#360

Sváby bukta

Ezt a süteményt Orbán Viktor szolgálta fel ma este a tv2 Napló című heti hírbulvárjában. Rég láttam ekkora égést. Sváby András mondjon le! 

Aki látta, tudja, aki nem, majd megnézheti a neten, amikor felteszik a videót a tv2 honlapjára. Ha felteszik…

Politikai szimpátiákat és antipátiákat félretéve érdemes nézni, mert ha leszáll a vörös, a sárga, a kék vagy a zöld köd a szemünkről, akkor válik nyilvánvalóvá, hogy miféle gyér produkciót kínált nézőinek ma este a kereskedelmi csatorna. Nagy volt a beharangozás, élő adásba megy be Orbán Viktor! Bár igényesebb belpolitikai műsorokra áhítozó tévénéző a legritkábban kapcsol a Sváby-klán vasárnap esti vérkomolyan előadott vigyorgásaira, a vendég mégis felkeltette az érdeklődést – különösen mainapság.  

Tehát Orbán be, Svábyn a megszokott idétlen, pökhendi félmosoly, laza magabiztosság, ráadásul állva adták elő, így le is nézhetett Orbánra. Aztán indult a csevegés, Sváby egyre kisebb lett, végül egy óra elteltével Orbán zsebrevágta, mint egy Mickey egeres kulcstartót. Úgy tűnt, az interjúnak nem volt váza: mit akar, honnét hová szeretne eljutni, lennének-e hangsúlyosabb pontjai stb. Sváby úgy indult neki, mintha Kiszel Tündével cserélne eszmét, bár vele nehéz lenne. Felkészületlen volt, az elmúlt hét immáron közhelyes paneljeivel jött elő, támadt, majd megfutott. Egyre jobban belekavarodott a kérdéseibe, zavartan matatott a jegyzeteiben, megroggyant, átadta a beszélgetés irányítását a Fidesz elnökének. Az elején lekezelte Orbánt, végül Orbán lenyelte őt keresztben.

Szakmailag értékelhetetlen újságírói produkciót láthattunk, pontosabban értékelhető: dupla nulla. Orbánról sok mindent mondanak, mondunk, egyet azonban a politikai ellenfelei sem tehetnek meg: nem becsülhetik le. És akkor jön ez a médiazsonglőr, és azt hiszi magáról, hogy majd ő fél kézzel lenyomja azt az embert, akivel másfél évtizede nem bírnak el se riválisai, se párttársai.

Sváby András mai szereplése számos újabb érvet adott azoknak, akik szerint a magyar zsurnalizmus mélyrepülése töretlen, a sajtó a szocik tenyeréből falatozgat jó nagy nyalásokkal kísérten. Sváby mondjon le, ha lehet, végképp hagyjon fel a szakmával, maradjon a reality show-k, a megasztárok, megatáncok, megafrászok népbutítóan langy blődlijében. Véletlenül se hihesse róla senki, hogy ő újságíró. Mert nem az, ugye.

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr5243923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása