Kegyelet az óriásplakátnál

Kampánypojácáskodás. A helyi pártszervezet elment a rivális képviselő sajtótájékoztatójára.

Miközben a mainstream média szinte csak a pártok országos központjainak és vezetőinek ténykedését kíséri figyelemmel, a vidéki Magyarországon egyre szaftosodik-lucskosodik a választási előjáték.

Például dúl a kampány Ladányban is. Csontos János szocialista országgyűlési képviselő és a helyére pályázó fideszes polgármester, Arnóth Sándor feszül egymásnak egyre nagyobb intenzitással. Legutóbb egy hónapja pillantottunk rá küzdelmükre, most megint odanézünk – elkerekedő szemmel.

Az önkormányzat kiadásában megjelenő, pártos propagandakiadványként funkcionáló ingyenes Püspökladányi Hírek február 10-i száma tudósítást jelentetett meg egy furcsa sajtótájékoztatóról. Csontos János óriásplakátjára valaki öles betűkkel ráírta, hogy „ÖLTÉL!”. Ezért, s azért is, mert szórólapokban rágalmazzák városszerte, sajtótájékoztatót hívott össze az inkriminált helyen Csontos, ahol arról beszélt, hogy a Fidesz áll a nemtelen cselekedetek hátterében, nem mellékesen pedig ismét elmondta, hogy a halálos kimenetelű gázolásért nem ő volt a felelős, hanem az áldozatul esett kerékpáros. Itt vége lenne egy szokásos történetnek, de Püspökladány már egy ideje nem szokásos város, így hát a sajtótájékoztató folytatódott a hívatlanul megjelent helyi Fidesz alakulat és Arnóth Sándor fellépésével. A polgármester természetesen visszafordította a vádakat, majd virágot helyezett el Csontos óriásplakátjánál a „békesség és az elhunyt kerékpáros iránti kegyelet jelképeként”.

Most elkezdhetnénk annak fejtegetését, hogy mennyire lehet őszinte és szívből jövő az a kegyelet, ami kampánypojácáskodásban nyilvánul meg, de ha nagyon belemelegednénk, még magunk is mély demagógiába süppedhetnénk. Inkább vessünk tekintetünket a jövő irányába, képzeljük el, hogy ha a szocialistákkal szembeni elégedetlenség szele berepíti ismét a parlamentbe Arnóthot, miket fog ott megint művelni. Ne tessék röhögni!


A helyi média manipulatív finomságai és durvaságai iránt érdeklődők számára ajánlom a Püspökladányi Hírek korábbi számait is. Remek anyag, kincsesbánya, tanítani lehetne kommunikációs képzéseken.

Arnóth Sándor korábbi szereplései a Basahalom Boulevardban:

Tűzoltók a kampányban

Özvegyek integrációja

Koszlobár

Arnóth Sándor reloaded

Arnóth akasztaná a szocikat

A fővárosiak kulturálatlanabbak

A bejegyzés trackback címe:

https://basahalom.blog.hu/api/trackback/id/tr181776415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása