Az internetes szólásszabadság

Magyar elefántoknak a világháló porcelánboltjába. Programajánló.

Bár minden honi politikai alakulat meghirdette, hogy intenzíven lesz (van) jelen a választási kampány időszakában az interneten, eddig nem sok előjelét láthatjuk annak, hogy különösebben megerőltetnék magukat. Az országos pártközpontokban többnyire működtetnek egy honlapot, némely politikusok megpróbálnak webkettőzni, a fizetett vagy önkéntes aktivisták leginkább névtelenül ontják a trágár mocskolódásokat a fórumok és a blogok megszólalási lehetőségeivel visszaélve. Egyébként kevés az ötlet, ritka az eredeti aktivitás. Sőt egyes tekintélyes politikusaink továbbra is ördögtől fogantnak gondolják a világhálót, gyűlölik, főként azért, mert ott ellenőrizetlenül, cenzúrázhatatlanul megnyilvánulhatnak az általuk oly szeretett állampolgárok. Demokraták, ugye.

Kedves képviselők és képviselőjelöltek, kampányfőnökök és kommunikációs tanácsnokok, e-maileket szelektáló titkárnők és interaktivitástól rettegő önkormányzati (hon)lapszerkesztők! Íme egy program, kifejezetten önöknek ajánlott. Ott lesznek?

Az internetes szólásszabadság címmel Hillary Clinton, az Amerikai Egyesült Államok külügyminiszteretének beszédét élő közvetítésben hallgathatja meg Washington DC-ből valamennyi érdeklődő január 21-én (csütörtökön) 15.30-tól az Amerikai Kuckóban (Debrecen, Kossuth utca 1.). A beszéd célja: Amerika külpolitikájának új irányvonalat adni. Hillary Clinton fontosnak tartja az internetes szólás és gyülekezés – mint 21. századi emberi jog – szabadságának védelmét, támogatását. Az adást követően Aaron Feit, az Egyesült Államok Nagykövetségének munkatársa kezdeményez beszélgetést a témáról a Kuckó vendégeivel.

(Secretary's Internet Freedom Speech - live broadcast - Secretary Clinton's major policy address on Internet Freedom at the Newseum in Washington, DC. After the speech: discussion with Aaron Feit U.S.Embassy, Budapest.)

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr1001689345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.01.21. 08:43:28

hejj, dícsértem már a blogot, hogy milyen kellemesen megszaporodott posztilag? öezigen.

a poszthoz: vicces, hogy billary mennyire kapaszkodik fel.

Pannóca 2010.01.21. 14:10:10

Pedig a net hatalmas ütőkártya, ugye Obama is ennek köszönheti győzelmét bits.blogs.nytimes.com/2008/11/07/how-obamas-internet-campaign-changed-politics/
süti beállítások módosítása