek eladása! Kerüljön mindegyik magánkézbe, szüntesse meg mindegyik támogatását az önkormányzat és holdingja! Mérettessenek meg az igazi sajtópiacon! Ha lesz rájuk lakossági igény, akkor majd megállnak a saját lábukon. Ha nincs rájuk lakossági igény, akkor meg ne pumpáljanak beléjük több adóforintot, a város polgáraitól beszedett hő- és vízdíjat. Nosza, csak következetesen, szigorúan takarékoskodva!

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr94725638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kevin 2008.10.22. 04:45:39

www.vagy.hu/cikk.php?id=7150
Nahát! Hogyan lesz a pletykából valóság.

Varro 2008.10.22. 07:58:45

A Friss indította az országos mozgalmat a nyálzene ellen. Most meg jól leköpködik saját városában.
Ki döntött erről? Név szerint kérem ideírni!

rob 2008.10.22. 08:03:55

Sajnálom. Nagyon sajnálom. Egyetlen élvezhető rádió.

kampusz 2008.10.22. 08:30:19

ez az idén a harmadik ok, ami miatt nem fogok a fideszre szavazni.
az első kettő a belvárosi fakivágások és a diszkriminatív szesztilalom.
nincs ebben semmi politika, csak azt a keveset is szétkúrják, ami jó a városban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2008.10.22. 08:33:54

ejnye, de csodaszép ilyet olvasni korán reggel... :(

Sz.K. 2008.10.22. 08:47:44

Szeretném lemondani a Debrecen című heti "helyi sikolyt". Hol lehet bejelenteni?
Szerdánként bokáig gázolok benne a lépcsőházban a postaládák előtt. Szóval nem vagyok egyedül.

Berbatov 2008.10.22. 09:12:04

A DTV kapott egy lőcsösszekérnyi Helyi érték-díjat, az semmi?! :)
Egyébként sajnálom a Frisst, meg a helyi médiában dolgozó összes tehetséges embert (a nem tehetségeseket nem, mert azok oda valók), meg a holdingon kívüli, régen értelmes sajtót, a Naplót, a Haont meg az összes, sikeresen elbarmolt többi próbálkozást...

Sándor 2008.10.22. 09:29:15

Az már igaz, hogy a DTV nyert egy csomó díjat attól a szervezettől, aminek az elnöke a DTV vezetője.
De mi a nyűves fenét csinál a debreceni tv stábja Amerikában? Széles Tomika közpénzen forgatja az USA elnökválasztást? Biztos Obama egyik ősapja debreceni volt....

Toka 2008.10.22. 10:05:09

A Debrecen újságot amig Kósa itt a főnök nem fogják eladni, vagy akár lapszámot csökkenteni,mivel csak a Debrecen újság "újságírói" ismerték fel azt a tényt hogy a maszop-szadesz a megtestesült gonosz és a fityesz meg csakis és kizárólag a jót képviseli e világon. Eme felismerő képesség hiányát így szenvedi el a friss rádió. Vagy csak valakinek nagyon jó biznisz rádiót venni a várostól óccsóér. A baj csak az, hogy mindezt a mi pénzünkből szponzorálják.

csigekert 2008.10.22. 11:08:32

Hogy van ez? A holding vezetősége (pontosabban a sikkasztós Sásdi András) egyedül eldöntheti, hogy melyik tagvállalatát adja el?
Holnap esetleg a hőszolgáltatót hirdetik meg vagy a vízművet?
Mi a fenéért van a képviselő-testület? Mi a fenéért vannak választások? Hol van itt a demokrácia?

Szabóbé 2008.10.22. 11:22:08

Kósa Lajos polgármester úr évek óta már két dologra tanít bennünket és az ország népét is:
1. a köztulajdont, a város vagyonát gyarapítani kell, nem privatizálni
2. nem igaz az, hogy a város vagy az állam rossz tulajdonos.
Most akkor mi van? Bedőlt a Kósa-doktrina?
Egyáltalán Kósa Lajos még a polgármester, vagy már Sásdi András és a maffia irányít mindent?

cardealer 2008.10.22. 13:18:12

Azt azért minden látszat ellenére szögezzük le, hogy lehetőleg csak abba kössünk bele, ami jogos. Most a városi tévé munkatársai a református egyház költségén tartózkodnak Észak-Amerikában, az ottani magyar református közösségekről forgatnak filmet. Aki pedig figyeli a DTV híradásait, a minap láthatta a Munkácsy föstménnyel kapcsolatos riportot, amelyben a hamilton-i múzeum kurátora nyilatkozott; ez azért mégiscsak közügy, mégpedig debreceni a javából. A többi megjegyzéssel kapcsolatban hipotéziseim nekem is vannak, csak azok legalább annyira megalapozottak, mint néhány hozzászólóé.

cityhall 2008.10.22. 13:37:27

Kedves Cardealer, a református egyház csak hozzájárul a költségekhez, s nem fedezi mindet. Hamiltonékkal pedig telefonon is beszélgetni, azért nem kell átutazni az óceánt.
Aztán itt van az az apróság,hogy a Debrecent kiadó önkormányzati lapkiadó kft. cégvezetője évek óta a kft. pénzén utazgat Amerikába rendszeresen. Erről mi a véleményed?
Azt sem nagyon értem, hogy a DTV és a lapkiadó kft. vezetői miért kapnak személyes magánhasználatra autókat közpénzből. Miért? Nem lenne elég egy konbinált bérlet a városban utazgatni?

eeee 2008.10.22. 14:01:46

Oda Debrecen legjobb rádiója? Segítsetek megérteni, megmagyarázni nekem, hogy a politikának mi nem tetszik a Friss Rádióban? A zene? Az a baj, hogy nem tücc-tücc zenét játszik ?

HALding 2008.10.22. 14:18:12

A kollegialitás jegyében a városi tv és a Debrecen lapkiadó vezetői voltak a legkészségesebbek a Friss reszelésében. Egyszer majd őket is valagon billentik.

cardealer 2008.10.22. 14:19:56

Szerintem a politika eddig eltartotta a rádiót, most nyilván szabadul mindentől ami szalad a pénzzel. Abban én is csak bízni tudok, hogy ezzel nincs vége a történetnek. City, ellenvetéseid és kérdéseid meggyőző erejűek, de honnan ez a jólértesültség? Csak nem utazgattál te is közpénzen?

DrKotász 2008.10.22. 18:31:25

A Debrecen bedobálós nem megy tönkre. Abban hírdetik, hogy eladó a Friss Rádió. B@szom ki a kukába ezt a görény újságot.

PozAko · http://pozako.freeblog.hu 2008.10.22. 18:51:03

Ez most nem esett jól. A Friss nekem is az egyik kedvencem volt, még ha nem is lógtam mindig a műsorukon, és ne felejtsük el, rengeteget segítettek a debreceni civil életnek, náluk sosem voltak zárt ajtók.
Nem akarok párhuzamot vonni, de a Szóla Rádió is érdekes körülmények között lett kimúlasztva...
Sajnálatos, hogy ilyeneken kell spórolni, ráadásul kótyavetye szinten. Ezek szerint nem kell az érték, a kultúra, és nem kellenek a civilek sem... (bár ehhez lassan már hozzászokunk).
Az a halvány remény azért még él bennem, hogy az új tulajdonosnak nem fog derogálni a Friss által felépített arculat, és a képviselt értékei.

DrKotász 2008.10.22. 22:34:51

A Debrecen újságról még egy adalék. Szénási Miklós méltatja azt a Haidert aki köztudottan gyűlölte a magyarokat. Ő nyilatkozta : a magyarok tetű nép, alatomosak és cigányok. És ezt az embert méltatja Szénási.... Nyilván a Debrecent nem fogják eladni

ez debrecen 2008.10.23. 10:29:32

Akkor ezek szerint csökkennek a közüzemi díjak :)
Látom a fényt az alagút végén...

Vízer 2008.10.23. 10:37:39

A vesszen a nyálzene kampány óta napi rendszerességgel hallgatom a Frisst. Debrecen egyetlen olyan rádiója, ahol nem csak a megszokott sablonszöveget nyomják a műsorvezetők. Izgalmas, szokatlan, meghökkentő dolgokkal is előálltak. Ezért is fájna ha megszünne.

venyigeszu 2008.10.23. 10:58:07

Ma reggel olvastam a Szakács Béla naplójában a hírt és ott bokkantam rá egy link segítségével erre a blogra. Neten keresztül szoktam hallgatni a rádiót (Pécsett élek ugyanis) eleinte Márciust a Mester agyát, aztán később szinte mindig ha volt időm. Úgy gondolom az örszág nem Debrecenben élő Szakács Béla rajongója nevében mondhatom nagyon sajnálnánk ha ilyen vége lenne ennek a rádiónak. Hajrá Szakács Béla, Hajrá Friss Rádió!

x 2008.10.23. 17:07:09

Ma még szólt a Friss. Mikor lesz csend? Mit tudtok?

CSÁNYI SÁNDOR 2008.10.23. 17:08:10

Megveszem!

Pogány Gábor 2008.10.23. 20:54:38

Basával egyetértek: minden, önkormányzati tulajdonban lévő média-terméket magánosítani kellene. Igazából nem sajnálom a rádiót sem, minden bizonnyal tudni már az új tulajdonos nevét. Néhány évvel ezelőtt K.L. már közölte egy interjú kapcsán, hogy a rádiózás, mint média-tényező felett eljárt az idő. Ez a legutóbbi önkormányzati voksoláskor volt egyébiránt. Néhány hónap múlva már szó volt a Friss értékesítéséről, majd visszakozott a városvezetés. Vagy egyedül K.L. Nem igazán tudom, hogy a hagyományosnak mondható médiumok mellett mi az, amit a propagandára fel akar és tud használni a helyi hatalom a befolyásolásra?!

józanhuszár 2008.10.24. 10:42:56

Azért a rádió weblapjára is felkerülhetne pár sor & mondat erről. Én speciel kíváncsi lennék a részletekre, hogy az ott dolgozóknak mi a véleménye erről. főleg, hogy eddig lalikirály fenekét nyalták most meg mehetnek a...
Leszámítva a városi vezetés és a fidesz felé az orbitális nagy nyalásokat, még így is messze a legjobb rádió volt amit lehetett hallgatni. Hol kapok ezek után: Karthago-t, P.Mobil-t, AC/DC-t, Tankcsapdát és debreceni zenekarokat, Rolling Stones-t, U2-t,
és még sorolhatnám... Csapás a kulturára, de nagyon...

DrKotász 2008.10.24. 15:41:49

Közüzemi díjak? Miről beszélsz?. A Hőszoli is azért emelkedik mert el kell tartanía a Debrecen lapot.
Pogány Gábor barátunk még mindig nem heverte ki, hogy a Napló lapátra tette.

Banderas 2008.10.25. 11:57:26

Józanhuszár te ténlyeg kíváncsi vagy az ott dolgozók véleményére? Szerinted mit írnának?!
A válaszokat sejthetnénk.Mondjuk tény,hogy igazán megszólalhatnának valamilyen formában.Minek ez a nagy hallgatás? Csak nem félnek?!

pálmafa 2008.10.26. 14:17:57

dr. Kot(or)ász! csak nem a függetlenbaloldali egyperces napilap fogadott prókátora vagy? nem Pogányt kell bírálnod, hanem a szennylapnál maradt spicli besúgókat!

józanhuszár 2008.10.26. 21:55:53

Fúú. Ez a villamosos nagyon ott van.
Mindenki mondjon le aki más zenét hallgat...

KÁEM 2008.10.27. 09:21:44

Lehet itt szidni bárkit (DTV-Debrecen), az sajnos semmit sem változtat a tényen, hogy eladják az ország egyik legjobb rádióját. Sok éve hallgatom már és bizony nagyon hiányozna ha megszünne. A hatalom sajnos általában csak négy évente kedves, amikor a szavazatunkat akarják kicsikarni. Utána mintha mi sem történt volna lesza...ják az egyszerű embereket. És ez sajna igaz jobb és baloldalra egyaránt. Kit érdekelnek az egyszerű emberek kívánságai?! Kit érdekelnek/tek a Friss Rádió hallgatói mikor ezt a döntést meghozták?! Szerintem maximum az ott dolgozókat, bár nekik meg a munkájuk, ez érthetően fontosabb. Az viszont minden tiszteletet megérdemel, hogy az adás minőségére eddig nem nyomta rá bélyegét ez a helyzet! Gratulálok és ne feledjék:
"A remény hal meg utoljára..." Szorítunk!
K.M.
1 egyszerű hallgató

DrKotász 2008.10.28. 07:17:49

pálmafa. tévedsz. én csak egy szomorú ember vagyok aki sajnálja, hogy nem lesz tovább friss rádió. pogány meg (nekem úgy tűnik) röhög a markába. de ha rosszul látom akkor elnézést.

Váradi Ferenc 2008.10.28. 13:49:17

Helló. Köszönjük a szép szavakat. Ha van kedvetek segítsetek kitalálni melyik legyen az utolsó dal, amit lejátszik a jelenlegi Friss Rádió.

A rádió eladásáról túl sok információm nincs. Ami van azt ti is tudjátok.

józanhuszár kérdezi
" az ott dolgozóknak mi a véleménye erről. főleg, hogy eddig lalikirály fenekét nyalták most meg mehetnek a..."

Azt gondolom erre nem érdemes válaszolni.

Kácsor Zsolt 2008.10.28. 18:10:15


A Frisst nagyon sajnálom én is, az ottani kollégákkal pedig mélyen együttérzek.

Annak ellenére, hogy meggyőződésem: egy települési önkormányzatnak max. szikár tájékoztató közlönyt szabadna finanszíroznia, pl. olyat, mint a Magyar Közlöny. Más jellegű médiumot (rádiót, tv-t és lapot) nem, mert látjuk, hogy az hová vezet: nézzétek meg a Debrecen újságot: közpénzből működtetett pártlap.

Aki most leküzdhetetlen ingerenciát érez arra, hogy a lapomat, a Népszabit lepártlapozza, tegye meg nyugodtan, de ne feledkezzen el arról, hogy azt NEM közpénzből csináljuk. A Debrecen nevű Fidesz-lapot pedig KÖZPÉNZBŐL tartja fönn a város. A Debrecen újság KÖZPÉNZBŐL megy el nyaranta egy hónapra (?!) szünetre. Ja, kedves Fidesz, szerintem el kellene mennie a Debrecen Televíziónak is egy hónapra nyaralni, nem? Már csak az esélyegyenlőség miatt. Merthogy ők miért nem, ha az újság meg igen?!

Elvileg tehát a Friss eladását liberális emberként csakis helyeselni lehet.

Én mégis roppant szomorú vagyok, méghozzá azért, mert el kell fogadjam: sajnos nálunk gyakorlattá vált, hogy az önkormányzatok különböző médiumok fölött diszponálnak. S ha egyszer ez a gyakorlat Mo-n, s ha egyszer Debrecen is megfinanszírozza a lapját, akkor miért is nem maradhat a Friss?!

Elvégre kiváló minőséget hozott létre, és a színvonalával messze megelőzte az összes harsány, ostoba, szar kereskedelmi rádiót. Seggnyalást pedig nem végzett, mondjon bárki bármit.

Feri, az utolsó dal ne valami szomorú temetési induló legyen - nem lenne méltó hozzátok!

Hiszen: what a wonderful world! By Louis Armstrong. Vagy valami ilyesmi.

Hajrá, Magyarország, hajrá Friss Rádió!

DrKotász 2008.10.28. 19:15:15

Régen bátrabb voltál. Vagy túl sokat tudsz ?

hallgató 2008.10.28. 20:45:24

Ne legyen utolsó dal!

Pogány Gábor 2008.10.28. 20:46:46

Kotász dr. Csak nevekkel tudok vitatni bármit. De! Miért röhögnék a markomba? Mert egyetértek Basa utolsó bekezdésével? Éngem a Friss sosem zavart, de kereskedelmi rádiót fenntartani nem önkormányzati dolog. Ahogyan tv-t, lapot sem. Nekem sokkal rosszabbul esett a Szóla rádió kigolyózása.

kecsege endre 2008.10.28. 21:19:05

Ferikém!

Egy szám lehet:HIGHWAY TO HELL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Angus nyomja, Bon üvölti.....
+van két jegyem a tavaszi AC/DC-re yeah!
a hal szólt

ponty ottó 2008.10.29. 11:38:42

Legyen inkább az a Tancsapdás nóta, hogy aszondja: "Hej, de ez csak egy egyszerű dal, semmit nem akar..." Amúgy a Friss tényleg nem rossz...

zord 2008.10.29. 14:06:01

Kácsor Zsolt, ne viccelj! Kérnénk tőled egy kimutatást arról, hogy az utóbbi 6 évben hány kormányzati hirdetés jelent meg a Népszabadságban, illetve hogy pontosan mennyi közpénz landolt a lapnál.

régirádiós 2008.10.29. 14:24:05

Pogány azt írja, hogy kereskedelmi rádiót fenntartani nem önkormányzati dolog. És miből gondolod Pogány Úr, hogy a Friss az? Tudatom veled, hogy a Friss Rádió NEM KERESKEDELMI rádió.

pálmafa 2008.10.29. 14:49:09

mint tudjuk, a népszabi a maszop egyik alapítványának lapja. az alapítványait pedig közpénzből finanszírozza a maszop. úgyhogy a kör itt bezárul.

icolicom 2008.10.29. 16:36:25

Nincs valami értelmét megőrző, 16 millió forint szabad tőkével bíró vállalkozó, aki dafke megvenné a Friss Rádiót? Vagy lehetnek többen is, csak vegyék meg, és hagyják őket/T.i.Friss Rádiót) dolgozni. Úgy kellenek ők ebben a médiaprostituált világban, mint éhezőnek a kenyér.

Kácsor Zsolt 2008.10.29. 16:50:26


Mint tudjuk, a Népszabadságban a baloldali Szabad Sajtó Alapítványnak 26 százaléka van, a többségi tulajdonos a svájci Ringier. Aki egy piacgazdaságra alapozott, demokratikus országban kifogásolja, hogy egy baloldali szellemiségű lapban egy baloldali alapítványnak tulajdonrésze van, az nem gondolta át kellőképpen, hogy mit beszél.

A kormány és a kormányszervek nem csak a Népszabadságban hirdetnek, hanem számos más médiumban a köztévétől, közrádiótól kezdve a kereskedelmi médiumokig. Aki kifogádolja, hogy egy kormány hirdetéseket ad föl a médiában, az nem tudja, hogy mit beszél.

Kedves Zord és Pálmafa, amikor az Orbán-kormány 2 milliárd forintot adott a Heti Válasz létrehozására, írtatok-e tilatkozó levelet a Fidesznek?

Kedves Zord és Pálmafa, mikor adott a szoci-libsi kormány 2 milliárdot egy balos hetilap létrehozására?

Kedves Zord és Pálmafa, a Fidesz Debrecenben több száz millióból (a ti pénzetekből) tart fönn egy propagandalapot. Hányszor írtatok tiltakozó levelet emiatt Kósa Lajosnak? Vagy ez nem számít? A Fidesznek szabad azt, mit az MSZP-nek nem?


Ja, egyébként bocs az off topikért, ez a bejegyzés nem a Népszabiról, hanem a Frissről szól, úgyhogy részemről népszabis adás vége.

Hajrá, Magyarország, hajrá Friss Rádió!!!

régirádiós 2008.10.29. 19:10:41

Kácsor Zsolt. Ez szép volt.

vakapa 2008.10.29. 19:21:04

na azért ne fuss ilyen gyorsan kedves Zsolt, igazán tisztelem a személyedet dacára annak, hogy a lap amelynek dolgozol az egyetlen magyarországi napilap amely nyilvánvaló párttulajdonban van 26 vagy mennyi százalékban. De nem ez a baj hanem az hogy ez a párt nyíltan vagyoni és, sajnos nincs mit tagadni, szellemi örököse is az MSZMP-nek. hidd el nincs mire büszkének lenned és nem lehet"kidumálni" sem ezt a kicsi problámát. ha anno a náci párt vezérei megússzák akkor az általuk később alapított lapokban sem tartanám kívánatosnak rendes ember jelenlétét. mert attól még barátom, hogy a kommunizmus nürnbergi pere elmaradt, nos attól még a diktatúrát üzemeltetők nem rendes emberek. és azok sem akik nekik dolgoznak. ehhez képest orbán viktor lehet akármi és tehet akármit, morálisan nem előzhető a volt komcsik ma ejrópai baloldalnak nevezett bandája által.sajnos ez van. majd alakíts vmi szocdem pártot és adjátok vissza a pártállami vagyont és akkor tárgyalunk(copyright török zsolt).
kár a frissért, de tudjátok e hogy kinek köszönhetitek viszont a klub rádió debreceni jelenlétét!?
uccsó dal? mondjuk Brian élete: Always look at the bright side of life...life is a piece of shit, when you look at it..

zord 2008.10.29. 19:27:41

Zsolt, nem csak a Frissről, hanem a közpénzek és a média viszonyáról szó ez bejegyzés, úgyhogy folyatnám.

Azt, hogy egy bármilyen oldali szellemiségű lapban egy ugyanolyan oldali, párthoz erősen kötődő alapítványnak tulajdonrésze van, no, azt még jó pár szocialista is kifogásolta, be is nyújtottak egy törvényjavaslatot, ami megszüntette volna ezt a helyzetet. Csak aztán észbe kaptak, hogy hoppá, a Népszabi, ki ne csesszünk már magunkkal! Módosítottak is rajta azon nyomban.

Azt, hogy a Fidesz mi pénzt meg mi székházat adott a HV-nek, hogyne tudnám, egy szóval sem mondom, hogy helyes. Ráadásul épp a HV-vel, a Demokratával és a Nemzettel kezdték el Orbánék azt a gyakorlatot, hogy a minisztériumok és az állami cégek telenyomták ezeket a lapokat hirdetésekkel közpénzből, így kozmetikázták az eredményeket.

Csakhogy akkoriban az MSZP minden politikusa és a Népszabadság a teljes arzenáljával ostorozta ezt a gyakorlatot. Ezt hangoztatták minden fronton egészen.... egészen 2002 májusának végéig. Onnantól ezek a hirdetések a Népszabadságban és a baloldalhoz köthető médiumokban jelentek meg. Szóval nem arról van szó, hogy a Fidesznek szabad azt, amit az MSZP-nek nem, hanem hogy neked semmi, de semmi alapod nincs arra, hogy a közpénz médiában való megjelenését ostorozd, mert bizony a te fizetésednek a jó része is közpénz.

libatop 2008.10.29. 19:48:54

Emberek, hát itt a lényeg! Mindkét párt támogatja a maga brancsát, ti meg mindkettőt megvéditek, ahelyett, hogy mindkettőt elítélnétek... Ez nem normális, a közpénz nem arra való, hogy akár ez, akár az osztogassa, az meg pláne hülyeség, hogy ti még erre mentséget is találtok nekik. Ejnye...

pálmafa 2008.10.29. 19:55:03

Zord és Vakapa! Gratulálok pontos, közérthető érvelésetekhez! Nincs mit hozzáfűzni!

Kácsor Zsolt 2008.10.29. 20:31:05


Azt írja zord nekem, hogy "neked semmi, de semmi alapod nincs arra, hogy a közpénz médiában való megjelenését ostorozd, mert bizony a te fizetésednek a jó része is közpénz".

Hihi, hát ez jó, holnap üzenek Ringier úrnak, hogy kár volt idegeskednie a szerkesztőségi bérköltségek miatt, mert hiszen nem is tőle kapjuk ám a fizut, hanem a magyar államtól, megmondta ezt az okos zord. Ringier úr régi kapitalista, biztosan értetlenkedik majd azon, hogy egy svájci tulajdonban lévő magánvállalkozás hogy a pitsába' képes közpénz kifizetésére, de majd megkérdezi biztos a zordot, aki majd remélhetőleg elmagyarázza neki ezt az okosságot. Azt ugyan nem fogja Ringier úr bevenni, hogy azért fizetne ő minket közpénzből, mert az ő lapjában hirdet a kormány, és azt sem fogja elhinni, hogy a SZabad Sajtó Alapítvány pénzeli az ő lapját csúnya komcsi kasszából, de azért meg lehet próbálni, kedves zord. Nagy sikered lesz, előre is köszi.

Vakapa, neked meg annyit, hogy ha személyesen ismersz (ami kiderül a szövegből), akkor ne alázd meg magad azzal, hogy névtelenül komcsizol, hiszen ha legközelebb összefutunk, esetleg a szemembe kéne nézned. Bár lehet, hogy te az a tipus vagy, aki nem szokta szégyellni magát.

A Brian-dal ellenben nagy ötlet! Always look at the bright side of life... Támogatom!!!

zord 2008.10.30. 07:35:20

Zsolt, ezek nem érvek, hogy Ringier "úr" mit gondolna, meg hogy aki nem úgy gondolkodik, mint te "az nem tudja, hogy mit beszél."

Tényleg kíváncsi lennék rá, hogy mennyi közpénzt költött 6 év alatt a kormány (számoljuk bele az állami cégeket is!) a Népszabadságban. Kérdezd már meg jó újságíró módjára, s mi majd kiszámoljuk, hány Debrecen hetilap jött volna ki belőle.

vakapa 2008.10.30. 08:06:43

sajnos nem ismerlek igazán személyesen de ha találkoznánk talán nem én néznék félre. arra céloztam, hogy mondanivalóm nem a személyednek szól hanem a lapnak. A Népszabadságnak kiemelt szerepe volt a diktatúra üzemi működésében. legalább ezt elismerhetnéd, nem lennél tőle kevesebb csak hát az a fránya kognitív disszonancia meg az ő elkeseredett redukciója, ugye..
Na mindegy, annyit mondok csak hogy ha '89-ben nem spóroljuk ki a rendszerváltásból a felelősségrevonást akkor most nem lennénk ekkora szarban.
miért nem lettek eltiltva a közügyektől a volt komcsi vezetők?
Helyette hagytuk hogy elloják az elődeik által államosított vagyont. aztán most már visszapofátlankodtak a politikába is. szerencsétlen egy ország.

Cs. András 2008.10.30. 08:29:16

Annyit tudok tenni, hogyha eladja a város a Frisst, akkor nem szavazok legközelebb a Fideszre. Évek óta ez az egyetlen olyan helyi média amit szívesen hallgatok és szeretem. A naplóért a debreceni újságért a városi tévéért és a többi rádióért nem hullatnék könnyeket, de ezt a rádiót szeretem. És az sem érdekel ha közpénzekből tartották fent. Szivesen fizettem érte, mert megérte. Gondoljatok bele. Az egyetlen debreceni rádió ahol Cseh Tamást is játszottak.
ÉBRESZTŐ BUNKÓ POLITIKUSOK!!!!! Vegyétek már észre mi az érték!

banderas 2008.10.30. 10:37:01

Fogjátok már fel. Ez a topic nem vakapapáról,és nem Kácsor Zsoltról szól.A Frissről. Nem ezt érdemlik. Ezt a fajta vagdalkózást más fórumokon is lehet folytatni. Ne adjátok fel srácok.Hajrá Friss!!!!

enigma 2008.10.30. 10:52:42

Megdöbbentő, hogy megszűntetik, eladják azt a rádiót amire büszke lehet Debrecen. Arra meg végképp nem számítottam, hogy a politikusok egy olyan rádiót akarnak megszüntetni amit szeretnek az olyan emberek, akik nem Győzike rajongók.
Cs. Andrásnak üzenem, hogy kizárólag a Frissben hallani Pink Floydot, Stonest vagy épp Jethro Tull-t. Az összes többi debreceni rádió elmehet a sunyiba! Javaslom tegyünk valamit, hogy ne szüntessék meg a Frisst.

DrKotász 2008.10.30. 10:57:38

Visszaolvastam a Basa korábbi írását. Gáz lett a Friss. Szerintem érdemes újraolvasni. Ezt ott találtam. Gondolom a főszereplők nem változtak.Akkor a DTV akarta bekebelezni őket. Később Pozsgai Sásdi Éva, aki a szociknak adta tovább az egyik helyi rádiót. Akkor nem sikerült. Talán most több szerencséjük lesz. Én remélem, hogy nem.

patak:
2007. 06. 13. 18:31

ŐK TESZIK TÖNKRE A FRISS RÁDIÓT!
A döntés amúgy pénteken lesz. Információim szerint 11.00 órától. Széles úrat akkora várják.

Dr. Sásdi András
Az Igazgatóság elnöke

Dr. Mészáros József
Igazgatósági tag

Fodor András
Igazgatósági tag

Huszka Imre
Igazgatósági tag

Kotosmann Zoltán
Igazgatósági tag

Rezes Gábor
Igazgatósági tag

Kováts Ákos
Igazgatósági tag

Fanfár 2008.10.30. 11:38:48

Re:dr.Kotász

Egy kis adalék még hozzá:

www.vagy.hu/cikk.php?id=7150

tfghf 2008.10.30. 13:37:47

Ez a körüzenet meg az iwiw-en.

ELAdJÁK A FRISS RÁDIÓT!!
basahalom.blog.hu/
és senki nem is tud róla..... Add tovább

csendes 2008.10.30. 17:07:17

Ahogy az előbb olvastam, a város egyetlen hallgatható rádiója volt. Nagyon sajnálom, ezek után még kevesebbszer kapcsolom be a rádiót.
Akik így döntöttek azok meg bekaphatják a .........!

vakapa 2008.10.30. 17:50:49

én szeretem a friss rádiót, nem is hallgatok mást debrecenben. és én sajnálom is hogy eladják. de azt magyarázzátok el nekem, hogy hogyan lehet egyazon szájból egyszerre fújni azt, hogy: fúj, ronda dolog önkormányzati médiumot üzemeltetni, privát legyen minden médijja..." és azt is, hogy " szemét város eladja az önkormányzati média egy darabját.semmi cinizmus,tényleg nem értem! segítsen aki tud! basa, te biztosan érted ezt.
ja és még vmi. le volt itten szögezve ezerszer, hogy az önkormányzati médiára rá van ülve a fidesz és az szócső meg ijjenek. akkor a frissre nem fért rá a fenekük, vagy melléültek vagy mifene?

kapi 2008.10.30. 17:51:35

Játszatok még sok P.Mobilt P.Boxot és nagyon kevés P.ozsgaiévát

Pogány Gábor 2008.10.31. 21:12:08

Ha nem kerrádió, akkor hogy adom-veszem? Ha közösségi, vagy közszolga, akkor nem olyan egyszerű továbbüzemeltetni sem. De ki lesz a vevő?
Egyébként aki a zenét sajnálja: ha a jó zene hiányzik, vedd meg. Az előadó is jobban jár. Ha ingyér kő a zene, hallgasd a nyálat.

Ancsa 2008.11.01. 07:34:05

"Az előadó is jobban jár. Ha ingyér kő a zene, hallgasd a nyálat."
Éveken át lemezeket hallgattam, és utánna Frisst. Nem csak a zene miatt. Amikor a Montázsban elköszön a műsorvezető: "Nyugodalmas jóéjszakát"-tal, Apámat hallom.
A régi Trisókkal sokszor az életkedvemet kaptam vissza.
És a Magyar Tarka ... meghallgatom a munkahelyem ebéd után, ha tehetem, és hajnalban, amikor főzök.
Hiányozni fog.

nota 2008.11.01. 17:33:54

"ha a jó zene hiányzik, vedd meg." Jól keresel. Gratulálok. Egy CD kb 3000-4000 ft. Sajnos nem engedhetem meg rendszeresen magamnak. Ezért hallgattam a Frisst. Mert ott olyan zenéket is bemutattak, amit máshol nem játszottak. Így, ha megtetszett valami (pl. Kiscsillag) azután vettem meg, miután egy-két dalát bemutta a Friss. Éppen az a baj, hogy sok jó zenekar szívja meg a Friss eladását, mert itt legalább betudtak mutatkozni.

józanhuszár 2008.11.01. 22:21:14

Rég jártam erre... Látom Kácsor úr is kalapol a friss mellett. Végre valaki aki jobban meg is szellőztethetné ezt az ügyet. bár ne haragudjon Zsolt de a maga lapját nem veszem mert...De most az egyszer fogjunk össze és védjük meg azt ami a hallgatóké és nem a politikusoké és legfőképpen a gazdasági cápáké. Sajnos a pénz nagy úr és kidobja azt ami nem termel. Jelen esetben a kultúrát! Jobbos vagyok de a DTV-től én is hányok. Jobbos vagyok de a Debrecen laptól én is hányok. Egyedül Kósát szeretem és akiben csalódnék ha nem állna ki egy olyan rádió mellett ahol ő is gyakran vendég volt! Kósa Úr ébresztő! Vagy már nem is lakik Debrecenben???
Utolsó dalnak én mindenképpen Ákos Utolsó hangos dalát javaslom. Vagy a U2-tól valamit.De jobban örülnék vlami magyar dalnak. Tankcsapda???!!!
Ja és Ancsa gondolatát folytatva, illetve kiegészítve!
Hiányozni fog:
A reggeli műsor
A délutáni műsor leginkább Váradi Ferenccel
A Fotelpatkány című műsor
A debreceni művészekkel foglakozó műsor (szégyen de nem jut eszembe a neve, bocs...)
A jazz ami több mint jazz...

kecsege endre 2008.11.02. 16:11:15

jÓZAN HUSZÁR! EZT IROD:Jobbos vagyok de a DTV-től én is hányok. Jobbos vagyok de a Debrecen laptól én is hányok. Egyedül Kósát szeretem .... Ezt a skizofréniát nem tudom elfogadni!EZT MIND KÓSA ÉS A SEGGNYALÓ EMBEREI CSINÁLJÁK! IGY JÓ NEKI!ÉRTED!NEM MÁS Ő MAGA!Miért kell ettől elvonatkoztatni?Ő a jó király,akit szeretünk,de a tetteitől hányunk!Hogy van ez?
Gondolkozzunk már egy picinységet!Hol a polgári öntudat és a felelősségteljes gondolkodás?

józanhuszár 2008.11.02. 20:40:55

k.Endre! Nehogymá ledorgálj amiért kósát szeretem és a talpnyalóit meg nem!!! Én nem látok a dolgok mögé, egyszerűen csak a túlzásba vitt seggnyalásokat látom. Nem hinném hogy kósának ez jó. Amúgy meg mindegy. Ezt én tovább nem ragoznám, és reagálásokat sem kérek az írásaimra, hiszen a Friss Rádió sorsáról fognak hamarosan dönteni. Bocs az offokért.

kecsege endre 2008.11.02. 21:39:07

Tévecc.Már döntöttek.MÉGPEDIG KÓSA LAJOS!!!!!Nem kell neki,mert nem hoz a konyhára,pont elég volt, hogy annak idején elhappolták a szocialisták elől...Ma meg már gáz van a holdingnál, és nem jut a 36 milliós költségvetésre sem...((((((((((((((((Ebből látszik,hogy igazán a baj mértéke!!!
Egyébként ez egy olyan blog,amelyikbe be lehet írni bárkinek...Tehát ezt teszem, és arra kérlek gondolkozz, kérdezz, láss a dolgok mögé)

liberálisváros · http://liberalisvaros.blogter.hu 2008.11.02. 22:51:28

Tudja valaki, ki lesz az új tulaj a Frissnél?

tarnavölgyi 2008.11.03. 07:31:49

Azt pletykálják a Max rádió akarja bekebelezni és Pozsgai Éva sem adja fel.
Nem kizárt, hogy felsőbb utasításra. A Max nagy bajban van, P.Éva pedig sikeresen átjátszott már rádiót a szociknak. Most egyenlithet. Mert az furcsa lenne ha a Holding egyből a Lánchídnak továbbitaná a rádiót.
Figyelem. A Holding emberei olvassák a hozzászóllásokat!!!!

Zeu 2008.11.03. 07:32:26

Hajrá Friss Rádió!

nota 2008.11.03. 13:49:29

Melyik az a Max?

gggg 2008.11.04. 17:04:02

Nehéz a Friss Rádiótól búcsút venni....

rinyás 2008.11.06. 09:02:14

Na basa belehúzott. Abból amit a modemről írt számomra az derül ki, hogy 20 évig elég lett volna a frissnek az egy éves költségvetésük. A reptéréről ne is beszéljünk...Csőd... Az utolsó zene szerintem legyen valami jó Tankcsapda nóta vagy P.Box! R.I.P. Cserháti Pityi!!!

hubele 2008.11.07. 14:52:51

Ez hihetetlen. El akarják adni a Friss Rádiót? Ezek megbolondultak? A Holding meghülyült ?

DrKotász 2008.11.08. 10:23:06

Tegnap azt hallottam, hogy a református egyház veszi meg. Nekem az a tapasztalatom, hogy az egyházi rádiók rádiói döbbenetesen unalmasak. No de a pártok és az egyházak nagy diktátorok.

mtk 2008.11.16. 09:47:49

Valószínüleg egyházi rádió lesz a Friss. Nagyon hajt rá a Mazsihisz mert MÓZES rádiót akar de beindultak a reformátusok is. A katólikus hétfőn adják be a pályázatot. Az egyház aljasabb mint a párt.

Pogány Gábor 2008.11.17. 08:28:18

A níregyházi goldról sem szabad elfeledkezni. Most kap a tulaj a szociktól valami ötmilliárdot.

Makuch Bertalan 2008.11.17. 15:31:10

Mit csodálkozik mindenki azon,ha a rádiót
eladják?Annyi minden elkógyavegyéltek Lajcsiék,hogy egyel több vagy kevesebb oly
mindegy.Valaki kérdezte a fórumot,és kérdezem,mi szükség van,ennyi bevásárló központra?Amit,Ács-ék a bolsevizmus alatt,
nem pusztítottak el,az Kósáéknak,a városlakók assisztálásávalsikerűlt.A régi
belvárosból,nem maradt semmi.De,sorolhatnék egy két érdekességet.

gizzzz 2008.11.17. 20:28:44

A nyíregyházi gold kereskedelmi rádió. A Friss közösségi-közszolgálati. Nagy a különbség. Amit mtk ír meglepő. Az összes egyházi rádió hallgatottsága a nullával egyenlő. Sehol nem jegyzik őket. Az Európa körül meg nagy botrány van, mert milliókat nyultak le. Ismerős dolgozott ott ő menekekült ell onnan, míg lehetett.

DrKotász 2008.11.18. 11:25:09

Makuch. Fórumba nem járok, repülni nem járok, egyedül ez a rádió érdekel(t) a Holdig-ból. Tehát ami megy,ami nem kerül sokba azt eladják. A Friss költségvetése a DTV-Debrecen újság költségvetésének a 3 %-a!!!!!

gizzz. Azt mindenki tudja, hogy a Friss nem kereskedelmi. Többen megírták már.

pogány. A nyíregyházi Gold egy pénzmosoda.

tfghf 2008.11.18. 12:52:36

ÉLJEN A FRISS RÁDIÓ!

Zeu 2008.11.18. 17:53:34

Hallgatjuk míg lehet a Frisst. Kitartunk.

Pogány Gábor 2008.11.19. 06:02:07

gizz. Attól még vásárolhat.
kotász: ettől függetlenül állami kezességvállalással jut öt milliárdhoz. Abba belefér egy rádió megvétele.

DrKotász 2008.11.22. 12:51:32

Van valami friss infó a Frissről ?

pogány: Abba bele. Csakhogy ez foci-maffia. Kisteleki biznisz.

rokidoki 2008.11.25. 16:46:49

Semmit se tudok...
süti beállítások módosítása