Borul a Modem bilije?

Sürgősséggel vesz fel kölcsönt a galéria. A szocializmus szelleme a kiállítótermekből átlopakodott a büdzsébe. 

(Fotó: Napi Élet Blogmagazin)

 

Súlyos és kínos pénzügyekkel foglalkozik ma a debreceni közgyűlés. A reptéri kótyavetye mellett sürgősséggel tárgyalják a Modem hitelfelvételéhez szükséges kezességvállalást. A város kitüntetett figyelemmel övezett mintaintézménye nemrégiben ünnepelte második születésnapját, s természetesen akkor csak a szépre emlékeztek, bár a gondoknak voltak már előjelei. Tagadott előjelei.

Debreceni ellenzéki politikusok már idén februárban jelezték, hogy komoly gondjaik vannak az intézmény költségvetésével, a pazarlás vádját azonban visszautasította a Fidesz helyi frakcióvezetője. A szocialista képviselők bele akartak tekinteni a Modem szerződéseibe, kérésüket azonban közel fél évig visszautasította az intézmény vezetése, mígnem az ellenzéki képviselők bírósághoz fordultak, s csak a bírósági tárgyalás előtt részeltettek abban a kegyben, hogy megtehetik azt, amihez egyébként joguk vanVizsgálódásuk eredményéről eddig nem tájékoztatták a nyilvánosságot, megteszi helyettük a mai közgyűlésre sürgősséggel benyomott előterjesztés. Idézetek következnek ebből:

„A MODEM Modern Debreceni Művészeti Közhasznú Társaság kiadásainak finanszírozhatósága érdekében szükségessé vált a MODEM Kht. hitelfelvétele. Tekintettel arra, hogy a folyószámlát vezető bankkal történt egyeztetés alapján a hitelfelvételt önkormányzati kezességvállaláshoz köti a bank, szükséges a kezességvállalás Közgyűlés elé történő terjesztése. Tekintettel a megindított hitelfelvételi eljárásra, valamint a lejárt szállítói követelésekre indokolt, hogy a Közgyűlés sürgősséggel tárgyalja az előterjesztést.”

„Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a 86/2008. (IV.24.) Kh. számú határozatával elfogadta a MODEM Modern Debreceni Művészeti Közhasznú Társaság 2007. évi közhasznúsági jelentését és egyszerűsített éves beszámolóját. A beszámolóból egyértelműen kiderül, hogy a 2007. évet a Kht. 53.934 E Ft veszteséggel zárta. Tekintettel arra, hogy az előző év eredményes volt, így 2007. év végére a Kht. saját tőkéje -38.053 E Ft.  

A Közgyűlés felkérte az ügyvezetést, hogy készítsen konszolidálási tervet, ez elkészült és azt a Pénzügyi Bizottság meg is tárgyalta. A konszolidálási tervből egyértelműen kitűnik, hogy bár a 2008. évet eredménnyel tudja zárni a Kht., azonban a saját tőke-jegyzett tőke arány helyreállításához szükséges mértékű nyereséget a Kht-tól elvárni irreális. Ennek alapján a saját tőke várhatóan a 2008. évi zárást követően is negatív előjelű lesz, s tekintettel arra, hogy ez már a második év lesz, amikor a Kht. az egymást követő két teljes üzleti évben nem rendelkezik a társasági formájára kötelezően előírt jegyzett tőkének megfelelő összegű saját tőkével, mindenképpen intézkedni kell a saját tőke-jegyzett tőke gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény által előírt értékének rendezésére.

Mindezeken túl a veszteség azt is eredményezte, hogy bizonyos számla mennyiséget a Kht. kifizetni nem tudott, azt áthúzta 2008. évre, ugyanakkor a 2008. évi számlák kifizetésére fedezete nincs. Jelenleg jellemzően 2008. augusztusától a mai napig lejárt számlakövetelése 42.757.595 Ft.

Mivel az önkormányzati támogatást – az 5 % tartalék kivételével – a Kht. felhasználta, s amennyiben a tartalékot is megkapja, akkor sem lesz meg a finanszírozáshoz szükséges fedezet, továbbá mivel az Önkormányzat többlettámogatást adni jelenleg nem tud, ezért a folyószámla hitel felvétele a járható út. 

A Kht. ügyvezetője tárgyalást folytatott a számlavezető OTP Bankkal és ajánlatot kapott 40 millió Ft folyószámla hitel biztosítására.”

„Ahhoz, hogy a Kht. a hitelt felvegye, az Önkormányzatnak kezességet kell vállalnia, azaz kezességi megállapodást kell aláírnia az OTP-vel, melynek értelmében mind a hitel összegére, valamint azok járulékaira a Kht. késedelmes teljesítése esetén vállalnia kell, hogy azzal az Önkormányzat bankszámláját terhelik meg.  

Tekintettel arra, hogy a probléma megoldására más lehetőség a jelenlegi helyzetben nem látszik reálisan teljesíthetőnek, ezért indokolt a folyószámla hitel felvétele és ahhoz az Önkormányzat kezességvállalása.” 

Súlyos pénzről van szó, majdnem ötöde annak az összegnek, amivel az önkormányzat idén támogatta a Modemet. Mennyi túlköltekezésért távolították el másfél éve a Csokonai Színház direktorát? Csányi János akkor a színház éves költségvetésének 4 (azaz négy) százalékos túlköltése miatt vált tarthatatlan személlyéHasonló sors várhat-e Gulyás Gábor Modem-igazgatóra, akit egykoron puccsszerű gyorsasággal szintén sürgősségi indítvány emelt a posztjáraA felelőtlen gazdálkodás miatt kipaterolják-e a korábban politikai szolgálatokat is tevő, ezért jelenleg nem véletlenül intézményvezető személyt? Következetes lesz-e a Csányival szemben könyörtelen városvezetés?

És a legfontosabb kérdés: ki fogja visszafizetni a gyorskölcsönt?

 

BLOGSZEMLE:

- az elállatiasodás fokozatai - Reklama

- 11 kérdés - Holdrabló

- BKV vs Volán-DKV. Melyik drágább? – Debrecen Blog

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr15753396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsirparaszt 2008.11.06. 09:06:50

- A felelőtlen gazdálkodás miatt kipaterolják-e a korábban politikai szolgálatokat is tevő, ezért jelenleg nem véletlenül intézményvezető személyt? Következetes lesz-e a Csányival szemben könyörtelen városvezetés?
- Nem.
- És a legfontosabb kérdés: ki fogja visszafizetni a gyorskölcsönt?
- Az unokáim.
Bár azt hiszem, ezek inkább költői kérdések voltak.

Holdrabló · http://www.holdrablo.blog.hu 2008.11.06. 09:40:42

Na, mikor omlik össze kártyavárként az egész városi gazdálkodás?

Lacus 2008.11.06. 09:42:54

Héhaló! Mi van már ebben a városban?
Sutyiban benyomjuk Gulyás Gábor adósságait a közgyűlésre?!
Hány állásban kell még megbuknia ennek az embernek, hogy kitegyék végleg a szűrét?

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2008.11.06. 09:51:14

a szőrmóknak beleért a keze a demo bilibe. most, hogy lejárt a próbaidő, és regisztrálni kellene a programot, már nincs pénz a teljes verzióra. lehet, hogy warezolás lesz a vége?
ejnye.

civiske 2008.11.06. 10:20:50

Tudjátok miért lépte túl a költségvetését a Modem?
Kósa Lajos megmondta a tutit: nem számoltak azzal, hogy éppen nyáron lesz sok látogató, és a légkondicionálást jelentősen növelni kell.

Ennyire hülyének nézi saját választóit a polgármester úr?

Sz.K. 2008.11.06. 10:26:34

A MODEM-igazgató Gulyás Gábor korábban a Debrecen című önkormányzati újságba írt véresszájú politikai propaganda cikkeket. Aztán Kósa Lajos főtanácsadója és beszédírója lett.
Amíg Lajos a király Debrecenben, addig mindig lesz jól fizető magas beosztású állása Gulyásnak.
Tudjátok mennyi a fizetése?
Havi félmillió forint plusz féléves keresetnek megfelelő prémium. Ennyiért már rendesen el lehet cseszni a dolgokat.

vakszemmel 2008.11.06. 12:00:51

Arra nem gondolt a kedves posztíró, hogy ha a drága kormányunk nem csökkentené állandóan a kultura támogatását sokak számára érthetetlen módon, akkor most sem lenne miről beszélnünk?

Szabóbé 2008.11.06. 12:07:48

Ugyan már! Gyurcsány miatt költött milliókat Gulyás Gábor a külföldi utazásaira, a kávézásaira, a kocsijának lemosatására stb.
A fickó egyszerűen nem ért a dolgához, pluszban óriási nagy arca van, hogy ő bármit megtehet, nem lesz következménye.
Legyen csak az a sorsa, mint Csányi Jánosnak!

Bit Rot 2008.11.06. 13:58:36

"Vizsgálódásuk eredményéről eddig nem tájékoztatták a nyilvánosságot, megteszi helyettük a mai közgyűlésre sürgősséggel benyomott előterjesztés. Idézetek következnek ebből:"

Gratulálok a FELELŐS MSZP + SZDSZ politikusoknak!

ÁLLÍTÓLAG találtak valamit, de mégis kussolnak? Mi a franc van itt?

Elő a bizonyítékkal, kedves baloldaliak!

civistroll 2008.11.06. 14:19:58

Szabóbé!

Milliós kocsimosás, kávézgatás?
Nem csúsztatsz egy picinykét?
Tudtommal egyetlen féreg akadt, aki közpénzből milliókért fényeztette át a szolg. autóját.

ostván 2008.11.06. 14:21:15

Ha valaki rosszul gazdálkodik, az pártállástól függetlenül hiba. Az megint pártállástól függetlenül politikai hiba, ha a rosszul gazdálkodó vezető hibáit az őt kinevező testület eltitkolja, sőt a hibák következményeit magára vállalja (=kezességvállalás). Ez - általában - rosszul kommunkálható, tehát rontja az illető testület, főként annak vezetőjének a jó hírnevét. Mégis ezt szokták tenni a politikusok. De hát mi választottuk őket, viseljük is el a tetteiket. Úgyis mi fizetjük meg a következményeket. Hátha, legközelebb jobban sikerül választani.

Dr Kangörény 2008.11.06. 14:26:24

40 millió Ft a hiány, vagyis a tervezett költségvetést ennyivel lépték túl.
Ehhez semmi köze a kultúra támogatásának. Ha kapok 200 milliót működtetésre, akkor nem a gyurcsány a hibás, ha én 240-et költök el.

Szabóbé 2008.11.06. 14:26:40

civistroll! Te sem tudsz olvasni.
Így kezdtem: ...milliókat Gulyás Gábor a külföldi utazásaira...
Egyébként meg pofátlanságnak tartom, ha valaki közpénzből mosatja a kocsiját. Szerinted nem az?

Herr Stahl 2008.11.06. 14:57:46

Sosem értettem, miért király csávó a Lajos. Csak mindenki azt szajkózza, hogy király és kész. Lehet, hogy voltak, vannak frankó beruházások és lehet parasztvakítani, hogy lám, nálunk épül-szépül a város még ha a mocsok komcsik nem is adnak pénzt, de kezd kiderülni, hogy a felépült dolgokat képtelen a város működtetni, a nyereségük csak szavazatokban mérhető, az meg nem fizetőeszköz. Azt meg végképp pofátlanságnak tartom, hogy amikor valaki meg meri jegyezni egy Kósa fannak, hogy Szeged is épül-szépül, az a válasz, hogy a komcsik tele tömik pénzzel. Lehet. De mitől működik? Botkának varázsereje van? Vagy mégis Lajos kúr el dolgokat?

Jutka 2008.11.06. 15:41:22

Én Debrecentől messze lakom, egy másik megyeszékhelyen. Állva pisilnék örömömben, ha lenne a városomban egy ilyen kulturális intézmény, mint a Modem, olyan magas szintű, nemzetközi hírű kiállításokkal, mint pl. az idei Aba-Novák, amiért még én is autóztam 800 km-t! Örülnék, ha lenne egy ilyen intézményünk, még ha 240 millióba is kerül évente 200 helyett! Kedves debreceniek! Ti jómódotokban már nem tudtok mit csinálni, csak belekötni az élő fába!

Ricsi 2008.11.06. 15:47:55

Szánalmas ez a blog, de gondolom ezt cenzúrázni fogod. Elferdített tényeket közölsz, amiket semmivel nem támasztassz alá. Én nem szeretem a politikát, de a te blogbejegyzéseid egy elvakult, "akármit is csinál Kósa úgy is rossz" nézetet tükröznek. Van a helyi mszp frakciónak is jó, értelmes politikusai, mint ahogy tudnék mondani sok remek igazi embert a fidesz frakcióból is. Azt gondolom túl egyemberes lett ez a város, minden szál Kósa kezébe fut és ez nekem sem tetszik, de te csak azt szajkózod, hogy minden rossz, amihez hozzáfog. Majd ha egy-két pozitivumot is kiemelsz a munkájából, akkor lesz hiteles ez a blog. Igy csak egy ellenzéki szavazó keserű, gyenge ellenkampányának tűnik a munkád.

lokálferi 2008.11.06. 15:50:17

Egyetértek az előttem szólóval!
Nagyon szép volt az Aba-Novák kiállítás, ezért nyugodtan lopjon továbbra is Gulyás Gábor.

kenyere 2008.11.06. 15:58:05

Ricsi, ez szerintem nem Kósáról szól, a nevét sem látom benne.

Szeretem ezt a blogot, mert itt lehet olvasni várospolitikai- és Kósa-kritikát is, míg a városházi nagy sajtó (ingyenes lap, tv, online stb.) meg sok-sok példányban és rengeteg pénzért csak pusztán mindig személyi kultuszt csinál.
Miért ne lehetnének bloggerek más véleményen?

Gulyás Gábor pedig távozzon!

Jutka 2008.11.06. 16:04:10

lokálferi! Ha lop, jelentsd fel, csukják le. Ez a megoldás. Büntetőjogi kérdés.

Ha nem lop, csak az intézmény működése többe kerül, mint tervezték, akkor
a) adjanak több pénzt
b) csukják be
Ez meg politikai kérdés, amiért a városvezetés vállalja a felelősséget. Ha a választók nem értenek egyet a politikai döntéssel, 2010-ben elhajtják Kósát a francba.
Nem tudom, mit rinyáltok.

Grupo 2008.11.06. 16:32:02

Kedves Jutka!

A szomszéd fűje mindig zöldebb!

Kajdáts Lörincz 2008.11.06. 16:59:02

Budapesti fidesz szavazóként mélységes szégyennel tölt el amit Kósa Lajos és emberei művelnek Debrecen városával.
Bocsánatot kérek a debreceni polgároktól a nekik okozott károk miatt és kárpótlásul szeretném felajánlani Demszky Gábort polgármesternek.
Debreceniek! Cseréljünk!

Ricsi 2008.11.06. 17:43:04

kenyere: legyen más a véleménye, de nem minden rossz. Azt ugyanúgy elítélem ha valaki elvakultan fikáz, mint azt ha valakinek Kósa az isten. Az átlagnál jobb, habár tényleg nem mindíg tisztességes. Mi választottuk, isszuk a levét, pont mint Ferinél.

vakapa 2008.11.06. 17:47:55

Érdekes egy világ ez a mi kis Magyarországunk!
Napok óta ünnepelteti magát a köztársaság miniszterelnöke mint valami rock-sztár. mindenkinek tapsolni kell mert hatalmas a siker. miben is? hát gyurcsány 20 milliárd euróval megnövelte a magyar államadósságot, így már nem csak a gyerekeim hanem az unokáim is fizetni fogják a hülye kommunisták 61 éves ámokfutásának árát. Ezt ünnepelteti velünk a cociálliberális firkászok és megmondóemberek. mert ez egy nagyon nagy érdem, gyurcsány egy hős.
na itt meg azt látom, hogy hitelt felvenni csak milliárdokban szabad mert aki 40 milliós hitelben gondolkodik az már nem hős hanem egy pazarló állat aki rosszul gazdálkodik.
Akkor most ez itt hogy...?
(basának üzenem, hogy írja már itt meg, hogy mit nem szabad itt írni, mert szeretem érteni, hogy miért cenzúráz ki olykor..)

gramercy (törölt) 2008.11.06. 18:56:46

a kultúrát államilag nem kell támogatni, ahogy az egyházakat sem

gramercy (törölt) 2008.11.06. 18:57:46

Ricsike, ez egy KRITIKAI blog (ha jól értem), gotit?

pálmafa 2008.11.06. 20:09:02

Gulyás csak az országrablók meg itteni helytartói után távozzon! Milyen jogon mer pofázni egy olá nyúlfogú, mikor a hibbadt néró már eladta az országot! vesszen minden mocskos maszopós!

zsurnáltribűn 2008.11.06. 21:28:45

Vesszenek a bloggerek!
Csak a rendes, hivatalos, megbízható újságírók által szerkesztett önkormányzati lapoknak és tévéknek-rádióknak-interneteknek lehet hinni.
Nem kell sajtószabadság, nem kell véleményszabadság!
Egypártrendszert! Pártos sajtót! Cenzúrát!
2010-ben jövünk, lesz nemulass!

Holdrabló 2008.11.06. 21:47:15

Jogos minden. Az összes rohadék blogger (aki nem tartozik a debi médiabirodalomhoz) dögöljön meg! De előtte faszkorbács nekik és szarjanak sünt! A zannyát a zösszesnek, aki egy ellenzéki sajt nélküli városban ki meri nyitni a pofáját!!!

De elintézzük ezeket, testvérek! A Kossuth tér lámpaoszlopait nem véletlenül hoztuk rendbe!

Lógni fogsz, Basa! Te is, megahaverod, az a szarházi égitestes!

Te mersz itten ugatni?

Mink majd megmutassuk neked!
Eztet tarcsad észbe!

Vegyed má észre hogy rátok itten semi szükség...

9mmPara 2008.11.06. 22:02:41

gramercy!
A kultúrát KELL államilag/önkormányzatilag/stb. támogatni. Pl. a Modemes Aba-novák kiállítást. A kulturális intézmények embereinek kivagyiságát viszont nem. Más kérdés, hogy egy-egy értékes/jelentős esemény megszervezéséhez esetleg szükséges lehet ilyen-olyan villantós "tanulmányút". Nem egyszerű az egyensúlyt megtalálni.

Lőrincz Katalin 2008.11.06. 22:10:32

Kedves Jutka és néhány többiek!

Az Aba-Novák kiállításhoz, amiért joggal lelkesedtek, nem nagyon volt köze Gulyás Gábornak, akinek a pökhendiségéről, képzetlenségéről és alkalmatlanságáról szerte az országban rémtörténetek terjednek szakmai körökben. Meg lehetne kérdezni azokat a művészeti igazgatókat, mind nemzetközi tekintély, akiket elüldözött Debrecenből.
Aba-Novák ügyében itt is tájékozódhattok arról, hogy valójában kinek volt köszönhető:
basahalom.blog.hu/2008/05/09/halatlan_hallgatas

Politikai elfogultságból ne ítéljetek el embereket, de meg se védjétek őket érdemtelenül!

Bubu és Maci 2008.11.07. 08:28:11

Holdrabló: LOL :))

koldus 2008.11.07. 10:20:28

Debrecen és babgulyás közös áldott együttműködése hatalmas fingban gázosodott ki. Ide nem szivárog be semmi rontás kivülről, innen kiszivárog...
Lám-lám: a fallosztalan, impotens kolosszus fingani azért képes....
Óvatosan a tüzekkel polgártársak! A bélgáz is robbanásveszélyes.

hülyeazértnemvagyok 2008.11.07. 14:35:12

BOCS MINDENKITŐL.

EGYIK KOMMENTBEN ÖSSZEHASONLITOTTÁK KÁDÁR JÁNOST ÉS KÓSÁT.
MINDENKI NEVÉBEN ÉS A MAGABÉBAN IS ELNÉZÉZT KÉREK, MIÉRT,
KÁDÁR , HA ROSSZÚL IS CSINÁLTA ,DE EBBEN AZ ORSZÁGBAN VOLT 10 000 000 ELÉGEDETT EMBER , CSUPÁN CSAK AZÉRT MERT NEM AKARTAK GONDOLKODNI,NEM TETT SZERT ÓRIÁSI VAGYONRA , AZ A PÁR TYÚKOKCSKA MEG TOLYTA MINDEN REGGEL A RÁNTOTTÁHOZ A FRISS TOJÁST.
DE A MI KEDVES KÓSÁNK , SENKIT NEM KÍMÉLVE GYŰJTÖGETI A VAGYONÁT , POFÁTLANÚL, A TÖBBI SEGNYALÓVAL EGYETEMBEN , NEKEM NEM FÁJ , MERT LEHET NEKEM TÖBB VAN ,ÉS MÉG VOLT GYEREKSZOBÁM, NEM CSAK CSÓRÓ , GYENGE TANÁROK VOLTAK SZÜLEIM , AKIK UGYAN ELÉGEDETLENEK VOLTAK SORSOKKAL , DE AZÉRT NEM MENTEK EL A BÁNYÁBA ( JÓ PÉNZÉRT DOLGOZNI ).

TEHÁT A LÉNYEG NEM KELL ENNEK A SEMMIHÁZINAK FELHÍVNI A FIGYELMÉT A TÉVEDÉSEIRE,
CSINÁLJA TOVÁBB A HÜLYESÉGEIT, HAGGYÁTOK, FIDESZBEN HOGY TŰRI EL ( MÁRMINT ORBÁN VIKTOR )HOGY ILYEN INPOTENSEK VANNAK, HAGYJA MERT Ö IS RÉGEN RÁJÖTT , HOGY A HÜLYÉKET KI KELL HASZNÁLNI A MAGUNK JAVÁRA .


LAJOSKA , HOGY IS REAGÁLTÁL VIKTORRAL SZEMBEN AMIKOR Ő RÁKÉRDEZETT , MIT AKARSZ A MINISZTER ELNÖKSÉGGEL , HOGY HOL, MODEN ELŐTTI JÁRDÁN EMLÉKSZEL???

AKKOR TE KI VAGY???????????????????????????????,,,

hubele 2008.11.07. 14:53:50

Politikai elfogultság nélkül én bírom a Modem kiállításait. (elnézést érte)

Tehéntőgy 2008.11.07. 15:07:45

A kultúrát valóban kell támogatni, de amit biztosan nem, azok az olyan típusú tárlatok, mint ez az Aba-Novák volt. Ha van nyereséges múzeumi vállalkozás, hát ezek azok, látványosak, a közönség élvezi, és ömlik rá, a konkrét szakmai értékük viszont nem túl nagy. (A modemes Aba-Novák még a jobbik esetek közé tartozik, a középmezőny a kategóriában pl. a szegedi Chagall- és Dalí- kiállítás, vagy a Szépművészeti Monet és barátaija, a mélypont meg úgy nagyjából a debreceni Da Vincis blöff volt.)
Amúgy semmi gond azzal, ha a múzeumok ebből szereznek pénzt olyasmire, amit amúgy a nagyközönség nem pénzel, viszont a szakmai értéke nagy (az ilyesmire van értelme pénzt adnia az államnak/megyének is, pl. tanulmánykötet, konferencia, raktári fűtésszámla, értelmes kiállítás stb.).

koldus 2008.11.07. 17:28:20

Tehéntőgy kedves!

A művészet régen nem művészet, ha ökonómiai alapon mérik, és azt is állítom, hogy minden alkotás elveszíti erejét, ha a mércéje a pénz, avagy vakamiféle "szakmaiság". Éppen attól művészet, hogy van benne némi transzcendens, tehát szavakon túli közlendő, ami azonnal megsemmisül, amint ökonómiai körnezetbe kerül. Arról Gulyás nem tehet, hogy kevés a zsozsó, és arról sem, hogy még az a kevés is képes betemetni őt, nagy térfogata ellenére is. Arról viszont tehet -épúgy, mint a felkent szakemberek - hogy a transzcendensnek nyoma vész, amint a kezük közé kaparintják az alkotásokat. Ennek az ügynek a kapcsán olyasvalamit is Gulyás et. nyakába akarnak varrni, amihez neki semmi köze, hiszen nem rendelkezik azon tulajdonságokkal, amelyek alapján képes lenne erre (szerencsére). Ő egyszerű élősködő azon a művirágos kerten, amit művészetnek nevezünk. A művirág tudniillik a pénzágyon is virul, és pont annyit ér, amennyi illatot, életet, és valóságot hordoz.
Gulyás igazi "szakember": oda nyal, ahol illatot sejt... Egyetlen tévedése, hogy azon a helyen inkább szagok szoknak lenni, de ha neki ez ízlik, egészségére! Jól megfizetjük érte.

modem 2008.11.10. 20:20:49

Látom, azért itt sem esik nagyon szó arról, hogy miből is épült ez a MODEM, mert bizony elég rendesen adott hozzá a "szemét" kormány is. Szerintem a blog író utánna tudna nézni, mennyibe került a városnak és mennyibe a kormánynak. Szóval én inkább úgy látom, hogy a kormány rossz helyre adta azt a pénzt. Egyrészt, mert Kósa már az átadáson azt hazudta, hogy ezt a város építette a városiak pénzéből, másrészt meg azért, mert nem tudják megbecsülni. Sajnos a Kormány megint hibázott és tényleg ők a hibásak, mert nem kellett volna ebbe a kongó nagy hodályba ennyi pénzt beleölni. persze, aki már akkor így mert nyilatkozni, azt azzonal lerohanták, hogy merészel olyat állítani, hogy ezt nem tudja fenntartani saját magát.

mi, mindannyian 2008.11.10. 21:33:39

"Mi választottuk őket, minket képviselnek"
-Belga-
Ha mi nem változunk, ők sem fognak. Egyébként fejétől büdösödik a láb, vagyis miképp fenn, úgy lenn. Nem tűnik fel senkinek, hogy ugyanúgy lop, csal, ígérget stb., minden politikus, függetlenül attól, hogy kormánypárti vagy ellenzéki? Mi meg beszopjuk jó magyar szokás szerint. ÉBRESZTŐ!!! Nem jót akarnak, csak a javainkat... Hol van a MAGYAR vírtus?
süti beállítások módosítása